Allsköns funderingar om politik

”Strandfjällan” arrogant, lögnaktig, försumlig och kompetensbefriad

Annika Strandhäll (S), frisör, fackföreningsfunktionär, därefter statsråd och chef för socialdepartementet 2014 – 2019, socialförsäkringsminister 2014 – 2017 och socialminister 2014 – 2019. I hennes fall är det tydligt att en socialdemokratisk minister tillsätts utifrån partibok snarare än kompetens.

Under förra mandatperioden kritiserades den rödgröna vänsterregeringen hårt för Försäkringskassans behandling av människor som var för sjuka för att jobba men för friska för att få sjukpenning. Försäkringskassans dåvarande generaldirektör Ann-Marie Begler beordrades därför att kapa de skenande kostnaderna. Sagt och gjort. Hon genomförde exakt vad vänsterregeringen beordrat och de hårdare reglerna orsakade snabbt en folkstorm.

För att rädda sitt och regeringens skinn inför valet 2018 bytte socialminister Strandhäll raskt fot. Efter en politisk U-sväng sparkade hon den erkänt duktiga och aktade generaldirektören Begler på helt politiska grunder och återinförde generösare bidrag till personer som ansåg sig sjuka.

Strandhäll kallades till Konstitutionsutskottet för att förklara sitt agerande. Hennes jonglerande med sanningen fick flera tjänstemän i Försäkringskassans ledning att gå ut och anklaga henne för att ljuga för KU. Hon hävdade i KU bl a att det rådde ”samsyn” om att Begler skulle lämna sin tjänst hos Försäkringskassan. Begler dementerade detta och uppgav att förflyttningen skedde mot hennes vilja. Strandhäll regerade dock vidare; är man en mäktig sosse är man inte utbytbar. Att avsätta en sosse ses snarast som ett direkt hot mot demokratin.

Apropå demokrati, hur hade förresten Strandhäll uttryckt sig t ex på Twitter (där hon f ö är känd för att kasta sig över tangenterna innan hon hunnit koppla in hjärnan), om en minister från Ungern eller Polen sparkat en myndighetschef av partipolitiska skäl och sedan likt Strandhäll ljugit om orsaken till sparkningen?

När Strandhäll tillträdde som klimat- och miljöminister före jul 2021, framkom det att hon sedan 2018 haft nio skulder, s k betalningsförelägganden, som gått till Kronofogden. Hon verkade själv mäkta förvånad över detta. Aftonbladet avslöjade dessutom att hon redan 2013 fått en betalningsanmärkning, något som hon dessförinnan förnekat. Tidigare i år rapporterade DN att hon än en gång hamnat hos Kronofogden p g a en obetald faktura. Strandhäll drog till med en ny vals om varför hon missat detta. Hur kan en minister tillåtas agera så oansvarigt och lögnaktigt?

Nu är Strandhäll inte den första S-ministern som saknat kontroll över sin ekonomi. ”Sverige kan bättre” säger Magdalena Andersson. Ett så stort parti som S borde rimligen ha många lämpliga ministerämnen i sina led. Att ’recycla’ undermåliga ministrar är snarast ett tecken på att såssarna inte kan bättre och då vore ”det bästa för Sverige” att rösta bort dem.

Under sin första vecka som nyutnämnd klimat- och miljöminister fick Strandhäll frågan om hur många kärnreaktorer Sverige hade i drift respektive hade stängt ner:

Åh herregud, det här borde jag ha koll på!”, svarade hon, lätt genererad, i livesändning.

Strandhälls senaste insats skedde i Almedalen för ett par veckor sedan. Dit kom hon med flyg för att debattera energipolitik. Ingen flygskam där inte. Inget föredöme heller trots att hon är klimat- och miljöminister. I debatten mot moderaternas energipolitiske talesperson Carl-Oskar Bohlin pressades hon om de skenande elpriserna. Hennes inlägg avslöjade hennes bristande kompetens inom området och fick rättmätig kritik. Efter denna debatt ställde hon plötsligt in sina övriga framträdanden. Bättre fly än illa fäkta.

En person som inte har koll ens på sin egen ekonomi ska snarast ha en god man, inte ansvar för ett lands stora och viktiga /ekonomiska/ beslut. Låt oss se till att både Strandhäll och S-regeringen försvinner i valet i september!

 

28 kommentarer

  1. Lars B Eriksson

    Helt riktiga åsikter. Det är inte den ende minister som inte har koll. Vi har en justitieminister som inte heller kan det han är tillsatt för och efter 8 år skyller fortfarande på den borgerliga regeringen som just regerade i 8 år. Nu har han ju själv regerat i just 8 år.
    Dedan har vi en energiminister som har nollkoll än värre än alla övriga i regeringen. Har hela tiden sagt att kärnkraften inte ska finnas, men nu när vi närmar oss valet har han bytt fot. Som kommunalråd i Nacka sa han nej till vindkraft, men nu ska det satsas på det utom i hans kommun. Vet heller inte att det var sossarna tillsammans med miljöpartiet som införde energiskatt på kärnkraft så den inte skulle vara lönsam.
    Lasse B E

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Jag gläds över att Molgans f d sambo, tillika mamma till hans 3 barn, nu kandiderar för SD till kommunfullmäktige i Lund.
      Pratbubblaren Farmanbar har då inte heller utnämnts för sina kunskaper, snarare för att han passar in på invandrare och kvoteringarna. Hur kan man ha så många kompetensbefriade ministrar i S? Har de inte vänt på alla stenar för att vaska fram bättre representanter?

  2. Jan Sjöström

    Hej Åsa!

    Den verkligt stora frågan måste bli: Hur kan en beskriven situation
    vara möjlig i ett land som hävdar demokratisk ordning!

    Partibok i makt borde rimligtvis vara förbehållen länder utan de
    basala krav ”folkets vilja” ställer. En verklig demokrati ger inte den
    felande funktionären ”guldstjärna” för uppvisad enfald och naivitet.

    Makt på alla nivåer måste således kontinuerligt och noggrant se en
    granskning, rapporteras samt beläggas av / med nödvändigt och
    funktionellt ansvar.

    Resultatet av pågående charader är vår situation. En total brist i
    vetskap, omvärldsanalyser är / blir de konsekvenser som kommer
    ur en main stream media utan minsta vilja i sitt huvudsakliga syfte.

    Funktion börjar med ansvar, tillse återinsättandet av just ansvar.

    / Jan Sjöström

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Ja, makten måste självklart granskas men dagens public service tar inte sitt fulla ansvar. Jag förvånas ofta över att journalister inte ställer skarpa frågor till de politiskt /o/ansvariga. Gissar att det beror på att de idag inte är tillräckligt pålästa för att ställa skarpa frågor.
      Ansvarsutkrävande måste återinföras på alla nivåer.

  3. Jonsson

    Någon form av arbetsträning, trodde någon 🙂 Tycker det är lyxigt med både klimat- och miljöminister samt energiminister. Områdena går in i varandra. Frågan är vilken energi dessa båda ministrar tillför landet?
    Sol- och vindföretagen i Kalifornien, riskerar att gå back när det är sol, alternativt blåsigt (Ledarsidorna idag). Och vid mulet väder och stiltje blir det brist och elavbrott. Poängen är att sol- och vindel blir dyrt, vilket svenskar måste bli mer medvetna om. S/ Mp kommer inte att berätta om medaljens baksida.
    Strandhälls taktik är negativ för henne, men positiv för oppositionen. Strandfjällan har missat att kolla in övriga ministrar, de flesta (förutom Morgan Johansson) ligger lågt och glider med. De har fattat grejen, att i tysthet utreda utredningar i oändlighet för att sällan ta beslut ens i akuta, speciellt då i samhällsomstörtande frågor. Stenar, är en mindre lyckad metafor från statsministern. Inte undra på att hennes regering inte hittar problemen, som ju är den rätta definitionen. Låt oss hoppas att S-regimen faller i september.
    P.S. Har inte sett att Strandhäll reagerat på gårdagens 40° vid Heathrow, ännu.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Jag läste också dagens Ledarsidorna och det borde fler än du och jag göra. S och Mp har inget som helst intresse av att ”berätta om medaljens baksida”. Mp vill f ö bara ”göra kaos”.

  4. Jonsson

    Kaoset riskerar att drabba Mp själva. Trots att värsting-BMW:arna i garaget onekligen signalerar kaozpotential hos själva språkröret. Stenevi oroar sig just nu för höga matpriser. Priser som är toppen av ett isberg. Hon vill ha sänkt matmoms, men det betyder sannolikt höjd skatt på annat. För i samma veva ska nu alla andra (utom Märta förstås) resa kollektivt, och detta ska subventioneras.
    När det tids nog börjar gå upp för folk vad Mp sysslar med… då blir det ajöss till det partiet.
    Strandhälls främsta meriter är nog helt enkelt att hon saboterar debatter. Far och flyger oregerligt också s a s. Ovärderlig för S. Blir nog bland de första att få medalj ur nya ordenssystemet.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Märta Stenvis liksom flera andra f d språkrör lever inte som hon lär. I vintras fick t ex Bolund kritik för sin bil och det dröjde inte länge innan han gav bort denna bil till sin svärmor. Bilen är just den typ av bil Bolund vill förbjuda. Varför dumpar han den på sin svärmor? Jo, för att slippa anklagas för att inte leva som han lär och för att kunna fortsätta köra den utan att officiellt stå för det och för att äga den. Mupparna klarar inte av att leva efter sin egen politik. Sådana politiker ska vi inte ha!
      Stenvis förslag att riksdagen ska samlas nu för att diskutera de stigande matkostnaderna och sänka momsen på mat är ren signalpolitik för att göra sig påmind i sommarvilan.

  5. brorson

    Tycker att Strandhäll ska kritsera för de fel hón gör, inte för allting som hon gör eller inte gör. Har svårt att tro att hon skulle vara ännu sämre som miljöminister är sin företrädare Per Bolund, MP, som är den värsta naturförstöraren i Sveriges historia. Hon är dessutom miljlöminister och inte energiminister. Och kärnkraften är väl inge ett så stort miljöproblem, så att miljöministern måste hälla redan på hur många reaktorer som är i drift?

    Vad är det för dumheter att en miljöminister inte får åka med flyget, när det inte finns järnväg till resmålet? Varför skulle hon åka bilfärja, om hon – föredömligt nog – inte hade bilen med sig? De här stora bilfärjorna, som trafikerar Östersjön, är allt annat en miljövänliga. Har visserligen inga exakta uppgifter, men skulle tro att utsläppen per passagerare inte skiljer sig mycket från flyget. Skillnaden kan t.o.m. vara till flygets fördel.

    Och hur vet du att hon inte har varit utsatt för bedrägeriförsök, när hon inte ens vetat om att fakturor ”gått till” kronofogde. Läste om detta, när det var aktuellt, och vill minnas att det var ett liknande bedrägeriförsök, som jag själv utsattes för förra sommaren. Bevisar alltså inte ett dugg om ministerns förmåga att sköta sin privatekonomi. Den verkliga skandalen är att en myndighet begår brott mot enskilda, företag och kommuner på uppdrag av kriminella, att polisen inte ens har tid att utreda bedrägerierna . samt naturligtvis hyeneinstinkten hos journalister, när de hellre startar drev ån avslöjar missförhållanden, som politierna borde göra något åt,

    Mesty utsatta för detta är äldre, som tror att de har glömt att betala någon räkning, små och stora företag, som inte har tid att undersöka om företaget har köpt in den fakturerade varan, samt höginkomsttagare, som hellre betalar, om det är mindre belopp , än ägnar sin tid åt bestridande och rättsprocesser. Uppenbarligen en mycket lönande verksamhetför bedragarna, för det enda de riskerar är att förlora ansökningavgiften på 300 kr till kronofogden.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Jag gissar att Strandhäll genast skulle ha ondgjort sig Twitter om hon blivit utsatt för bedrägeriförsök och Magdalena Andersson skulle inte heller ha gått ut offentligt och med att hon sagt till Strandhäll att hålla bättre ordning på sin ekonomi. Att man inte kan ha ordning på sin egen ekonomi är illavarslande, speciellt när det händer upprepade ggr.
      Strandhäll är klimat- och miljöminister. Att hon inte är sämre än Bolund på den posten säger verkligen ingenting.

  6. Sven.I

    Hej, och välkommen tillbaka!
    “Strandfjällan” arrogant, lögnaktig, försumlig och kompetensbefriad.
    Men kanske kan hennes bakgrund som frisör komma väl till pass om det kommande valresultatet behöver friseras lite.
    Hälsningar
    Sven-I

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Tänkte inte på det;O) Fast hon friserar ju nästan dagligen när hon orerar.

  7. brorson

    Journalistkräkens rotande i politikers privatekonomi och ljugande att de inte skulle vara lämpliga att ta beslut om statens pengar för en eventuellt missad räkning är ett ytterst allvarligt hot mot demokratin och rösträtten. Det är dessutom verkligt usel journalistik, eftersom allting är offentliga uppgifter, som vem som helst kan ta del av, helt kostnadsfritt. Journalistkräken har inget mandat att frisera valresultat, genomat genom att genom drev göra det omöjligt för valda politiker att fullfgöra sina uppdrag,

    I ett demokratgiskt flerpartisystem nomineras politiker av sina partier, som genom ett telefonsamtal till kronofogden kan få veta allting om den föreslagne, som sedan väljs av väljarna, som haft möjighet att kryssa någon annan kandidat till valbar plats. I ett demokratiskt system tillsätts och avsätts och avsätts politiker av väljarna, och inte av journalisthyenor, som själva aldrig blir granskade. Hur trovärdiga är de? De behöver kanske pengarna från dreven till droger, eftersom missbruik är i det närmaste en yrkessjukdom hos jornalister, speciellt i Stochoholms-media.

    Media ska granska hur politiker sköter sina uppdrag och vilka beslut de tar, inte sprida lögner om att vissa politiker inte kan sköta sina uppdrag för att de har varit lågiinkomsttagare och inte haft pengar till att betala alla räkningar i tid, när de har drabbats av någon oförutsedd sjukdom eller tandvärk. Eller för att de har drivit företag, som inte har gått så bra. Det är därför jag talar om journalistkräk som är ett hot mot demokratin.För följden av denna typ av journalistiik blir ju att låginkomsttagare3 och småföretgagare inte kan röstga på politiker, som är eller har varit i samma situation som de själva, eftersom inga partier vågar nominera sådana kandidater. Det är som att avskaffa rösträtten för låginillmsttagare och småföretagare.

    Statistik från kronofogden visar att det mest är vänsterpartister och moderater, som har betalningsfsörelägganden från fogden. Och det är ju partier, som de nämnda grupperna, låginkomsttagare och småföretagare röstar på. Medan S numera är ett parti för en välbeställd övere medelklass, som inte behöver riiskera egna pengar i några företag. Men visst driver sossar företag, men det är skattebetalarnas pengar som de riskerar. och förlorar. Men de bliråtervalsa gång på gång, för de har ju inga personliga skulder hos fogden.

    Det finns mycket som Strandhäll, och de regeringar som hon har tillhört, kan kritiseras för, men den kritiken undanskyms av drevhuenorna och deras lögner om henne.- Argumentet att hon skulle vara lolämplit som minister p.g.a. sin yrkesbakgrund som damfrisörskka köper jag inte. Herrfrisörer är kanske mer lämpliga, för politikl är ju det ständiga samtalsämnen mellan herrfrisorer och deras kunder, så de är verkligen väinformerade. om vilkwn poliriker som sa si eller så.

    Det är också ett faktum att partiledaren för det parti, som enligt såg självt är de mest jämställda och det mest andirasistiska partiet i svens politik, nyligen drevs bort att ett mediadrev,. enbart för att hon hade fel kön,. fel hudfärg och hade ett konstigt uländkt namn. Hon ersattes med en vit man med ett svenskt namn, som står för samma politik som hon i alla kontroversella frågor, inkl synen på SD, som enligt de båda inte ska sitta i någon regering, men som man kan förhandla med och ta stöd av för att bilda regering.

    När denna självklarhet (för ett liberalt parti) sas av den svarta kvinnan var det förfärlig högervridning., men när det nu sägs av den vita mannen är det helt okej.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Jag anser fortfarande att en minister som slarvar med sin ekonomi upprepade ggr är inte lämplig, i synnerhet som hon dessutom ljuger offentligt när hon ställs till svars.

  8. Jonsson

    Med tanke på FK-gate är det konstigt att Strandhäll kunnat göra comeback som statsråd.
    Samma sak med Ygeman. Och andra på lägre poster, som kommit in i värmen efter Transportstyrelseskandalen.
    Strandhäll marknadsför sig på twitter, och utmålade Busch som fascist för att hon inte tyckte Schyffert var rolig.
    Folket väljer inte regering, det gör statsministern som kan dela ut portföljer efter behag (behövs inte riksdagsplats innan ens). Varken Löfven eller Sabuni satt i riksdagen när de blev partiledare. Det är en svaghet när så sker.
    Strandhälls plan verkar vara att föra Mp:s klimatpolitik, som tar knäcken på Sverige, och folket utan seriös debatt (Almedalen 2022).

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Strandhäll får mkt kritik för hur hon far fram på Twitter, men hon är den första att kritisera andra för att de saknar vett och etikett på Twitter. Jag förväntar mig inte av en minister att uttrycka sig som Strandhäll ofta gör på Twitter. Molgan är inte heller alltid ’rumsren’ på Twitter.
      Jag förstår inte att Andersson, som i mångt och mycket är en duktig politiker, har valt så många kompetensbefriade ministrar. Misstänker att hon styrts hårt av starka personer inom partiet. Har svårt att tänka mig att hon fått välja fritt.

  9. Jan Sjöström

    Hej!

    Kan folkets vilja effektueras av funktionär som uppvisar
    bristande respekt i fråga som handlar om att göra rätt
    för sig. Att visa respekt för annan persons arbete m a o.

    Ja naturligtvis, dock under förutsättning att tillfällighet i
    sak eller situation råder. Att vara allmänt slarvig är inget
    bra utgångsläge för någon av oss. Det fungerar helt enkelt
    inte att kontinuerligt vara föremål för omständighet som
    beskriven och därmed utsätta sig själv för reducerande
    omdömen.

    (Basala krav kan tyckas enär dom ställs på samtliga i ett
    kollektiv.)

    Vi har ett samhälle i fritt fall. Funktion i allmänhet är ett
    begrepp som numera hanteras av ett försvinnande antal
    funktionärer. Vi måste förstå att kontinuerligt ställa de som
    ser skäl till obstruktion – till svars för uppvisade brister.

    Att media ser egen verksamhet i skenet av särintresset
    är ett tecken på hur allvarligt läget är. Statsfinansierad ger
    krav på oberoendet. Att förstå innebörd i sitt uppdrag är
    en insikt som numera inte längre ses som ett alternativ i
    branschen.

    Media styr i dag vårt samhälle, tyckandet har tagit över.
    Kombinerar vi detta med brister i generella ansvar så ses
    demokratins undergång som given.

    / Jan Sjöström

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Både tyckande och känslor har tagit över och Public Service lever inte längre upp till kravet på objektivitet och oberoende.

  10. brorson

    Mitt syfte var inte att försvara Strandhälls kompetens och politiska heder, för de sakerna vet jag strängt taget inte mycket och, utan att ifrågasätta drevjournalisternas kompetens och journalistiska heder. Nu råkade Strandhäll vara offer för deras grova insinuationer, när hon har utpekats som nästintill kriminell, men det finns många andra exempel bland både socialdemokratiska och borgerliga politiker. Journalister agerar som förhörsledare, åklagare och domar, som dömer sina offer skyldiga för att de vägrar svara på journalistkräkens frågor om deras privatekonomi.

    Det måste bli ett slut på detta missbruk av yttrande- och tryckfriheten, eftersom demokratin hotas av medias självtagna rätt att överpröva valresultat och tvinga bort politiker från deras uppdrag. Det ena rätta är att politiker vägrar svara på journalistkräkens insinuanta frågor, när dessa frågor inte har att göra med deras politiska uppdrag.

    Journalister blåljuger, när de skriver att namngivna politiker ”jagas” av kronofogden. Hur betalningsförelägganden hanteras av kronofogden, kan man läsa på myndighetens egen hemsida. Att ett ärende har hamnat hos kronofogden säger ingenting om orsaken. Det kan vara alltting från en missad betalning p.g.a. en närståendes bortgång, vilket torde fara fallet för Strandhåll. eller en hög arbetsbelastning, till rena bedrägerier, där bedragare har utnyttjats kronofogdens tjänster för att lura sina offer att betala för något som de aldrig har beställt.

    Jag har inte försvarat Strandhälls debattstil i debatter med politiska motståndare, som jag f.ö. inte vet något om,. eftersom jag inte läser Twitter.

    Efterssom regeringen tar sina beslut som kollektiv, är det inte säkert att det skandalartade avsedandetg av FK: generaldrirektör skedde på Strandhälls eget initiativ. men som ansvarig minister för FK var det hennes uppgift att verkställa regeringens beslut. Eftersom kostnaderna för både sjukskrivningarna och assistans-ersättningarna hade skenat, kan initativet ha kommit från den dåvarande statsminister (Stefan Löfvén) eller den dåvarande finansminister (Magdalena Andersson). Hur som helst, har detta ingenting att göra med Strandhälls privatekonomi.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Alla kan göra fel, men en förtroendevald politiker måste vara särskilt aktsam också med sina privata förehavanden. Politiker är inte ett yrke vilket som helst. Därför ställs högre krav på att en förtroendevald/folkvald ska leva upp till gällande regler och föreskrifter och när de blir påkomna med att inte följa dessa, kan det i värsta fall öka övr medborgares tolerans för fiffel

      Alla kan göra misstag. Men som politiker måste man vara särskilt noga även med privata förehavanden.
      Att vara politiker är inte som vilket yrke som helst. Människor ställer högre krav på att en folkvald ska leva upp till regler och föreskrifter. Politiker som uppfattas fuska med sådant som exempelvis bygglov, eller skatter och bidrag, kan till och med öka medborgarnas tolerans inför fiffel. Att dessutom ljuga och neka när man blir påkommen är under all kritik och skämmigt!

      • brorson

        Nej, alla ska följa lagen. Man kan inte begära att en fritidspolitiker, med de låga arvoden sådana har, ska betala 2.000 kr (minst) till en advokat, när hon / han fått ett betalningsföreläggande från kronofogden, för att vara säker på att inte göra fel. Strandhäll är visserligen ingen fritidspolitiker, men enligt vad jag fått fram, hade hennes sambo fått betalningsföreläggandet, som han enligt egen uppgift bestridit .Om ingen förlikning ingås, kan sökanden hänskjuta tvisten till domstol inom en månad. Annars faller fordran. Att Strandhäll skulle vara betalningsskyldig för sambons skulder är ett påhitt av media, som i det här fallet har agerat inte bara åklagare och domare utan även har agerat lagstiftare. Det finns ingen chans ens för en minister att skydda sig mot journalister, som dömer efter lagar som de själva har hittat på. Man kan möjligen säga att Strandhäll har fallit på eget grepp, eftersom hon hint varit nådiig mot oppositionspolitiker, som har förföljts av Aftonbladet, bl.a Ebba Busch. Det finns likheter mellan de båda fallen

        ”SD-politiker sextrakasserade invandrarfamilj,”. Detta var hela texten på en löpsedel. I själva verket hade två bröder (invandrare) dömts av en domstol för olaga hot mot SD-politikern, då de hotat med ”Vi ska knulla din morsa”, om han inte slutade umgås med ´deras syster. Samma dag som de fick domen hade de skickat ett sms till politikern att de skulle våldta hans mor som straff för att de blivit dömda för olaga hot. Han svarade med melj ”Fuck you,, vilket kanske var dumt gjort. De sprang till tidneingens nyhetschef och visade sms-et.Enligt nyhetschefen, som själv skrev artikeln, hade bröderna inte begått något brott, eftersom det år ”kultur” i deras hemland att våldta modern till någon man är osams med. Jag skrev på en blogg, som jag hade då ”Journalis sextrakasserade SD-politiker”, med följd att bloggen stängdes ner av bloggföretaget, efter uppmaning av nyhetschefen. Journalister tar sig alla rättigheter att ljuga,. men tål inte själva att bli granskade.

        I det här fallet utpekades alltså brottsoffret som kriminell. En stilla undran är hur många SD-politiker, som har blivit oskyldigt dömda av verkliga domstolar, efter mediadrev. Politiker från andra partier sitter ju som nämndemän, och de har väl inga invändningar om juristdomaren vill döma. För mig spelar det inte minsta roll om Strandhäll är socialdemokrat, kristdemokrat eller sverigedemokrat. Lögn är lögn, oavsett vem det ljugs om.

  11. wordle today

    Excellent article and information, and I will definitely bookmark your site because I always learn something new and amazing when I visit. I appreciate you sharing this with us.

  12. brorson

    Su behhöver inte publicera det somjag skriver här och ej heller min senaste kommentar (för närvarande opublicerad: en när du skriver att alla kan göra fel, har du inte förstått vads jag menar, Och det är dessutom uppenbart att du inte känner till lagstiftningen kring betalningsföreläggande och kronofogdens rutiner. Och hur journalsiter ljuger för att få någon förtroendevalad att framstå som klandervärd och varför detta skurkaktiga agerande av vissa journaliter är ett hot mot demokratin.. Det borde vara åtalbart, och är det kanske också,. men det är svårt för en politiker att få en journalist åtalad för förtal, som de uttrycker sig (tvetydigt och utnyttjar läsarnas okunnighet)

    Många förväxlar kronofogdemyndigheten med ekonbrottsmyndigheten, som utreder ekonomiska brott. Ett betalningsföreläggande från kronofogden är inget föreläggande att betala något, utan ett föreläggande att svara om man är betalningsskuyldig eller ej., Anledningen till en utebliven betalning kan vara att den levererade varan inte uppfyller garantin, att en handverkarare inte har gjort det jobb som han kräver betalt för, att man ö.h.t. inte har beställt något från från den firman, att det kan vara ett misstag från den firmans sida eller ett uppsåtligt brott, Bluff-fakturor anmäls till kronofogden vid skuldsaneringar, medmn följd att de rättmätgiga fordringsägarna får mindre betalt.

    Stora elbolag har satt i system att lura folk att betala dubbelt för elen, genom att ljuga att de är skyldiga att betala nätavgift, trots att den avgiften ingår i hyran. När man invänder låtsas det stora elbolaget inte känna till att det finns sådana hyreskontraktet, Man tjänar mycket på att betala elen till hyresvärden genom s.k. undermätning i stället för direkt till elbolaget. Förutom att fastighetsbolaget är en stark förhandlingspart, betalar fastighetsbolaget bara en nätavgift.

    Den verkliga skandale3n är, som jag skrev i min första kommentar, att drabbade politiker, inte kräver ett stopp för bedrägerierna. Men det är de alltför stukade av efter att vara förföljda av något jojrnalistkräk för att orka med. Journalister med vänstersympatier förföljer borgerliga politiker, och journalister med högersympatier svarar med att förfölja S-politiker. Varken du eller jag vet exakt vad som har hänt i Strandhäll-fallet, men enligt vad jag fått fram hade det börjat med att hennes sambo trakasserades och eftger hans självmord blev hon trakasserad i stället.

  13. Jonsson

    Strandhäll hade ju kunnat tacka nej till regeringsuppdraget. Vilket hon borde göra i höst, eftersom S med säkerhet kommer fortsätta regera.
    Men Strandhäll fungerar kanske främst som en distraktion, som åstadkommer: inget. Vilket kanske inte är kravet heller.
    Hon reste abrupt hem från Almedalen, för att hon behövdes hemma. Ministrar behöver ha fokus, de har inga vikarier.
    Journalister, kommunikatörer, pennor inom msm skulle alltså vara Strandhälls motståndare? Det tror jag inte på eftersom det skulle skada S.

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

      Nja, så abrupt reste hon inte hem. Enl välunderrättade källor försökte hon på kvällen ta sig in på en krog men nekades.

  14. Drutten

    Kan nog så vara men det är inte synd om Strandhäll. Biter man sig själv i svansen gång på gång utan att denne förstår det, då kan man inte ha medlidande med ett sånt statsråd. Ingen rök utan eld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.