Ge barn med NPF-diagnoser förutsättning att blomstra i skolan!

I VK publicerades idag en mycket bra debattartikel om situationen för barn med NPF-diagnoser så som exempelvis Autism eller ADHD. Det är en artikel som berör. En viktig fråga som i grunden handlar om att ge alla barn i Umeå de rätta förutsättningarna att blomstra. Här är länken:

Debatt: Låt barn med NPF få börja livet med goda cirklar

 
En nyligen gjord studie från Karolinska Institutet visar att personer med autism dör tidigare jämfört med andra svenskar. Den kortare livslängden beror framförallt på att självmords-risken för dessa personer nästan var tio gånger högre än för andra.
 
I nuläget så är barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) kraftigt över-representerade bland elever som inte klarar skolan. Den statliga utredningen om elevfrånvaro, ”Saknad,” konstaterar att elever med omfattande frånvaro, så kallade hemmasittare, vanligtvis har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
 
Det finns många lösningar som vi vet fungerar och som det arbetas med på flera håll i Umeå. De flesta av dessa lösningar handlar inte om att ha barn i egna klasser, utan är generella lösningar som är bra för alla elever. Miljöpartiet vill se ett tydligt fokus på dessa frågor i skolpolitiken.
 
Om detta skriver Arvid Lundberg, ledamot i För- och Grundskolenämnden för Miljöpartiet de Gröna i Umeå.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.