Allsköns funderingar om politik

Antisemitismen/s/ högborg?

KD har i helgen haft riksting i Helsingborg och där passade Ebba Busch på att anklaga Magdalena Andersson för att ha ”banat väg för den antisemitism som vi ser på våra gator och torg”.

Tomas Baudin, partisekr i S, “baxnade” och sa att ”Ebba Busch har ryggrad som en ostkrok”. Var har sossarna grävt fram denna speciella sorts ostkrok?

Malmö – Framtidsstaden(bok utgiven av Lars Åberg 2017) är inte längre den industristad den en gång i tiden var. Sedan 1985 styrs Malmö av socialdemokraterna och under deras tid vid makten, har hälften av judarna lämnat stan. Ilmar Reepalu blev 1985 kommunalråd för oppositionen och från 1994 blev han kommunstyrelsens ordförande och finanskommunalråd för Malmö kommun fram till 2013. Sedan dess har Katrin Stjernfeldt Jammeh innehaft dessa maktpositioner.

Under sossarnas tid vid makten har Malmös judiska befolkning halverats. I sitt tal på rikskonferensen tog Busch upp Reepalus roll i och ansvar för den utvecklingen. Judarna har flytt t ex till Israel eller till andra platser i Sverige och i dagens antisemitiska Sverige håller de låg profil och avstår från att avslöja sin identitet av rädsla för att råka illa ut. Hur i all sin dagar har denna utveckling tillåtits ske i vårt land?

Antisemitismen är en naturlig ingrediens i många länder som migranter till Sverige kommer från. ”Uppdrag Granskning” avslöjade t ex redan 2015 att judar hotades så fort de satte sin fot i Rosengård. Skulle det kunna hända där du bor? Varför straffar man inte varje tillstymmelse till denna antisemitism så fort någon utövar den? Det är ju först på senare år den blivit ett så stort problem i Sverige. Vem är ansvarig för den?

Sedan terroristklassade Hamas 7 oktober plötsligt attackerade Israel och massakrerade oskyldiga civila israeler oavsett ålder, har många svenskar, inte minst kändisar, visat sitt stöd till denna fruktansvärda terrorsekt. Hamas enda mål är att utplåna Israel och detta stöds av ett stort antal svenskar. Dessa brutala dåd firades samma dag i Malmö med fyrverkerier och flaggor innan offren ens hunnit kallna. Skämmes, ta mig fa’n!

2015 besökte Obamas särskilda sändebud Malmö och Stjernfeldt Jammeh försäkrade då att allt hade blivit bättre sedan Reepalus tid vid makten. Den hägringen torde Stjernfeldt Jammeh vara ensam om att ha sett. Baudin och Andersson torde heller inte ha sett den annat än i fablernas värld. Firandet i Malmö 7 okt visade med all tydlighet att antisemitismen lever och frodas där.

På senare tid har kritik framförts mot att sossarna försvarar sin riksdagsledamot Jamal El-Haj trots att det finns tydliga bevis för att han stödjer terrororganisationer. I Aftonbladet skriver moderaternas partisekr Karin Enström 22 okt följ:

”Socialdemokraterna försvarar sin riksdagsledamot Jamal El-Haj, trots tydliga bevis för att han stödjer terrororganisationer. Han har, bland annat, fotograferats tillsammans med företrädare för DFLP, som deltog i pogromen för två veckor sedan.”

Även riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm (m) har offentligt anklagat Jamal El-Haj för att ha kopplingar till terrorklassade Hamas, att han därför utgör en säkerhetsrisk och är olämplig som riksdagsledamot (Expr 9 nov). El-Haj svarade med att polisanmäla Kärrkolms inlägg för grovt förtal.

Särskilda åklagarkammaren har nu inlett en förundersökning om grovt förtal mot El-Haj, som tagit en tids time-out från sitt uppdrag i riksdagens utrikesutskott men inte från sitt riksdagsuppdrag. El-Haj är en mycket värdefull person för sossarna, eftersom han i riksdagsvalet 2022 blev en röstmagnet i Malmö.

”Och för Socialdemokraterna har Palestinagruppernas stöd till bland annat riksdagsledamoten Jamal el Haj (S) varit för viktigt för att se Malmös antisemitism som den är. Och var den kommer ifrån.” Johan Westerholms kommentar 10 nov på ledarsidorna.se:

Westerholm skriver idag 12 nov så här på ledarsidorna.se:

”Malmö är idag symbol för en i allra högsta grad importerad antisemitism. En antisemitism som vilar organisatoriskt på främst Palestinagrupperna där riksdagsledamöter som socialdemokraternas Jamal el Haj och Hillevi Larsson har eller har haft som väljarbas. Samt manifestationer mot Israel som haft antisemitiska övertoner.”

Vad säger dåvarande statsminister Göran Persson idag om utvecklingen i sitt parti i allmänhet, i Malmö och SSU där i synnerhet? Heder åt Persson som under sin tid vid makten förtjänstfullt tog itu med den tilltagande antisemitismen till skillnad från nuvarande ledande S-politiker i Malmö. I en intervju med DN  avslöjar Persson sin sorg över utvecklingen och konstaterar att det muslimska inflytandet i Malmö är starkt. Den antisemitism han så energiskt bekämpade har nu tagit sig in i hans parti.

Den ondska som manifesterades i Malmö 7 okt för att med raketer och flaggor fira att Hamas kallblodigt och utan urskiljning hade lyckats skända, tortera, våldta, lemlästa och döda allt från spädbarn till åldringar, visar med all tydlighet att Stjernfeldt Jammeh och Baudin saknar heder och trovärdighet. Fullständigt avskyvärt att blunda för denna  bestialiska pogrom!

 

25 kommentarer

 1. Drutten

  Ja S är så pinsamma i sin iver att knyta muslimväljare till sig. Ledarskapet i S verkar inte vara riktigt kloka i skallarna. Man kan inte begripa det. S partiledare verkar vara falsk och lider av kluven tunga och hjärna. Men allt för makten om så hela landet till slut har en moske i varje gathörn. Och sen bör varje svensk gå man ur huse och motdemonstrera när islamistnazisterna skriker påvåra gator och förstör landet. Sympatiserar man med hamasmördarna så kan man fort som bara den högtidligen dra till palestina men dit vill inte islamistdrägget då vi har det så generöst pengaregn över dom här.

  • Sund (inläggsförfattare)

   För Maktalena och S är det makten till varje pris som gäller. Jag förstår inte att de fortfarande har så många sympatisörer.

 2. Jonsson

  Minister Jan Eliasson fick skarp kritik inom EU 2006, därför att han agerade för diplomati med Hamas. Det var tydligen viktigt med en fungerande Hamas-regering i Gaza redan då.
  År 2009 gick Eliasson samt Mona Sahlin i en demo, trots Hamasflaggor där.
  Tobias Baudin var ordentligt uppbragd när han kommenterade Ebba Busch i tvnyheterna. Busch
  trampade verkligen på en öm tå.
  Socialdemokraternas spelade omedvetenhet, det är rena rama manipulationer. Därför undrar jag om judehatet går djupare än mellanösternmigranters värderingar under 1970-talet till idag. S funderar inte ens på att fräscha upp politiken och värdegrunden.

 3. Jörgen K

  JUDEN RAUS, står att läsa i staden Lodz, inte på Polska utan på Tyska. Lodz där Nazisterna skapade det första Gettot för Polska Judar 30 april 1940, 163,777 judar räknades in endast en handfull överlevde.

  Ropen JUDEN RAUS ekar fortfarande 2023, inte bara i Lodz utan även i blind enfald i Sverige.

  Vilka går då med? SSU med Ilmar Reepalu (S) som skanderar ”Krossa sionismen”. Greta som aldrig gör något utan regi använder Friday for Future för grova antisemitiska inslag. Kakan Hermansson går ut med direkta uppmaningar att stödja Hamas. Drygt 160 kändisar skriver under på ett upprop som manar till eld upphör i Gaza. Men de nämner inte med ett ord Hamas massaker i Israel. FN fördömer Israel men inte en rad om Hamas mordorgie, tidningarna förfasas nu över Regeringens ställningstagande. FN alla resolutioner som alla initieras av de muslimska länderna som enfalden tror har värde.

  Svenska Kyrkan har stora problem med antisemitism och läkare på Karolinska i Stockholm trakasserar judiska kollegor helt öppet och får medhåll från breda vänstergrupper.

  Att Judisk liv ansätts hårt redan före Hamas attack är ingen nyhet, men att döva det institutionella samvetet ger man Judiska föreningar ett antal miljoner för att kunna höja sin säkerhet emedan man under de sista 25 åren givit 36.000 miljoner (36 miljarder) till Gaza och Västbanken, där nu facit visar sig ogenerat vad det resulterade i.

  Stefan Löfvens tafatta försök att släta över vad Margot Wallström ställde till med, genom arrangemanget ”Internationellt forum för hågkomst av Förintelsen och mot antisemitism” slog fullständigt fel då alla visste att allt var bara ett spel för galleriet. Man har inte rört frågan i partiet sedan dess.

  Aftonbladet har Al Jazeera och Hamas talesperson som källa på allt de skriver, tittar man i internationell press framkommer vad som döljs i Sverige, jag är inte förvånad….

  Sverige har stora problem med antisemitism och antisionism där uppenbar källkritik och ifrågasättande har tagit semester, frågan om det kommer att finnas ett Judiskt liv i Sverige om ett par decennier. Nu kan de bara känna sig säkra bakom tunga dörrar och lås.

  Hammaren och skäran, Palestinaflaggan, stöd Gaza eller allt vad som syns i media på första sidan eller på bästa sändningstid kan översättas med två ord, JUDEN RAUS, det är vad Judarna hör och ser.

  Hur kan det ens vara möjligt i Sverige? Hur kan enfald och naivitet vara så förhärskande?
  Jag bär min Davidsstjärna i alla fall med stolthet.

  Never forget, never again.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Ja, det är bara att instämma i vad du skriver. Fattar inte att vi svenskar är så flata och rädda för att ifrågasätta dagens växande antisemitism. Fattar heller inte hur media kan vara så enögda. Dags att dra in stödet till dem!

   • Jan Sjöström

    Hej Åsa!

    Ja, media dras med egen agenda. En övertygelse i rollen
    som ”uppfostrare” av Svenska folket kan inte ge ett annat
    resultat. Den rätta värdegrunden har nu helt tagit över.

    Skattefinansierad media bör rimligtvis ta ett ansvar i det
    uppdrag i vilket dom är satta. Oberoendets granskning av
    makten, ingenting annat!

    Naturligtvis bör simpel agitation underställas kontinuerliga
    ofärgade och tillrättavisande granskningar.

    En omständighet som kräver ansvarsutkrävande m a o.

    • Sund (inläggsförfattare)

     Hej Jan! Helt rätt! Jag förstår inte att dessa ’uppfostrare’ och självutnämnda förmyndare kan fortsätta att leva på våra skattepengar. Deras värdegrund stöds verkligen inte av en majoritet av svenska folket. Då bör de heller inte få så stor del av våra skattepengar.

 4. Jörgen K

  Pink Room-grundaren värvas av S i Malmö, vilket naturligtvis fastställer den redan fastslagna inriktningen i det partiet. Att hon har en bakgrund i SSU med kompisen Ilmar Reepalu (S) var ju känt sedan tidigare och Magdalena Andersson är tyst.

  Tycker nog media är undvikande då sådana uppenbara saker kommer upp till ytan.

   • Sund (inläggsförfattare)

    SvD har idag (15/11) en ledare om Pink Room och grundaren Kadhems antisemitism:
    ”Forumets grundare, som fortfarande är administratör, uppges själv både ha instämt i antisemitiska kommentarer och på egna digitala plattformar spridit falska påståenden om konflikten från en högerextrem källa. När Expressen ställer kritiska frågor om detta svarar hon med att anklaga frågeställaren för rasism.
    Som om det inte var illa nog har kvinnan tidigare arbetat för Malmö stad med projektet ”Öppna Malmö – mot rasism och antisemitism”. Jo, ni läste rätt. En kvinna som misslyckats med att moderera bort antisemitism av grövsta slag från sitt eget forum, har tidigare varit kommunalt avlönad för att känna igen och motverka just antisemitism. I Malmö, staden där antisemitism är så ymnigt förekommande att USA:s tidigare president Barack Obama lät skicka sitt sändebud mot antisemitism på återkommande besök i staden.
    Under förra årets valrörelse var samma kvinna dessutom politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Malmö, då en profilrekrytering där hon även lyfte sin bakgrund i SSU.”

    • Jörgen K

     Sorgligt,

     Jag har följt frågan under många decennier, av förklarliga skäl, och ser hur den institutionella antisemitismen slår fäste i allt bredare grupper. Utan omsvep kan man påstå att hela vänsterblocket mer eller mindre öppet har fört en målmedveten aggressiv attityd mot Israel utan någon som helst rimlig anledning.

     Det är ingen hemlighet att det endast är en minoritet av medlemmarna i Socialdemokraterna som har en någorlunda kunskap om Israel-Palestinafrågan. Troligen är förhållandet detsamma i övriga partier. Dock finns aktiva socialdemokrater som är Israelvänner eller åtminstone har en nyanserad syn på konflikten. Kanske håller inställningen till Israel sakta att förändras när de får mer fakta än vad svenska medier berättar.

     Rabiata politiker och media är dock dominerande och det ena efter det andra utspelet syftar till att underblåsa antisionism, vilket officiellt är inget annat än renodlad rasism.

     Det är illa, riktigt illa att Sverige som nation inte ens visat vilja, att låta kunskap gå före ren enfald.

 5. Jonsson

  Jag hoppas och önskar att kändisar som Stina Wollter bojkottas i Västerbotten. Hon återger tydligen konspirationsteorier från nätkonton som exempelvis att pogromen den 7 oktober vore ett påhitt av Israel.
  Antisemitism och antisionism är rent krasst judehat, hets som drabbar hela gruppen oavsett var de bor. Märkligt att folk i offentligheten ostört kan få bete sig som Wollter och Greta.
  Andra som t ex Göran Greider påstod att Hamas är högerextremister, för att han själv ska undgå kritik och samtidigt kan insinuera att konservativa stöttar Hamas-terrorn. Hamas är ju islamister som har i sitt partiprogram, sedan 1987, att utplåna Israel. Tror inte GG menar högerextrem på vänsterflygeln. Då vore de radikala socialdemokrater? Och varför demonstrerar Vänsterns alla schatteringar isåfall med och för högerextremister!
  Stöttar kändisarna verkligen en återkomst av Nürnburglagar, för israeler? För det är tyvärr så det ser ut.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Om svenska folket skulle använda sunt förnuft och civilkurage, skulle Stina Wollter inte ha nån större framgång.

 6. Jonsson

  Ulf Kristersson kallar du JAMAL HAMAS för terrorromantiker? undrade Magdalena Andersson idag i riksdagen. Sossarna är genomskådade och panikslagna. Jag skulle också gråta om jag fått samma soppa i knät. Sossarnas främsta argument: om nazism hos andra – har totalt fallit. Ändå kommer de fortsätta harva runt i samma i hjulspår?

  • Sund (inläggsförfattare)

   Andersson inte bara undrade utan hon dundrade och kallade partikamraten ”Jamal Hamas”. Freudian slip;O?
   Ja, hon lär inte få mkt gehör när hon nästa gång anklagar regeringen för att SD hotar Sveriges demokrati. Hon borde nog ta time out nu.

 7. brorson

  Regeringen gör helt rätt, som inte kräver omedelbart eld upphör i Gaza, Det skulle ju bara ge Hamas chans att reorganisera sig, vilket skulle leda till ett mer långvarigt krig med ökat lidande för civilbefolkningen. I stället bör Hamas uppmanas att överlämna sig som krigsfångar till Israel. Om det skulle ske, kan det vara läge att börja ställa krav på Israel. Visserligen osannolikt,. men inte helt uteslutet att det kan ske. Ju mer oreda i Hamas-leden, desto större chans att enskilda terrorister tar sitt förnuft till fånga, vägrar lyda order från sina befäl och överlämnar sig.

  Kravet på Israel – i det läget – kan vara att de terrorister, som frivilligt överlämnar sig , behandlas som krigsfångar enligt Geneve-konventionen, samt någon form av amnesti. Att däremot, som den svenska vänstern gör, kräva eld upphör, är bara att invagga Hamas och dess sympatisörer i den falska tron att de har något att vinna på fortsatt krig. Den palestinska civilbefolkningen har ö.h.t. inget att vinna på Hamas fortsatta närvaro.

  Enligt svenska medier kräver den amerikanska administrationen stopp för strider inom sjukhus. Det framgår inte av de svenska medierna om det är riktat mot båda parter eller bara den ena parten, och så fall vilken. Kravet bör helt enkelt vara att Hamas lämnar sjukhus-området och att Israel, eller (om möjligt) FN tar över.

  Det finns inga som helst likheter mellan Hamas och verkliga befrielserörelser – inte ens de som har stått under kommunistisk ledning. Detta måste den svenska vänstern upplysas om. Den måste återerövra verkligheten, sluta fantisera. Även den som vill ”bygga socialismen” måste inse att folkmord på judar inte är rätta sättet. Ställ frågan: Är det så här ni har tänkt göra Sverige .- eller hela EU – socialistiskt? Eller är slagorden bara revolutionsromantik?

  Botten-nappet står dock MaktAllenah för, när hon försvarar el Haj med att hans sonhustrus familje har drabbats. Har de mördats av Hamas eller fallit offer för bomber? Men hur förklarar hon då att han har frotterat sig med Hamas-höjdare före det nu pågående kriget, när hon säger att han har bekämpat Hamas under hela sitt vuxna liv? Har han börjat med det under den senaste månaden?

  Detta är anmärkningsvärt, Magdalena, som har tagit avstånd från väpnad revulution som medel för samhällsomvandling, redan vid partisprängningen 1917, när det som några år senare blev Sveriges kommunistiska parti bildades. Ditt agerande, Magdalena, hade man kunnat vänta sig från någon illröd utbrytargrupp ur Vänsterpartiet, inte från en socialdemokrat.

  Men faktum är att V har uteslutit en partimedlem, som har kritiserat V-ledaren för att hon har fördömt Hamas illdåd den 7 okt (alltid något, men långt ifrån tillräckligt), men har något S-medlem uteslutits för att ha tyckt att det var fel att fördöma det illdådet? S vimlar av proto-nazister.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Maktalena kan inte anklaga SD för nazism när hon har ”Jamal Hamas” och många andra judehatare i sitt parti. Hon borde ta time out tills hon kan kontrollera sina egna känslor i riksdagsdebatter. Hon har verkligen visat sig från sina sämsta sidor sen hon blev oppositionsledare.

    • Sund (inläggsförfattare)

     Pinsam och patetisk, ovärdigt en politiker som gör anspråk på statsministerposten. Att påföra Kristersson skam och skuld för att han konfronterar S för deras antisemitism är ett slag i luften.

 8. Hans Lindström

  Det påstås att ”El Hamas ” har två söner som INTE är gifta samt fyra döttrar enligt folkbokföringen!!
  Om detta stämmer hur kan han ha en svärdotter som drabbats med så många dödade??
  Ngn som vet FAKTA!

 9. Jonsson

  Anderssonskans uppträdande i riksdagen visar att frågan.är helt egal för partiet. Visserligen står det på hemsidan att de svenska sossarna ämnar demokratisera världen. Men det framgår inte ens hur de definierar demokrati. Genom att omfamna terror?
  Jag gissar demokratisering med feminism som metod. Såg tyvärr senaste Kulturfrågan Kontrapunkt på S-trogna SvT. Duras bok Älskaren från 1940-talet var ett boktips som måste läsas (äldre rik affärsman dejtar 15-åring, kulturkrock).
  Södra delarna på kvinnokroppen var världens urprung, vilket gestaltades av en anatomiskt autentisk tavla, samt en synvilla i form av ett svart hål.
  Jag skulle uppskatta om kulturelitens politiska fokus förflyttades från kvinnans nederdel till hennes huvud. Om den dagen kommer så slipper vi kanske fejkade tårdrypande emotioner från representanter från det så kallade statsbärande partiet. Tårar för att undvika det egentliga problemet. Kommer fler frågor i saken nu, blir det nog mer tårar av harm från det självförstörande partiet, som effektivt har ramponerat Sverige.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Märkligt att ”kvinnans nederdel” fortfarande är så intressant. Den exponeras ju överallt hela tiden. Kvinnans huvud är heller inte alltid så intressant; feministisk politik är kanske en sorglig produkt av den. Eller kanske är den ett bevis på att kvinnans huvud bara innehåller snömos? I Maktalenas huvud ryms nog bara självgodhet och makthunger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.