Allsköns funderingar om politik

Dags utkräva ansvar

Det är vi som ska skapa trygghet i en ny tid” hälsade Löfven till S-kongressen som han först valde att inte delta i p g a terrordådet i Stockholm. Han har inte lyckats skapa trygghet i nutid så vem tror på hans löfte om trygghet i en ny tid? Hur lättlurade tror han att vi väljare är?

Jag känner sorg, ilska, vanmakt och besvikelse över hur han med sin feministiska regering på kort tid så totalt misslyckats med att upprätthålla den trygghet, ordning och reda som till stor del ändå rådde när han tillträdde. Visserligen hade Reinfeldts ”Öppna era hjärtan” påbörjat nedmonteringen av landet, men den rödgröna röran var de som öppnade våra gränser på vid gavel för alla som valde att ta sig ända hit. Med ”Vi bygger inga murar” och ”Refugees welcome” lyckades ’den humanitära stormakten’ locka hundratusentals migranter att med livet som insats ta sig över Medelhavet, genom hela Europa och hela vägen till Sverige. Här befinner sig de flesta av dem fortfarande, legalt eller illegalt, med regeringens goda minne och oförmåga.

Löfven och hans ministrar har inte lyckats genomföra en enda konkret åtgärdsplan som hjälpt till att skapa ordning och reda i dagens Sverige. Jag väntar t ex fortfarande på att de MINST 80 000 illegala migranter som tagit sig in i Sverige och nekats asyl ska utvisas. En av Ygemans varmluftsballonger för mer än ett år sedan var löftet att de skulle skickas tillbaka till sina resp hemländer. Men vilket land förutom Sverige är villigt att ta emot människor utan ID-handlingar? Endast människor som begått brott i sina hemländer tas emot där för att omedelbart ställas till svars för sina brott och straffas för dem. Men ’den humanitära stormakten’ utvisar inte förbrytare som riskerar tortyr eller hårda straff i sina hemländer. Enl uppgift är den uzbekier som misstänks för fredagens terrordåd en person som skulle utvisas. Varför släpptes han in utan asylskäl och varför är han fortfarande kvar här? SÄPO hade redan information om honom. Varför kunde han röra sig så fritt som illegal invandrare i väntan på utvisning?

Den rödgröna regeringen har med stöd av vänstern mött terrorhot med förståelse, ursäkter och relativiseringar, idkat identitetspolitik och varit snabb att fördöma alla debattörer som försökt varna för att det som nu skett förr eller senare skulle ske. De ansvarigas ansvarslöshet, oförmåga och naivitet kring islamism och jihadistisk terror måste få ett omedelbart slut. ’Mörkarmedia’ med Aftonbladet i täten fortsätter också efter fredagens terrordåd att med en dåres envishet hävda att ”Vårt svar på hatet bör vara mer kärlek”!

’Den humanitära stormakten’ med en ’naiv’ Löfven i spetsen öppnade 2015 våra gränser och släppte in hundratusentals människor utan identitetshandlingar. ”Refugees welcome” gick som en löpeld från Stockholm ut i världen när den rödgröna regeringen påhejad av kulturvänstern, ’blomsterhattstanter’ m fl öppnade famnen för alla som påstods ”fly för sina liv”. Att det samtidigt innebar högkonjunktur för skrupelfria människosmugglare och att tusentals migranter förlorade sina liv under båtfärden till Europa borde tynga de ansvarigas samveten. Dags för Magdalena Andersson och hennes regeringskollegor att se sig själva i spegeln! Det är vad hon rekommenderar oss medborgare att göra när hon ogillar vad vi gör.

Idag vet vi att knappt en tredjedel av migranterna som kommit är krigsflyktingar med asylskäl. Majoriteten har sökt sig till Sverige för att få ett bättre liv.  Vi vet också att de som verkligen behöver skydd och asyl, d v s kvinnor och barn, är kvar i den förödelse som kriget i Syrien medfört. Eller också befinner de sig i tältläger i grannländer till Syrien. Hur kan ’den humanitära stormakten’ försvara att man övergett alla dessa krigsoffer, som verkligen behöver vår hjälp, för att istället satsa på migranter utan asylskäl, främst män?

Henrik den store Schyffert, komiker och vänsterdebattör, som gång på gång gått ut och hånat oss som oroat oss för landets utveckling är nu plötsligt ”livrädd”. På Instagram skriver han:

”Det känns extremt tungt att skriva det här efter det som drabbat Stockholm idag. Jag är livrädd.”

Han är ute på turné med sin ”Var inte rädda”, en uppmaning till oss att inte gå på populistiska försök att skrämma oss, d v s tro dem som vågar tala om hur verkligheten ser ut i Sverige idag. När terrorn slår till blir också stor i orden snabbt liten på jorden.

De politiskt ansvariga har suttit trygga i sina elfenbenstorn och producerat politiska utspel och prat i kvadrat, väl medvetna om riskerna. Varningar har kommit från terrorforskare, från journalister och krigskorrespondeter på plats i t ex Syrien och från dem som flytt från krig. Men den politiska eliten, i sällskap med ’mörkarmedia’ och många kändisar, har hånat, förlöjligat och ’brunmålat’ dem som oroats över utvecklingen och varnat för följderna. Oavsett hur många vittnesmål man haft om terroristernas hänsynslöshet och brutalitet har man velat erbjuda dessa potentiella eller återvändande terrorister och jihadister körkort, jobb, bostäder och bidrag och hoppats att terapi ska bota deras hat mot västvärlden.

Hur ska jag och många med mig någonsin kunna känna förtroende för de politiskt ansvariga som försatt Sverige i detta tillstånd? Igår var 7-klöverns politiker med och öppnade Sveriges gränser för människor som inte har asylskäl och som är uppfyllda av hat mot allt vi står för. På senare tid har de flesta av dem gjort en politisk U-sväng och värnar nu plötsligt om våra gränser och säger sig vilja ställa krav på migranterna. Hur kan de ens ha mage att be om oss om fortsatt förtroende efter 2018? Vad Sverige behöver efter denna mörka och ansvarslösa mandatperiod är inte mer av samma utan en helt ny typ av politiker; personer som inte styrs av rädsla utan av handlingskraft, civilkurage, kompetens och sunt förnuft.

Låt mig avsluta med några kloka ord som ni hittar på http://iotakt.se/terrordadet-stockholmssnut/:

”De politiker som hävdar att man bekämpar terrorism genom öppenhet och kärlek bör snarast tänka om. Ni är en belastning i debatten. En debatt som för övrigt torde vara över nu.

Den politiska debatten i stort måste ta sig ur ängsligheten om vem den gynnar och vem som missgynnas. Framför allt måste det bli ett slut på vurmandet för ”sverigebilden”. Sverigebilden är en bild som för övrigt kopplas samman med underlåtenhet och naivitet i många delar. Det alla måste förstå är att bilden av Sverige inte är så smickrande längre. Vill man återställa detta till en respektabel nivå är det således dags att sticka hål på den rosa bubblan och se verkligheten för vad den faktiskt är.

Under den tid ni inte kan enas om den reella problembilden rustar fler terrorister och deras anhängare för ytterligare ett dödligt angrepp. Var så säkra.”

20 kommentarer

 1. Basic Rules

  Synnerligen träffsäker sammanfattning du levererar, nu måste efter denna tragiska händelse på Drottninggatan, Klarsynthet och Handling få gälla och sluta leka blindbock ! Prat i kvadrat som Löfvén(S) är mästare på måste få ett definitivt slut. Ängsliga socialliberaler inom alliansen har gjort sitt i detta sammanhang.
  Regeringen (och även tidigare sådana) har medvetet skapat den otrygghet som nu blivit vardag. Det svenska folket har låg prioritet i politiska etablissemang. Det är de med utländsk bakgrund som fascinerar. De med kosmopolitisk aura. I Europa har på relativt kort tid skapats ett stort välstånd och de mest trygga samhällen historien skådat. Sedan raserade man allt genom att öppna gränserna. Dessa nödiga politiker förtjänar inget förtroende !

  Då nu chocken lagt sig efter terrorattacken, känner man bara ilska över sakers tillstånd.
  Slutligen, varför, varför har de med makt sett till att skapa detta nya, mörka och farliga samhälle?

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Kan du fatta att vi låtit dem hålla på så länge med detta verklighetsfrämmande spel för gallerierna?! Alliansregeringen och den rödgröna regeringen med vänsterns hjälp har försatt landet i detta miserabla tillstånd. De borde alla fråntas sina ämbeten och betala skadestånd!!!

 2. Jan Stråhle

  Tack Åsa för en mycket genomtänkt analys av det politiska tillståndet i vårt land.
  Vi lever ju tyvärr i en demokratur där alltför många människor genom inte minst vinklad och manipulerad nyhetsåtergivning fätt en förvanskad bild av massinvandringens huvudsakligen negativa effekter på vårt land. Jag ser fram emot att läsa fler av dina tänkvärda inlägg i den politiska debatten.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Roligt att du uppskattar mitt inlägg. Eftersom jag fortfarande arbetar kan mina inlägg bli aningen oregelbundna men de kommer förr eller senare:O)

 3. Jonny

  Grymt som vanligt av dig Åsa att sätta fingret på alla dessa politiska problem som vi har i Sverige och som etablissemanget INTE vill se!

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Det är svårt att inte engagera sig i den politiska debatten numera. Men hur långt kan etablissemanget gå i sin verklighetsförnekelse och ansvarslöshet?

 4. Gunmari

  Klockrent…sa en vän om din blogg..
  Rädslan för terrordåd har nått många, denna förskräckliga helg. Men rädslan för vår nuvarande politik, har inte skrämt tillräckligt många….än. Nu kanske vår regerings ”atlantångare” med stor möda börjar ändra riktning. Fast det är nog att önska för mycket av dem och skadan är redan skedd.
  Du är klarsynt som få Åsa…

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Tack för det!
   Jag tror och hoppas att allt fler inser att denna regering stödd av vänstern producerar en massa ord men uträttar inget. Måtte folk inte välja dem 2018! Allianspartierna är dessvärre inte mkt bättre. De var ju de som lät DÖ gå igenom.

 5. Basic Rules

  I en intervju i Wall Street Journal, finns en mycket intressant intervju med den somaliska människorättsaktivisten Ayaan Hirsi Ali.

  Helt kort menar hon bla att vi/väst missat dawa /missionen bakom religionen, som är den trojanska hästen som gömmer den politiska rörelsen.
  Vidare menar hon, begår och har vi begått stora misstag genom att enbart fokusera på deras våldsamma handlingar(terror), och därigenom har vi ignorerat den underliggande islamistiska ideologin som ligger till grund för dessa handlingar.
  Vi måste gå i krig mot idéerna bakom politisk islam/ islamism, och de som sprider denna ideologi mitt ibland oss.

  Hon beskriver hur islamister får hjälp av ”nyttiga idioter” i väst, organisationer som de uppsöker för samarbete. De spelar offerkortet, ”vi är minoriteter som ni”, och hur organisationerna sväljer det. Islamisterna infiltrerar alla dessa institutioner som historiskt slagits för mänskliga rättigheter. Det är en blind fläck för liberalerna (vänstern).
  Känner vi i Sverige igen oss ? Ja, utan tvekan !

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Visst är det så! Utan den underliggande islamistiska ideologin skulle vi inte ha dessa handlingar. Det måste bli slut på skattepengar till föreningar och sammanslutningar som underbygger hat och våld. Där måste den socialdemokratiska Tro och Solidaritet med Ulf Bjereld i täten börja ta ett ansvar. Deras agerande är ytterst kontraproduktivt.

 6. Sven-I

  Tack för ett bra blogginlägg!
  Hör på radion att utredningen kring detta terrorattentat kommer att ta ca ett år och sysselsätta ca 100 utredare.
  Polisen är sedan tidigare underbemannad. Nu kommer 100 kvalificerade utredare att bindas upp av detta attentat, som med rätt politik, eller om sunt förnuft fått råda, förmodligen skulle ha gått att undvika. Strålande utsikter för den övriga brottsligheten m.a.o. under det närmaste året.
  Mitt i allt detta spelar Stefan Löfven frustrerad trots att han väl vet att vi inte utvisar människor till Uzbekistan om den utvisningshotade ej vill återvända frivilligt. Fri sjukvård och tandvård, skolgång för barnen, socialbidrag i vissa fall är ju incitament till att olovligen stanna. Myndigheter som inte vill samarbeta med polisen i frågor om illegalt uppehåll etc. etc. är andra incitament i samma riktning. Hur klädsamt är det då att låtsas vara frustrerad när mycket av politiken gått ut på att underlätta för personer som saknar uppehållstillstånd att “gå under jorden.” Men tydligen hellre det än att erkänna ett eget ansvar över uppenbara politiska brister, om jag nu får uttrycka mig försiktigt.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Så rätt du tänkt! Vem sätter Sverige och folket först? Folkets trygghet och säkerhet kommer som vanligt i andra hand. När det gäller att betala för de illegala invandrarnas sjukvård, tandvård, skolgång, rättskostnader m m då är det folket som brandskattas. Oacceptabelt!

   Jag har ingen som helst förståelse eller respekt för politiker som plötsligt låtsas vara i opposition mot den politik de själva kommit överens om. Det är pinsamt och respektlöst mot väljarna. 7-klövern i allmänhet och vänsterregeringen i synnerhet är ansvariga för den invandringspolitik som gällt i Sverige i ett par mandatperioder nu. Till sin hjälp har de haft MSM-media som gjort allt för att hålla inne med info som ”skulle kunna gynna mörka krafter i samhället.” Undra på att alternativa websidor blomstrat!

   Det talas om nya lagar mot terror. Men Rakhmat Akilov var efterlyst av polis för att avvisas från Sverige. Det behövdes inga nya regler för att skicka i väg honom. I gårdagens Agenda fick Anders Ygeman en del frågor som han hade svårt att svara på. Han försökte därför delvis ducka och istället berätta hur viktigt det nu är att inte ägna sig åt ”politiskt käbbel”. Vi ska istället samlas och enas och visa kärlek som på Sergels Torg. Vilken slump att Ygeman tyckte så när han får en fråga som han inte riktigt kan svara på trots att han är ansvarig!

   .

 7. dagl

  Nu är det nog möjlgt för en enstaka datanörd att slå ut internet totalt globalt. Att det finns de som har viljan att ställa till maximal skada blir än uppenbarare efter det senaste terrordådet. Det är ett skäl att samhället borde byggas så att det blev motståndskraftigare. Statsmaktarnas förmåga att fatta förnuftiga beslut borde förbättras. Men jag har gjort en studie att bara en tiondel tycker att statsmakternas beslut förbättras över tiden
  http://blogg.vk.se/dagl/2017/04/10/riksdagens-beslut-forbattras-inte-med-tiden/
  Dagens beslutsfattande är inte uthålligt nog inför framtiden.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Oroande att Internet är så sårbart.
   Dagens beslutsfattande är varken ekonomiskt eller långsiktigt hållbart och går ofta ut på att säkra makten inför kommande mandatperiod.

 8. Mia K

  Hej asasuh och tack för att du orkar problematisera dagens förda politik i Sverige! Det är märkligt att terrorattentat ska mötas med ”kärlek och förståelse” av Sveriges befolkning! Och SD blir portförbjudna, när terrorn och åtgärder emot ska diskuteras i riksdagen, trots att SD är det parti som haft korrekt analys, med tankar på trojansk häst, hela tiden!

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Hej Mia!

   Ja, visst är det märkligt att SD inte får vara med nu heller. Mer av samma politiker och politik kommer inte att göra någon positiv skillnad. Det är först när man stöter och blöter sina idéer och förslag med annorlunda förslag som man kan få en bättre lösning. I ”likboden” finns inte mycket utrymme för nya, radikala förslag. Det har vi nu sett i några år. Det visar att S, Mp, L, C och M är odemokratiska och rädda för verkligheten utanför elfenbenstornet.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Verkligheten hinner ikapp förr el senare. Nu blev det förr;O) Svårt för makteliten att hålla sverigebilden intakt!!

 9. Carina

  Mycket bra sammanfattat. Man undrar hur länge detta vansinne skall få fortgå utan åtgärd. Det anmärkningsvärda är att fokus är riktat mot att till varje pris lägga locket på och lugna medborgarna i stället för att fokusera på orsaken. Rädslan för att tappa ansiktet har högre prioritet än att värna om det svenska folkets välfärd och trygghet. Alla de som hejar på, försvarar underlåter att sätta sig in i den verklighet vi lever i är medansvariga till det som hände i Stockholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.