Allsköns funderingar om politik

Propagandaministern i twitterministären

En renrakad Morgan Johansson börjar det nya året med att frisera siffror och statistik. Det är magstarkt med tanke på att han nu utreds för manipulation av BRÅ:s statistik och att hans departement anklagas för otillbörlig påverkan/styrning av BRÅ. Att ljuga verkar helt naturligt för honom. Eller också klarar han inte av att tolka statistik. Båda delarna är ytterst graverande för en justitieminister.

Den rödgröna regeringens bristande kontakt med verkligheten har försatt Sverige i ett ansträngt läge inom många områden. Inte blir det bättre av att propagandaminister Johansson och den svamlande statsminister Löfven fortsätter att hävda att invandringen minskat och att anklaga oss ”som sett det komma” för rasism m m. Med hjälp av pinsamma angrepp på politiska motståndare och desperata känsloutspel på twitter och i media försöker de utan framgång flytta uppmärksamheten från sina fabler, sin avsaknad av politisk agenda och sina politiska fiaskon.

Under hösten har Löfven vid upprepade tillfällen gått ut och attackerat både KD och M för att ha samtalat med SD. Han har t ex ljugit (i dåligt sällskap med Peter Wolodarski på regimtrogna DN) om att Kristersson lovat förintelseöverlevaren Heidi Fried att aldrig samarbeta med SD. Fel, fel, fel! Däremot lovade Kristersson henne att om det blev en Alliansregering efter valet 2018, skulle den regeringen inte samarbeta med SD. Detta har Fried verifierat, men det har förstås inte föranlett en ursäkt fr Löfven eller regimmedia. Det avslöjar mycket om Löfven och Wolodarski.

Att såssarna samtalar och samarbetar med SD i utskotten talar Löfven tyst om. Likaså tiger han om att S många gånger fått igenom sina förslag i riksdagen tack vare SD. Med en dåres envishet fortsätter han att skamlöst ljuga och upprepa att S aldrig kommer att samtala eller samarbeta med SD. Det har minskat såssarnas opinionssiffror i samma takt som det ökat SD:s siffror. Mer av samma retorik och taktik torde välkomnas av SD, som kan ta det hela ’med knusende ro’.

Redan i dec var Löfven ute och attackerade V för att vara beredda att tillsammans med M, SD och KD fälla regeringens förslag om Arbetsförmedlingens förändring.  Om man undantar vissa ledarsidor och politiska grupperingar, är det både vanligt och förnuftigt att samverka i frågor där man tycker i stort sett likadant. Såssarna har dock gjort precis tvärtom för att behålla makten och talar nu med kluven tunga för att förklara, varför de driver en politik i strid med vad de gick till val på, en politik som är mer borgerlig än vad Alliansen drev.

För Löfven innebär politik prat i kvadrat, prat som inte behöver leda till konkreta resultat. Han babblar på litet lagom luddigt och hoppas att slippa bli granskad av dagens regimtrogna medier, vars journalister verkar sakna förmågan eller viljan att ställa kritiska frågor och göra djupare analyser av svamlet. Också Löfvens ministrar pratar och pratar, vilket gör dem svåra att lyssna på. Att sammanfatta det lilla de egentligen säger med sina ordkaskader blir nästan omöjligt. Visserligen pratar de om att tillsätta utredningar, men när dessa presenteras ett par år senare, har alla glömt frågan p g a att andra akuta lägen och frågor dykt upp. Skulle de få kritiska frågor, börjar de genast rabbla upp allt de gjort, men några konkreta resultat kan de oftast inte peka på; EU:s lägsta arbetslöshet 2020, nyanlända i arbete inom 2 år, 5 000 enkla jobb till 2020, Vårdgarantin, Välfärden som blivit Felfärden osv, osv.

Det övergripande syftet med JÖKboet (liksom med den tidigare DÖ) var att på ett väljarfientligt sätt hindra landets näst största eller största parti att påverka politiken. Som om detta inte vore illa nog, har denna överenskommelse skapat ett regeringsarbete, som hindrar de styrande partierna att föra en vettig (eller åtminstone sin egen) politik och oss väljare att utkräva fullt och direkt ansvar av dem som ingår i JÖKboet. Dags för socialdemokraterna att ta bort demokraterna i partinamnet, då det innebär falsk marknadsföring!

Propagandaminister Johansson inledde året (3/1) med att visa att han inte klarar av en levande opposition. I en paneldebatt i Svt, där ledarskribenterna Ivar Arpi (SvD), Göran Greider (Dala-Demokraten) och Susanne Nyström (Eskilstuna-Kuriren) analyserade det gångna politiska året och förutspådde vilka partier som blir vinnare 2020, kritiserade Arpi regeringen och kallade den för ”en styggelse på alla sätt”. Det fick propagandaministerns topplock att ryka.

Arpis kritik är dock ytterst legitim, eftersom vi är en demokrati med lagstadgad yttrandefrihet, inte en nordkoreansk koloni. Det innebär att såssarna inte kan bestämma vad folket får tycka och säga. Stor i orden och liten på jorden är vad propandaministern är. Utan att tveka tar han sig friheter som ingen demokratiskt sinnad politiker skulle få för sig att göra. Samtidigt hävdar han utan skam att de som ifrågasätter honom saknar respekt för demokratin.

För några dagar sedan (9/1) skrev propagandaminister Johansson följande inlägg:

-Går igenom asylstatistiken för 2019. När vi i somras gjorde det något lättare för t ex nyanlända syrier att ta hit barn och maka/make, så var det många som hävdade att antalet ärenden skulle öka kraftigt. Det blev tvärtom. En kraftig minskning och lägre siffror än på nio år.

Antingen fattar han inte hur man läser statistiken eller också försöker han vilseleda oss; de nya regler som styr familjeåterförening syns inte i 2019 års statistik. Under all kritik av den ytterst /o/ansvarige propagandaministern!

Såssarnas sjunkande opinionssiffror och det kraftigt minskande förtroendet för Löfven talar dock sitt tydliga språk och visar att verklighetens folk insett att samhällskontraktet mellan oss skattebetalare och staten är brutet. Fler och fler av oss inser nu att vi betalar för en samhällsservice, som vi inte längre får p g a att våra skattepengar istället bekostar en totalt okontrollerad och ansvarslös demografisk förändring av Sverige, som inget parti gått till val på och som vi inte varit med om att rösta fram. Att vi reagerar mot detta är ett friskhetstecken. Att de politiskt /o/ansvariga inte reagerar är ett tecken på att de saknar insikt och verklighetsförankring.

Så här andefattigt och undermåligt blir det med politiker som inte har andra visioner än sin egen makt och välfärd.

 

34 kommentarer

 1. Jonsson

  Han ljuger så att han tror sig själv, Johansson (s). Jag använder inte Svt, men de och annan gammelmedia underrapporterar och förvränger nyheter och fakta, enligt min mening.
  Får jag fler chanser att rösta i rikets val, då kan jag lika gärna dra lott bland partierna: eller helt strunta i att delta.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jag använder inte heller Svt annat än i undantagsfall och inte köper el prenumererar jag heller på regimmedia. Har ännu inte kommit över att riksdagen lyckades få igenom att public service ska få del av 9 miljarder av våra skattepengar.

   • Brorson

    Jag får min huvudsakliga information från gammelmedia, och i synnerhet SVT, som jag ser både morgon och kväll och missar därför väldigt lite av deras rapportering. Om man till det lägger den etablerade pressen, som jag huvudsakligen läser på nätet, så blir det ett väldigt stort utbud. Det finns många små notiser, som de som vara läser de stort uppslagna artiklarna, missar – och inte sällan motsäger det som står i de stort uppslagna rubrikerna. Detta gäller speciellt landsortspressen, som i tider av nyhetstorka tar med sådant som refuseras av de stora drakarna.

    Av alternativmedia läser jag bara Ledarsidorna.se regelbundet. Jag har för vana att aldrig tro på något, som publiceras av alternativmedia, om det inte bekräftas av gammelmedia. Vilket nästan alltid är fallet. Minst att lita på av gammelmedia är Dagens Nyheter, följt av Aftonbladet. Expressen har haft en del avslöjande reportage, som är resultat av egen research på plats i Iran, om de s.k. ensamkommandes bakgrund. Intervjuer med familjer, som berättar att de har blivit väl behandlade av iranska myndigheter som flyktingar från Afghanistan. Vilket inte är förvånande, eftersom dessa afghaner tillhör samma riktning inom islam som det styrande prästerskapet i Iran.

    Det blev ett väldigt ståhej i gammelmedia, när Kent Ekeroth avslöjade att SVT-Jönköping hade kallat afghanska medborgare som fått avslag på sina asylansökningar i alla rättsinstanser och därefter har vistats illegalt i Sverige, tills de genom gymnasielagen blev något slags gäststuderande i Jönköping för ”smålänningar”. Hade de varit samer, om de gått i skola i Jokkmokk?

    Ekeroth har ju faktiskt inte påstått av smålänningar är mer värda än andra, men det tycker tydligen reportern på SVT-Jönköping – och hela den politiskt korrekta doa-kör som angriper Ekeroth. Är flygkatastrofen minder hemsk om inga infödda smålänningar fanns med på passagerarlistan? Eller hade saken bara en mindre nyhetsvärde? Vet ni vad: Det finns en storsvensk nationalism, som jag tycker riktigt illa om, hos dem, som påstår sig vara anti-nationalister.

    Vad Ekeroth har ånyo har avslöjat (Expressen har avslöjat samma sak genom sina reportage på plats) är att personer, som har uppehållstillstånd i Iran, inte nekas inresa till Iran om de kommer frivilligt. Och det är just vad man förutsätts göra, om man har fått avslag i Sverige.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

     Frivilligt lär de inte åka tillbaka till Iran och därmed släpps de inte in där. Eftersom de kommer därifrån vet de hur stor skillnaden är mellan att leva i Iran och att leva i Sverige. Det gäller för Sverige att göra klart för dem att de inte har ett fritt val då de inte haft asylskäl.

     • Brorson

      Om man ser hur dessa unga afghanska män, som saknar asylskäl i Sverige, faktiskt lever i Sverige, med knark och kriminalitet, ser man att de troligen hade haft ett mycket bättre liv i Iran. Skillnaden torde vara att hårda straff väntar den som försörjer sig genom knarkhandel och annan kriminalitet i Iran, medan nästan inga straff alls väntar den som begår samma brott i Sverige. Vad som framgick av Expressen-reportagen från Iran var att Iran har en strikt tillämpning av FN:s flyktingkonvention för de shiamuslimska flyktingarna från Afghanistan.

      Det innebär bl.a. att flyktingarna inte har förtur framför iranska medborgare till de bästa jobben, bostäderna och utbildningarna. Men har de det i Sverige? Ja, i många fall har de förtur till bl.a. bostäder framför hemlösa svenskar. Men har de också förtur till de bästa utbildningarna och till de bästa jobben?

      Kommer de att få jobb efter avslutade gymnasiestudier i Sverige? Kanske i Afghanistan eller Iran, förutsatt att det drogberoende, som de hamnat i under vistelsen i Sverige, inte hindrar dem från att jobba. Vilken arbetsgivare vill ha en hel- eller halvkriminell missbrukare som medarbetare? Uppriktigt sagt har jag väldigt svårt att förstå vad som är så bra med Sverige för arbetslösa unga afghanska män. Kanske chansen till arbetsfria inkomster?

      Vi får inte heller glömma flyktingaktivisterna, som handlar i eget ekonomiskt intresse snarare än av vilja att hjälpa människor i nöd. Det här tär hårt på svenskarnas vilja att hjälpa verkliga flyktingar, som tidigare var förhållandevis stor, men nu avtar ganska snabbt.

     • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Oavsett land vill nog ingen ha en ”hel- eller halvkriminell missbrukare som medarbetare”. Det vill nog inte flyktingaktivisterna heller.
      Precis som du påpekar avtar svenskarnas vilja att hjälpa verkliga flyktingar mot bakgrund av hur invandringen skötts av våra ansvariga.

     • Brorson

      Partierna bakom den s.k. gymnasielagen bör inte undkomma sitt ansvar för förstörelsen av människoliv. Inte ens de som skulle hjälpas till ett bättre liv har fått ett bättre liv i Sverige, än de hade haft i det land, som de kommit från. I väntan på de utlovade gymnasieplatserna har de inte haft någon annan försörjning än brott eller prostitution. De var ju inte längre Migrationsverkets ansvar, eftersom datum, när de skulle ha lämnat Sverige, hade passerats.

     • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      ’Gymnasieamnestin’ kritiserades innan den blev av bl a av Lagrådet och resultatet ser vi nu; ett veritabelt haveri både för Sverige och för ’gymnasieungdomarna’.

 2. Jonsson

  Jag får hoppas att Public service förbättras med miljarderna i tillskott.
  Svt:s rapportering under Syrienkrigets första år, den var bedrövlig. Tänker främst på korren som hukade bakom stenmuren och tjöt: där small det, där small det igen, etcetera. Det reportaget tillförde nada! Gissar att han dessutom stod framför en storbildsskärm och simulerade närvaro vid de ”eldstriderna”.
  Syrien är ett stort land, format vid skrivbord av FN:s hand 1948. Det var möjligt att leva som internflykting i Syrien under kriget.
  Iran har hållit på att provocera en tid. De gillar visst inte USA:s sanktioner. Bland annat har utländska fartyg tagits i beslag. Gemensamt för krigshetsande ledare är att de – förutom att förstöra för och utsätta sin egen befolkning för svåra umbäranden och ond bråd död; åsamkar att resten av världen dras med i fallet och raseras: främst ekonomiskt. Något som Sverige tyvärr är ett tydligt exempel på.

  Helena Edlunds nyligt författade brev till statsministern är mycket tänkvärt (Ingrid Carlqvist tipsade om detta på Twitter).

  På sikt måste nog asylrätten slopas.
  Arpi hade rätt i att Jöken är en styggelse. Den torde även ha kommit som en rejäl överraskning för de som röstade på (S) 2018. Längtar till vi får ta farväl av den pladdrande, rådlösa regeringen.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Asylrätten måste i första hand användas på ett korrekt sätt; asyl ska sökas innan man kommer hit!
   Dessutom måste den tillämpas korrekt och utan undantag. Som det är idag är asylrätten oförutsägbar och möjlig att manipulera. Det är inte acceptabelt.

 3. Motvals

  Åsa du försvinner snabbt från flödet. Det visar vilken tidning VK är. Därför jag inte längre har
  tidningen
  Du har ju mest kommentarer av alla. Alla borde läsa vad du skriver,men det tar hårt på alla vänsterliberala feminister. Det är ju också dessa som blir landets fall.

 4. Brorson

  Asyl ska sökas i första säkra land som man kommer till. Beviljas asyl ska , ska den åtnjutas i samma land, inte i Sverige. Undantag från regeln om första land ska göras bara om det finns särskilda skäl, som anges i Dublinförordningen, om första landet är ett EU-land. P.g.a. den ansträngda flyktingsituationen i Sverige, kan vi inte bevilja undantag för första-länder utanför EU. Det hade kanske varit möjligt om vi hade haft en mer restriktiv invandringspolitik i det förgångna. Överbelastningen av det svenska asylsystemet har inte fört något gott med sig. Utan denna missriktade humanitet hade vi kanske kunnat se mellan fingrarna med särskilt ömmande fall.

  Asyl kan inte sökas på svenska ambassaden i hemlandet. Hur ska asylanten ta sig från ambassaden till gränsen eller flygplatsen utan att gripas av förföljarna på vägen? Vem står utanför svenska ambassaden i Peking? Jo, en kinesisk polis. Den som kan lämna ambassaden utan att bli gripen behöver inte asyl. Turister och andra icke-förföljda ska naturligtvis söka visum på svenska ambassaden i hemlandet.

  Det är kanske dags att säga upp EU-direktivet om alternativt skyddsbehövande. Vilka EU-länder förutom Sverige följer det direktivet? Som alternativt skyddsbehövande räknas huvudsakligen två grupper: 1) Civila som riskerar att dödas till flöjd av väpnad konflikt i hemlandet. 2) Personer som riskerar tortyr eller dödsstraff i hemlandet. Det låter ju behjärtansvärt, men riskerar man detta p.g.a politiska ”brott”, så har man asylskäl och bör alltså räknas som asylsökande på den grunden och inte som alternativt skyddsbehövande. Vilka är övriga alternativt skyddsbehövande? Ska mördare gå fria i Sverige och begå nya mord här, för att vi ska rädda dem från straff i hemlandet?

  Detta ska vi i så fall besluta själva. Det ska inte EU besluta åt oss.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   ”Asyl ska sökas i första säkra land som man kommer till. Beviljas asyl ska , ska den åtnjutas i samma land, inte i Sverige.” Helt rätt!
   ”Det är kanske dags att säga upp EU-direktivet om alternativt skyddsbehövande. Vilka EU-länder förutom Sverige följer det direktivet?” Helt rätt igen, men Sverige är ju en ’humanitär stormakt’ som ska överträffa andra länder.

 5. Brorson

  Jag tror att Sveriges socialdemokratiska parti nu är bortom all räddning. Det starkaste partiet i hela den demokratiska världen har blivit det svagaste. Hur kunde det gå så illa? Partiet har vänt ryggen till arbetarklassen, som så länge varit partiets ryggrad. Nu har man också vänt ryggen till partiets kvarvarande väljare. Jag minns hur snacket gick under 1970-talet. ”Arbetarna har inget annat val än att rösta på oss. Och röstar de på något annat parti så blir det vpk, och de stödjer ju oss”. Samt: ”Om invandrarna får rösträtt, så kommer de att rösta på oss”.

  Man var alltså redan i färd med att byta ut partiets traditionella kärnväljare mot andra grupper, som inte alls var lika många som arbetarna: Medelklasskvinnor, invandrare, missbrukare och kriminella – och med tiden även HBTQ. Nu har man vänt ryggen även till de grupperna, och sätter sitt hopp till spelteorin . Fackförbundet Kommunal inom LO, som är Sveriges största kvinnoförbund alla kategorier, är så besvikna, så att de har dragit in partistödet till S.

  Holmlunds senaste blogginlägg (det om Vänsterpartiet) är ett utmärkt exempel på spelteorin. Med C och L oskadliggjorda som osjälvständiga jökungar, kan M; KD och V inte bilda majoritet utan stöd av SD. Väljarna räknas inte, bara politikerna. Oavsett vad väljarna tycker om sakinnehållet i jöken, så är de missnöjda med att inte ha varit tillfrågade. Det gäller för all del både socialdemokratiska och borgerliga väljare. Inget parti har haft modet att kräva nyval. Demokratin satt ur spel.

  Den socialdemokratiska partiledningen tror att väljarna glömmer att de har blivit överkörda, om regeringen bara levererar det som väljarna vill ha. Men regeringen är bara beredd att leverera en del av det som väljarna vill ha, men inte ens det lyckas man riktigt med. Hur många gånger har vi inte hört Löfvén säga att de, som fått avslag på sina asylansökningar, ska lämna landet? Och hur många gånger har vi inte hört höga polischefer säga att staten är starkare än brottsligheten och kommer att vinna?

  Att säga att man ska rösta på SD är en protesthandling. Kommer alla som säger det, när de tillfrågas av instituten, att rösta på SD på valdagen? Och vill de, som röstar på SD, att SD ska sitta i regeringen?

  S gör ingenting för att ta tillbaka väljare från SD, utan tjatar om SD:s rötter utan att ta itu med nynazismen i de egna leden. Den socialdemokratiska antisemitismen handlar ju inte om något slags antikolonial kamp (mot Israel!) utan är direkt inspirerad av det nazistiska propagandamaterialet i de palestinska områdena i Mellanöstern.

  I stället bevakar S svartsjukt sitt gamla stödparti V och sina nya stödpartier C och L av rädsla för tt de ska lyssna på väljarna.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   S har svikit arbetarna och sin ideologi. De har dessutom svikit Sverige. Inget av deras signalpolitiska löften infrias och därför saknar allt fler förtroende för dem.

 6. Brorson

  Direkt löjligt blir det när S beskyller V för att slå ihop sig med SD för att driva igenom sina förslag med hot. Inte ett ord om att MP drev igenom gymnasielagen genom hot mot S att utlösa en regeringskris ett drygt halvår före senaste valet. Sjöstedt har varit mycket tydlig med att V inte frågar SD om dom kommer att stöda deras förslag innan de läggs fram, och öht inte förhandlar eller kompromissar med SD för att få deras stöd.

  V torde därmed vara enda riksdagsparti, som aldrig medvetet har tagit stöd av SD. Men naturligtvis bestämmer inte V över SD:s taktiska överväganden. Menar S att V ska avstå från att driva sin egen politik p.g.a. risken att SD kan komma att stödja enskilda detaljer i densamma, exempelvis vad gäller arbetskraftinvandringen? Detta är ju högaktuellt sedan S gått med på att förändra arbetsrätten. så att det ska bli lättare att byta ut redan anställda mot nyrekryterad arbetskraft.

  När vi senast hade en alliansregering drog sig inte den dåvarande socialdemokratiska oppositionen för at ta hjälp av SD för att sätta käppar i hjulen för regeringen. Och förekommer idag inga samtal alls i riksdagens utskott? S försäkrar sig kanske om att SD inte kommer att stödja sossarnas egna förslag. Om sådana garantier inte fås, avstår kanske S från att driva sin egen politik? Det är kanske en förklaring till regeringens handlingsförlamning speciellt ifråga om migration och brottslighet?

  Regeringen tycks nu ha slutat skylla sina egna tillkortakommanden på alliansregeringarna. SMP-regeringen har ju haft fem år på sig att rätta till alla fel, som alliansregeringarna gjorde. Så kallade vänstersossar försvarar nu Reinfeldts arbetarfientliga politik (som han maskerade under den falska partibenämningen ”Det nya arbetarpartiet”), medan dagens moderater tar avstånd från just de delarna av Reinfeldts politik. Höger och vänster i svensk politik har alltså bytt plats med varandra. V har alltså fått nya samarbetspartners, som V kan tala med. Men till dem hör dock inte SD.

  Inför risken att SD skulle kräva folkomröstning, drog Morgan Johansson strax före valet 2018 tillbaka förslag om en grundlagsändring, som bl.a. skulle möjliggöra ett ökat sekretesskydd för svenska medborgare mot kriminella ligors kartläggning av blivande brottsoffer, hur gamla de ärm, var de bor och vilka grannar de har. Brotten mot äldre växer hela tiden i omfattning. Däremot har svenska myndigheter nästan ingen koll alls på dem som vistas illegalt i Sverige.

  Innan alliansregeringen tillträdde tillfrågades fastighetsägaren alltid av Folkbokföringen om någon hade flyttat in, varje gång någon anmälde ny adress. Denna rätt så självklara rutin avskaffades av alliansregeringen och har ännu inte återinförts. Fastighetsägarna får själva hålla reda på vilka som flyttar in och ut. Ordinarie hyresgäster i Malmö Kommunala bostadsbolag tvingas bo i källarskrubbar, eftersom landsmän, som vistas illegalt i Sverige, har ockuperat deras lägenheter.

  Det förekommer dessutom ett omfattande fusk med s.k. samordningsnummer. Det är ett slags provisoriskt personnummer, som en myndighet kan tilldela personer som ännu inte fått svenskt personnummer, bl.a. för att myndigheten ska veta vart den ska skicka beviljade bidrag .Identiteten kallas inte alltid. Samordningsnummer köps och säljs

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   ”Menar S att V ska avstå från att driva sin egen politik p.g.a. risken att SD kan komma att stödja enskilda detaljer i densamma, exempelvis vad gäller arbetskraftinvandringen?”
   7-klövern har i åratal använt sig av ’brunsmetning’ av de partier som råkar ha förslag liknande SD. 7-klövern avstår i retoriken hellre fr sin egen politik än att rösta på en politik som SD driver.
   I utskotten är det däremot vinnande förslag som går igenom oavsett vilka som röstar på det. Det innebär att övr partier går emot sin retorik i praktiken!!
   Magdalena Andersson har nu sent om sider beslutat att ta itu med samordningnumren. Det innebär antagligen en utredning på ett par år först :O(

 7. Jonsson

  Mer och fler brister och konstigheter uppdagas och genomskådas om svensk politik. Men, det sker inte med gammelmedias hjälp, eller via skolans samhällskunskap.
  Carin Jämtin (s) på SIDA, signalerar obekymrat att Sverige ska bli bäst i klassen på att ge omvärlden bistånd. Jag försökte hitta uppgifter på eventuellt bistånd till Iran, men tog mig inte in på den sajten idag.

  Det skulle inte förvåna mig om Margot Wallström (s), utses till ny landshövding i Västerbotten.
  Den kritik som biter på sossarna, den finns helt enkelt inte.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Sverige ska enl såssarna vara bäst på att ge bort våra skattepengar oavsett till vilket ändamål.
   Wallström vill nog inte till Västerbotten. Där finns alldeles för få salonger och kristallkronor för henne. Att hon är bördig därifrån har hon nog förträngt. Hon avgick ju under förevändning att hon skulle ägna sig åt familjen, men FN-kramaren Wallström fick silkessnöret då hon inte drog jämnt med Hultquist, som vägrade gå med på att göra ngt som kunde rubba Sveriges försvars- och säkerhetspolitiska samarbeten.

 8. Brorson

  Lokaltidningen (ob) har haft flera reportage om ”ungdomsgäng” (nationalitet okänd eller medias självcensur?) som terroriserar butiksägare och deras anställda och kunder, så att kunderna inte vågar handla under kvällstid och de anställda inte vågar gå hem, eftersom de har ingripit mot snattare. Själv tog jag idag för första gången i mitt liv en omväg, eftersom gångtunneln, som jag brukar använda blockerades av ett större ”ungdomsgäng” redan vid 16-tiden.

  De har börjat dyka upp under de senaste veckorna. Senaste intermezzot på den platsen var för ett och ett halvt år sedan, då en medelålders tiggarkvinna försökte bjuda ut sin dotter till mig. Mannen i tiggargänget dömdes av tingsrätten för ”människohandel”, men frikändes av hovrätten. Det är ju sed hos vissa folkslag att mannen förvaltar alla pengar, som familjen tjänar ihop. En S-veteran i Eskilstuna har gått ur partiet i protest mot att den lokala partiledningen har infört tillståndstvång, som ska sökas hos polisen, för tiggare. Enligt kommunalrådet för att få veta vilka de är, som tigger i kommunen.

  Lokaltidningen har också haft flera reportage om människor, som har drabbats av att för dem okända personer har skrivit sig i deras lägenheter. En av de drabbade var en 20-årig man, som överfölls bakifrån av polis när han spelade dataspel, brottades ner på golvet och släpades ut i trapphuset. Enligt Folkbokföringen bodde en efterlyst mördare i den unge mannens lägenhet. Skatteverket vägrade först ändra mördarens folkbokföring, men gick med på detta först sedan polisen intygat att mördaren inte bodde där. Killen är jätterädd, inte bara för polisen, utan även för rivaliserande gäng, som också kan ha vilseletts av den felaktiga adressuppgiften.

  Att det ska vara så svårt att få en uppenbart felaktig uppgift rättad. Det är förvisso alliansregeringens fel, men SMP-regeringen har inte fått ändan ur vagnen under över fem år. Trots alla löften om ”ordning och reda”.

  EBO-lagen, som ger asylsökande rätt att själva välja bostadsort under utredningstiden, är väl fortfarande kvar, trots en skrivning i jöken att den ska förändras. Men den utlovade förändringen avser bara förbud attbosåtta sig i speciellt angivna områden, och kommer dessutom inte att vara ett absolut förbud, eftersom ”förbudet” bara medför förlust av dagersättning från Migrationsverket. Men någon sådan ersättning behöver ju inte den, som tar för sig i butiker utan att betala och bor gratis på de rättmätiga hyresgästernas bekostnad.

  Sverige har blivit som Vilda västern, under den unge gangstern Billy the Kids dagar. Sverige behöver en regering, som kan ta itu med problemen, och inte något slags förhandlingsmaskineri, där de deltagande parterna bevakar att de får sin del av kakan. Lokaltidningen berättar också om en lycklig husägare, som fått solel-bidrag, som han egentligen inte behöver. Enligt hans egna beräkningar skulle investeringen löna sig ändå. Specielt efter stängningen av Ringhals-reaktorn, som kommer att medföra höjda priser på köpt el.

  Alla jökungar är jättehungriga.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jag kan för mitt liv inte förstå varför så många så länge kan svälja så mycket galenskap utan att reagera!

 9. Brorson

  Sjöstedts har haft rätt hela tiden, när han har sagt att det inte går att regera Sverige utan stöd av V. Alternativet är med stöd av SD. För att komma ur den här sitsen krävs ett extraval. Vilket Kristersson nu kräver. Löfvén har svarat att ett extraval inte kommer att ändra i någon riktnings favör. Han har fastnat i spelteorin. Ett spel med ett på förhand givet antal pjäser.

  Vad som inte kommer att ändras inför ett extraval är alternativen, som väljarna ska ta ställning mellan<: rött eller blått. Tiden är för kort för att ett tredje alternativ ska formera. Men naturligtvis kommer det att finnas åtta partier att rösta på. Sverige behöver en regering, som kan genomföra sin politik. Oavsett om det blir en socialdemokratisk eller borgerlig politik.

  En del av oss ser en socialdemokratisk politik som det bästa alternativet och en borgerliga politik som det näst bästa alternativet. Andra av oss ser en borgerlig politik som det bästa alternativet och en socialdemokratisk politik som det näst bästa alternativet. Nuvarande jök-kaos, initiativlöshet och handlingsförmalmning är under alla förhållanden det sämsta alternativet.

  Ingen av oss kan med någon träffsäkerhet förutsäga utgången av extravalet. Det finns ingen anledning att tro att resultatet blir detsamma som efter förra valet. Väljarna måste rösta fram en vinnare. Även om det inte blir den, som man helst vill se. Risken att det blir jämnt är därför betydligt mindre än i förra valet.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Så klart att Löfven säger att ”ett extraval inte kommer att ändra i någon riktnings favör”. Allra minst i hans och såssarnas favör om du frågar mig!

   • Brorson

    I alla omröstningar mellan två alternativ finns det två läger med bestämda uppfattningar, och en vanligtvis större grupp, som inte har bestämt sig och kan påverkas att stödja ena eller andra sidan. S- sympatisörerna vill ha socialdemokratisk politik, inte ”rödgrön” politik eller jök. Ledande socialdemokrater har under två valrörelser i rad visat att de är beredda att offra det egna partiets existens för att rädda ministerposterna åt MP under ännu en mandatperiod. De är inte socialdemokrater, utan något slags politiska entreprenörer.

    Om extravalet skulle handla om socialdemokratisk eller borgerlig politik, skulle utgången vara mer oviss. Va jag menar är att väljarna varken vill ha mer rödgrön röra eller fler jökar, utan ett tydligt utslag åt ena eller andra hållet. Och då syftar jag på mellangruppen, som är beredd att lägga sina röster på det mest troliga handlingskraftiga regeringsalternativet än att rösta på ideologi.

    Dagens S-topp har varken handlingskraft eller ideologi.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

     Just det! Mer rödgrön röra eller fler JÖKar vill vi väljare absolut inte ha. Vi vill ha en handlingskraftig regering som gör vad de tror på och tror på vad de gör. Idag har vi en regeringschef och partiledare som gör det partier med annan ideologi kräver för att säkra makten åt honom. Dagens såssar saknar ideologi, ledarskapsförmåga, kompetens, hederlighet och skam. Vi förtjänar definitivt bättre.

 10. Jonsson

  (S) har övergivit både arbetarna och demokratin. Ska partiet ha en sportslig chans att komma in i matchen igen, då måste dom avbryta och helt slopa Mona Sahlins och Göran Perssons – nyliberala?! – mångfaldsprojekt.
  Istället drömmer sig Löfven tillbaka till (S) vagga, utan att nämna hur ”neutralt” Sverige agerade under WW2. USA:s utrikesminister Cordell Hull, skickade flera skarpa protestnoter – tillsammans med England och Ryssland – angående svensk handel med nazi-Tyskland (DN och AB 19/9 1944).
  Dagens samhälle är precis vad (S) önskar: att grupper ställs mot grupper.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Det gick så långt att Churchill ville jämna Sverige med marken i samband med WW II p g a vårt ’samarbete’ med nazisterna.
   Hade S inte velat ställa grupper mot varandra hade de fört en annan politik. Nu håller de på att försvinna (alldeles för långsamt!!) just för att de ställt folket mot sina politiker.

 11. Jonsson

  Det gör inget om svenskarna dör ut, det ansåg tydligen Mona Sahlin. Inte konstigt alls att, sossarna tappar väljare (!) om deras politiker har den inställningen och människosynen.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   ’Våran Mona’ hade inte många rätt och inte många hästar hemma. Nu råder tystnad runt henne och det tackar jag för.

   • Brorson

    1. Monas största bedrift var att hon lyckades vända en förvänta valseger för S i valet 2010 till ett svidande valnederlag genom att redan i oktober 2008 lova ministerposter till SD under hela 2010-talet – ett löfte som hon inte svek trots kraftiga ras för S i väljarundersökningarna både under resten av hösten 2008 och under våren och valrörelsen 2010.S hade t.o.m. chansen till egen majoritet i riksdagen, som det såg ut under sensommaren 2008. .

    Partimedlemmar, som var med på S-partikongressen 2009, har vittnat om att partedningen hårdhänt drev igenom en anpassning av det socialdemokratiska partiprogrammet till MP: program. Som den förhandlare som han i grunden är, har Löfvén kört över både LO, partimedlemmar och tidigare S-väljaren i tron att ”avtal ska hållas”. Detta betyder att S-ledarna har förhandlat bort demokratin. Löfvén måste tvingas att utlys nyval. Att han nu framträder i DN och lovar minskad asylinvandring räcker inte.

    Personligen har jag alltid varit motståndare till ”tak” för asylinvandringen Att jag förordar en strikt asylpolitik, som i praktiken kommer att leda till en kraftigt minskad asylinvandring under nuvarande flyktingsituation i världen är en helt annan sak. Med bl. a, ett krig i vårt närområde kan vi få en helt annan situation. Jag rycker f.ö. att det är ännu viktigare att begränsa den ur humanitär synpunkt helt onödiga arbetskraftinvandringen.

    2. Att byta ut ett lands befolkning mot ett annat folkslag genom åtgärder som syftar till det ursprungliga folkslagets utdöende är per definition folkmord. Även om inte en end person dödas. Det finns även andra metoder. Det är en allvarlig missuppfattning att folkmord skulle vara detsamma som massmord på ett större antal personer. Om det inte syftar till något folkslags utdöende kallas brottet i nutida internationell rätt Brott mot mänskligheten. Det råder viss begreppsförvirring på den punkten eftersom man tidigar inte gjorde skillnad mellan folkmord och (övriga) brott mot mänskligheten.

    3. EU-anhängare förvanskar nu Sveriges historia i syfte att dölja att en svensk anslutning till Nato vore ett flagrant brott den neutralitetspolitik, som Sverige förde under WW 11. De allieade – och särskilt Sovjetunionenär inga sanninsvittnen i den frågan. Inte ens Churchill. Sovjetunionen drev ett grymt krig i Finland, och hade i eget intresse skarpa invändningar mot den omfattande svenska hjälpen till Finland. Resultatet av den omfattande svenska hjälpen var inte bara att Finland fick behålla sin självständighet utan att Sverige var praktiskt taget försvarslöst vid det tyska angreppet mot Danmark och Norge.

    Medan engelska politiker orerade mot Sverige, utan med ett ord nämna transiteringen av engelsk krigsmateriel till Finland genom Sverige och vidare över isen mellan Umeå och Vasa, var ”ett svenskt självmord” (deras eget uttryck) den engelska generalstabens värsta mardröm. En tysk ockupation av Sverige hade naturligtvis inte stoppat några malmleveranser till Tyskland, utan hade tvärtom givit tyskarna chansen att ta för sig ännu mer.

    Läget i Europa hade drastiskt förändrats genom Molotov-Ribbentroppakten, som gick ut på delning av Östeuropa mellan Sovjetunionen och Tyskland, Dessförinnan fanns planer i England och Frankrike att använda Sverige, och särskilt övre Norrland, som slagfält för uppgörelsen mellan de europeiska stormakterna, England, Frankrike, Tyskland och Sovjetunionen för att skona de tätbefolkade länderna i Central- och Östeuropa.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

     Detta är nog tredje gången Löfven pratar om att minska asylinvandringen. Från vilken nivå menar han???
     Taket för asylinvandring måste vara vår förmåga att integrera invandrarna och få dem att inse att de ska göra sin plikt innan de kan kräva sin rätt!!! Det skulle sannolikt innebära en dramatiskt minskad asylinvandring. Dessutom ska asyl bara ges till dem som har asylskäl och som kan bevisa sin identitet, allt i enlighet med asyllagen.

     Att byta ut Sveriges befolkning mot MENA-befolkning innebär att landet faller tillbaka ordentligt. Dessutom är det ett brott mot demokratin då vi inte tillfrågats om vi är för ett folkutbyte.

     • Brorson

      Det blev en felskrivning i min förra kommentar. Mona Sahlin lovade inga ministerposter till SD, utan till MP. Vilket framgår av fortsättningen. Hon gick bakom ryggen på sitt eget verkställande utskott. Och det ”avtalet” är partiet fortfarande bundet av – oberoende av både partimedlemmar och partiets gamla väljarbas i LO?! Om nuvarande sosse-elit menar att S haft fel om MP under hela 28 ( från det MP bildades till Sahlins omvärdering)är det kanske dags att be MP om ursäkt bl.a. för Olof Palmes avfärdande av MP som ett ”borgerligt” parti?

      Tycker att det är dags att skilja mellan asyl (ett mer eller mindre tillfälligt skydd för förföljda) och invandring (permanent bosättning). När skyddsbehovet har upphört ska man åka hem. Om situationen i hemlandet fortfarande är alltför dålig, när det tillfälligt uppehållstillstånd har löpt ut, ska det förlängas och inte omvandlas till ett permanent tillstånd per automatik.

      Omvandling till permanent uppehållstillstånd ska ske tidigaste efter tre år, och bara om det finns särskilda skäl och bara efter ansökan av den enskilde. Asyl ska som regel bara ges till den som kan bevisa sin identitet, och aldrig till den som vägrar medverka till utredningen vem han är och varifrån han kommer. Asyl får aldrig användas som täckmantel för arbetskraftinvandring, s.k. spårbyte. Har man fått avslag på sin asylansökan ska man lämna landet, och inte söka uppehållstillstånd på någon annan grund. Alla andra former av uppehållstillstånd än asyl ska sökas på svenska ambassaden i hemlandet.

      Jag tycker f.ö. att familjeåterföreningar, i de fall då familjemedlemmar är splittrade på olika EU-länder, ska administreras av en central myndighet inom EU och inte av Sverige ensamt. Det är inte alls självklart att alla familjer ska återförenas i Sverige. Familjeåterförening i hemlandet – om nödvändigt med ekonomiskt stöd från EU – ska alltid vara ett alternativ. Om inte EU klarar denna uppgift, kan vi fråga oss varför vi är med i EU.

     • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Jag kommenterade inte din kommentar om M S eftersom jag misstänkte att det var en felskrivning.
      Instämmer i dina rader om asyl, invandring och familjeåterförening.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.