Allsköns funderingar om politik

Volymer och kostnader skapar känslohaveri

Förra veckans blogg handlade om det senaste sammanträdet i Stockholm kommunfullmäktige där Martin Westmon, Sverigedemokraterna, föreslog att en utredning skulle tillsättas för att ta reda på vad flyktingmottagande och illegal invandring kostar kommunen. SD hävdar att detta utgör en stor utgift medan andra partier hävdar att det är lönsamt. Nu ville Westmon få fram fakta och kunskap i frågan. Det ledde till en ovärdig och hatfylld uppvisning av Stockholms s k politiska elit, som kände sig kränkt och avslöjade sin totala brist på kompetens, sans, förnuft och respekt. Att reducera politiken till ett barnsligt, känslomässigt utspel i kommunens högsta beslutande organ är under all kritik. Erfor de kanske en föraning om en kommande värdegrundskollaps?

På mötet framgick med all icke önskvärd tydlighet att om man vill ha fram siffror och fakta på vad  något i kommunen kostar har man en vidrig och horribel människosyn och bör skämmas. Ingen presenterade någon saklig orsak till varför man inte skulle ta reda på flyktingmottagandets  kostnader. Känslor samt brist på förnuft, ansvar och respekt styrde debatten. Man kan undra varför PK-media inte skrivit om detta möte. De brukar annars vara mycket snabba att rapportera vad som händer i Stockholm.

Varför har fakta om kostnader blivit en vidrig och horribel människosyn idag? Varför ska vi som betalar för ’kalaset’ förvägras att få veta hur våra pengar används eller hur politikerna kapitalt misslyckats när det gäller den okontrollerade massinvandringen?

-Vad är väl pengar jämfört med människoliv? Ska människor behöva försvara sin egen existens! Den som kräver något så omänskligt har en fullständigt vidrig människosyn och en horribel syn på människor!

Är landstingens budgetar, som beräknar vad sjukvården kostar och ställer grupper mot varandra, också tecken på en vidrig och horribel människosyn numera? Eller gäller detta bara massinvandringens kostnader och fakta?

Media har på sistone tagit upp hur minst 40 000 äldre människor svälter i Sverige idag. Hur förklarar man förslag och genomförande av de besparingar som drabbar dem? Varför reagerar inte alla ’godhetsapostlar’ mot denna fruktansvärda ’massvält’? Har t ex Stockholms kommunpolitiker en ’vidrig och horribel människosyn’? Behöver också de äldre stå och försvara sin egen existens? Ställer kommunen alla ’svaga’gruppers olika behov mot varandra utom när det gäller migranter? Eller struntar Stockholms kommunpolitiker i vad det kostar både när det gäller äldre, behövande människor som varit med och byggt upp samhället, arbetat och betalat skatt i många år och när det gäller migranter och illegala invandrare? Hur ser kommunens värdegrund ut inte bara på hemsidan eller på papperet utan också i praktiken? Gäller allas lika värde i Stockholms kommun?

Nu är det inte bara Stockholms kommunpolitiker som inte vet vad kommunens verkliga kostnader för migrationen kostar dem. Riksrevisionen konstaterar i sin senaste granskning att den rödgröna feministregeringen endast har ”en fragmentarisk bild av kommunernas verkliga kostnader” för mottagningen av asylsökare.

Riksrevisionen konstaterar också att det kostar staten 300 miljoner per år (eller motsvarande 620 årsarbetskrafter) bara att administrera kommunernas ansökningar om ersättning för mottagning av asylsökare. Det berättar riksrevisionen i en ny rapport. ”Drygt 300 miljoner kronor – för att flytta pengar mellan Migrationsverket och kommunerna”, uppger riksrevisor Helena Lindberg.

En av orsakerna till de höga kostnaderna uppges bero på att de 190 000 olika ansökningarna om ersättning sker via vanlig postgång. Migrationsverket saknar helt enkelt digitala lösningar för de kommuner som ansöker om ersättning. Det gör hanteringen extra dyr konstaterar Riksrevisionen. Så går det när man inte har koll på sin budget, men i Migrationsverkets fall finns det från den rödgröna regeringens sida alltid pengar till de ständigt ökande kostnaderna. Det lär inte gälla kommunerna som f o m nästa år själva ska ta över ansvaret för kostnaderna för sina asylsökare. Det blir ytterst intressant att se hur t ex Stockholms kommun, ska klara kostnader som man vägrar att räkna fram eller struntar i. Och hur ska man kunna ansöka om ersättning om man inte vet hur stora kostnaderna är?

10 kommentarer

 1. Bergis

  Sossarna och vänstern tror det är fritt fram att bränna skattepengar. Då man ställer dem mot väggen skyller dom på -Ja men tänk på alla skattesmitare då?

 2. Basic Rules

  Strålande vidräkning av PK medias brist på sanning Åsa. Passar inte fakta så låts den bli och i stället publiceras alternativa fakta för att belysa deras ståndpunkt, som i och för sig inte är fel men marginell i sammanhanget.
  Tobias Billström (M) gör en svidande uppgörelse med både Reinfeldts och nuvarande regerings migrationspolitik. Han visar med all tydlighet att båda regeringarna mycket väl visste vad som väntade i form av ett massinflöde av invandrare och efterföljande kollaps. ”Ingen hade kunnat förutse detta ” är en ren lögn. Billströms avslöjande görs i en intervju i SYDSVENSKAN..
  Vidare i intervjun.
  Tobias Billström(M) kopplar tillgång på välfärdssystem till attraktivitet som asylland och menar att pull-effekterna måste ner. Han vill samordna politiken med övriga nordiska länder, skärpa regler för anhöriginvandring och strypa full tillgång till välfärdssystemet för asylsökande och nyanlända. Förslag som ekar Sverigedemokratisk politik.
  Billström visar även på andra områden där stor problematik råder, finansminister Andersson (S) vågar inte rakt av säga att från nästa år så är det kommunerna som har ansvaret för invandringsnotan och 40 miljarder saknas enligt SKL.

  En sak är säker och det är att denna regerings och även de borgerliga partiernas försumlighet måste få ett slut. Vi har tillräckligt med inhemska problemområden och vi behöver ingen sådan import !

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jag såg också Billströms uttalanden, som överensstämmer med vad många av oss redan vet. Men varför lät Billström Reinfeldt straffa och tysta sig? Varför lämnade han inte partiet när han visste hur Reinfeldt förde väljarna bakom ljuset och medvetet utarmade landet? Billström, Svantesson och ngn till i M gjorde ju en utredning om invandringen och det var där de tre insåg att volymerna var viktig i sammanhanget. Men de lät Reinfeldt köra över sig. Hur ska väljarna kunna känna förtroende för dessa politiker när de återanvänds på nästa vals riksdagslistor? Skämmigt och respektlöst mot väljarna!

 3. Mia K

  Hej asasuh! Nej de tidigare m-väljarna kommer inte att återfå förtroende för moderaterna, utan många går över till sd, som är tydliga med sitt intresse för reala kostnader för migrationen, liksom övriga politikområden. Och det måste till klarsynta politiker i vårt land nu!

 4. gerd

  Efter att ha hört gårdagens politikerdebatt så undrar man vad som rör sig i huvudet på denna elit. Vårdköerna växer, folk dör i väntan på operationer, kvinnor som ska föda barn vet inte om de får plats etc. Det här ska lösas med mer pengar och att utbilda fler läkare och sjuksköterskor. Ingen analys vad det beror på att köerna ökar. Den stora invandringen de senaste åren, att utlänningar som fått nej till att stanna fortfarande bor kvar och har gratis sjukvård, utsatta EU migranter som inte har rätt att vara här längre än tre månader finns kvar år efter åt och belastar sjukvården/ tandvården. Allt detta sker samtidigt som vårdplatserna dras ner. Det är väl inte konstigt att det är enorma köer till sjukvården. Att det är S märkta landsting som ligger risigast till är inte heller så konstigt. Det är ju dessa som hävdar att invandringen är så lönsam och tar emot hur många som helst medan Moderatstyrda kommuner och landsting inte ” tar sitt ansvar”. På kirurgen i Skellefteå har man anpassat sin verksamhet till de muslimska vanorna. Där ligger männen numera ej på samma salar som kvinnor. Salarna står därför ofta halvtomma men med full personalbemanning. Operationerna minskas så att patienterna på uppvaket inte ska dö av skräck när vissa patienter tillåts ha upp till 20 anhöriga i lokalen.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Det enda som rör sig i huvudet på den s k politiska eliten är rädslan att tappa sina platser vid köttgrytorna. PPM styr; position, pengar och makt. De är fullständigt tondöva och enögda. Men var så säker på att de kommer att toppa valsedlarna till nästa val trots sin inkompetens och rädsla för verkligheten.

 5. Leif

  Så ni efterlyser fakta. Frågan är väl vad ni ska med den till? När det kommer till fakta om den globala uppvärmningen så klarar ni uppenbarligen inte av att läsa den. Exakt vad är det som talar för att ni skulle kunna tyda ovanstående fakta om ni fick den?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>