Allsköns funderingar om politik

El-Haj hajade inte

 I maj förra året deltog Jamal El-Haj (s) i Europeiska palestinska konferensen i Malmö. Han satt på hedersplats längst fram, närmast konferensens ordf Amin Abu Rashid, central aktör och europaansvarig för Hamas finansiering. Sossarnas palestinska systerparti Fatah varnade alla palestinier för att delta i konferensen i Malmö, då det var rivalen Hamas konferens. El-Haj deltog i planeringen av konferensen men förnekade att han visste vem Abu Rashid innan Palestinakonferensen, trots att han syntes på gamla bilder med Abu Rashid. Kort efter konferensen greps Abu Rashid f ö i Nederländerna misstänkt för att ha samlat in pengar till Hamas.

Magdalena Andersson har med stor kraft och indignation offentligt hävdat att El-Haj ägnat sitt liv åt att ta avstånd från Hamas. I El-Hajs riksdagsdokument finns dock inget som ens kommer i närheten av ett tydligt avståndstagande. Han har t ex aldrig kallat Hamas för terrororganisation eller sagt att de ägnar sig åt terrorism. Men nu plötsligt i sin senaste motion skriver han:

Hamas är en terroriströrelse”

Vem kommer inte ihåg ’gråterskan’ Anderssons dramatiska utspel mot Kristersson i riksdagen i november, när han sa att ”det finns en viss terrorromantik” inom vissa S-kretsar och att El-Haj deltagit i Palestinakonferensen i maj, där utpekade personer med Hamaskoppling också deltagit. Med gråtfylld röst och uppspärrade ögon replikerade ’drama queen’ Andersson:

Ulf Kristersson, anklagar du Jamal El-Hamas (sic) för att vara en terrorromantiker? Hans sons hustrus familj utplånades för några dagar sedan. Det är en fruktansvärd anklagelse. Du är landets statsminister, hur kan du göra såhär?

Jag har utan framgång försökt ta reda på hur det förhåller sig med El-Hajs sonhustrus 36 dödade familjemedlemmar, men varken de journalister jag frågat eller medier jag vänt mig till har någon information eller bekräftelse om detta. Ytterst märkligt i dagens digitala värld!

Johan Westerholm skrev redan 22/12-23 följande om ”Sorgebarnet Malmö”:

Att Malmö är att betrakta som förlorat i en brun-grön sörja av antisemitism i socialdemokratisk skrud är känt sedan länge. Men Bulletins avslöjande under gårdagen om riksdagsledamoten Jamal El-Hajs långa och djupa relation med Hamas sätter historien i ett annat ljus. För frågan är nu hur lång tid det kommer ta innan Magdalena Andersson kommer klä bättre i brunt än i rött.”

Mycket länge och envist har Andersson och andra ledande sossar reservationslöst försvarat El-Haj, t ex Strandhäll, som flera gånger tidigare i olika sammanhang manifesterat sitt dåliga omdöme. Så varför har partiet låtit El-Haj hållas så länge? Svaret är att S behöver ’röstmagneten’ El-Haj för att locka muslimska väljare framför allt inom den palestinska gruppen i Skåne. Utan honom riskerar S förlora många väljare där. Makten före allt annat som vanligt för sossarna.

I fredags avslöjade så Expressens ledarsida att El-Haj försökt att påverka Migrationsverket i ett asylärende. Ärendet gällde en egyptisk imam som predikar i moskén Skadinaviska Wakf i Malmö. Imamen har på sociala medier uttryckt stöd för det fascistiska Muslimska brödraskapet. Detta avslöjande blev nog den utlösande faktorn och slutet för El-Hajs socialdemokratiska karriär.

Dessvärre avslöjar Anderssons halsstarriga hantering av El-Haj hennes svaga ledarskap och rädsla för att förlora sin makt. Nu har hon dock beslutat att tiden är kommen för att avpollettera honom, men hon gör det genom ombud. Att låta någon annan inom partiet agera ’bödel’ har sossarna länge praktiserat för att inte partiledaren ska behöva ’smutsa ner sig’. Denna gång är det Skånedistriktet som hanterat bilan.

-Vi har gjort en samlad bedömning om att han saknar vårt förtroende, säger Niklas Karlsson, ordförande för partiet i Skåne.

På Ledarsidorna.se skriver Johan Westerholm 10/2 i sitt inlägg ”Politisk avrättning genom ombud” bl a följande:

”Hur Niklas Karlsson nu kommer honoreras för sin lojalitet som skarprättare är okänt. Vare sig Veronica Palm eller Anna Johansson (som tog de formella besluten att frånta Ann Sofie Hermansson sina uppdrag) finns idag kvar. Bägge tvingades själva bort kort efter att de fullföljt sina uppdrag som politiska banemän. Allt för att sopa igen alla spår. ”

” I samtliga fall såg partiledningen till att skapa formell distans till besluten även om det var de själva som låg bakom dom. Om det räcker är okänt idag men att fler huvuden kommer rulla bör hållas för sannolikt.”

Andersson har på sistone desperat hävdat att Åkesson försöker ”skifta fokus i debatten” genom att rikta ljuset mot henne och de avslöjanden om El-Hajs förehavanden. I fredags skrev Åkesson på X (Twitter) följande drapa till henne:

”Magdalena Andersson, såhär kan man inte bete sig som partiledare. Ljuga sig blå i flera månader för att rädda kvar en islamist, och sedan själv be honom lämna”, skrev SD-ledaren bland annat.

Mitt blogginlägg förra veckan (De röda blåljuger) handlade just om hur sossarna blåljuger för att förneka t ex sin egen havererade migrationspolitik, El-Hajs Hamaskoppling m m. Gissa om jag log, när jag läste om hur hon nyligen varit i Luleå och föreläst för studenter på Luleå tekniska universitet. Hennes råd till dem för att bli en bra beslutsfattare var:

Tala sanning även om det kostar på!

Hennes råd att tala sanning gäller uppenbarligen inte för henne själv. Men så är hon heller ingen ”bra beslutsfattare”, något vi sett många bevis på inte minst under det senaste året.

32 kommentarer

 1. Gunmari Palmquist

  Är man helt skamlös så är det inte svårt att hoppa från åsikt till åsikt. Inte heller att vända kappan efter vinden. Man måste troligen vara som gåsen. Allt rinner av henne. Faktiskt börjar lilla jag, som den ”varmhjärtade” kvinna jag är, tycka lite synd om henne.
  Men bara nästan 😉

 2. kenth

  Vi får gå bakåt i tiden och där var då inte S humana i sitt sätt för att hålla kvar makten. Folket var helt enkelt rädda för att opponera sig så de fick hållas. Palme sen städades troligen bort av sina egna med oskyldiga syndabockar som blev felaktiga offer i sökandet av gärningsman.
  Nu när allmänheten fått upp ögonen och insett att det finns mer än S att rösta på så har deras handlande blivit mer likt ett barn i sandlådan som blivit av med sin favoritleksak. Edit: Det dröjer nog inte då länge innan partiet Nyans kommer till maktens korridorer…den som lever får se!

  • Sund (inläggsförfattare)

   Nyans har ju försökt värva El-Haj som partiledare, men han har tackat nej – hittills. Intressant att se om han ändrar sig, nu när han inte har sossarnas förtroende längre.

 3. Jörgen K

  I det socialdemokratiska partiet har det fostrats i generationer en stark antisionistisk och antisemitisk ideologi, vilket naturligtvis drar till sig personer som lätt kan gömma sig i partiet. Hjalmar Branting och Per Albin Hansson lade grunden och över tid så har många kommit och gått. Olof Palme fick sitt av partiet då han som skolminister förordade Hillelskolan 1969. Sten Andersson, Tage Erlander och Ingvar Carlsson var tongivande och lyckades på samma sätt som Margot Wallström och Ann Linde att skapa internationell härdsmälta och extrem otrygghet för den judiska befolkningen i Sverige.

  Idag har vi Jamal El-Haj, Annika Strandhäll, Dzenan Cisija, Johanna Haraldsson, Louise Thunström, Ola Möller, Yasmine Bladelius, Aylin Nouri, Joakim Sandell, Kadir Kasirga, Marianne Fundahn och Peter Hultqvist alla (S) och döljs och skyddas under Magdalena Anderssons ”vingar”.

  Man trodde historien med SSU och Ilmar Reepalu i Malmö skulle ha genererat rättning i ledet, men nuvarande Kommunalrådet Katrin Stjänfeldt Jammeh (S) uppträder numera helt öppet och ogenerat med antisemitiska organisationer för att visa sitt stöd för Hamas.

  Så det finns ett betydligt större problem inom den socialdemokratiska sfären än just bara Jamal El-Haj och veligheten hos Magdalena Andersson. Sedan har vi (V) och (Mp)……….

  • Sund (inläggsförfattare)

   Det största problemet är att medierna inte gör sin plikt. Hade de granskat S på samma sätt som de borgerliga i allmänhet, SD i synnerhet, hade S haft en betydligt tuffare tillvaro.

   • Jörgen K

    Media, det är en märklig verksamhet…..

    Ser man på VK och Folkbladet har man nyligen tagit bort möjligheterna till att kunna kommentera artiklarna och insändarna, varför kan man verkligen fråga sig. En fundering är att man konstant har avslöjats som bedrövligt pålästa i sina nedpräntade verk och vill absolut inte ha pekpinnar i vardagen…Illavarslande för demokratin.

    Jamal El-Haj blir nu vilde, pengen styr, precis som Mikail Yüksel så önskade. Partiet Nyans har fått sin riksdagsplats, med andra ord.

    • Sund (inläggsförfattare)

     Egenintresset=pengarna styr i politiken. El-Haj blir 64 i juni, så han kan bara sitta lugnt i båten i väntan på pension. Detta system är förkastligt och måste stoppas. Att få så rikligt betalt för att inget göra och dessutom ersättning för resor och bostad och antagligen också mötesarvoden. Undra på att vi har höga skatter!!

     Så här mkt kan El-Haj tjäna på att hålla sig kvar:
     75 500/mån i riksdagsarvode. Under återstående 31 mån av mandatperioden blir det 2 340 500 kronor.
     När mandatperioden är slut, har El-Haj rätt till ekonomiskt omställningsstöd motsvarande 85% av ledamotsarvodet under högst två år.
     Sammanlagt kan El-Haj ha rätt till 770 100 kronor året efter att han lämnat riksdagen.
     Efter mandatperioden kan El-Haj även ansöka om förlängt stöd, där 45 procent av lönen betalas ut. Utöver det har El-Haj även rätt till resebidrag till utlandsresor. Det uppgår till maximalt 50 000 kronor under en mandatperiod.
     Han kan skratta hela vägen till banken!!

  • Sund (inläggsförfattare)

   Maktalena har smutsat ner sig ordentligt genom att så energiskt försvara El-Haj och bannat dem som anklagat honom för att vara Hamaskramare m m. Hennes röda färg riskerar nu kabske att få en nyans av brunt.

 4. Bergis

  El-Hajs brev är en studie i skenhelighet

  Jamal El-Haj stannar kvar i riksdagen för att han är en ovanligt osjälvisk och nobel människa, om man får tro hans patetiska brev till Aftonbladet.

  Den nykläckte vilden påstår att det vore ett svek mot den svenska demokratin att lämna in. Dessutom vill han vara en förebild för unga med samma bakgrund som han själv:

  ”Jag vill att de ska våga ge sig in i politiken och inte tappa tilltron till demokratin och till samhället.”

  Men Jamal El-Haj är ingen förebild, han är ett varnande exempel.

  Ex-sossen har varit ett sänke för sitt parti, Socialdemokraterna, ända sedan han deltog i den beramade Palestinakonferensen i maj förra året, mot partiets avrådan.

  Han lade rosen på hyllan över en helg, förklarade han. Vilket man liksom inte kan göra. Det är som om en centerpartist skulle lägga moroten på hatthyllan och slicka kuvert på SD:s kansli under påsklovet. Och vice versa.

  El-Haj fattade inte heller att det är oacceptabelt att ringa en myndighet, Migrationsverket, och som riksdagsledamot lobba för att en person ska få stanna i Sverige; en person som därtill är en ultrakonservativ imam.

  Och nu, genom att sitta kvar i riksdagen, kommer han fortsätta att skada det parti som han påstår sig älska. Han blir en ständig påminnelse om att Socialdemokraterna i allmänhet, och Magdalena Andersson i synnerhet, har agerat ytterst märkligt i ärendet. Av ren inkompetens eller av rädsla för att stöta sig med stora, viktiga väljargrupper?

  Inget av svaren är en fjäder i hatten för S.

  Om Jamal El-Haj hade velat göra en insats för den svenska demokratin och för Socialdemokraterna, och vara en förebild för unga, hade han med största möjliga värdighet lämnat sin plats i riksdagen.

  Nu blir han bara en av många ärelösa och giriga politiska vildar som hänger sig kvar vid sin bänk av ett enda skäl: pengar. Mer än 70 papp i månaden, numera, för att göra ingenting.

  Och det kantstötta folkliga förtroendet för politiken får sig ännu en törn.

  https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/el-hajs-brev-ar-en–studie-i-skenhelighet/

  • Sund (inläggsförfattare)

   En skam och ett varnande exempel är han och Maktalenas heder är inte mkt värd, inte hennes omdöme heller.
   El-Haj tog sig heller inte in på valbar plats på valsedeln tack vare många personröster utan placerades där av partiet eftersom han kunde locka muslimska väljare. Men han fick i senaste valet många färre personröster än i valet 2018.

 5. Drutten

  Kan någon egentligen vara förvånad av El Haj affären. Han kommer från en lögnarkultur. Han har aldrig haft Sveriges bästa för ögonen. Men med ett namn från mellanöstern eller delar av muslim afrika så har det räckt som kvalifikation för att ta plats i en del partier då dessa ska verka som röstmagneter. Nu ser vi en del av resultaten och fler väntar i skuggan gissar jag. Åter igen som jag sagt förut fy tusan för massinvandringen vi haft och den krimineĺla kultur och lögnarkultur och mördarkultur som tillåtits komma hit. Hur många som mördat i sina hemländer i den s k hederns namn har fåt asyl och medborgarskap här kan vi bara gissa men många det säkerligen så mördare impoterades. Fy tysan så krakelerat land vi har fått på grund av fega och odugliga politiker. Och .med facit i hand så har SD haft rätt hela tiden och nu följer nästan alla efter utan skam som att det är deras politik med åtstramningar vad gäller invandring m m.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Fega, odugliga och skamlösa politiker utan ryggrad och en mediekår som misskött sin uppgift att bevaka politikerna åt folket. Medierna har istället bevakat folket åt politikerna. SD är de enda som konsekvent stått för en vettig invandringspolitik. Nu vill t o m S tillämpa en åtstramad invandring m m. Fast de har de enl egen utsago numera alltid gjort. Så ynkligt! USCH!

 6. brorson

  För det första tar jag bestämt avstånd från påståendena att den svenska socialdemokratin har en lång historia av antisemitism, Den svenska socialdemokratin var bland de bättre i klassen av S-partier till slutet av Vietnamkriget, då både S och diverse vänsterextrema rörelser. som svikit FNL, sökte en ny ”brännpunkt” för konflikten mellan USA-imperialismen och värdens folk, för att bättra på sitt skamfilade anseende. Israel / Palestina hade förts fram som ett alternativ inom De förenad FNL-grupperna, men röstats ner av medlemmarna, som saknade garantier i den ledande palestinska organisationen al Fatah program för att en ny förintelse av judar inte skulle bli följden av en seger för Fatah.

  När Vietnamkriget slutade i maj 1975, hade DFFG-medlemmarna fortfarande inte enats om en ny brännpunkt, med följf att DFFG, som under några år varit Sveriges snabbast växande folkrörelse, imploderade. Under hösten 1975 hade DFFG upphört att existera, utan något formellt nedläggningsbeslut. Under tiden hade Fatah-ledaren Yassir Arafat introducerats för Olof Palme, sannolikt av S-riksdagsledamoten Birgitta Dahl. som varit ordförande för splittringsorganisationen Svenska kommittén för Vietnam, som med parollen ”Fred i Vietnam” vägrat ta ställning mellan de stridande partierna i Vietnam- och alltså i praktiken krävt att FNL skulle lägga ner vapnen.

  Känns det igen? Nu kräver ”världssamvetet” ett ensidigt vapenstillestånd av Israel. Vad det skulle leda till visar historien av för tidigt avslutade krig mellan Israel och palestinska terrororganisationer. Kriget börjar om efter några år. med ännu fler döda civila på båda sidor. En utstuderad strategi av Hamas, som hoppas att Israel ska vara försvarslöst och utan vänner efter ytterligare ett antal krig.

  Enligt USA-propagandan var FNL en terrororganisation med mål att sprida kommunismen över hela Sydostasien, vilket – i varje fall inte öppet – ifrågasattes av den svenska socialdemokratin medan Vietnamkriget fortfarande pågick. För Birgitta Dahl tycks frågan aldrig har varit om Vietnamkriget var ett rättfärdigt krig för befrielse av Sydvientam från USA och dess marionettregering i Saigon.

  Utan enbart en fråga om man – av inrikespolitiska skäl i Sverige – ska stödja utländska terrororganisationer eller ej, Ett av de mer bisarra utslagen av denna inställlning var att hon stödde Röda khmernas sräckvälde i Kambodja under hela sex månader. Röda khmererna hade ju vid det laget fördömts inte bara av USA:s gamla bundsförvanter utan även av den kommunistiska regering som sedan några,månader styrt hela Vietnam. De svenska vänsterextremister, som anslöt sig till Palestina-grupperna beskyllde det vietnamesiska kommunistpartiet för ”borgerlig avvikelse”.

  För det andra påstår jag att antisemitismemn, jude- och Israel-fientligheten inom den svenska socialdemokratin är av ett ganska sent datum och ett resultat att locka tillbaka framförallt de många ungdomar, som vänt ryggen mot S under Vietnamkriget. Ledande sossar klagade på att partiet tappat en hel ungdomsgeneration, med följd att det skulle fattas folk – i synnerhet med högre utbildning – till politiska uppdrag. DFFG;s kollaps under sommaren 1975 blev sossarnas stora chans att reparera skadan.

 7. brorson

  För det tredje;
  Westerholm skriver i ingressen till en låst artikel på sin webbtidning ”Turerna kring den tidigare socialdemokratiske riksdagsledamoten Jamal El Haj är långt ifrån över. Inte om det socialdemokratiska partiet på allvar vill göra upp med sin mer än 40 år långa historia av romantisering av antisemitism och terrorism.”

  40 är bakåt i tiden hamnar vi i februari 1984, två år före mordet på Olof Palme. Med ”mer än 40 år” menar han rimligtvis inte drygt 120 år, när Hjalmar Branting var S-ledare och statsminister, Utan mer troligt tiden efter Vietnamkrigetn som slutade 1975. I så fall är Westerholm överens med mig om när socialdemokratins faiblesse för antisemitism och terrorism började, nämligen efter Vietnamkrigets slut.

  W har i tidigare artiklar kritiserat Olof Palmes center, som är uppkallat efter honom men inte fanns under hans livstid, för att stödja ”befrielserörelser” som egentligen är terroriströrelser. Eller har varit befrielserörelser, som har övergått till terrorism i eget syfte, såsom Polisario, Sedan Spanien avvecklat sin koloni Västsahara, hade denna annkterats av Marocko, vilket den dåvarande befrielserörelsen Polisario motsatte sig. Numera ägnar sig Polisario, som ställt sig helt i grannandet Algeriets tjänst enbart åt terrror mot den västsahariska befolkningen.

  Om inte Polisarios och andra terrorgruppers försök att destabilisera Marocko, hade Marocko kanske varit ett exempel på väl fungerande demokrati i ett muslimskt land. (Jomshof borde ha tagit reda på fakta innan han dragit alla muslimska länder och alla muslimer över en kam.) Nåväl, om jag minns rätt har den förra S-partisekreteraren Karin Jämtin varit inblandad i Palme-centret och den svenska socialdemokratins stöd till suspekta ”befrielserörelser” under drygt 40 år.

  Klart är dock att Marocko under den nuvarande kungen Muhammed den sjättes ledning har gjort stora framsteg avseende demokrati och mänskliga rättigheter. Men hotet från extrema islamist-rörelser gör sig ständigt påminda. Eftersom båda sidor i krig gör sig skyldiga till övergrepp och även verkliga befrielserörerlser, som förtjänar vårt stöd, använder metoder, som av motståndaren betecknas som terorism och objektivt torde vara det, är det självfallet ingen lätt uppgift att skilja mellan befrielserörelser och rena terroriströrelser, ;Men sossarna verkar inte ens ha försökt innan de bytte fot.

  Påståendena att antisemitismen inom S går tillbaka till de tidigare partiledarna Hjalmar Brantings och Per-Albin Hanssons dagar, ser jag som historieförfalskning av Nato-anhängare för att diskreditera den svenska neutralitetspolitiken under deras tid. Först har man omförpackat och upprepat Sovjetunionens smutskastning av den svenska neutralitetspolitiken under kalla kriget. därefter dragit fram Nazitysklands användning av svenska järnvägar under kriget – och nu senast myten om socialdemokratisk antisemitism under mellankrigstiden.

  Under de första decennierna av efterkrigstiden var den svenska socialdemokratin en stor vän till Israel. Vilket enstaka äldre sossar, bl. a. Göran Persson tydligen(om jag inte missat något helt nytt) vill att partiet fortfarande bör vara. När S nu bytt fot även i Nato-frågan vill dock den nuvarande partiledningen inte bli påmind om de bästa sidorna i partiets historia.

 8. brorson

  En av myterna om påstådd antisemitism inom svenska S under mellankrigstiden är att Sverige inte velat ta emot judiska flyktingar från Tyskland. Sådana påståenden är svåra att kontrollera. Men bakgrunden torde ha varit förvärrade förföljelser efter Hitlers maktövertagande 1933. När andra länder protesterade (Sverige torde varit ett av de länderna) hade den nytillträdda tyska regeringen svarat att de protesterande länderna borde öppna sina gränser för judar och när inget land ändrade sin invandringspolitik, hade den tyska regeringen kommenterat detta med att alla avskyr judar.

  Detta är ett moraliskt dilemma. Ska andra länder låta sig utpressaspå det sättet av skurkstater? Om ni inte gör som vi säger, blir det ännu värre för dem, som ni vill skydda. Man visste då inte vad som skulle komma. Och dessutom var grov antisemitisk retorik vanlig i hela Europa, utan att de grövsta utspelen sattes i verket: Och Tyskland var ju ett civilierat land, trodde man. Samma utpressningspolitik kom att upprepas av Chile-juntan 40 år senare.

  När svenska politiker krävde att politiska fångar skulle friges, ställde juntan som villkor att de frigivna fångarna skulle få asyl i Sverige. Detta har varit ett återkommande tema i svensk flyktingdebatt: Om politiska motståndare till diktaturen i deras hemländer mördas av diktatruen. så är det den svenska regeringens fel .Inte minst Olof Palme, som faktiskt försökte föra en stram invandringspolitik. utsattes för den typen av beskyllningar .Ingen annan svensk politiker har väl gjort så mycket för att bekämpa förtryck och orättvisor i andra länder som just Olof Palme, men ändå var det han som framställdes som skyldig i den svenska debatten.

  Med den helhetssyn som en ledande politiker dock bör ha, förstod ju Palme att lösningen på alla problem i världen inte kan vara att alla fattiga, diskriminerade och förtryckta flyttar till Sverige, Men den linjen har under åren drivits även av många borgerliga politiker och i synnerhet av MP, som helt enkelt har gjort det lätt för sig genom att bortse från alla som blir kvar i sina hemländer och från alla problem som importeras i Sverige. För Palme låg lösningen i invandrarnas hemländer, Han kan anklagas för att ha överskattat Sveriges förmåga att hjälpa. men inte för bristande vilja att hjälpa, Människor i andra länder, i deras hemländer.

  Och hur är det med den palestinska diasporan i det nutida Sverige? Vildhajen har gjorts till syndabock för en usel Partiet vet kanske mer än vad media har lyckats upptäcka? Vill kanske den här gången S-politikhinna före nästa avslöjande i media? Magda kan ha fått ny information, som hon inte känt till tidigare, från Skåne-distriktet.

  Och: Den f.d. kristna organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet (som styr Svenska kyrkan) kan vara mer insyltad i stödet till pro-palestinsk propaganda och terrorism än som hittills framkommit. Spåren leder från Skåne till Göteborg och avsättningen av förra S-kommunalrådet An-Sofi Hermansson p.g.a. hennes försök att bekämpa extremisternas infiltration av S.

  Hon offrades, inte infiltratörerna, för att rädda partiets fasad. Hon anklagades för att äventyra väljarstödet bland invandrarna. Samma sak upprepades ganska nyligen med S-kommunalrådet Ebba Östlin i Botkyrka. Han röstades bort av en majoritet av helt nya S-medlemmar. Tilltaget försvarades av partiledningen. Östlin fick gå. Hon hade stoppat kommunala pengar till det invandrardominerade kriminella Vårby-nätverket.
  .

  • Sund (inläggsförfattare)

   Hermansson och Östlin fick betala ett mkt högt pris för att de rakryggat stod upp mot att extremister infiltrerade partiet.

 9. brorson

  Som jag förstått det hela, hade Vildhajen inte blivit uppkryssad från en plats längre ner på listan, utan hade placerats direkt på valbar plats av partidistriktet. Syftet från partidistriktet sida var allså MER än att locka väljare med muslimsk tro. Partidistriktet kan – till skillnad mot ´partiledningen i Stockholm – inte ha varit okunnig om Vildhajens många tidigare kontakter med extrema islamister. Nu har samma partidistrikt fått uppdraget att agera skarprättare.

  Men vad har Vildhajen egentligen gjort, som gjort att han nu plötsligt har förlorat partiets förtroende? Har han gått ur partiet? Har han gått med i något annat parti? Har han blivit utesluten? Inget av detta såvitt jag vet. Man har kanske inte hittat något kvinnligt S-kommunalråd som stått upp för socialdemokratiska värderingar, demokrati och hederlighet. Som kunnat göras till syndabock och sparkas på den grunden. Så återstod till slut endast Vildhajen själv – anklagad för att inte frivilligt ha avsätt sin plats i riksdagen.

  • Jörgen K

   Mycket rökridåer från brorson i sin iver till sin historierevision, tvärt om mot hans iver att rentvå socialdemokraterna så blir det inte mycket rätt.

   Har du hört talas om ”Judepassen” som nazisterna införde i varje tysk judes pass? De ”judepass” som sedan blev så synonymt med nazismens ondska och som idag är en symbol för antisemitismen.

   Visste du att detta var en svensk idé från 1938? Att idén till dessa hemska ”Judepass” faktiskt kom från några ledande svenska socialdemokratiska politiker. Något att tänka på när partiledarna för de ansvarig partierna idag pratar om alla andra partiers historia och samtidigt försöker dölja att allt som de själva anklagar andra för faktiskt är deras eget partis förflutna.

   Det är också tänkvärt att ”Judepassen” kom som förslag av Socialdemokraterna elva månader innan kriget bröt ut och fjorton månader innan samlingsregeringen bildades. Det svenska samarbetet med Nazityskland och Hitlerregimen fungerade således klockrent såväl före som under kriget. Ansvaret för ”Judepassens” uppkomst ligger således enbart på Socialdemokraterna och indirekt även på Bondeförbundet (Centerpartiet).

   Det tog ända fram till 1943 innan Sverige tog emot de första Judiska flyktingarna.

   Att Göran Persson var en vän av Israel är ingen hemlighet, så även Olof Palme enbart då det gällde skolfrågan men härdsmältan kom då han gjorde terroristen Yasser Arafat till statsman 1972.

   Utrikesminister Wallström påstod att poliser som stoppade mördande terrorister bedrev ”utomrättsliga avrättningar”. Den svenska regeringen har inte röstat för Israel en enda gång i FN:s generalförsamling sedan 2015, men fördömt Israel 92 gånger. Det är inte förrän nu som ett mått av rättning skett, ivrigt kritiserat av (S) och vänsterrörelsen som uppenbart har omfattande hemläxa att göra.

   • brorson

    Du borde gnugga sömnen ur ögonen innan du i vild panik kastar dig över tangentbordet för att bemöta något som du inbillar dig att jag har skrivit, Ja, jag har hört talas om ”judepassen”. Jag har t.o.m. skrivit om det du kallar ”judepassen” och bakgrunden till stämpeln ifråga och hur detta kommit att användas i den migrationspolitiska debatten i Sverige långt senare. Ditt försök att påskina att utrotningen av judar var något som svenska socialdemokrater tvingade Hitler till är ett absolut lågvattenmärke i den iver att skylla allt ont på sossarna och den svenska arbetarrörelsen.

    Att Margot Wallström har vänt de argument, som under Palmes tid användes i den borgerliga smutskastningen av honom, mot opposition, förändrar inget i sak. Hon var 13 år, när Palme mördades. Han kan inte göras ansvarig för hennes klavertramp som minister. Du ljuger, när du skriver att Palme gjorde Arafat till ”statsman”, men det är riktigt att han träffade Arafat i Sverige och därmed gav honom något slags legitimitet som ledare för en befrielserörelse. Det har jag också skrivit om och varför. Hur du kan få det till ”iver att rentvå socialdemokraterna” är obegripligt. Det är du som ägnar dig åt historierevisionism i den iver att göra Sverige till ett slagfält i tredje världskriget. Som om det var fel att Sverige med tur och skicklighet lyckades hålla sig utanför andra världskriget. Har du ens tänkt på konsekvenserna för övriga Europa om Sverige spelat hjälte och blivit ockuperat av Nazityskland?

    Jag trodde vi var överens om Israel-Palestina, men oj vad besviken jag har blivit. Med din oförmåga att se helheten och din iver att slå blint omkring dig, kunde du lika lättvindigt ha varit en fanatisk Hamas.-anhängare, Som sagt var: Gnugga sömnen ur ögonen!

    • Mique

     Det är du ”Brorson” som ska gnugga sömnen ur dina ögon och inse att du enbart sprider desinformation mot alla håll och kanter!

    • Jörgen K

     Jag har inte skrivit annat än ett svar på ditt påstående att antisemitismen inom det socialdemokratiska partiet är ett någorlunda nytt påfund. Konstaterat är att denna bakgrund från denna tid har socialdemokraterna envist framhärdat som lögner vilket motbevisats otaliga gånger av historieforskare.

     Det är ingen hemlighet och den ”vitbok” som presenterades för ett par decennier sedan var bara ytterligare en variant på hur man undviker att ta ansvar.

     Vad som anbelangar attacken och angreppen mot Israel finns ingen tvekan från min sida, vilket du uppenbart ifrågasätter, allt för att flytta fokus, en bedrövlig form av inlägg.

     • brorson

      Vem har försökt flytta fokus? Till påstådda händelser i Sverige när staten Israel inte ens existerade… Fantastiskt hur du försöker utmåla svensk socialdemokrati som skyldig till nazisternas illdåd under andra världskriget. Alla som har följt mina inlägg på vk-bloggen vet att jag haft mycket mer kritik än försvar för S. Men jag nedlåter mig inte till vad som helst, inte till ren smutskastning mot något parti, således ej heller mot S. Synd att du SÅ undergräver din egen trovärdighet .sedan du skrivit väl faktaunderbyggda inlägg om de aktuella händelserna i Mellanöstern…

 10. brorson

  Har nu sett en uppgift att Hajen hade anmodats av sitt parti, Socialdemokraterna, att gå ur. Det var alltså inte frivilligt, men trots det kölhalas han av partiet för att han inte lämnat sin riksdagsplats. Han har anmodats av Magda att ”ta sitt förnuft till fånga”. Jag tycke att han gör rätt, sett ur en principiell ståndpunkt, som vägrar. För att förekomma ytterligare smutskastning mot mig som person, av det slag vi nyss sätt, vill jag göra klart att jag inte vill se honom i riksdagen.

  Det var från början helt fel att han kom dit, och för det ska de ansvariga inom partiet – inte han själv – ställas till svars, nämligen kommunalrådet i Malmö Katrin Stjernfeldt-Jammeh och hennes företrädare Ilmar Reepalu, som är ökänd för sitt antisemitiska uttalande mot enskilda judar (även judiska privatpersoner) i Malmö. Han anklagade dem för att inte ha tagit mot den israeliska staten för dess påstådda övergrepp mot palestinier. Detta blev startskottet för så svåra förföljelse av judar i Malmö, att det gav eko utomlands.

  Stjernfelt-Jammeh hade en lång politisk karriär bakom sig, när hon blev kommunalråd 2008 och efterträdde Reepalu som kommunstyrelsens ordförande 2013. Hon hade bl.a. varit ledarskribent i Arbetet, och torde därmed som politisk journalist varit väl medveten om turerna kring Malmö-moskén och Hajens betydelse.
  Reepalu kom till Sverige som flykting från Estland1944 och har alltså tagit sig rätten att hetsa en senare hitkommen invandrargrupp att förfölja en flyktinggrupp, som kom ungefär samtidigt som han själv.

  Reepalus tilltag, att påstå att just judar skulle han en särskild skyldighet att delta i propagandakriget mot Israel, väckte naturligtvis protester även i Sverige. Så här skrev Ulf Bjereld. professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och förbundskordförande för Sociademokrater för tro och solidaritet, och Thomas Hammarberg, styrelseledamot, på DN Debatt 27 januari 2020:

  ”De exempel som berör Israel kräver en utvecklad förståelse för dynamiken mellan antisemitismen och staten Israel samt månnisklr med judisk bakgrund eller tro. De berörda exemplen, såsom att det kan vara antisemitism att rikta kritik mot Israels politik utan att kritisera ävn andra länder på motsvarande sätt, har i andra sammanhang lästs som som munkavlar på kritiken mot de brott mot palestinernas mänskliga rättigheter som israeliska regeringar har begått under många decennier.”

  Artikelförfattarna vekar först försvara judars rätt att avstå från att kritisera Israel, men levererar sedan själva en i sammanhanget onödig kritik mot Israel, vilket får vissa judars tystnad att framstå som klandervärd. Är det förvånande att Hajen inte har uppfattat sig under lång tid haft stöd från sitt parti? Och vem är då denne Ulf Bjereld? Han bytte parti från en vänsterextrem sekt, som öppet hyllade Stalin som sin förebild,. i samband med att han blev professor. Blev han plötsligt religiös på kuppen?

  Denna stalinistiska sekt var en utbrytning ur en annan kommunist-sekt, som stödde De förenade FNL-grupperna (DFFG) i protest mot DFFG:s linje att stödja endast FNL i Vietnam och INTE stödja andra rörelser i världen, som ansågs bekämpa USA-imperialismen. Som jag tidigare har skrivit blev ett förslag att stödja ”palestinierna” efter vietnamkrigets slut nedröstat av DFFG-medlemmarna. Som jag också har skrivit behövde Socialdemokraterna ett alternativ till Vietnam, eftersom man hade gjort bort sig i Vietnamfrågan.

  Vad som helst, om det är väpnad kamp.

  • Mique

   ”För att förekomma ytterligare smutskastning mot mig som person”, en mycket märklig inställning, om man betänker ditt ständiga förtal av både avlidna och nu levande personer, ”man ska inte kasta sten i glashus” och man får ”tåla leken”! Nej du signaturen ”Brorson”, skärp dig och sluta med dina fjolligheter!

 11. Jonsson

  El-Haj har taktiskt sett handlat rätt hela vägen, han behöver bara bida sin tid till dess kappan vänds i partiet. Statsministerkandidaten verkar ha skadats mest i skandalen El-Hamas.
  Vi, folket, borde få folkomrösta om politiska vildar, exv. nu i samband med Europavalet. Jag föreslår, om inte annat, minst tre månaders karens för vildar.

  Gränslösheten inom politiken är problematiskt.
  Den ska ha uppstått efter WW2, i Kalifornien gjordes en studie 1953 (Adorno m. fl), som egentligen skulle undersöka antisemitismen. De kom fram till att judehatet berodde på auktoritära personligheter. Inte särskilt överraskande på den tiden kanske? Motreaktionen märktes på 1960-talet och där i icke-auktoritära flummet är vi kvar än idag. Men kanske inte just i Malmö…
  Kan Magdalena Andersson fortsätta efter detta?
  S har ju tappat en riksdagsröst, och ansiktet.
  ”Att sossa”, är en ny kandidat till nyordslistan, som översatt betyder att ljuga.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Och Maktalena har tappat ansiktet efter det opåkallade anfallet mot Henrik Jönsson. Där gick hon på en riktig blåsning!

 12. Drutten

  Nu är S ledaren i blåsväder igen i dagens Expressen och Aftonbladet med korkat uttalande. Hård kritik får hon från alla håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.