Allsköns funderingar om politik

Henrik Arnstad, vem är det?

Statsminister Löfvens rådgivare när det gäller frågor om rasism och fascism heter Henrik Arnstad. Han lyckades göra sig känd, eller kanske snarare misskänd, i en vidare krets när han deltog i en TV-debatt som Sverige och Danmark samsände i höstas. Debatten handlade om flyktingkrisen och hur man bäst kunde hantera den. Politiker, journalister m fl deltog.

Arnstad talade likt en Maranatapredikant på både in- och utandning. Den danske såväl som den svenska programledaren såg lätt förskräckt ut och försökte bryta in, men Arnstad lät sig inte hejdas i första taget. Han avbröt andra deltagare, hade svårt att lyssna på deras argument och ännu svårare att lämna ifrån sig ordet. Hur tänkte SvT när de bjöd in honom?

Så låt oss titta litet närmare på vem Henrik Arnstad är! Medierna beskriver honom som författare, expert och historiker. Arnstad själv hävdade länge på sin blogg, i sitt CV och i andra sammanhang att han hade avlagt en ”kandidatexamen i historia”. Efter tre år tvingades han dock i Robert Aschbergs radioprogram erkänna att han inte hade någon examen i historia.

Arnstad anser t ex att det finns skäl att fundera över varför Sagan om Ringen med sin blandning av  ”fascistisk och auktoritärt konservativ ideologi” är så populär. Han anser också att det är mer troligt att en nazist utför ett terrorattentat i Sverige än att någon av de IS-krigare som lyckats ta sig in i landet gör det. Sveriges demokratiska ungdom är en av hans främsta måltavlor liksom SD.

Han har gjort sitt eget fascistindex där Sverige hamnar som nr 6 på listan. Politiskt mål nu är att bli nr 5. När en moské i Eskilstuna började brinna sa han att det var SD:s fel trots att ingen utredning hunnit göras. Statsminister Löfven åkte genast till Eskilstuna (var det möjligen på Arnstads inrådan som Löfven inte åkte till IKEA efter morden där?). Polisen kom så småningom fram till att moskébranden var en olyckshändelse orsakad av barns lek med eld.

När Lars Vilks blir beskjuten är det enligt Arnstad också högerextremisters fel och han har hävdat att SD är Sveriges mest aktiva terrororganisation, skattefinansierad dessutom. Han ser ofta tecken på nazism, fascism och rasism i vårt samhälle och klistrar invektiv som rasist eller fascist på allt och alla som inte följer i hans ledband.

Danmark är enligt Arnstad en ”förbrytarstat vars soldater mördat oskyldiga muslimer i Irak. Den danske statsministern Anders Fogh Rasmussen är en krigsförbrytare, som borde åtalas inför Internationella brottmålsdomstolen. Om någon dansk rasisttecknare mördas ligger ansvaret främst hos den danska statsledningen, Jyllandsposten och rasisttecknarna själva.”

Följande hittade jag om Arnstad på http://ledarsidorna.se/2015/06/fenomenet-arnstad/:

”Fenomenet Arnstad förbryllar. Jag har idag endast påträffat en docent i historia som tycker som han och inte en enda professor som tycker att hans arbeten håller en rimlig kvalitet. Trots de stora, bekräftade, akademiska bristerna har regeringen Löfven och stora delar av den socialdemokratiska riksdagsgruppen gjort Arnstads teorier och retorik till sin.

I den akademiska kontexten har han ”……blivit så sågad av högt meriterade forskare så den torde anses förlorad för honom. Kanske är det därför han gav sig ut på den samhällspolitiska arenan istället – där är kompetenskraven och bildningsnivån rent generellt lägre än i den akademiska kontexten.”

”Henrik Arnstad uppfyller alla kriterier för att erhålla den absolut lägsta klassificeringen av källors trovärdighet om jag nu skall använda mig av underrättelsetjänstens reglemente. Ett reglemente som används internationellt och är gångbart i de flesta ärenden. Även civilt.” ” Istället för fakta har debatten kretsat kring dogmer samt myter och Henrik Arnstad är en av de som bär en tung skuld för detta.”

Vad säger det om regeringen när Löfven använder den kontroversielle vänsterjournalisten Arnstad som expert och källa, en person som bl a ljugit om sin examen?

http://ledarsidorna.se/

http://fnordspotting.blogspot.se/

 

 

 

 

14 kommentarer

  • Jan S

   Kanske ett förtydligande vore av intresse? Nationalsocialister kontra daesch..
   till detta explisit händelse inom landet Sverige ?

 1. Mauritz Johansson

  Bra artikel du tar upp.Tänk att det är så lätt att få framträdande positioner i det mediala rummet och i samhällsdebatten när man bara är en hycklare,en fejk som denne Arnstad.Inte konstigt att politiken går ner sig i ett bottenlöst träck och människorna som vill det goda för landet misstänkliggörs och straffas.Det är något alldeles fel i det här landet när man engagerar inkompetenta fjantar som ska vara maktens försvarare.Hoppas fler engagerar sig mot åsiktsförtrycket och ser det sjuka i att bli kallad för massa invektiv istället för att väga ta debatten.Det är patetiskt att regeringen låter låna sig till detta spektakel.Hoppas fler tar del av det du skriver.Det är viktigt att folk tänker själva och handlar därefter.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Bästa sättet att sprida min blogg och innehåll är mun till mun-metoden. Så sprid gärna vidare!

 2. Felix Lindgren

  Att Löfven anlitat pajasen Arnstad som rådgivare säger ju mer om Löfven än Arnstad.
  Felix Lindgren

 3. Carina Fredriksson

  Det kan inte bli annat än katastrof när beställaren saknar kompetens och utföraren är ännu mer okunnig. Vad kan man förvänta sig?

 4. Jan S

  Hej,
  Personen Arnstad saknar av någon anledning helt intresse. Partiet (S) regerar. Boel i Södertälje
  har i allt gett Svenskens syn i frågan.. I sak blir jag f-bannad detta oavsett min titel i historia, så är ett medvetet förvanskande av en i allt accepterad/förfalskad historia den yttersta våldtäckten, i detta återstår det ofattbara, hur kan skäl ges accept för en stympning i kön ? Hur kan accept ges i folkmord
  Ruanda/Kambodja, Nobels fredspris föreslås Robert Mugabe i Zimbabwe Svar bara i Svensk skola tillåts sanning förvanskas och sak hanteras utan minsta krav på verifiering. Någon påstog att våra barn var duktiga på att läsa. Nej inte ens det är längre en sanning. Kan vi i någon del ge saken förändring ? Med mindre än att ställa frågan, har ingen längre läst Orwell och 1984.? Ser ingen den liknelse nuvarande regering i allt föreslår när spårbarhet i namnet ” siste idioten” skall inte bara tillåtas utan i allt ges företräde i alla omständigheter när ansvaret i beslut en gång för alla tas bort i det ögonblick beslutets person raderats i sann ”demokratiskt anda”.

 5. Rikard

  Hej.

  Arnstad blir lättare att förstå om man tänker sig honom som en häxjägare, eller inkvisitor. Det är trots allt med en fanatikers logik han arbetar, och det är därför hans framtoning är så obehaglig. Han måste alltid vara i anfallsläge för att etablera kontroll över den retoriska dimension han råkar vara i för stunden. Då publiken är välpreparerad med diverse sublimerade slagord med vag till ingen egentlig betydelse fungerar hans metod charmerande väl som ett exempel på demagogi.

  Varför han är regeringens rådgivare är inte svårare än att han säger rätt sak, och han utgör också alibi gentemot de mer extrema grupperna inom socialdemokratin och deras våldsbenägna stormtrupper i EXPO, AFA, RKU med flera.

  Att Arnstad går i sina läromästare Streichers och Goebbels fotspår (andligen om inte medvetet) beror på att han är en god postmodern socialist, och att han därmed enkelt kan omdefiniera alla gärningar som gynnar honom och hans sida till att vara önskvärda, påbjudna eller åtminstone nödvändiga och ursäktliga. Trots allt är det ju bara rasister, nazister och liknande som kritiserar honom och den politik han företräder, eftersom den politiken är sådan rasister och nazister ogillar.

  Ungefär så ser det ut. Vi får väl se om det blir en svensk motsvarighet till Nürnberg framtiden.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. Basic Rules

  Märkligt vilka rådgivare denna regering/Stefan Löfvén omger sig med, skrämmande dåligt ledarskap och fegt !
  Men inte den första blundern av Stefan. Mehmet Kaplan (MP) som gjort sig känd som försvarare av extrem islamism är värre.
  Mohamed Omar, kulturskribent: ”Bostadsminister Mehmet Kaplan är ett islamistiskt troll som bör dras fram i ljuset”
  Nalin Pekgul f.d. (S) riksdagsledamot;”Utnämningen av Mehmet Kaplan till minister är förvånade och förfärande”. Verkar som Stefan är fången i sin ”feministiska” retoriska bur.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   I min blogg Främling vad döljer du för oss (30/11-15) skriver jag om Kaplan och hans dolda agenda.

 7. Pingback: PK-patraskets* tolv värstingar | Tommy Hanssons Blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.