Marja

Den långa resan.

Rosorna vissnar.

Rosorna böjer vackert på huvudet och börjar bli torra. Men de har stått ovanligt länge. Till påsk blir det tulpaner igen. Har provat med påskliljor, narcisser och tazetter, men doften har besvärat mig och jag har gått ner till grannen med dem. Gula tulpaner doftar också starkt, så det blir nog inget gult till påsk.

Sorgen kommer och går. Jag är dålig att stanna i den när den kommer … vill fly. Jag saknar exet och har faktiskt tänkt tanken att jag borde ringa… javisst ja… det går nog inte. Det finns så många andra sorger också som väcks till liv i minnet. Ja, det har varit en tid med många tankar.
Nu kommer Johanna nästa vecka och flickorna skall tömma lägenheten. Jag har lovat hjälpa till att packa alla böcker… kanske sortera lite, men det mesta hamnar tills vidare i ett förråd.

Förra helgen var det Littfest i Umeå. Senast jag var på den, det var före pandemin, fick jag klaustrofobi och panikångest av alla människor man skulle trängas med. Det var en kaotisk trängsel till alla föreläsningar. Inte så bra arrangerat med andra ord.
I år köpte jag biljett till Live-sändningarna, så jag kunde sitta hemma vid dataskärmen och titta/lyssna. Det fungerade jättebra och jag satt hela fredagen och lördagen och lyssnade på intressanta samtal. Började med att äta frukost medan jag lyssnade på Andrev Walden berätta om sin pappa. På lördagen fick jag frukostsällskap av Göran Greider och sen satt jag i morgonrocken fram till lunchpausen.

I morgon fyller jag år. Jag brukar inte fira, men min snälla granne frågade försiktigt om jag är hemma, så jag tänkte baka en morotskaka och bjuda in henne på fika.

Sköt om er!<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.