Allsköns funderingar om politik

Nollor till politiker och noll koll

I en intervju i DN (26/10) sa moderatledaren Anna Kindberg Batra: ”Vi skulle behöva ett regelverk som förtydligar att största underlag också kan regera och genomföra sitt budgetbeslut. Det är bättre än en överenskommelse”. AKB vill sålunda skapa ett regelverk så att en riksdagsminoritet ska kunna styra på en riksdagsmajoritets bekostnad. Detta för att slippa att tvingas samverka med Sverigedemokraterna. Häpnadsväckande och upprörande av ett parti som säger sig stå för frihet!

AKB får tycka vad hon vill om olika partier, men de har i demokratisk ordning valts in i riksdagen av oss väljare. Det är uppenbart att AKB anser att vi väljare valt fel och att det bästa för Sverige och henne vore att överheten, som utgör en liten minoritet, bestämde över den stora majoriteten, d v s folket. Att vilja lagstifta för att driva fram minoritetens rätt att styra över majoriteten känns skrämmande. Historien är full av partier som genomdriver envälde när väljarna röstar ”fel”.

Vad Sverige behöver mest av allt just nu är politiskt ledarskap för att ta oss ur det kaos som den rödgröna regeringen och övr delar av 7-klövern försatt oss i. Löfven upprepar ständigt att ”vi måste ta ansvar för Sverige”, ”nu är gränsen nådd”, ”situationen är ohållbar nu” men hans ord följs inte av handling. Hans och Migrationsverkets prognoser för hur många migranter som kommer till Sverige i år ändras ständigt uppåt. Senaste siffran jag sett är 190 000. Dessutom misslyckas vi att skicka tillbaka alla tiotusentals migranter som fått avslag på sina asylansökningar. Noll koll på alla som illegalt uppehåller sig i landet med rätt till ”vård som inte kan anstå” m m. Noll koll också över alla migranter som tar sig in här men väljer att inte registrera sig. Är det så Löfven ”tar ansvar för Sverige”?

Löfven upprepar också att det handlar om ”människor som flyr för sina liv från krig och förföljelse”. Om han slutade lyssna på sin rådgivare Henrik Arnstad och istället tog del av officiella siffror och statistik, t ex de siffror och prognoser forskaren och nationalekonomen Tino Sanandaji  presenterar, skulle han vinna mer förtroende och respekt. Enl Eurostats officiella siffror är bara 1 av 5 som kommer till Europa flyktingar från Syrien. Men Löfven fortsätter att spela på våra känslor i hopp om att vi ska fortsätta att öppna dörrarna på vid gavel för vem som vill komma hit trots att de saknar asylskäl. 4 av 5 är i verkligheten migranter som söker ett bättre liv. Det har jag förståelse för, men jag har svårt att förstå att vi ska använda vår välfärd till allehanda migranter istället för att hjälpa alla syriska krigsflyktingar som är kvar i Syrien eller i flyktingläger i Syriens närområden. Varför väljer vi att inte hjälpa dem istället? Varför ställer Löfven och övriga makteliten grupper mot varandra?

Dagens oändliga migrationsvåg väljer i första hand Sverige bl a för att vi erbjuder de generösaste villkoren för asylsökande. Detta är ohållbart och kräver ett politiskt mod och ledarskap som vi helt saknar. När Jimmie Åkesson i sitt anförande i senaste partiledardebatten i riksdagen varnade för en ”välfärdskollaps” sågs han som alarmist. Det är tydligen inte vad man säger utan vem som säger det som är viktigt. Margot Wallström säger i en intervju i Dagens Nyheter (30/10) att det finns en punkt då flyktingmottagandet blir en alltför stor påfrestning på samhället.

”Jag tror att de flesta känner att vi inte kan upprätthålla ett system där det kanske kommer 190.000 människor varje år, i längden kommer våra system att braka ihop. Och det mottagandet kommer inte att få folkligt stöd”, säger utrikesministern.

Det mottagandet saknar redan idag folkligt stöd och Löfven har sedan länge en majoritet mot sig både i riksdagen och i landet. Är det kanske dags för Löfven att byta ut 30-30-30-gänget i Rosenbad, som undanhåller eller censurerar jobbig information och verklighetens krassa siffror?

”De kallas så eftersom det som kvalificerar denna regerings politiska sakkunniga till sina tjänster är att de alla är runt 30 år, alla har en månadslön runt 30 000 och alla måste ha sett minst 30 avsnitt av ”Vita Huset” eller ”House of Cards”. För dessa är politik ett medialt spektakel och en sällskapslek över ett glas vin eller två. De har aldrig levt ett vanligt liv, än mindre haft ett vanligt arbete. För dessa är politik det sociala spelet, leken och löneutbetalaren.”  ( http://ledarsidorna.se/2015/10/30-30-30/ )

 

10 kommentarer

  1. Jan Sjöström

    Hej Åsa. Först ett gratulerande till fortsatt publicering i VK. Sanning dvs omständigheter låter lite förlegat i nätforum, men stor respekt till den som får sin omgivning att lyssna. Detta lyckas du med, så grattis. Yan Sjostrom

  2. Mia K

    Hej asasun! Det orimliga mottagandet i vårt land, leder endast till förstärkt sökande efter volontärer och att Sverige är betydligt mer drabbat av våld än våra grannländer! Fler och fler blir medvetna om hur galen dagens förda politik är. Hörde förresten att många nyanlända skaffar vapenlicens! Vart och hur ska utvecklingen sluta i vårt land?

  3. Bergis

    Regeringen har tappat kontrollen över migrationspolitiken – och planerar att låta världens allra fattigaste betala priset för det.genom nedskärningar i biståndsbudgeten så statsråden kan rädda sina ansikten ett tag till. Helt sjukt alltså.

  4. Loise

    Hej Åsa! Vill börja med att tacka för en bra och klok blogg.Vi är många som följer den och som håller med i det du skriver .Jag blir så förtvivlad över att se hur det blivit här i Sverige! Idag försökte jag få in en insändare/ kommentar i VK ang avhysningen av EU migranterna som jag själv tycker är helt rätt.Samma lagar ska också gälla alla anser jag. Det kan inte fortsätta så här att det ska tillåtas kåkstäder med enorm nedskräpning som följd osv…men tror du att min insändare kom in i VK …NEJ, det gjorde den inte.Det känns både kränkande och olustigt…för jag anser inte att min insändare var något annorlunda än vad andra skriver. Det känns som man inte får berätta hur man känner ,utan ens oro och åsikter betyder ingenting och man känner sig diskriminerad som svensk medborgare numera och det är många som uttrycker så. Att vi är många svenskar som idag mår fruktansvärt dåligt av allt detta får vi tydligen inte uttrycka ,jag skrev vidare att en kvinna från FI var på Aktuellt igår och uttryckte att det bara är de 20% som röstade på SD som tycker att det är negativt med tiggeriet och kåkstäder… osv…men jag anser att hon har helt fel ,,,det är många många fler som tycker så.Själv träffar och känner jag folk från alla olika partigrupper som har samma åsikter.Man behöver inte ha röstat på SD för att tycka att detta med tiggeriet och allt annat ansvarslöst är dåligt av de övriga partierna. Konstigt är också att man inte har någon koll på vad man tar in i Sverige.Först tar man in folk som flyr från sina länder av olika själ sedan kan man även ta in dom som de andra just flyr ifrån.Hur rimmar det…tittar man i en del länder där det bråkas och krigas för fullt pga olika uppfattningar osv…folk som uppenbart inte verkar kunna leva sida vid sida …men sedan flyr dessa till Sverige och här ska de plötsligt kunna leva sida vid sida trots att de inte kunde det i sina hemländer…jag förtår tyvärr ingenting. Du behöver inte sätta ut min insändare ,men jag ville skriva till dig för att berätta hur det känns för många av oss.Vore intressant att få höra vad du tycker om det jag skriver.

    • asasuh (inläggsförfattare)

      VK får många fler insändare än de kan ta in så att din inte tas in behöver inte innebära att de censurerat bort den p g a innehållet i den. Jag föreslår att du ringer insändarredaktionen på VK och pratar direkt med dem.
      De känslor och den oro och frustration du skriver om här delar du nog med många som inte röstar på SD. Det glapp som idag finns mellan makteliten och väljarna gör att klyftan i samhället ökar mellan dem som delar regeringens invandringspolitik och dem som ifrågasätter den. Jag anser liksom du att lagen ska gälla lika för alla och att ingen har rätt att ockupera annans egendom. Jag anser också att polisen måste kunna hjälpa oss medborgare att hålla ordning och värna äganderätt och människors egendom. Vidare måste polisen lägga ner mer jobb på att se till att EU-migranter inte stannar mer än 3 månader här samt att hitta alla tiotusentals illegala invandrare som befinner sig i Sverige antingen för att de fått avslag på sina asylansökningar eller för att de valt att inte registrera sig här. Det är inte värdigt en rättsstat att tumma på lag och ordning som man ibland gör nu.
      Slutligen anser jag att de som ansvarar för asylanters boenden måste lära sig mycket mer om vilka grupper som redan i hemländerna inte fungerar ihop och utifrån detta se till att inte placera dessa grupper tillsammans på boenden.

  5. LSE

    Först ett tack för din fantastiska blogg Åsa
    5/11 – 15
    Nu är kollapsen nära i godhets psykosens land.
    Asylsökande ligger i korridorerna på migrationsverket, det väntas komma 5000 nya bara idag torsdag och regeringsrepresentanter har presskonferens om att Sverige behöver nödhjälp från EU.
    Det här är också första presskonferensen som jag tror ingen använde ordet utmaning vilket antagligen indikerar att ”handduken” kastas inom kort.
    Vad var det vi sa och inte fått informera om bl.a p.g.a av medias censur.
    Desto snabbare kollapsen kommer dess bättre så att PK-eliten och Svensson kanske förstår men landningen kommer tyvärr att bli hård för oss alla men främst för dom svaga.

    • asasuh (inläggsförfattare)

      Ja, Johan Westerholm på ledarsidorna.se är inte nådig mot sina partikamrater. Han har rätt goda kanaler inom S som läcker hur skakigt det är.
      Precis som du påpekar, är det de svaga som drabbas hårdast vare sig det gäller flyktingar eller svenskar. De som är kvar i Syrien och inte kan ta sig därifrån måste ha det riktigt jobbigt på sina ställen.

  6. Mia K

    Hej asasuh! Nu passar inte heller Tyskland längre, utan nu vill många asylanter norrut. Märkligt att vänstersympatisörer inte problematiserar migranters syn på miljö, våld och relationer! Manlig polygami riskerar ju förvärra befolkningsökning och därmed miljöbelastning!

    • asasuh (inläggsförfattare)

      Du är inte ensam om att kritisera vänstern för detta. Att de inte gjort mer för att kritisera hedersmord, tvångsgifte och våld i nära relationer bland invandrare är märkligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.