Allsköns funderingar om politik

Miljöpartiets olidliga lätthet

Det politiska etablissemanget tappade till slut kontrollen över utvecklingen. Folkets oro och rädsla förstärks när den ansvariga makteliten inte kan svara på våra frågor och visa vart vi är på väg. Makteliten har fastnat i sina egna argument och inte vågat tänka om av rädsla att bli brunstämplad av den vänsterextrema journalistkåren inom Public Service och mainstream-medierna. Flyktingkrisen har nu lett till en viss tillnyktring utom i Miljöpartiet, som envisas med att leva i fortsatt förnekelse.

En tårögd Åsa Romson förklarade på presskonferensen när regeringen informerade om sin skärpta migrationspolitik att hennes verklighetsbild nu förändrats och att ingen kunnat förutse utvecklingen. Kejsaren är som bekant den siste som inser sanningen. Hon bedyrade också att ”gränsen är nådd för vad Mp kan gå med på”. Gustaf Fridolin förklarade samma dag att en del av förslaget han varit med om att lägga fram var ”skit”. Senare har han kommenterat partiets dåliga opinionsläge med ”Det skiter jag egentligen i”. Det gör däremot inte en hel del av hans partimedlemmar; många lämnade partiet och många andra kräver en intern medlemsomröstning om migrationsbeslutet, något som kan tvinga Mp att lämna regeringen.

Både Romson och Fridolin har inte minst efter beslutet om skärpt migrationspolitik agerat mer som oppositionspolitiker än som en del av regeringen. Har Sverige någonsin tidigare haft ministrar som gråter över de beslut de fattat? Eller som opponerar mot de beslut de fattat och beskriver dem som ”skit”? Kan man f ö vara både för och emot ett beslut och sen ”skita i” opinionen?

Den oansvarige Fridolin visar dock att hoppet är det sista som dör. Han förklarade i Svt:s Agenda (29/11) att Sverige under åren av skärpta asylregler nu ska bygga upp en kapacitet för att klara ett mottagande ”på de här nivåerna”, d v s upp emot en halv miljon människor per år. Inte nog med det. Mp vill också att människor som inte söker asyl i Sverige utan vistas illegalt här ska få del av svensk välfärd och att alla EU-migranter ska erbjudas boende. Dessutom vill Mp att vi ska arbeta mindre och att skatterna ska höjas. Räknar Fridolin verkligen med att få sitta kvar och vanstyra Sverige? Har vi inte redan haft mer än nog av Miljöpartisternas naiva önsketänkande och drömmar?

Även om Fridolin anser att migrationsbeslutet är ”skit” har miljöpartiet tillsammans med socialdemokraterna ansvaret för att Sveriges humana flyktingpolitik nu nästan över en natt blivit inhuman. Alla som lockats av deras ”Sverige bygger inga murar” och offrat allt för att ta sig hit upptäcker nu plötsligt och för sent att de inte längre är välkomna. Regeringen har vägrat i sten att liksom Danmark, och SD för den delen, signalera att ”Refugees welcome” inte längre gäller. Så vad föreslår regeringen att de ankommande migranterna ska göra? En gråtande minister lär inte hjälpa dem som drabbats av regeringens ovilja att signalera att vi inte längre kan välkomna alla som flyr till Sverige.

Alla kan vi välja fel partner men att utnämna Romson, Fridolin, Kaplan och Kuhnke till ministrar var inte bara fel utan ett tecken på dåligt omdöme. Det måste fresta på för Löfven och S att navigera regeringsskutan tillsammans med ett regeringsodugligt Mp. S måste t ex många gånger ha ångrat att de tagit in pojken med guldbyxorna som vill ge allt åt alla. Fridolin beter sig som en trotsig tonåring som vägrar ta ansvar och stå bakom det beslut som han varit med om att fatta. Inte lär Löfven heller se en gråtande Åsa Romson som en tillgång. Ministrar ska fatta beslut och styra landet, inte komma med Brasklappar eller gråta när de måste ta ansvar. Makt förpliktigar, regeringsmakt i synnerhet.

”I värsta fall är Fridolin ett barn av sin tid. I så fall kan Sverige, i en framtid nära dig, komma att drabbas av en riktig bolibomparegering, med ministrar som störtar ut efter varje knivigt regeringsbeslut för att gråta en skvätt och förklara för medierna att allt är åt helvete. Om de inte redan har twittrat ut det från regeringssammanträdet. Låt oss hoppas att Gustav Fridolin bara är en juvenil parentes. Eller att han tar sig i kragen och växer upp.”

http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/fridolins-olidliga-tonarsfasoner/

http://motpol.blogspot.se/bolibomparegeringen

 

 

 

 

9 kommentarer

 1. Herman

  Att komma med ideer att vi skall ta emot en halv miljon per år är ju groteskt nu är det dags att medborgarna får säga sitt för det mandatet har ingen regering från folket.
  På uppdrag granskning i går hörde man en klok flykting som menade att när man hade fått in gäster i huset så att det var fullt så måste vi stänga dörren.
  På vissa orter är konsekvenserna av detta oansvariga mottagande en katastrof
  vad gäller skola sjukvård och äldrevård som redan innan var i krisläge.
  Nu skickas dom flesta till avfolkningsbygder med dåligt med arbetstillfällen så nu skall dubbelt så många kriga om samma arbete ja snacka om framtida konflikter.
  Hörde en galen centerkvinna på forum i går som var frustrerad för att vi vill begränsa inflödet.
  Vanliga medborgare har nog med sitt eget hämta och lämna på dagis ja ta hand om sin egen familj och sköta sitt eget arbete kvällar och nätter vill man hämta kraft till nästa dag.
  Verkar som att dessa flyktingentusiaster inte har något arbete och barn att ta hand om så nu har dom äntligen fått en uppgift

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Glesbygden har ofta bostäder men inga jobb. De första åren när staten betalar kostnaden klarar kommunen detta men när de efter ett par år ska ta över försörjningsansvaret för dem som invandrat dit uppstår de stora ekonomiska problemen där. Våra politiker ’tänkte inte på det’. Sveriges Kommuner och Landsting har därför varnat för att kommunskatten kan komma att höjas 2 kr på många håll. Jag tror att det inte räcker i många kommuner.

 2. Gunmari Palmquist

  Heja heja Åsa!
  Återigen en bitsk och humoristisk text..
  Det är ett rent nöje att läsa bloggen och samtidigt så otroligt tragiskt.
  Rena rama circusen. Vore rätt kul att ge våra politiker ett artnamn.
  Nä, nu ska jag inte spinna vidare på den tanken, för då spårar jag ur.
  Alltså, jag bara konstaterar att du sätter fingret på de allra ömmaste punkterna, som vanligt!
  G

 3. fd moderat

  Ja, inte blir man klok på detta fjantparti.Juvenilen Fridolin har stannat i växten och med Romsons ”tårar” bygger de upp en illusionen av motstånd. Man kan inte vara i regeringsställning och samtidigt spela opposition ! Det är Vänsterns roll. Självfallet finns det ett absolut samband mellan volym på migration och kapacitet för mottagandet, vilket man för sent insåg, men även Centern lever sitt eget liv, vid sidan om fakta.

 4. Leif

  När SD ljuger, är det ditt nya inlägg. Ni hävdar ju att ni inte vill låta företag suga ut skattepengar ur Sverige, men då tycker ni ändå att friskolor skall få startas hur som helst. Ni är så fulla av motsägelser. Tur att forskningen stödjer att människor med låg intelligens lättare köper BS som just ni presenterar, det ger i varje fall mig ro när jag tänker på hur folk tänker, eller rättare sagt inte tänker.

 5. Oberoende Observatör

  Ja MP har det inte lätt just nu. Nu kommer kritiken både utifrån men även inifrån partiet och den omröstning som vissa krävt kan ju göra partiets saga all. Frontfigurerna Romson och Fridolin utstrålar inte en bild av ansvarstagande politiker. Fridolin kan ju inte rå för hur han ser ut men den bild jag får är en förvuxen skolpojke som hamnat helt fel. Jag tror ansiktet utåt har stor betydelse för hur ett parti uppfattas. Bland dagens partiledare är det egentligen bara Jan Björklund som kvalar in. Alf Svensson KD, liksom C H Hermansson är några exempel på partiledare som hade den pondus och utstrålning som gjorde att väljarna litade på dem.

 6. fd moderat

  Fortsätt med din kritiska granskning av olika politik områden, Du behövs då inte andra gör sitt jobb ! Lokalt finns inga alternativ .Funderar på SvD alt DN för att få vederhäftiga synpunkter, propaganda oavsett ursprung intresserar min inte. Själv ser jag gärna på Al Jazira, CNN, Euro news och BBC.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Jag ser också på BBC, CNN och Al Jazeera eftersom jag bor på arabiska halvön vintertid och inte har tillgång till svensk TV. Det ger en annan bild än vad svenska PK-medier ger. Sedan läser jag dagligen DN, SvD, VK, GP, DI och ett antal intressanta bloggar och andra nyhetssajter på nätet för att få en så allsidig vinkling som möjligt till allt som händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.