Marja

Den långa resan.

Lady…

Hux flux var jag hemma igen. Tidigt i morse fick jag ett sms att flyget skulle gå en timme senare. Jag skyndade mig att plocka ihop mina grejer och packa, städa upp lite i lägenheten och sedan tog jag en krycka och struttade iväg till Medborgarplatsen.
På Katarina Bangata var det Bondens Marknad och loppis. Det var så mycket folk att det kändes jobbigt att börja fotografera och dessutom hade jag ju kryckan i ena handen, så jag nöjde mig med att gå långsamt och njuta av alla underbara grönsaker och kryddor som var till salu. Man kunde även äta gott, ex vildsvinshamburgare.

Mitt slutmål var … hmm … Gudrun Sjödéns butik på Götgatan. Jag hade ju suktat efter en ny randig tröja, en svart-grå randig. Den blir enkel och snygg till svarta byxor. Nu har jag alltså 20 st randiga baströjor, men åtminstone två slitna kommer att läggas undan till ’målartröjor’, typ.

Sen kom tjejerna efter mig och vi for ut till Bromma i god tid, så vi hann ta en sista fika tillsammans. Nu ses vi nog inte på ett tag.
Jag lämnade de svarta kryckorna som en installation bredvid ett stort svart paraply i vrån i hallen och klarade mig bra med käppen. Egentligen kan jag gå utan stöd, men behöver något för balansen. I säkeretskontrollen pep det förstås när jag gick igenom, så killen där tillkallade en tjej som klämde på mina valkar både fram och bak. Jag tyckte hon var ovanligt ’närgången’ i dag. Jag vet inte vad det är som piper… glasögonen eller kanske metalltråden jag har i tummen. Nej, jag har nog bara otur och råkar ut för deras slumpmässiga pip.

Jag har fått en konstig (o)vana. Jag lyssnar på musik hela nätterna. Det började i Finland när jag somnade med Radio Pori pluggad i ena örat. Det var så skönt att vakna till av skön musik och sedan slumra in igen.
Nätterna i Stockholm har jag klarat av att genomlida med hjälp av musik. Jag valde Lugna Favoriter (104,7) dels för de lugna låtarna och dels för att de inte kör med reklam på natten. De kör oftast sjok med tio låtar och de låtarna återkommer fler gånger under natten. Det var vissa nygamla låtar jag återupptäckte och en låt med Lionel Richie fick mig att vakna varje gång den spelades. Det kunde bli fyra gånger per natt och bara den låten. Lady... heter den.

Ha en trevlig lördagskväll <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.