Allsköns funderingar om politik

LO och värdegrunden

SD är nu största partiet bland LO-medlemmar med 31,1 %.  LO för därför en partipolitisk kamp mot delar av medlemskåren nu. Enl ryktet funderar LO på att utesluta SD:s sympatisörer. LO har t ex gjort en mycket SD-fientlig film och anordnat kurser för att svärta ner dem och deras politik, men SD bara växer och växer också bland LO-medlemmar. LO sväljer dock villigt medlemsavgifterna från SD-medlemmarna. Av dessa avgifter går en betydande del till Socialdemokraterna, ett parti som de brännmärkta medlemmarna inte sympatiserar med och ofrivilligt sponsrar, och till material avsett att svartmåla SD.

Gör också andra fackförbund undantag från principen om alla människors lika värde när det gäller SD? Vart är Sverige och delar av fackföreningsrörelsen på väg när de tar sig rätten att underkänna vissa medlemmars politiska övertygelse och hindra dem från att ha förtroendeuppdrag för sitt parti? Hur ser LO-ledningens värdegrund ut? Dags för socialdemokraterna att ta bort demokraterna ur partinamnet?

Alla kloka och kunniga radikalfeminister som styr LO, de politiska partierna och media frågar sig nu varför SD är största parti bland LO:s medlemmar. Radikalfeministerna har satsat hårt på att göra landet till en humanitär stormakt med hjälp av feministisk politik. Ändå sjunker förtroendet som en sten för världens första feministiska regering med Löfven och Romson i spetsen. Deras lösning på problemet är densamma som lösningen för alla andra problem: mer radikalfeminism, nymarxism och postmodernism.

Nu samlas därför Sveriges skarpaste feministiska hjärnor runt om på partikanslierna, i LO-borgen och PK-mediernas public service för att tillsammans ta fram en handlingsplan som ska vända utvecklingen. Målet är att få svenska folket att tycka och rösta som den journalistiska och politiska eliten har bestämt att vi ska tycka och rösta. Sonja Schwarzenberger är en av många radikalfeministiska vänsterkvinnor inom svensk public service. Hon kämpar hårt med sina kollegor varje dag för att sprida radikalfeminism och nymarxism till svenska folket.

Sedan den vita medelåders radikalfeministiska vänsterkvinnan Hanna Stjärne förra året blev ny vd för SvT har statstelevisionen intensifierat sitt arbete för just vänsterextremism och radikalfeminism. Alla program genomsyras numera av en hälsosam radikalfeministisk, vänsterinriktad, normkritisk och identitetspolitisk värdegrund. Det senaste tillskottet är Jan Helin, f d ansvarig utgivare på Aftonbladet. Han har nu blivit programdirektör på SvT.  Åsa Romson har visserligen sagt:

 ”För de flesta av oss är faktiskt inte just vita, heterosexuella medelålders män – utan människor”

Några män kan dock accepteras av public service, i synnerhet på höga poster, om de bara är tillräckligt vänsterradikala och verkar i en feministisk agenda.

Karl-Petter Thorwaldsson, LO:s ordförande, är en av dem som vet bäst vad alla ska tycka och tänka. Han var med och presenterade boken Alla borde vara feminister som ska indoktrinera Sveriges gymnasieungdomar i den rätta radikalfeministiska och nymarxistiska tron. Håller alla LO-medlemmar med om att det är just till radikalfeministisk indoktrinering deras medlemsavgifter ska användas? Dessbättre har Thorwaldsson inte lyckats göra alla LO:s medlemmar till radikalfeminister eller nymarxister. Rätt stort spill får han räkna med där.

Thorwaldsson är duktig på att sprida feministiska läror och att regelbundet kräva att alla män ska maka på sig för att släppa fram en duktig kvinna. Han verkar dock anse att detta bara gäller alla andra vita, medelålders, heterosexuella män. Thorwaldsson är rikare och mäktigare än de flesta andra svenska män. Varför tar han inte sitt ansvar och lever som han lär? Varför avgår han inte för att ge plats åt en duktig kvinna istället?

12 kommentarer

 1. Leif

  ”LO har t ex gjort en mycket SD-fientlig film om SD”

  Kanske det roligaste och mest skrämmande man läst på samma gång. Du är verkligen helt desillusionerad. Sen att DU, som kvinna, inte står upp för kvinnors samma rättigheter och möjligheter som tidigare endast varit tillskrivet män. Ja du, är du ett Putintroll?

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Har du sett filmen? Det har jag.
   Jag har ingen aning om vad du anser för det säger du aldrig. Du bara kritiserar. Därför vet jag inte om du tycker att det är helt OK att ett fackförbund aktivt och öppet motarbetar en tredjedel av sina medlemmar. Ett fackförbund ska jobba öppet och aktivt för sina medlemmar anser jag.
   Betr kvinnors rättigheter anser jag det så självklart att män och kvinnor ska ha likvärdiga rättigheter att jag egentligen inte ens behöver påpeka det. Men jag tror inte på radikalfeminism och vänsterstyrd indoktrinering. Jag tror på bra förebilder och information/utbildning information som man får med sig hemifrån, i skolan och ute i livet. De som inte har fått det behöver stöttning men inte från extremister.

 2. Basic Rules

  Karl Petter är ingen genuin feminist, men däremot en politiskt korrekt person i detta hänseende, än så länge…
  Han är den sanne LO-patriarken, som ägnar sig åt sekterism och politik i stället för fackliga frågor som stärker dess medlemmars intressen och respekt. Han bygger en maktposition för sig själv – en patriark – för eventuella framtida behov, landshövding är ju oftast en sån restpost.
  Dagens feminism har ju sina rötter i franska revolutionen och upplysningstidens frihettänkande, så frihet, jämlikhet och broderskap räcker för mig !
  Jag tycker att feminismen ska rikta sin udd mot deras största – hot den radikala islamismen – ta striden som kvinnorörelsen gjorde för över 100 år sen. Få man be om lite Respekt och Mod !
  Låt politiker Karl Petter, sköta politiken, sluta spela rövhål och tillgodose dina medlemmars intressen i stället för att leka på en spelplan du inte behärskar och inte heller är ditt ansvarsområde.

 3. Erik

  Jag kan heller inte vad LOs värdegrund exakt är. Men jag tror inte man sanktionerar att springa omkring på Kungsgatan i Stockholm, eller någon annan gata eller plats för den delen, och hota människor med järnrör och sprida rasistiska budskap.

 4. Oberoende Observatör

  Läser under Ordet Fritt en insändare, SD vill skära ned i vården, av LO: s förste vice ordförande Tobias Baudin samt Per-Erik Johansson Ordförande , LO-distriktet Norra Sverige. Jag antar att den ingår i den kampanj som LO initierat för att försöka omvända de medlemmar ( ca 30 procent) som sympatiserar med SD i LO. Ett annat problem är att man hela tiden tappar medlemmar och därmed också intäkter.
  Om man ser specifikt på Byggnads så hade man under många år en granskningsavgift på 1,5 procent av lönen hos samtliga byggarbetare som hamnade i förbundet men efter en dom i EU 2007 förbjöds man ta ut den. Under 2006 fick Byggnads avdelningar in 223.3 miljoner i gransknings- och mätarvode.
  För att kompensera till viss del bortfallet har Byggnads höjt medlemsavgifterna så idag betalar en medlem i Västerbotten vid en inkomst på 30.0000 = 664 kronor/månad inklusive A-kassa.
  Det kan jämföras med en medlem med motsvarande förutsättningar i Unionen där blir avgiften 225 kronor/månad +avgift till A-kassa 97 kronor/månad men då ingår också en inkomstförsäkring som täcker upp så du har möjlighet att få 80 procent av din lön.
  Det vore intressant att ta del av lönenivåer hos förtroendevalda, ombudsmän i förhållande till de som verkar på golvet , där tror jag det finns ett stort gap och det är ytterligare en anledning till att medlemmar lämnar. Avslutningsvis så har jag själv yrkesbevis som timmerman och suttit i baracker på luncher och fikaraster och diskuterat allt. De som jag träffat har varit frispråkiga, självständiga jordnära människor som inte går på några slagord eller kampanjer utan har en tydlig egen bild av verkligheten.
  Ett litet inlägg i diskussionen God Jul o Gott Nytt År

 5. LSE

  Att 26% av LO’s medlemmar sympatiserar med S är väl ungefär den andel av deras medlemmar som går med på att det är viktigare att hjälpa Socialdemokratiska partiet än att föra fram sina medlemmars åsikter.
  När LO hellre använder medlemmarnas pengar till att sprida propaganda mot allas lika värde än att ta vara på sina medlemmars intressen vore det helt naturligt att dom 74%en lämnar LO, åtminstone (efter en sån här onyanserad propagandafilm) dom 31%en som sympatiserar med Sverigedemokraterna.
  Vi får väl hoppas att så sker så får Socialdemokraterna/LO sin vilja igenom.

  Annars vill jag en sån här dag önska Åsa och alla er som hittat till VK’s mest intressanta, lärorika och bästa blogg en riktig
  God Jul

 6. Mia K

  Hej asasuh! LO är. och har alltid varit, en av de största rekryteringsbaserna för högre positioner i S! Nu har många av LO:s medlemmar insett att det är de anställda i lägre kvalificerade yrken som blir de största förlorarna i den hittills förda migrationspolitiken. Titta bara på invandrade åldringars rätt till äldreförsörjningsstöd, vilket gör det möjligt för de att också få ersättning för tandvård och mediciner. Sådana regler finns inte för fattigpensionärer, som jobbat hela sitt liv i landet. Inga andra, utom SD, problematiserar detta och jag tror att Sverigedemokraterna inom kort blir Sveriges största politiska parti.

 7. Mange

  LO och S har hamnat på så stort sidospår att dom har problem att komma på rätt köl igen.

  Vi börjar med LO, en organisation som är startat av folket för folket.. för att kapitalisterna inte skulle få sätta vilka löner osv dom ville. (och hur är det nu.. kapitalisterna är framme igen)

  Men dagens LO är så mycket mer, Citat : Det gäller alltifrån löner och anställningsvillkor till att försöka påverka politiska beslut som gynnar medlemmarna / Slut citat
  Här ser man inget om anställningsvillkor eller löner, här ser man bara tex Karl-Petter Thorwaldsson gå ut o säga att nu behövs en Lövenplan eller att han kommer med falska siffror från tankesmedjan Arena ( invandringen kan ge Sverige en Super ekonomi).
  Man ser ju bara där hur satans snett dom har hamnat.. när dom tar till tankesmedjor som inte ens kan räkna och sen presentera dom siffrorna utan att ens kollat upp dom.
  Sen att göra den där filmen.. oj oj oj så satans dum man får bli, denna film skulle aldrig ha gjorts, och skulle den det så skulle det inte vara LO utan en fristående organisation.

  Att hela tiden trycka på med falska påståenden och försöka få folket att tro på dom gör att man blir less till slut.
  LO måste tillbaka till sin värdegrund och värna om folket.. det är ingen som vet vad som kommer hända i framtiden, och skulle det vara så att SD blir det största partiet i landet.. ja då är det ju inte för att dom har den SÄMSTA politiken utan för att ALLA andra idiotpartier inte lyssnar på folket.
  Ett favorit citat : När människor med makt slutar att lyssna på folk.Då är det dags att byta ut dom.

  Vi skulle behöva byta ut hela riksdan och sätta in människor med HJÄRNA, jag skrev tidigare, att om man tittar på Usas president, när dom kommer till makten så tar dom hjälp av dom smartaste människorna dom kan hitta, vad gör vi i Sverige ? jo vi sätter politiker på positioner där INGET annat land skulle sätta dom. tex, vi har en försvarsminister som var vapenvägrare.. ja men det är ju skitbra, vi skulle kanske haft överbefälhavaren eller ex-befäl som kan allt om militären… bara ett exempel.

  Socialdemokraterna: ja ett parti som jag har röstat på för att det är vad jag står för, men det politik dessa muppar för .. näe den står jag inte för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.