Allsköns funderingar om politik

’Wolodarskigate’

Den invandringskritiska Nyheter Idag avslöjade för snart en vecka sedan hur Dagens Nyheter medvetet mörkade omfattande sexövergrepp i centrala Stockholm i samband med ungdomsfestivalen ”We are Stockholm” i augusti 2014:

”Det var grova sexangrepp som pågick mitt framför scenen där artister som Zara Larsson spelade.””Under en enda kväll ingrep polisen och ordningsvakter mot ett 90-tal killar, men även vuxna män, som ägnat sig åt övergreppen, berättar ett ögonvittne för Nyheter Idag. Ögonvittnet har själv arbetat inom Polismyndigheten i sitt yrke som psykolog, varför han har god yrkesmässig insyn i polismyndigheten.” Han kontaktade DN och redogjorde för det inträffade, men DN valde att inte skriva om det.

Peter Ågren, chef för Södermalmspolisen och kommenderingschef för ”We are Sthlm” 2014 förklarade i en intervju med Nyheter Idag varför polisen inte gått ut och informerat om händelserna:

Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen.

DN tog i veckan direkt chansen att gå ut och angripa polisen. Attack är bästa försvar och bättre förekomma än förekommas:

Blotta misstanken om att övergreppen ansetts som besvärliga att beskriva innebär ett svek mot de drabbade”.

När DN och redaktionschefen Caspar Opitz under veckan nu ifrågasatts för att de valde bort att rapportera om vad de i augusti fått veta av 2 poliskällor, presenteras en rad ynkliga och konstlade bortförklaringar. DN valde med berått mod att svika de drabbade. Nu försöker de skademinimera genom att dölja sitt eget ”svek mot de drabbade” och istället rikta strålkastarna mot polismyndigheten, som inte rapporterade om övergreppen. Ynkligt och ryggradslöst! DN har bl a skapat en Frågor & Svar-kolumn med egna frågor och svar.

När bortförklaringarna inte går hem, tar Opitz nästa rövare:

-Vi hade gärna gjort samma nyhetsjobb i somras, om vi bara hade fått bekräftat att detta var en stor och omfattande händelse. Vi kom inte längre än en källa, som ville vara anonym och inte arbetade hos polisen”.

Tidningen kunde därför inte verifiera informationen och skriva om händelserna. Kvalificerat trams! Självfallet har DN egna källor inom polisen som de hade kunnat kontakta för att få rätt information. Nu börjar det hela utvecklas till ett ’Wolodarskigate’.

Nyheter Idags anklagelser mot DN har ännu inte följts upp eller kontrollerats av svensk ’mörkermedia’, d v s alla media som medvetet mörkar/friserar sanningen. Så pinsamt för den svenska journalistkåren att det krävdes en norsk tidning att granska och bekräfta anklagelserna mot DN. Den ansedda norska Journalisten, som ges ut av Norges journalistförbund, har däremot intervjuat både den polispsykolog och den polisman som tipsade DN om övergreppen i augusti. Svårare än så var det inte att få kontakt med dem. Journalisten skriver att de “framstår som trovärdiga källor” och tidningens artikel, Övergrepp mot unga flickor, ett halv års tystnad  i svenska medier”, bekräftar de allvarliga anklagelserna mot DN, vilket måste vara ett högst besvärande inlägg i det växande ’Wolodarskigate’.

DN mörkade inte bara i augusti utan har de senaste dagarna också ljugit för att dölja sanningen bakom sitt medvetna mörkande och ”svek mot de drabbade”. Redaktionschefen Opitz ger inga förklaringar till Journalisten. Däremot skjuter han budbäraren genom att deklarera att Nyheter Idag är en ”högerpopulistisk hatsajt”. Men Journalistens artikel bygger inte på Nyheter Idag utan på intervjuer med psykologen och polismannen, som kontaktade DN redan i augusti.

En av många poliser som deltog i ordningsarbetet i Kungsträdgården berättar att ”ingen erfaren polis är förvånad över att det inte får uppmärksamhet”. ”Man vill inte beskriva verkligheten som den är. Den är obekväm och överensstämmer inte med vad man har bestämt sig för. Det är som om propaganda rullas ut.”

Det blir allt tydligare att politikerna styrs av rädsla för att hudflängas av media och media styrs av rädsla för att inte vara ’politiskt korrekta’ och att ’gynna mörka krafter i samhället’. Har vi någonsin haft så rädda politiker och fega journalister? Dags att skrota presstödet och låta agendastyrda ’mörkermedia’ som DN försöka vinna tillbaka allmänhetens förtroende eller gå i graven! Dags också att inse att ’mörkermedia’ inte längre går att lita på.

http://nyheteridag.se/sa-morkade-dagens-nyheter-omfattande-sexovergrepp-i-centrala-stockholm/

http://www.tino.us/

http://fnordspotting.blogspot.se/

7 kommentarer

 1. Leif

  Skönt att läsarna på nyheter idag är så betänksamma om kvinnors säkerhet, såklart bara när det är en invandrare som begår brottet.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Jag är övertygad om att läsarna skulle bli ännu mer betänksamma om uppemot 1 000 vita män organiserade sig och i grupp samtidigt och på samma plats sextrakasserade och rånade mer än hundra kvinnor som de gjorde t ex i Köln.

 2. Basic Rules

  Tack för utmärkt faktasammanställning av denna för DN( och polis) usla och fega agerande. DN har blivit en skamfläck för den liberala pressen; mörkläggning, förtigande och censur har blivit dessa tidningars ledstjärna. Ta bort presstödet så får dom smaka den egna medicinen !
  Självklart ska polisen rapportera samt utreda brott. I just dessa fall som Kungsträdgården m.fl. orter borde det vara vare serös tidnings uppgift publicera uppgiften att det just var killar med asylbakgrund som agerade på ett mycket otrevligt sätt/trakasserade. Självfallet har etnisk-/kulturellbakgrund och därmed betingad syn på kvinnor varit en avgörande faktor och därför, just därför är uppgiften som DN får relevant.

 3. Solveig

  Denna info att myndigheter haft ”överseende” för organiserat ”Tafsande” på kvinnor av politiska skäl är enormt upprörande!
  Och kom inte pratande om dessa ”stackars invandrare” inte vet och förstår bättre och behöver utbildas i vår kultur och seder! Skrattretande! De skyldiga vet precis vad de håller på med!
  Svenskar vakna upp ur dvalan! Bara för att vi har ett hjärta för att hjälpa skall vi INTE acceptera en tillbakagång till 1800-talet!
  Kvinnor/tjejer lär Er karate, eller dylik sport, det blir en bra överraskning att ha bakfickan!
  Män/killar med hjärna, av alla nationaliteter, ställ upp för Era döttrar, systrar, kvinnor on ni någonsin ser sådant avskyvärt skymfande hända igen!

 4. Mia L

  Nu har utvecklingen blivit så att infödda svenska män väljer bort konserter och festivaler, då många blivit rånade i sådana sammanhang. Det vore nog klokt att också flickor gjorde detsamma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.