Allsköns funderingar om politik

/S/jälvskadebeteende och /s/mutskastning

I fredags kallade försvarsminister Hultqvist plötsligt till pressträff med migrationsminsister /dr/Ygeman vid sin sida. Enda syftet med träffen var att smutskasta, ljuga och svartmåla SD för att avskräcka väljare att rösta på dem. Smutskastning är som bekant sossarnas huvudverktyg i valkampanjer, särskilt när deras maktinnehav hotas. Det gör det nu. Vi får snart facit på om sossarnas självskadebeteende har fungerat.

Hur smart var det av Magdalena Andersson att skicka fram /dr/Ygeman, som tvingades avgå från inrikesministerposten 2017 för att ha orsakat den största svenska IT-läckan någonsin genom att sälja ut Transportstyrelsen? Det innebar att icke säkerhetsklassade serbiska IT-tekniker fick tillgång till sekretessbelagda register med hemlig information om svensk infrastruktur, nyckelpersoner i svenskt försvar m m. Där kan man verkligen tala om ”det säkerhets- och utrikespolitiska hotet” som /dr/Ygeman bidrog till. Att han har mage att stå där på pressträffen utan att rodna tydliggör att han saknar moral, skam, heder och varje form av /tro/värdighet. Hultqvist har f ö Lööf att tacka för att inte också han tvingades bort i den misstroendeomröstning som riktades mot honom i samband med Transportskandalen. Tala om säkerhetsrisker och politiska katastrofer!

En svettig och upphetsad Hultqvist och en /dr/Ygeman med tomhet i blicken läste under pressträffen innantill från de manus de hade med sig. De blev dessbättre ett konkret och talande bevis på att sossarnas verktygslåda är tom. Pressträffen avslutades lika snabbt som den börjat och ingen fick ställa några frågor. Det säger allt.

I Aktuellt samma kväll debatterade en stressad och exalterad Hultqvist med Åkesson, SD:s partiledare. Som stöd för sina argument mot Åkesson viftade Hultqvist med en kopia av en artikel publicerad i Svenska Dagbladet 6 sept 2018, där f d försvarsminister Odenberg (m) hävdade följande:

-SD är en säkerhetsrisk.

Aktuellts nyhetspresentatör frågade varför Hultqvist nu två veckor innan valet plötsligt valt att ta upp detta. Hultqvist svarade myndigt att detta var viktig konsumentinformation till väljarna inför valet. Att en 4 år gammal tidningsrubrik formulerad av en f d moderat försvarsminister utgör huvudpunkt på dessa två sossars pressträff en vecka före valet tyder på desperation och idétorka och deras grova underskattning av väljarkåren. Resultatet blev några minuters ’talk of shame’. Åkesson kunde förstås ha kontrat med den säkerhetsrisk som socialdemokratiska ministrar orsakade 2017, men han avstod från att sänka sig till Hultqvists låga nivå. Däremot ifrågasatte han sanningshalten i Hultqvists påståenden och lögner, men det var svårt att få en syl i vädret både för Åkesson och för Aktuellts presentatör. Inslaget avbröts medan Hultqvist fortfarande orerade på bredaste dalmål.

Inför valet har sossarna skamlöst kopierat alltmer av SD:s politik och Magdalena Andersson har plötsligt t o m försökt framställa sig som mer sverigevän än ÅkessHultqvist och on. Hon har t ex deklarerat att hon ”vill att Sverige ska bli mer som Sverige” och att hon inte vill ha ”Chinatown”, ”Somalitown” eller ”Little Italy” här. Nu måste människor börja bo blandat och tala svenska i ”vårt Sverige”. Hur detta ska genomföras sa hon förstås inte för det vet varken hon själv eller partiet.

Anderssons och partiets migrationspolitik, retorik m m har på sistone blivit alltmer lik SD:s, men nu kallas inte detta rasism, nazism eller fascism längre. Hur kan sossarna kopiera SD:s politik och samtidigt varna för den katastrof som inträffar, om SD lyckas driva igenom sin politik, som sossarna torgför som ett hot mot demokratin? Hur smart är Andersson egentligen? Det enda smarta draget skulle möjligen vara att Annica Strandhäll och Morgan Johansson nu ’bänkats’ inför valet, eftersom partiet anar att de skulle skrämma bort snarare än locka väljare att rösta på S.

Under galgen erkänner Andersson nu också att vår stora invandring och misslyckade integration leder till segregation, vilket gynnar brottsligheten. Medan det dödliga våldet når nya höjder här, minskar det över i stort sett hela Europa. Vi har hittills i år däremot haft lika många gängmord som under hela 2021. Den stenen har sossarna ännu inte lyckats vända på. Inga andra tunga stenar heller trots 8 år vid makten.

Det enda konkreta vallöftet S har är att Andersson ska fortsätta leda Sverige, oklart med vilka andra partier. Sossarnas valkampanj har i huvudsak bestått av påhopp på oppositionen för att den valt att samarbeta med SD under kommande mandatperiod. Både S och C har ägnat mer kraft och tid åt att svartmåla SD än åt att presentera vad de själva ska göra och med vem under kommande mandatperiod. Aldrig tidigare har vi väl haft en smutsigare och mer ’negative campaigning’ och den har främst sossarna stått för. Det vittnar om desperation och rädsla, inte för att Sverige hotas utan för att deras eget maktinnehav hotas. Att ta makten och att behålla makten är vad sossarnas politik går ut på.

Hur kan någon tro att Andersson är rätt person att leda och ta ansvar för Sveriges växande och akuta samhällsproblem de kommande 4 åren? Hon vägrar t o m att ta ansvar för att hon och partiet vanskött Sverige under de senaste 8 åren. Så agerar ingen framstående ledare.

9 kommentarer

 1. Jonsson

  Det är obegripligt att (S) får cirka 28% i mätningar.
  Herr Ygeman är högt rankad på en av Stockholms valsedlar. På en av bilderna som sprids från pressbriefen står han med knäppta händer. En talande gest, som helst ska undvikas om man vill utstråla pondus i ett sådant sammanhang.
  Hultqvist kallar väljarna konsumenter? Vi är väl snarare politikernas uppdragsgivare.
  Ser att Bästerberg och Löfven, kommit till undsättning genom en inlaga i msm. Man skulle kunna tro att kvartettens utspel är satir.
  Precis!- varken Socialdemokraterna eller Centerpartiet, har tydliga valprogram. Vi får se vad det blir som de gemensamt kokar ihop efter valet. Någon kärnkraft blir det exempelvis inte, oavsett statsministerns uttalande för någon dag sedan.
  Mr Nato-Hultqvist påstås stå på god fot med PKK, och han fick även en hedersbetygelse av en tveksam regim.
  Socialdemokraterna vill nog helst ställa in valet, men de försöker i sista minuten vinna med hjälp av el- och finanskrisen. Krisen (de nyss upptäckt, i förrgår?) som de orsakat själva tillsammans med Miljöpartiet. Sossarna kommer inte att kunna rätta till de här misstagen heller. Närmare 50% av väljarna vill tyvärr ha det såhär eländigt och etter värre, när de röstar S, C, Mp, V. Många kommer nog att klaga sen…

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jag fattar inte hur så många kan rösta på S. Man kan lura en del av folket hela tiden. Man kan t o m lura hela folket en del av tiden. Men man kan inte lura hela folket hela tiden som Lincoln, USA:s förste president, sa.
   /dr/Ygeman knäppte nog sina händer av tacksamhet för att han äntligen hittat ett säkert rum för sin pressträff;O))
   Vem har idag ngt större förtroende för Bästerberg och Löfven? Bästerberg visade med önskvärd tydlighet att han är en antidemokrat när han lämnade Svt:s valstudio 2014 när valresultatet visade att Ny Demokrati med Karlsson och Wachtmeister 7% av rösterna och därmed skulle få 25 mandat i riksdagen. Självklart är han nu arg för att det går så bra för SD. Vem bryr sig förresten idag om vad de 2 föredettingarna Bästerberg och Löfven tycker??
   Så klart att det inte blir några dramatiska förbättringar om vänsterpartierna vinner. Om man blandar röd färg och grön färg blir slutresultatet brun färg som Brorsson konstaterade i förra veckans kommentarer. Kan vara bra att veta.
   Ryktet säger att Hultqvist inte var vapenvägrare när han ryckte in. När han med andra ’nyinryckta’ skulle ut på en 4 mils marsch med full utrustning, klarade han inte av det och blev därefter vapenvägrare. Ansträngning är kanske inte hans styrka förutom när det gäller att svartmåla SD.

 2. brorson

  Magda har varit i Tjärna Ängar i Borlänge, där det bor många somalier och pratat med några av dem, som vill bo bland svenskar och inte tycker att hennes uttalande om somalitowns var så illa. Med hänvisning till detta ångrar hon inte uttalandet säger hon. Jag har klippt ut en kommentar av en annan somalier, som säger: ”I en intervju i DN nyligen om segregation uppgav Magdalena Andersson att vi ska inte ha Chinatowns, Somalitowns eller Little Italys i Sverige.” En som tycker att uttalandet är diskriminerande är Mohamed Salah Abdi som bor i närheten av Tjärna Ängar. Han uppger att när många svenskar emigrerade till USA var det ingen som talade om
  Swedentowns där.

  Denne man håller inte med dem, som höll med Magda. Han tycker att det var fel att peka ut somalier på det sättet som Magda gjorde. Jag tycker också att det var fel.Om vissa somalier i Tjärna Ängar vill bo bland svenskar, vad hindrar dem? Kanske en lång bostadskö till de mest attraktiva områdena i Borlänge, där det förmodligen bor många svenskar. Men nog går det väl att få bostad relativt snabbt, om man accepterar ett mindre centralt område? Jag misstänker att de, som höll med Magda, inte är överdrivet ivriga att bo bland svenskar .Jag tycker att den här Abdi, som talade om swedentowns i USA har en poäng.

  För det var säkerligen många svenskar, som sökte sig till andra svenskar, när de emigrerat till USA, utan att företrädare för den amerikanska regeringen utpekade detta som ett allvarligt problem att de ville bo tillsammans med människor med samma bakgrund som de själva. Den andra frågan är vad Magda har tänkt göra åt detta, som hon tydligen tycker är ett så stort problem. Ska hon tvångsförflytta svenskar, som kanske har bott i de mer attraktiva omårdena sedan långt före invandringen av somalier, så att det blir lediga lägenheter för somalier som vill bo blandat, men inte vill flytta så långt?

  Den tredje fågan är med vilken rätt Magda låter en handfull somalier, som håller med henne, när hon hör vad de säger, tala för alla somalier. Och ur hon ser på somalier och alla andra etniska grupper. Som stöpta i exakt samma form, utan några egna ¨åsikter alls? Vill minnas att det fanns en socialdemokrat i Umeå som var fruktansvärt upprörd över att ledande personer i somaliska föreningen i staden gick i Vänsterpartiets 1 maj-demonstration. De borde ha gått i sossarnas.

  Demokrati är att acceptera att människor väljer olika och att alla inte väljer det som jag tycker är mest rätt. I sossarnas Sverige får man tydligen vara den man är bara om man är homo. Om du uppfattar dig själv som en somalisk man (eller dito kvinna) ska du göras om till en svensk, som uppfattar Gustav Vasa som din landsfader och uppfattar svenska som ditt modersmål. När SD vid mitten av 90-talet gjorde upp med rasismen och accepterade utländska adoptioner och erkände att även den, vars biologiska föräldrar var asiater, kunde växa upp som svenskar, gick partiet till motsatt överdrift och krävde att alla invandrare skulle ”assimileras”, alltså bli som svenskar som aldrig varit något annat än just svenskar,

  ”Assimileras” är fortfarande ett förbjudet ord i den politiska vokabulären, men faktum är att det är precis vad alla andra partier vill, ta efters SD:s värsta överdrifter. Detta samtidigt som SD själva har börjat inse att verkligheten inte är fullt så enkel, som du själva en gång trodde. Svenska somalitowns har vi redan. Om det hade kunnat förhindras, så är det för sent nu. Det är inte deras fel om bor där.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Demokrati är inte alltid självklart bland politiker. Det är dags för sossarna att ta bort demokraterna i namnet och istället kalla sig för socialisterna.
   Förvånad blev jag av att Andersson pratade om Chinatowns, Somalitowns och Little Italy. EBO-lagen medförde ju att många sökte eget boende i områden där det hade landsmän m m. Den bidrog förstås till att man sökte sig till områden där människor delade kultur, språk m m. Idag är den lagen borta. Vi får. se om det gör att segregationen minskar. Jag är skeptisk.

   • brorson

    EBO-lagen har inte avskaffats. Det har gjorts en kosmetisk förändring, såtillvida att 32 kommuner kan begära undantag för en eller flera kommundelar. Jag ser ingen uppgift om att något sådant undantag hittills har beviljats. Det är hur enkelt som helst att bosätta sig hos en landsman, med eller mot dennes vilja, utan att ens betala hyra till denne. Det är ju bara att skaffa en folkbokföringsadress någon annan stans. Folkbokföringen kontrollerar inte med fastighetsägaren om någon ny hyresgäst har flyttat in på den uppgivna adressen. En brevbärare har berättat för mig att sexton man med arabiska namn får sin post till samma enrummare, men att hon aldrig har sett någon av dem.

    Boel Godner, som är S-kommunalråd i Södertälje har offentligt protesterat mot Magdas uttalande om somalitowns, etc. Enligt Godners uttalande, som gjordes helt nyligen, alltså två år efter det att EBO-lagen påstås vara avskaffade, har regeringen nonchalerat upprepade vädjanden från henne att avskaffa lagen. Jag förmodar att MP har vattnat ur lagändringen så att den blivit verkningslös. Enligt Godner beror problemen i Södertälje på EBO-lagen och inte på att det bor många från samma land i samma stadsdel. Ingen, varken kommunen eller fastighetsägaren, vet någonting, vilka som bor där.

    För statsministern verkar det mentala avståndet till Södertälje och partikamraterna där, bara tre mil från Stockholm, vara lika långt som till Pajala. Magda är fortfarande överdirektör på Skatteverket med samma begränsade synfält som då. När hon vill varna för andra partier som säkerhetsrisker skickar hon fram stockholmskisen Ygeman, som vekar tro att Öland ligger i Stockholms skärgård.

    Eller var det Hultqvist, som förklarade de amerikanska B52-ornas flygning över Stockholms slott, med att de övade minutläggning i vattnen utanför Öland? Om någon är en säkerhetsrisk, så är det väl Hultqvist. Denna sjuttio år gamla flygplantyp, ökänd för spridningen av napalm över den vietnameiska civilbefolkningen, luftens dinosaurier, skulle bli nedskjutna direkt över ryskt luftrum om de skulle våga sig dit. Helt värdelösa för försvaret av Sverige.

    Minutläggning från ett uråldrigt bombplan? Och detta i syfte, enligt Hultqvist, med gedigna militära kunskaper från hela två månader som värnpliktig innan han blev vapenvägrare, för att hålla Östersjön öppen för internationell fartygstrafik… Och jag som trodde att minor är till för att stoppa oönskad trafik. Nej, detta var ett sätt att förnedra Sverige och minnet av Olof Palme, som protesterade mot USA:s krigföring i Vietnam.

    Du tycker att sossarna ska ta bort ”demokraterna” ur partinamnet, Varför inte byta ut hela partinamnet, som fortfarande är Arbetarepartiet Socialdemokraterna. För något arbetareparti är det inte längre. Och inte heller något socialdemokratiskt parti, som det en gång var. Finns ingenting kvar av socialdemokrati, i varje fall inte på partiledningsnivån. Varför inte Övre medelklasspartiet Marionetterna?

    • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

     Kommer EBO-lagen att överleva sossarnas förslag att max hälften med utomnordisk bakgrund bör bo i utsatta områden? Hur det ska gå till har de förstås inte en aaaning om.
     Att bara byta ut sossarnas namn räcker inte. Hela partiet borde bytas ut.

 3. Helena Nilsson Springare

  Jag reflekterar ofta över det där.. HUR kan S tro att de kan vinna röster genom att smutskasta andra??
  Helt obegripligt.. nä, sånt är avskräckande och får ju direkt motsatt effekt.

  Pinsamt och ovärdigt.
  Hoppas allt är bra hos dig. Jag bloggar nästan aldrig numera, men jag läser allt 😊👍🏻
  Ha det gött! Kram

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Hej Helena! Det är helt obegripligt att S anser att de måste sänka sig så lågt för att sänka andra partier. Trodde Andersson var ’större’
   än så men ack, vad jag bedrog mig!
   Jag har heller inte varit så flitig senaste året då jag har haft så mkt annat att fixa. Allt är bra hos mig och jag ser fram emot att träffa dig IRL under hösten.
   Ha det gott så länge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.