Allsköns funderingar om politik

”Läget är jävligt allvarligt”

I slutet av september förra året mördades en 60-årig kvinna i sitt hus i Umeå. Mördaren var ytterst brutal; han sparkade, stampade och hoppade på kvinnan längst ner i hennes egen källartrappa. För att försvåra för polisen att säkra spår strödde mördaren ut mjöl i trappan, men hans skoavtryck i blod fanns kvar på brottsplatsen.

Kvinnan hade känt mördaren länge. Han hävdade att kvinnans bror haft en skuld till honom och därför lovat honom att få använda garaget i villan för att bedriva näringsverksamhet där. Kvinnan ville inte ha mannen i garaget och försökte få ut honom därifrån, men till slut lyckades hon få honom avvisad.

Mannen åtalas nu för mord. Enl åklagaren ska motivet vara att han ville åt kvinnans hus. Mannen förfalskade därför ett testamente som innebar att villan efter kvinnans död skulle tillfalla en av mannens nära släktingar.

I samband med polisutredningen visade det sig att mannen finns under många avsnitt i belastningsregistret. Redan 1996 dömdes han till två års fängelse för grov varusmuggling, 1997 utvisades han på livstid och 1998 sökte han åter asyl i Sverige. P g a många tidsbestämda uppehållstillstånd, överklaganden och verkställighetshinder har utvisningen aldrig blivit av under de gångna 20 åren!! Sedan 2015 har mannen klassats som ’avviken’. Hur är det möjligt? Hur många misslyckade eller uteblivna utvisningar ska vi tolerera? Staten borde avkrävas skadestånd för sitt flagranta misslyckande att skydda landets medborgare.

Mannen nekar till brott och har krävt att få Leif Silbersky som försvarare.

Ett par veckor senare hittade ett par grannar en 89-årig kvinna i Norsjö (Västerbotten) brutalt mördad. Spåren ledde polisen till 20-årige Amir Amiri, som greps och anhölls redan samma kväll. Enl åklagaren mördade han kvinnan genom att utsätta henne för ”trubbigt våld mot huvudet” och sticka henne med ”ett eggvasst föremål mot bålen och ena benet”.

Mordet kan enl åklagaren ha varit ett rånförsök som spårat ur, då Amiri vid tiden för mordet hade skulder på ca 15 000 kronor som gått till indrivning hos Kronofogden. Amiri har dock hela tiden nekat till mordet men har inte kunnat förklara varför hans strumpor bär spår av den mördade kvinnans blod. Han åtalades i januari för mord och Skellefteå tingsrätt har nu dömt honom till 14 års fängelse och livstids utvisning efter avtjänat straff.

Amiri är medborgare i Afghanistan och kom till Sverige för fem el sex år sedan, d v s långt innan han blev myndig. Hans familj består av mamma och två små syskon. De bor i Teheran. Han är gift och hans fru väntar barn. Innebär detta att Sverige beviljade asyl åt ”ensamkommande barn” från Afghanistan redan för fem-sex år sedan? Och är Amiri ytterligare ett exempel på ”ensamkommande afghanska barn” som egentligen kommer från Iran? Säkert är i alla fall att en kvinna kallblodigt mördades av Amiri och lämnades att dö i ett soprum. Varför ska vi skattebetalare tvingas bekosta hans fängelsevistelse? Är det inte på tiden att Sverige låter utländska brottslingar sona sina brott i hemländerna om de inte hunnit få svenskt medborgarskap när brotten begås?

Ovanstående utgör bara 2 av alla mord som skedde under 2017. Antalet fall av dödligt våld 2017 är den högsta nivån av konstaterade fall av dödligt våld sedan 2002 när Brottsförebyggande rådet, BRÅ, började föra statistik. Aldrig tidigare har så många mord, dråp och misshandelsfall med dödlig utgång anmälts i Sverige som 2017. Utredaren Nina Forselius ser det så här:

-Det enda det egentligen betyder är att polismyndigheten har tagit upp fler brott, säger hon.

Vem är förvånad över hennes svar? Hon kan ju inte säga att det till stor del är ett resultat av politikernas ansvarslösa invandringspolitik och naiva mångkulturalism. Statistik, frågor eller uppgifter behandlas idag ofta utifrån vem som kan gynnas eller missgynnas av dem. 7-klövern och main stream media, MSM, offentliggör och publicerar högst ovilligt något som kan ”gynna mörka krafter i samhället”, d v s Sverigedemokraterna. Både demokratin och väljarnas förtroende hotas när olika politiska krafter och agendor används till att censurera och förvränga information och statistik.

Justitieminister Morgan Johansson har med en dåres envishet hävdat att antalet mord och våldsbrott minskar i Sverige. Samtidigt vittnar TV, radio och tidningar om att hans påståenden är genomfalska. Inte minst har antalet skjutningar mot polis, stenkastning mot blåljuspersonal, bråk och våld på akutmottagningar, hedersvåld, gruppvåldtäkter, våldtäkter mot män och andra sexualbrott ökat dramatiskt. Ovärdigt en minister i allmänhet, en justitieminister i synnerhet, att medvetet ljuga! Faktaresistens, strutspolitik och mörkläggning är respektlöst både mot medborgare och mot demokratin, som mer och mer övergått i demokratur.

Men nu är det valår och de politiskt ansvariga har börjat ”svära i kyrkan” och kopiera allt mer av SD:s förslag och politik. Allt som var förbjudet att säga förra året kan nu sägas och göras i jakten på väljarna och makten. Magdalena Andersson gick t ex före jul ut och uppmanade migranter att inte längre komma till Sverige då vår kapacitet att ta emot dem har nått vägs ände. Moderaternas Elisabeth Svantesson kräver att få veta vad invandringen kostar, en majoritet av partierna vill ha strängare straff och föreslår att villkorlig frigivning ska avskaffas. Ylva Johansson har börjat prata om att inrätta avresecentra för alla migranter som inte beviljats asyl och Anna Ekström har varit ute och pratat om mobilförbud och ordning och reda i skolan. Mycket ull och litet verkstad misstänker jag. En hel mandatperiod har regeringen haft på sig utan att genomföra detta.

Som om partiernas plötsliga omvändelser inte vore nog har nu också kriminologen Jerzy Sarnecki, Sveriges svar på ’Bagdad Bob’, gjort en veritabel U-sväng. Ifjol hävdade han att Sverige blir allt tryggare. När han nyligen intervjuades i Forskning och Framsteg sa han sig nu vara tagen på sängen över den verklighet som vi andra länge oroats av:

-Detta har tagit oss och polisen med total överraskning. Det tar tid att lära sig att bekämpa detta. Det kräver gigantiska resurser. Och det ser faktiskt väldigt illa ut just nu.

Sarnecki är mycket bekymrad över situationen och över att våldet börjar sprida sig också utanför utanförskapsområdena. Han jämför nu Sverige med 1920-talets gängkriminalitet i Chicago. Han går så långt att han säger att ”läget är jävligt allvarligt” när det gäller det dödliga våldet. För bara något år sedan var han ytterst faktaresistent och förnekade kraftfullt den uppenbart negativa utvecklingen.

En viss faktaresistens uppvisar Sarnecki dock fortfarande. Det har rests krav från olika håll på att BRÅ bör ta fram en ny sammanställning över kopplingen mellan brott och etnicitet. Senast en sådan sammanställning gjordes var 2005. I Svt:s Agenda (15/1) framhöll Sarnecki att det knappast råder brist på kunskap eftersom det mellan 1974 och 2005 gjordes 24 undersökningar som alla visade att invandrade är överrepresenterade i brottslighet. Enligt Sarnecki skulle en ny undersökning visa på samma sak (SVT 15/1).

När Sarnecki 1989 medverkade i Svt:s Norra Magasinet i ett program om invandrare och brottslighet ansåg hand det angeläget att utreda förövarnas etnicitet och se vilka nationer de kom ifrån:

-Det är helt givet att vi måste titta på olika etniska minoriteter.

Politikernas ovilja att ta upp frågan om invandrares kriminalitet förklarade han så här:

-Man har bedrivit strutspolitik.

På senare år har Sarnecki möjliggjort för politikerna att bedriva just strutspolitik, vilket resulterat i att antalet fall av dödligt våld 2017 är den högsta nivån av konstaterade fall av dödligt våld sedan 2002. Det är ”jävligt allvarligt”, herr Sarnecki!

 

18 kommentarer

 1. Oskar

  Det är förjävligt rent ut sagt att det svenska folket ska behöva betala i blod för politikernas girighet, naivitet och idealism, för att inte tala om medias som ständigt mörkar, förvränger, skuldbelägger och smutskastar ”fake news” från alternativa medier. Och betänk alla stackars asylsökanden och invandrare i dessa områden som både utgör en majoritet och inte begår brott alls. Hur roligt kan det vara för dem att behöva handskas med denna situation som skapas av latte-drickande idealisttomtar i centrala Stockholm?

 2. Helena Nilsson Springare

  Ansvarslöst är ju bara förnamnet alltså.. ibland känner man sig riktigt idiotförklarad när man läser vissa tidningar och det är ju som Katerina Janouch sa vid något tillfälle att:
  ”Faktum är att den svenska debatten har präglats av en stor elefant i vardagsrummet”

  Det är inte många som vågar tala om elefanter numera verkar det som..

  Men jag är glad för att det finns en Skara som vågar! 🙂

  Bra inlägg! Bra frågor och självklara ifrågasättanden.

  Hoppas du haft en skön påsk Åsa! Kram

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Tack! Påsken har varit bra och det har din påsk också varit om jag förstod din blogg rätt:O)

 3. Glesbygden

  Per-Albin Hansson Erlander med flera ville skapa ett gott och tryggt samhälle. Tyvärr tycker jag att många av våra nuvarande politiker bryr sig ringa om hur vi vanliga medborgare skall ha det vad gäller trygghet i samhället.Kostnaderna för inköp av lägenheter till nyanlända”ibland även till ett antal hustrur ”samt försörjning, tär på samhällets förmåga att ge anständiga pensioner till sina medborgare. Medborgare som arbetat och slitit ett helt liv för att få en dräglig pension.
  Vissa partier visar inga tecken på förnuft utan vill fortsätta med öppna dörrar.
  Tänker här främst på Mp samt Annie Lööf som uttryckt att vi kan ta emot långt fler. Det är sorgligt för en som tidigare röstat C se detta. Sverige utgör 1,3 tusendelar av värdens befolkning Som en väljare med förnuftet i behåll och med kunskap om att enbart Afrika kommer att öka sin befolkning med en miljard fram till 2050. Kan nämna att EU har 750 miljoner invånare i dag. Lövens tjat om att några små länder Slovakien Tjeckien Ungern Polen skulle lösa detta genom att dela på flyktingbördan är naivt.
  Vi lever nu i en högkonjunktur hur vår framtid blir med ett oavbrutet insipprande av personer från en överfylld värld. Vilka kommer att dra än större försörjnings kostnader. Risken för än mer utbredda paralellsamhällen är uppenbar.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Det finns redan uppgifter om vad som kommer att händer när högkonjunkturen här viker. Siffror finns också på kommunernas kommande bördor när staten efter 2 år tar springnota för migrationskostnaderna och kommunerna står där med hela kostnaden för sina nya invandrade invånare. Bara att skaffa bostäder och betala försörjningsstöd till dem alla gör att kommunalskatterna kommer att öka dramatiskt.
   När invandringen och dess följder träffar medelklassen blir det nog mer ljud i skällan. Vi har inte sett mer än slutet av början än.

 4. Svenne

  Är våra politiker tappade bakom en vagn ?? Varför lyssnar de inte på oss vanliga som förstår vad som är på gång,ja nu säger de i och för sig att de varit naiva .Totalt frånvarande skulle jag vilja säga.Men hela sanningen är att de varit livrädda för att bli kallade för rasister.Och nu jagar de bara makten igen,jag säger bara FY FAN.Vi har lagar och förordningar som styr upp detta men de vågar inte använda detta.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Håller med dig fullständigt. Förstår inte hur väljare kan rösta på dessa svekfulla politiker som håller på att byta ut den svenska befolkningen och som ger allt utan att kräva ngt tillbaka av otacksamma migranter som vägrar att integreras. Vart är vi på väg?

 5. Basic Rules

  Det är dags vi ryter till mot de ansvarslösa politikerna så öronpropparna ryker och även dom själva nästa val !
  Jag tycker inte vi svenska medborgare ska betala priset, då menar jag inte i första hand det ekonomiska – utan alla de mord, hedersvåld, grupp/våldtäkter och övrig grov kriminalitet offren får genomlida pga. förd politik.

  Det ”ensamkommande vuxna barn” experimentet är nog det största bedrägeriet i modern svensk historia och med S+ Mp bara fortsätter det…vi får se om Lagrådet körs över även denna gång med hjälp av C.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jag undrar om C vågar löpa linan ut och rösta med regeringen om ’amnestin’. Lagrådets skarpa och förödande kritik kritik mot förslaget borde få Lööf att backa. Hon är ju faktiskt utbildad jurist och det borde innebära ngt. Fast man vet aldrig med henne.

 6. Håkan

  ”Anpassa”er säger importerna från söder om Medelhavet…helt naturligt i deras värld.Medan Svensson kryper ihop och krälar i sitt stoft för den nya ”adeln”.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Om man 1976, när man införde mångkultur i Sverige, hade förstått vad detta skulle innebära idag hade man nog tänkt ett steg längre, men så långt hade globaliseringen inte hunnit då. Den politiska eliten består inte av de vassaste pennorna i pennstället tyvärr.

 7. Per

  Folkförrädaren Löfven kommer att bli straffad hårt vid nästa val, ska bli skönt att slippa se honom sprida fake news i tv mera. Själv skulle dessa pajasar till politiker aldrig ens kunna tänka sig att flytta till Rinkeby eller Rosengård, kanske för att dom är rädd om livet och sina döttrar. Tycker det är dax att börja skicka hem större delen av dom som kommit hit, börja med muslimerna. Bra skrivet Åsa./P

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jag hoppas du har rätt men många väljare röstar S ganska reflexmässigt.
   Om vi skulle ha hållit oss till asylreglerna hade en majoritet av dem som är här inte kommit in i Sverige då de saknar asylskäl. Självklart är hela migrationen de senaste året ett totalhaveri orsakat av maktgalna politiker som tror sig styra en humanistisk stormakt – utan hänsyn till folkets vilja!

 8. Svenne

  Sen börjar politiker snacka skydd för ambulanspersonal och andra som utför samhälleliga sysslor i utsatta områden.tom hantverkare nekar till att renovera tex lägenheter i dessa områden. Fattar inte ens varför denna diskussion kommer upp.Gör nåt åt problemet istället gå in och rensa bort drägget !! Sen har politikerna mage att säga att integrationen börjar funka .VAR DÅ???

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Så här i valtider är det enklaste att köra med signalpolitik; skyddsutrustning för div yrken är lätt att skaffa. Att lösa problemen är däremot svårare. Det har regeringen inte lyckats med under hela mandatperioden. Tvärtom har problemen eskalerat.

 9. Bergis

  Notan till Turkiet för att hålla gränsen stängd blir för Sveriges del dryga 650 miljoner kr hörde jag på radion idag. Det är ofattbara summor bara för att stoppa migrationsvågen något så när. Samtidigt kan man se i TV hemlösa pensionärer som inte har råd med egen bostad sitta på pendeltågen i Stockholm och sova 2 timmar i stöten.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Ja, jag blir verkligen upprörd över detta. Erdogan är dessutom en fullständigt opålitlig samarbetspartner som kan öppna flyktingkraven när som helst om han inte får sin vilja igenom. Utan den ’humanitära stormaktens’ galenskap ifråga om migrationen 2015 hade vi haft råd att ta hand om våra pensionärer. Grupp har sannerligen ställts mot grupp av den rödgröna regeringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.