Allsköns funderingar om politik

Tjafsa inte, Dan Eliasson!

Festivalsommaren har inletts och medierna har hittills rapporterat om 15 våldtäkter och omkring 40 anmälningar om sexuellt ofredande efter två festivaler i Sverige (Svt  5/7). Samtidigt har två stora festivaler ägt rum i Finland med 71 000 resp 28 000 besökare, men där har varken våldtäkter eller sexuellt ofredande rapporterats eller anmälts (Yle 5/7).

Hur förklarar rikspolischef Dan Eliasson skillnaden mellan svenska och finska festivaler? Är finländska män bättre på att uppföra sig och kontrollera sina impulser? Är finländare obenägna att anmäla sexuella övergrepp? Eller beror det på att Finland saknar patriarkala strukturer och på att de har en polischef som tar sitt fulla ansvar för att upprätthålla lag och ordning och kalla en spade en spade?

För ett par dagar sedan intervjuades ’kampanjgeneralen’ Eliasson i Aktuellt (4/7) om polisens aktuella kampanj ’Tafsa inte’ och om de aktuella festivalövergreppen. På frågan hur han tänker agera för att få stopp på övergreppen svarar han utan att tveka: ”Hur förhindrar man händer att begå beröring om någon vill göra det i ett publikhav där 20 000 människor böljar fram och tillbaka, det är inte helt lätt”. Häpnadsväckande och ytterst provocerande! Det handlar inte om beröring och händer utan ägare utan om övergrepp och förövares händer som vet vad de gör. Undra på att Sverige ser ut som det gör med Eliasson som ansvarig chef för polismyndigheten! Om han hade den minsta självinsikt och verklighetsförankring hade han redan avgått. Du klarar inte av din uppgift och förtroendet för dig har sjunkit katastrofalt både utanför och inom poliskåren. Skämmes, Eliasson! Du är en belastning och en katastrof för polismyndigheten.

Ett stort antal unga flickor har vittnat om att förövarna under Putte i Parken i Karlstad inte var svenskar. Av karlstadspolisens första information framgick att de misstänkta förövarna under Putte i Parken var av utländsk härkomst:

”…….. det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med 7-8 killar tillhörande gruppen ensamkommande barn”.

Nu har polisen plötsligt tagit tillbaka uppgifterna. Varför? Ingen kan få mig att tro att poliserna på plats inte kunde avgöra vilka förövarna var. Däremot ligger det nära till hands att tro att någon däruppe tvingat någon därnere att gå ut och ’skademinimera’ genom att förtiga sanningen. Det gäller att till varje pris ’mörka’ vad som sker för att inte gynna ’mörka krafter i samhället’.  Men detta har ett pris; vi blir alltmer misstänksamma mot vad myndigheter och ’mörkarmedierna’ rapporterar.

Ingen kan heller få mig att tro att förövarna i detta fall var ’vita, svenska, medelålders män’. Visst gör också svenska män sig skyldiga till övergrepp mot kvinnor, men unga män eller ’sexterrorister’ som i grupp ofredar och våldtar mycket unga flickor sexuellt är nytt i vårt land. Per Gudmundsson, ledarskribent på SvD, tog upp detta i Opinion Almedalen (Svt) för ett par dagar sedan. Gissa om vänsterfeministerna protesterade och relativiserade!

Så här skrev Elisabeth Massi Fritz i Expressen 4/7:

Alla tjejer ska kunna gå på festival klädda precis hur de vill, dansa hela natten berusade om de så vill, och aldrig någonsin behöva vara rädda för män med en kvinnosyn som hör hemma i forntiden. Män måste sluta tafsa, ofreda och våldta tjejer och kvinnor. Att dessa brott begås i så stor utsträckning är ingenting vi ska vänja oss vid eller någonsin acceptera. Varje våldtäkt är en för mycket, och varje tjej som begränsar sitt liv på grund av rädsla är ett misslyckande för vårt samhälle. Vi måste arbeta ännu hårdare för att ingen flicka, tjej eller kvinnas frihet ska begränsas på grund av män som i strid med våra normer och lagar ser det som sin rättighet att begå dessa avskyvärda brott.”

Dan Eliasson har mycket att lära av henne. Varken offer eller förövare är hjälpta av Eliassons ovilja att se verkligheten som den är idag. Om Sverige ska kunna återta kontrollen över lag och ordning behövs en handlingskraftig polischef, inte en kampanjgeneral som saknar självinsikt och anser att han inte kan göra något åt den negativa utvecklingen.

 

 

 

8 kommentarer

 1. Basic Rules

  Dan Eliasson är en fundamental gåta, lika så Anders Danielsson på migrationsverket, som i Almedalen relativiserade och raljerade över flyktingmottagandet; ”Är det nån som fått det sämre så räck upp handen ” !
  Skandalösa ageranden och självgoda, arroganta uttalanden av dessa chefer gör att de bör tas i örat.
  Men var det inte Reinfeldt som tillsatte dessa små människor ?

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Och gemensamt för dem båda är att de är agendastyrda och att förtroendet för dem sviktar.

 2. Mia K

  Hej asasuh! Insiktsfullt inlägg som vanligt! Och när Kompass från FN uttrycker brist på stöd i anmälan om sexuella övergrepp av FN:s personal mot civila från vice generalsekreterare Jan Eliasson, undrar jag ifall Dan och Jan är släkt? I alla händelser är båda olämpliga för sina uppdrag!

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Både Jan och Dan är sossar men Jan har ju i åratal hyllats för att han är så framstående. Såg intervjun med Kompass och noterade att han inte verkade imponerad av Jan som inte hört av sig till Kompass på hela den jobbiga tiden!! Hur bra är en sån chef?

   • Mia K

    Hej asasuh! Kanske är jag misstänksam; Men med tanke på andra släktskap i politiken, GD för AF är Göran Perssons kusin; så antyder efternamnen kanske släktskap. Hur som; Ingen av dem är lämpliga för det de är utsedda att göra!

    • asasuh (inläggsförfattare)

     Blod är tjockare än vatten. Det går igen överallt. Jag läste för många år sedan en bok om detta. Där framgick att många i ’toppen’ är gifta men har inte samma efternamn just för att de nära relationerna inte skulle bli så tydliga. Under våren har uvell.se förtjänstfullt som vanligt skrivit om vem som hör ihop med vem.

 3. Bergis

  Jag har märkt en sak. Under Jimmie Åkessons tal i Almedalen igår filmades inga störande element med leende personer som håller upp rosa ballonger som det står FI på. De flesta partier har nu börjat närma sig SDs politik.

  • asasuh (inläggsförfattare)

   Det hade nog varit under Fi:s värdighet att visa sig där. De vill förstås inte bli misstänkta för att lyssna på SD.
   Det är häpnadsväckande att se hur dessa övr partier kopierar SD:s politik, vilket innebär att de gör 180 grader mot sin tidigare politik utan att på minsta sätt erkänna att deras tidigare politik var fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.