Umeå ska växa hållbart snarare än fort!

 

200 000 INVÅNARE TILL VARJE PRIS! – ELLER?

Missförstå oss inte, vi i Miljöpartiet är otroligt glada för att Umeå växer. Vi vill väldigt gärna locka till oss morgondagens invånare i Norrlands huvudstad. Ett växande Umeå kan gynna oss alla, så länge vi växer på rätt sätt.

Problemet är bara att Umeå inte växer tillräckligt, och ser vi i backspegeln har vi inte växt tillräckligt de senaste decennierna för att bli 200 000 invånare. Faktum är att när vi t.o.m. ber vår egen förvaltning ta fram prognoser för hur mycket vi växer DE KOMMANDE TVÅ DECENNIERNA så blir resultatet detsamma.

Umeå växer och lockar till sig nya invånare. Kanske blir vi 150 000 invånare, kanske blir vi 170 000. Men vi är inte i närheten av att nå vår vision. Inte för att vi saknar bostäder, utan för att vi rent statistiskt inte har 70 000 potentiella nya umebor inom 28 år.
Behöver det vara så fel – ett misslyckande rentav? Inte för oss, för det innebär trots allt att Umeå växt i snabbare takt än nästan samtliga övriga svenska kommuner.

Problemet är bara att när beslutsfattare blir stressade så ÖKAR RISKEN för felaktiga beslut. Det är där Umeå är just nu. I vår iver att växa till varje pris är ledande politiker från höger till vänster redo att tumma på det mesta.
Strandskydd, grönområden, friytor för barnen, trafikbelastning, risk för segregation, ett ökat bilberoende och en splittring av samhället.

För oss är det inte rätt väg att gå. Umeå är fantastiskt på så många sätt – tryggheten, öppenheten, livskvaliteten, den välfungerande välfärden, närheten till naturen, jobbmöjligheterna, kulturen och fritiden.

Om vi gör vårt yttersta för att värna allt det fantastiska som gör Umeå så attraktivt idag – då har vi alla förutsättningar att växa under många decennier framöver. Det är just därför som det vi i Miljöpartiet går till val på är så viktigt:

UMEÅ SKA VÄXA HÅLLBART – SNARARE ÄN FORT.
För annars tappar vi bort oss i vår iver att växa till varje pris…

Rösta på Miljöpartiet i kommunvalet i Umeå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.