Allsköns funderingar om politik

Omdömeslöst, Andersson

Terrorsekten Hamas skoningslösa och bestialiska massaker på Israel den 7 okt har utlöst en våg av avsky och fördömanden världen över. 1300 personer formligen slaktades; värnlösa barn halshöggs, festande ungdomar och oskyldiga åldringar anfölls och lemlästades, hela familjer brändes levande, kvinnor våldtogs och torterades etc. Allt medan Hamas högste ledare, Ismail Hayineh, sedan många år lever i rikedom och oförtjänt, högönsklig välmåga i Qatar. Inte minst svenska biståndspengar har i åratal bidragit till hans lyxliv. (https://ledarsidorna.se/plus/sa-offrar-hamas-politbyrachef-palestinier-han-sjalv-sitter-i-sakerhet-i-qatar/)

”Iran firar öppet och markerar sin glädje över mördandet av mer än tusen civila. Iran finansierar och anses allmänt ha stor kontroll över Hamas. Putin är själaglad över att USA:s uppmärksamhet och resurser dras mot Mellanöstern istället för Ukraina. Kina bakom en vag retorik ger förbehållslöst stöd till Israels fiender.” (Alice Teodorescu 21/10-23)

Vidare trängdes hatiska kvinnor och män i alla åldrar på våra svenska gator och torg, trampade på israeliska flaggor, skrattade, jublade, firade och skanderade “Allahu akbar”. Hur har det kunnat bli så här i Sverige? Håller Ruinfeldts påstående att svenskt är bara barbariet på att bli verklighet?

I tisdags kväll (17/10) exploderade så en raket vid al-Ahli Arab-sjukhuset i Gaza. Hamas gick snabbt ut och meddelade att Israel avfyrat raketen. Omvärlden inkl Maktalena Andersson litade på Hamas rapport om vad som hänt. Andersson gick ”all in” på tangenterna och skickade ut följ tweet baserad på terrorsektens eget meddelande om händelsen:

“Fruktansvärda bilder från sjukhuset i Gaza. Israel har en rätt att försvara sig men också en skyldighet att skydda civila. Den skyldigheten måste efterlevas. Civila palestinier ska inte straffas för Hamas terroristhandlingar.”

Hon fick rättmätig kritik av utrikesminister Billström för detta men svarade att hon inte hade pekat ut någon:

”Jag håller med dig (Billström) om att man måste hålla huvudet kallt. Därför har jag inte pekat ut någon som ansvarig för den fruktansvärda attacken.”

Oppositionspolitikern Andersson har i trängda lägen svårt att tygla sitt humör. Däremot har hon lätt för att kritisera och tillrättavisa andra politiker, när hon anser att de felat.

Det mesta tyder nu på att det var en raket från Islamiska Jihad, som av misstag landade på parkeringen framför sjukhuset. Byggnaden skadades knappt alls.

Andersson har varit påfallande tyst efter sina tvärsäkra, felaktiga slutsatser. Att i dagens ytterst allvarliga säkerhetsläge vårdslöst sprida partisk och obekräftad information är ovärdigt en partiledare och f d statsminister.

Annica ’Strandfjällan’ kastade sig som vanligt snabbt på tangenterna och twittrade: ”Ansvar bör nu omedelbart utredas och utkrävas”. Därefter har ”lammet” tystnat.

Från den annars så uppläxande Magdalena Andersson är det besynnerligt tyst sedan hennes tvärsäkra slutsatser visat sig felaktiga. Hanif Bali pikade henne med att kommentera: ”Källa: Jamal El-Haj”. Partikamraten El-Haj har synts i sammanhang kopplade till Hamas. Eftersom El-Haj varit en röstmagnet för såssarna i Malmö, vågar Andersson förstås varken kritisera eller tysta honom trots hans kopplingar till terrororganisationen Hamas. Det innebär att svenska judars säkerhet hotas av personer i Anderssons parti, bland hennes väljare och i hennes eget regeringsalternativ. Hon tvingas därför fortsätta att balansera på den (s)laka linan. Malmö har f ö länge varit en stad där antisemitismen frodats. Inte minst under Ilmar Reepalus tid blev detta tydligt.

Också Dagens Nyheter kablade okritiskt ut att ”Minst 200 människor har dödats efter en israelisk attack mot ett sjukhus i Gaza, rapporterar Reuters.” och Sveriges Radio talade om ”ett israeliskt luftangrepp”. Ytterst klandervärt, särskilt för medier med deras höga svansföring. Dessa medier har förresten varit anmärkningsvärt tysta om Anderssons förhastade och felaktiga kommentar om raketattacken. Beror det möjligen på att alla 3 ryktesspridarna spridit och publicerat förhastade och felaktiga påståenden om raketattacken?

Hamas, som uppenbarligen inte begränsas av moraliska hänsyn, har beordrat civilbefolkningen att stanna kvar i norra Gaza. Oskyldiga civila kan då användas som mänskliga sköldar i det väntade israeliska angreppet, vilket utgör ett direkt och uppenbart brott mot humanitär rätt och krigets lagar. Därför dröjer den israeliska markinvasionen mot Gaza.

Alla är nog överens om att situationen i Gaza är fruktansvärd. Gaza har dock landgräns även mot Egypten, så varför öppnas inte den gränsen för att föra in förnödenheter i Gaza och som flyktväg för de palestinier som inte stöder Hamas?

Läs även: https://www.enrakhoger.se/p/uppropet-for-gaza-ar-ett-grymt-hyckleri?

 

14 kommentarer

 1. Basic Rules

  Hopps du har belägg för påståendet om den politiska ledningen i Iran, kina och Putins firande av
  Hamas massaker, vilka är dina källor?
  Eftersom jag inte dagligen följer msm kanaler så kanske jag missat något.

   • brorson

    Kunde inte logga in. Men jag reagerade också mot påståendet att Iran, Kina och Putin öppet hade firat, Teodurescu menade kanske att de hade anledning att fira, men gjorde de verkligen det, och dessutom öppet? För Ryssland var det kanske som en skänk från ovan, men vad skulle Ryssland vinna på att stödja Hamas, öppet dessutom, när den ryska strategin i Ukraina verkar vara att vänta ut opinionen i väst, tills USA och EU tröttnat på att stödja marionettregimen i Kiev? Och Iran har ju från början förnekat all inblandning, men den lögnen avslöjades ju av Hamas och Hizbollah.

    USA skickar nu både soldater och vapen till Mellanöstern och det kan nog behövas. Strategin för Iran och dess proxykrigare inom Hamas och Hizbollah torde ha varit att locka in Israel i Gaza och att Israel där ska lida så stora förluster, så att man inte kan stå emot anfall från norr och öster, Vilket skulle leda till ett ännu värre folkmord på judar än det under andra världskriget .Hamas har tydligt visat sina avsikter, inte bara genom massakrerna på judar 7 okt utan även genom att sprida bildbevis.

    Alltså: Bra för Ryssland om USA tvingas dra ner på stödet till Kiev, men mycket illa för Ryssland om regimen i Iran faller till följd av yttre krig och inre uppror. Kanske dags för Makt-Allena att sparka sin partisekreterare Tobials Baudin innan han lurar i henne fler dumheter-

    • Sund (inläggsförfattare)

     Mittåt! Så här skrev Teodorescu 21/10: ”Irans regim firar öppet och markerar sin glädje över mördandet av mer än tusen civila. Iran finansierar och anses allmänt ha stor kontroll över Hamas.
     Putin är själaglad över att USA:s uppmärksamhet och resurser dras mot Mellanöstern istället för Ukraina.
     Kina bakom en vag retorik ger förbehållslöst stöd till Israels fiender.”

     • Basic Rules

      Mittåt; Iran står Hezbollah nära, däremot är det Quatar som finansierar och står Hamas nära.
      Sen, då det gäller Omdömeslösa uttalanden och agerande är det även omdömeslöst av Billström säga att Israels bombningar av Gaza är proportionerligt .

     • Sund (inläggsförfattare)

      Ja, som jag skrev sitter Hamasledaren Haniyeh sen flera år säkert i Qatar.
      Jag reagerade också på Billströms uttalande.

 2. brorson

  Kan nog förstå varför Egypten, som har världens största kristna minoritet i ett muslimskt land, inte vill ha palestinska flyktingläger på sin mark. Egypten kan dock komma att tillåta genomresa för medborgare i tredje land /ex-vis Sverige), vilka har vistats i Gaza .Men vill VI ha hit dem, om de inte bara är tillfälliga besökare i Gaza? Du skriver visserligen om palestinier som inte stödjer Hamas, men hur ska egyptiska myndigheter veta att de inte gör det, eller att de inte kommer att radikaliseras efter en tid i egyptiska flyktingläger? Egypten verkar vilja ha fred både med Israel och mellan de olika folkgrupperna i sitt eget land.

  Och varför ska de palestinier som ogillar Hamas, som förstår att Hamas är roten till det onda, lämna Gaza? Det är ju tvärtom Hamas, som bör lämna Gaza. Och för dem finns en självklar flyktväg, nämligen rakt västerut, till internationellt vatten, där de kan plockas upp av fartyg under iransk flagg, för vidare transport till Turkiet, som enligt vissa bedömare stöder Hamas i det fördolda. Eller, om Turkiet inte vill medverka, till Iran via Suez-kanalen eller Gibraltarsund och runt Afrika.

  Magdalena borde, med sin iver att ställa krav på Israel, ställa ett enda krav på Israel, nämligen fri lajd för Hamas-medlemmar till internationellt vatten, förutsatt att där finns väntande fartyg för vidare transport. Som f.d. regeringschef i den humanitära stormakten(som har erkänt både Israel och Palestina!) borde hon f.ö. vädja till sin efterträdare att erbjuda svenska fartyg.

  Detta förslag kommer naturligtvis att avvisas av alla berörda parter,. utom möjligen Israel. Och Egypten? Men just därför bör förslaget ställas – och det just av det största svenska oppositionspartiet. Eftersom det kommer att avslöja vilka som mest hårdnackat motsätter sig fred, fastän de låtsas vilja ha fred.

  Men låt oss leka med tanken. Att Hamas evakueras västerut och att Israel inleder sin markoffensiv och möts att palestinier, som varit motståndare till Hamas, med beskedet ”Stopp ett tag, Vi tar hand om det här.” Den enda rimliga lösningen på kort och medellång sikt, är ett demokratiskt palestinskt självstyre under israelisk ockupation. Samt att tvåstatslösningen i hittillsvarande form förkastas som orealistisk och konfliktskapande

  Lösningen på lång sikt torde vara en israelisk-palestinsk förbundsstat (vari även Libanon ingår?) med gemensam utrikespolitik samt gemensam valuta och finanspolitik.

 3. Jonsson

  Magdalena Andersson har en osviklig förmåga att, gång på gång överträffa sig själv på ett negativt sätt. Och Socialdemokraterna står enade för Sveriges undergång. Hur ska man annars tolka den kompakta tystnaden och handelsförlamningen från rörelsens alla förgreningar inklusive folkvalda politiker ända ner på kommunnivå.
  Anderssons utspel är direkt olämpligt med tanke på de hätska protesterna som nu uppstått igen på torg landet över. Förr hördes de i majtågen ffa i Malmö. Hets mot folkgrupp.
  Hennes poäng med detta var genomskinlig, om än inte genomtänkt.
  Politiskt korrekt antisemitism med S, V och Mp:s goda minne? Makten framför allt, enligt mönstret.
  Jag vill minnas att Göran Persson utgav en vitbok. Det räckte tydligen inte. Få sossar har läst den?
  Det finns ett starkt illrött skyddsnät under MA, så därför snubblar hon kaxigt vidare, helt frikopplat från sund politik. Makt och egennytta är sosseelitens livsluft. Man ska inte gynna dem och dess -”humanitära” stormakt.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Andersson styrs av stundens känsla mer än av förnuftet. När känslan tar kontrollen försvinner sans och balans.

 4. Drutten

  Vi lever i ett märkligt land när man får hylla mördare som Hamasmördarna på VÅRA gator och torg utan att staten ingriper. Men om en så kallad helig bok bok bränns på torg då tar det hus i helsike i vissa politikers hjärnor och islamterrorister och fördömanden haglar till försvar av sagoboken från alla håll nästan. Fy tusan för den hejdlösa invandring som tillåtits från den delen av världen.

   • Jonsson

    Att kampen för ett kalifat i Palestina, förs på europeiska gator och torg är oklart. Vore det inte mer effektivt att åka hem till Gaza, och bistå sitt nödlidande folk? Eller kanske stötta islamisterna på plats, drygt 50% av palestinierna sympatiserar tydligen med terrororganisationen Hamas, som är en del av Muslimska brödraskapet.
    Det påminner mycket om svenskt 1970-tal, att hålla politiska stormöten i Sverige, för saker som faktiskt inte kan påverkas härifrån.
    Effekten som blivit är att Sveriges rykte blivit sabbat och befolkningen hotas. Hur hjälper det saken, oavsett om det rör Palestina, Iran eller annan diktatur?
    Vissa folkgrupper får inte bo i Palestina, är väl betydelsen av slagorden, i ramsan, som hörs?
    I Sverige får man bo och bete sig så respektlöst och intolerant tydligen.

    • Sund (inläggsförfattare)

     ”Att föra kampen för ett kalifat i Palestina” kräver ingen stor eller riskfylld insats. Däremot signalerar det engagemang och ’godhet’ utan större förpliktelser.

    • Drutten

     Ja alla som sympatiserar med Hamasmördarna kan ju vänligen åka till Gasa och kämpa tillsammans med Hamasmördarna men jag anar att de som sprider sin galla på VÅRA gator är för mesiga och fega för att åka dit och bistå Hamasmördarna. Men att gapa och skrika på VÅRA gator får dom för staten. Fy tusan som invandringen förstört landet och dåligt rykte ute i världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.