Allsköns funderingar om politik

Ro(s)enrasande Magdalena till attack

I onsdags (15/11) var det partiledardebatt i riksdagen. Den väckte stor uppmärksamhet i många led. Statsminister Kristersson dristade sig till att säga att han har ”en tydlig känsla” av att det finns en viss terrorromantik i S. Maktalena blev topp tunnor rasande och fick först inte fram ett ord. Hennes ögon blixtrade av ilska och munnen förvandlades till ett smalt streck. Efter en dramatisk konstpaus frågade hon med darr på rösten Kristersson:

-Hur kan du göra så här?

Hon betedde sig som ett egensinnigt, tjurigt barn, inte som en vuxen person och därtill partiledare och minister. Instinktivt och argsint attackerade hon Kristersson, som hade mage att konfrontera henne med den antisemitism och rasism som finns i hennes parti. Men attack är bästa försvar. Hon klandrade och skambelade Kristersson för att han hade fräckheten att misstänkliggöra El-Haj.

Utan att bemöta Kristerssons kritik i sak blev hon ännu mer dramatisk i sitt patetiska utspel och försök att skambelägga Kristersson:

-Ulf Kristersson, anklagar du Jamal El-Hamas [sic!] för att vara en terrorromantiker? Hans sonhustrus familj utplånades för några dagar sedan. 36 personer, bortsvepta i det här fruktansvärda kriget, svarar Magdalena Andersson med gråt i rösten.

Tragiskt men inget argument i själva sakdebatten om antisemitismen.

Samma dag hade AB följande inlägg:

”Jamal El-Haj: Min svärdotters familj mördades allihopa

Socialdemokraternas riksdagsledamot Jamal El-Haj blev en av huvudpersonerna i riksdagens partiledardebatt i onsdags.

I ett känslosamt replikskifte mellan Magdalena Andersson och Ulf Kristersson påpekade S-ledaren att Jamal El-Haj nyligen förlorat familjemedlemmar i kriget i Gaza.

– Det stämmer. Min svärdotters familj, 36 personer, mördades allihopa, säger Jamal El-Haj till Aftonbladet.”

Redan nästa dag (16/11) skrev nättidningen Samnytt följande:

Den socialdemokratiske riksdagsledamoten Jamal El-Haj har ingen sonhustru. Åtminstone inte enligt den svenska folkbokföringen. Det kan Samnytt nu berätta.”

Så vad ska man tro? Varifrån fick Magdalena sina uppgifter om att El-Hajs sonhustrus familj utplånats i kriget mellan Hamas och Israel? Verifierade hon uppgifterna innan hon offentligt spred dem i riksdagen?

Eftersom El-Haj varit en röstmagnet för S i Malmö, vågar Maktalena förstås varken kritisera eller tysta honom trots hans Hamaskoppling. Hon tvingas därför fortsätta att balansera på sin (s)laka lina. Malmö har f ö länge varit en stad där antisemitismen frodats. Inte minst under Ilmar Reepalus tid blev detta tydligt.

I maj arrangerades Europeiska palestinska konferensen i Malmö. Palestinas ambassad i Stockholm varnade för att det bland arrangörerna fanns personer med kopplingar till Hamas. Palestinas ambassadör i Sverige är medlem i sossarnas systerparti Fatah och har senare bekräftat att konferensen är en täckmantel för Hamas, något alla redan visste. Hon säger till DN att den palestinakonferens Jamal El-Haj talade på i maj var en ”Hamaskonferens”.

-Jamal El-Haj har vid upprepade tillfällen tagit avstånd från Hamas, han har tagit avstånd från terrorattacken som varit, han har tagit avstånd från de som firat det här i Sverige, påstod Magdalena i Sveriges Radio.

Försöker hon dupera svenska folket eller är hon själv blåst av El-Haj? Ju ivrigare hon och partiet försvarar El-Haj, desto intressantare blir frågan om hur viktig han är för partiet och varför han är så viktig. Svaret torde vara att han är ytterst viktig för de S-väljare som delar hans syn på och koppling till Hamas. Det är mycket illavarslande att sossarna är så beroende av väljare som hatar Israel och har kopplingar till terroristsekten Hamas.

Det finns gott om bilder som visar hans nära band med den blodbesudlade terrororganisationen Hamas. I torsdags (16/11) i Svt:s ”30 minuter” intervjuades Mikael Damberg, partiets ekonomisk-politiske talesperson, av Anders Holmberg, programledare för ”30 minuter”. Han visade en bild, där El-Haj omfamnar mannen från Hamas och frågade vad Damberg tyckte om bilden.

Den är besvärande, jag tycker inte om den, han skulle inte ha deltagit på mötet.

Damberg tillade att ingen som visar tecken på antisemitism har något i S att göra. Så vad har då El-Haj i partiet att göra?

Han påpekade också att ”han ingenting kan om detta för han håller inte på med utrikespolitik”. Partiets utrikespolitiske talesperson är Morgan Johansson, men han skulle knappast ha gjort bättre ifrån sig än en ”oförberedd och opåläst” Damberg. Klokt och strategiskt tänkt av partiet!

Terrorsekten Hamas massmord på civila israeler 7 oktober firades, inte minst i Malmö, av islamister i Sverige. Det är nog den mest offentliga och öppna demonstration av rasism och dödligt hat vi någonsin sett i Sverige. På Holmbergs fråga varför massmord på civila firas i Malmö svarade Damberg:

-Malmö har stora utmaningar och de har jobbat systematiskt med den frågan. Det är en befolkning som har sitt ursprung i den här konfliktregionen. Och det betyder att en del människor har sina släktingar som bor där, som kanske själva har erfarenhet av ockupation, av våld i regionen. Och det kanske man bär med sig i den svenska kontexten.

Det innebär att han ser sambandet mellan invandring och antisemitism. Äntligen kan en socialdemokrat erkänna det! Dessvärre tvingas svenska judar anpassa sig efter den grymma verkligheten och leva med de förödande konsekvenserna av en katastrofal invandringspolitik.

Även en blind höna kan ibland hitta ett korn, men det kan däremot inte riksdagsledamoten Strandhäll, som för några veckor sedan gick ut offentligt och bad om hjälp:

-Nu behöver ni hjälpa till att punktmarkera dem som försöker klistra antisemitism och annat på vårt parti.

Att i likhet med ’Strandfjällan’ försöka vifta bort partiets problem med antisemitism är destruktivt, något som hon uppenbarligen inte har förstånd nog att inse.

Ann-Sofie Hermansson, tidigare kommunstyrelsens ordförande i Göteborg (S), skriver i en mycket tänkvärd och klarsynt ledare på Göteborgs-Postens ledarsida (14/11):

”Det fanns en tid när min arbetarrörelse klarade att dra en tydlig gräns mot extremism i olika former. Den kompetensen finns inte längre.”

33 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Hej Åsa! Så bra skrivet.. politik i dessa dagar har ju blivit så.. märkligt! (Det enda ordet jag kan komma på)
  Politiker med dolda agendor och offentliga beteenden som bara gör att vi ”vanlisar” mer och mer undrar hur framtiden kommer att te sig.

  Nu är det ju viktigare än någonsin med förtroende, men ändå bara krymper förtroendet för varje år (och för alla pinsamheter vissa politiker kommer med varje gång de pratar offentligt)

  Man blir bara så trött!!

  Keep it up Åsa. Hoppas du mår bra 🌞 kram

  • Sund (inläggsförfattare)

   Hej och tack för ditt inlägg, Helena!
   Jag lever och mår bra i den spanska solen, värmen och grönskan.
   Delar din oro inför framtiden. Med självgoda, makthungriga politiker som fokuserar på sitt eget bästa istället för landets bästa känns framtiden skakig.
   Hoppas f ö att du också mår bra. Din härliga och positiva inställning till livet, tillvaron och din familj är en förutsättning för välbefinnande.

 2. Jonsson

  Socialdemokraterna borde väl sitta i krismöte nu.
  Enklaste lösningen för stunden vore att El-Haj avgår självmant. Svårt att tro att han är oersättlig för Malmöflygeln.
  Det finns de som tror att Damberg hade kunnat rädda partiet från eländet som drabbat dem på grund av Löfven, Andersson. Tveksamt.
  Journalister måste ställa rätt frågor, annars får de fel svar. Jag bytte snabbt kanal vid Dambergs ”30 minuter”.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Såssarna borde sitta i ständiga krismöten med tanke på hur de misskött Sverige! Jag hoppas att ’det sovande folket’ snart tröttnar på ’politruker’ och politiska broilers med ringa el ingen erfarenhet av arbetsliv och verklighet. Deras enda fokus är makten framför allt och att kunna försörja sig hela livet på politik.

 3. Gunmari Palmquist

  Malm-ö. Känner lite att där vill man klämma in sig så nära ”hemlandet” som möjligt. Så va det redan på -80talet. I stället för att acklimatisera sig dit man valt att fly, så tar man i stället semester hem. Får sina bidrag efterskickade till och med. Till dig ch med om man väljer att stanna kvar där. När det sedan ”drar ihop sig”till massaker, så kräver man att få åka ”hem” till Sverige omedelbart. Med sig tar man hatet mot judarna. Har någon sett de judar vi har i Sverige ”fira” när en muslimsk person skjuts, till ex. Jag bara frågar 🤔

  • Sund (inläggsförfattare)

   Instämmer! Nu har regeringen planer på att dra tillbaka uppehållstillståndet för personer som åker till hemlandet på semester hemlandet, trots att de har uppgett att de flytt på grund av hot. Ser fram emot genomförandet av detta!

 4. kenth

  Anders Fugelstads ”Ingenting är längre som förut” från 70talet har aldrig stämt in så bra
  som i dags dato.
  S är ett 3 stegs parti
  1.Ta makten
  2.Utöva makten.
  3.Behålla makten.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Historien upprepar sig. Det gör S också. Man ska inte ändra på ett bra koncept, men S kommer nog att tvingas till förändring.

 5. leif

  Man märker ändå vilka SD fruktar mest. Man har makten och kan göra som man vill men ändå är deras fokus på Sossarna. Rätt talande, jobbigt att styra eller?

  • Sund (inläggsförfattare)

   Och sossarnas fokus är i ännu högre grad på SD. Inför valet förra året talade S mer om SD:s politik och rötter än om sin egen politik. Du ägnar också tid och fokus åt att prata om SD.

  • Jan Sjöström

   Hej Leif!

   Att agitera för (S) partiet, oavsett händelse eller omständighet
   kräver empirisk grund. Allt annat är kontraproduktivt grymtande

   Du (om du nu existerar) är dina motpolers bästa vän. Visst ser
   väl även du enfaldens tillkortakommanden i dina allmänt hållna
   stön?

 6. Jan Sjöström

  Hej!

  I ett löjets skimmer får vi återigen uppleva en socialdemokrats
  sista försvar. Biter inget annat återstår gråten, feministens list

  Med instrument komna ur lögnens verktygslåda skall showen
  så drivas samt motiveras. Anfall blir till bästa försvar när
  partiets verkliga motivation – egennyttan så tydligt blottas.

  Partiets existens måste till varje pris skyddas. Inget klander är
  eller får störa ”bilden” av partiets automatiska godhet.

  Reducerande tilltal, gråtfylld stämma skall så skademinimera
  – dölja det uppenbara. Fisket i grumliga vatten. Att gulla med
  krafter tagna ur en demokratins motsats ger åter och återigen
  partiet (S) dess egentliga omöjlighet.

  Skyddet av partiets påstådda värdegrunder blir så återigen en
  medial uppgift i Svensk (S) media. Alla röster tillhör som bekant
  endast partiet. Allt annat är givetvis otänkbart.

  Att navigera i en Verklig verklighet så destruktiv som Svensk,
  är en grannlaga uppgift. En verklighet som återigen tvingar in
  (S) i försvar för den anarki makten ”uber alles” i all tid skapar.

  I en fungerande Värld har partiet ingen röst – därav kampen för
  skapandet av dysfunktionens alla förutsättningar.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Maktalena styrs i trängda lägen av sin reptilhjärna, som tar över när rädslan styr ens göranden och låtanden. Då använder hon sig också av s k härskartekniker, t ex att få motståndaren att känna skuld och skam. Märkligt att hon inte kommit längre i sin utveckling efter alla år vid makten. Ännu märkligare att väljarna fortfarande har så högt förtroende för henne!

 7. brorson

  1) Har någon uppmärksammat att Magda nu har slutat vara nyttig idiot åt SD? I stället för att prata om ”SD-regeringen” sa hon i sitt senaste försvar av den av sossarna själva terroriststämplade Jamal el-Haj att ”den M-ledda regeringen” angriper politiska motståndare för att flytta fokus från regeringens misslyckade ekonomiska politik. För det första är det inte många som inte vet att den ekonomiska krisen har skapats av den förra regeringen, i synnerhet dess energipolitik. Och för det andra har ju SD uppenbarligen gynnats av att utpekas som upphov till allting bra som regeringen har gjort,. men en insnöad S-elit tycker är dåligt. Hoppas Magda på en storkoalition S + M efter nästa val (för att slippa utpressarpartiet MP?) och därför vill att M ska förbli näst största parti?

  2) Har någon uppmärksammat att Magda har skickat fram galningen med sirapsrösten Anders Ygeman för att slå M i M:s bästa gren (rättspolitiken?) Ygeman föreslår nu (fastän han inte säger det i klartext) att felparkerare ska kastas i fängelse (ochdet gäller inte bara särskilt trafikfarliga felparieringar) för att utlänningar med massor av obetalda felparkeringsavgifter ska kunna utvisas? Det är hans (och sossarnas?) svar på Tidö-partiernas förslag att även handlingar, som inte är formellt straffbelagda ska kunna leda till förlust av uppehållstillstånd. Sådana handlingar bör ”kriminalisteras”, säger Ygeman, som menar att det är ett straff att inte få vistas i Sverige.

  I syfte att vinna tillbaka gamla S-väljare från SD vill sossarna nu gå längre än SD med straffskärpningar. Mitt motförslag till Ygemans motförslag är att utländska turister, som omedelbart betalar eventuella felparkeringsavgifter ska slippa utvisning. I den svenska lagstiftningen finns förutom straff och andra påföljder för brott även viten och avgifer för oönskade handlingar och underlåtenheter,.I exempelvis Pakistan kan man straffas med fångelse för obetalda skulder., Ska vi ha sharia-lagar i Sverige också? Har el Haj bestämt det?

  Sedan el Haj mot det egna partiets avrådan deltagit i en Hamas-konferens, bedömdes han av det egna partiet vara en så stor säkerhesrisk att han tvingades ta en ”time out” från uppdraget som S-representant i riksdagekns utrikesutskott. Detta är alltså inget påhitt av Fredrik Kärrholm, M, som el Haj har polisanmält för grovt förtal. Skulle sossarnas egen disciplinära åtgärd hållas hemlig för att el Haj ska kunna anvåndas som röstmagnet inför nästa val? På det viset legitimerar S antisemitism och terrorism, våldsamma upplopp och hot mot den svenska demokratin.

  Jag ska kanske berätta om den svenska socialdemokatins väg från avståndstagande från väpnad revolution till vurm för militanta s.k befrielserörelser? Först ville man inte stödja FNL i Vietnam, sedan stödde Birgitta Dahl, S, Röda khmerernas skräckvälde i Kambodja och sedan al Fatah i Palestina, trots att utplåningen av Israel fanns med i Fatahs program. Dock måste sägas att Hamas är ännu värre, genom offrandet av sitt eget folk, det som skulle ”befrias”, genom användning av civila palestinier som mänskliga sköldar. Ingen annan av de s.k befrielserörelserna har visat sådan hänsynslöshet.

  Tvärtom har deras företrädare i Gaza mördats av Hamas, som i högsta grad är en enpartidiktatur -idelogiskt och praktiskt en direkt förlängning av den tyska nazismen. S måste göra rent hus med våldsromantiken i det egna partiet. Den finns där..

  • Sund (inläggsförfattare)

   Maktalena har nu fullt upp med att skambelägga alla som kritiserar sossarnas antisemitism och El-Hajs Hamaskramande. Allt i syfte att flytta fokus från S och deras misslyckade politik 2014 – 2022, när partiet fokuserade mer på vad som var felet med borgerliga partiers politik än vad som var bra med deras egen. SD har nog vuxit tack vare henne. Att /Dr/Ygeman nu får träda in igen är bra för det försvagar snarare än förstärker S. Jag tvivlar på att de väljare som gått över till SD går tillbaka till dagens S.
   F ö är Maktalena säkert upprörd över att nya språkröret Helldén (mp) tydligt deklarerat att miljöpartiet inte kan sitta i en S-regering, om S vill bygga mer kärnkraft. Så hur ska S i så fall få ihop ett nytt regeringsunderlag inför nästa val?

   • Jonsson

    Sossarna lär underkasta sig Miljöpartiets vilja. Mp kommer att omöjliggöra kärnkraft via diverse pålagor. Det blir samma allians som förut S+Mp=sant. Jag sätter mitt hopp till Daniel Helldén, att han sänker sitt parti under nollan.
    S kommer att driva kampanj mot Ulf Kristersson, genom AB, DN och kyrkan. Redan nu lägger man ord i UK:s mun, efter gårdagens sabotage i Göteborg. Den propalestinska demon som saknade tillstånd, och kraschade Moderaternas frågestund. S har bråda dagar att skademinimera efter deras kärnväljares framfart.

    • Sund (inläggsförfattare)

     Sossarna lär inte ha stort val om de vill kunna bilda regering 2026. Jag hoppas på Stenvis: om hon fortsätter angripa regeringen med sina ’blåbruna’ anklagelser som hittills, lär allt fler väljare överge Mp.
     Sen återstår att se hur många av de små partierna som når över riksdagsspärren i nästa val.

   • brorson

    Det är nästan tragikomiskt att det är sossarna själva som har pekat ut ”El Hamas” som en säkerhetsrisk. Chansade dom på att de övriga ledamöterna i utrikesutskottoet inte skulle under varför han plötsligt har uteblivit från utskottets möten? Att sedan Damberg säger att El Hajs agerande är ”besvärande” och att antisemitism inte har i S att göra, tyder på stora interna motsättningar om just antisemitismen i partiet. S måste ställas mot väggen tills man erkänner och gör något åt nynazisternas försök att ta över partiet.

    Det är dags för oss övriga att tala klartext om vilka Hamas (och deras svenska sympatiöser) egentligen är, nämligen nynazister. Befrielserörelser? Bah!Utgav sig inte äve de tyska nazisterna för att vara en befrielserörelse? Var inte deras mål att ”befria” de tyska minoritrna i andra länder från dessa länders majoritetsstyre? Var inte deras mål att ”befria” das Vaterland från judar? Precis som de palestinska s.k. befrielsrörelserna vill göra ”from the river to the sea”.

    Efter fadäsen att skicka fram galningen med sirapsrösten (Ygeman med förslaget att kasta svenska felparkerare i fängelse föratt rättfärdiga utvisning av utlänningar med massor av obetalda parkeringsavgifter, har Magda nu skickat fram Strunthållan med nya anklagelser mot Kristersson för att splittra nationen: ”Att som statsminister inte ha förmågan att ta in hela perspektivet, att både oskyldiga civila palestinier och israeler dör, är märkligt.” Detta trots att Israel har varnat före bombningarna och givit Hamas möjlighet att evakuera civila. Men Hamas har gjort tvärtom, hindrat civila att lämna, för att sedan lägga skulden på Israel. Strunthällan är tydligen en av nynazisternas sympatisörer inom det socialdemokratiska partiet, vilken sprider Hamas fake news.

    En annan, som sprider Hamas fake news är S-höjdaren i Stockholm ’Veronica Palm, som har sagt att ”Israeels vedergällning är oproportionerligt”. Detta är terroristernas egen logik. Vad är proporionerligt ina S? Om den ena sidan dödar X antal civila, så har den andra sidan rätt att döda 1/2 X eller 2 X civila som hämnd? Sanningen är att Israel inte har rätt att döda en enda oskyldig palestiner om syftet enbart är vedergällning. Men det sker inte heller. Enligt Palms logik har norska socialdemokrater rätt att döda tiotals oskyldiga norska högerextremister som hämnd för Breiviks mord på norska socialdemokrater.

    Förra S-kommunalrådet i Umeå anklagar på sin VK-blogg SD för att hindra Sveriges Nato-medlemskap genom att stödja ”Israels anfallskrig mot Gaza”. Torts väldigt tydliga bevis för att morden på judar i södra Israel utgick fråm Gaza, dit också gisslan har förts. Från att ha varit ett parti. som tagit avstånd från våld som medel för samhällsomvandling har S passerat staduet revolutionsromantik (innebärande stöd till demokratiskt tvivelaktiga vänsterröre4lser) till stadiet terrorism-romantik. Ulf Kristersson har helt rätt i detta, men rätt har också S-profilen Göran Greider, när han har stämplat Hamas som högerextremister. Men denna förnuftets sista röst inom S verkar nu ha tystnat.

    Men du, Ulf Kristersson, får inte skrämmas till tystnad. Vi är många inom hela det politiska spektrat från vänster till höger (även vänsterpartister, som vet vad det handlar om) som håller med dig.

    • Sund (inläggsförfattare)

     Tur att Palm inte längre har ngn större politisk tyngd! Det senaste jag hörde var att hon tvingats betala tillbaka 130 000 till Statens Tjänstepensionsverk. När hon lämnade Riksdagen startade hon eget bolag. Hon struntade i att ta ut lön från sitt bolag samtidigt som hon kvitterade ut inkomstgaranti. Det var i alla fall ’oproportionerligt’. Fru Palms känsla för proportioner är inget rättesnöre.

     • brorson

      Tyvärr är det inte bara Palm, som de facto har rättfärdigat blodshämnd, meningslöst dödande av oskyldiga i vedergällningssyfte, vilket upphörde i Sverige för snart tusen år sedan genom religionsbytet från hedendom till kristendom. Detta, att få slut på blodshämnderna, som aldrig tog slut när det väl hade börjat, var i själva verket en av de starkaste drivkrafterna bakom religionsbytet i de nordiska länderna. Jag vet inte vad islam säger om blodshämnd. men faktum är att många hedniska sedvänjor från både förmuslimsk och förkristen tid lever kvar i många länder med muslimsk majoritet idag,

      Detta otyg har vi alltså fått in i Sverige genom fjäsket för utländska terrorister. Det är en vida spridd uppfattning inom hela den svenska vänstern, men konfronterar man enskilda socialdemokrater och vänsterpartister med deras ledande partikamraters stöd för tanken på blodshämnd blir de rent förskräckta. Därför måste de konfronteras. Det behövs påtryckningar från kritiska medlemmar och väljare mot én del ledande politiker inom S, V, MP (och C?). Jag har konfronterat en anhörig,. som är vänsterpartist och aldrig har röstat på något annat parti. vad hon tycker om bombningarna och fick till svar ”Jag vet inte. Israel har ju rätt att försvara sig, så det är kanske nödvändigt. Hamas är ju en terrorganisation, som inte skyr några medel. Det har inte hållits val i Gaza under sjutton år”.

      Varefter hon snabbt bytte ämne och fördömde bosättningarna på Västbanken. Ja, man kan stödja Israels rätt att försvara sig med de medel som behövs, och ändå vara kritisk mot Israel, Vilket f.ö. även måna israeler är. Israel är ju en demokrati med yttrandefrihet. Vad är Hamas? V-ledaren Nooshi Dadgostar har det inte lett. Partiet har uteslutit en medlem, som angripit henne för hennes fördömandde av Hamas terrordåd 7 oktober. Bra. men tyvärr blandade man in att den uteslutne även tidigare har motarbetat partiledningen. Nu kriteseras uteslutningen av den tidigare V-riksdaglsedamoten Rosanna Dinamarca, som beskyller Dadgostar för toppstyre.

      Vi får hoppas att många partimedlemmar och väljare hör av sig och säger att Dadgostar så här långt har gjort rätt. Men tyvärr har även hon fel om proportionaliteten. Det här är inte tidig medeltid, när en kung ansåg sig ha rätt att döda lika många av en annan kungs undersåtar. som den kungen hade låtit döda av den förönsnämnde kungens undersåtar. Proportionaliten enligt folkrätten handlar om de militära vinsterna, om antalet dödsoffer står i rimlig proportion till de militära vinsterna – och (i det här fallet) vad som skulle hända om Hamas vinner kriget och Israel utplånas.

      Beskyllningarna mot Kristersson för att splittra nationen är grundfalsk. Det han göt är att han försöker ena hela nationen,. infödda och invandrare. moderater och vänsterpartister .Israel-vänner och Israel-kritiker., Nato-anhängare och Nato-motståndare kring ett gemensmt fördömande av Hamas och ett avståndstagande från terrorism-romantiken. Kritiken mot socialdemokratin har varit föredömligt återhållsam. Han har verkligen inte angripit hela S-partiet.

      Vare

     • Sund (inläggsförfattare)

      Ja, Maktalenas häftiga anklagelse att Kristersson splittrar landet genom att tala om terrorromantik och antisemitism inom S är ett riktigt lågvattenmärke. Maktalena är nog den sämsta oppositionsledaren vi sett på länge.

    • Drutten

     Så sant. Islamistnazister är vad det är. S har verkligen blivit ett parti så man skulle behöva säkerhetsbälte i fåtöljen när man numer ser på nyheterna och det kommer inslag där S uttalar sig

 8. Drutten

  Idag torsdag kan vi läsa att tysk polis gjort en mängd tillslag mot anhängare och medlemmar i Hamas och andra palestinska organisationer som är förbjudna i Tyskland. Där säger man att islamister och antisemiter inte ska känna sig säkra i Tyskland.
  Då undrar man VARFÖR i helsike våra ledande politiker inte kan beordra samma sak här. I Sverige får islamistnazisterna skrika och härja hur som helst utan att bli motsagda Jag måste säga att återvandring är ett jädra bra förslag . Det verkar ju till största delen vara de som kommer från muslimländer som är de värsta brottslingarna . Men dom har väl ingen heder i kroppen att tala om. Först fredagsbön och sen ut på gatorna och härja understödda avfamiljen som vid skjutningen i Umeå när morsan sa att sonen var hemma på middag när det visade sig att sen erkände att han var skyldig.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Sverige har nu äntligen fått en regering som börjat vända på alla stenar som Maktalena lovade göra men i vanlig ordning inte gjorde under sina 8 år vid makten.

 9. Jörgen K

  Det utkristalliseras ett medialt beteende som uppenbart måste betraktas som något som måste adresseras.

  Beroende på vem eller vilka som yttrar sig eller beter sig illa så klarar sig vissa med ”Pudel” emedan vissa bara antyder något så är det ett livslångt uthängande.

  Stina Wollter och Märta Stenevi är sist ut med aggressiva attacker på judar, verkar gå under radarn helt tillika med Zara Larsson och Greta Thunberg, de har ju inte ändrat ståndpunkt, de har bara pudlat.

  Så, hur kan det komma sig att media tar sig friheten att skydda denna grupp som verkar få bete sig hur som helst, det ska läggas till ytterligare 160 kulturpersoner samt ett par tusen Hamasförsvarare…

  • Sund (inläggsförfattare)

   DN har för ovanlighetens skull en ledare som kritiserar att ”Stina Wollter ekar samma gamla judehat”. Märta Stenvis hänger på och ger tummen upp för Wollters inlägg. Det är bra att Stenvis är en så odemokratisk, omdömeslös och obildad politiker. I bästa fall försvinner mp i nästa val.
   Strandhäll hejar på alla som buade ut Kristersson på hans ’after work’ samling i Göteborg igår. Strandfjällans omdöme fallerar allt oftare numera. Denna gång visar hon att hon vill begränsa både demokratin och yttrandefriheten, när den kommer från borgerligt håll.

 10. brorson

  1. De kostnader, som jag presenterar här, är visserligen gamla, men proportionerna mellan dem torde vara likartade idag:
  – En fängelseplats: 5.000 kr per dygn.
  – Familjehemsplacering av omhändertaget barn enligt LVU; 15.000 kr / mån.
  Fängelset är alltså hundra gånger dyrare. Tvångsvård enligt LVM på en drogfri anstalt torde inte vara billigare än fängelset. Ett av rekvisiten för tvångsomhändertagande av barn enligt LVU är ”annat förhållande i hemmet”. vilket i de flesta fall torde vara ett modern har träffat en ny man, som är en kriminell missbrukare, som utgör en fara både för barnets liv och hälsa och för barnets psykosociala utveckling.
  Vad gör socialtjänsten? Jo, väljer den billigaste och enklaste lösningen. som enligt min mening är ett grovt övergrepp både mot barnet, som rycks upp från sin hemmiljö, skola och kamrater och sitt biologiska sammanhang, och mot den oskyldiga modern, som råkat bli kär i fel man. Dessutom ökar risken att barnet ska utveckla en kriminell livsstil i stället för att minska, Det är ett fjäsk utan like från politikers sida för missbrukarna och alkoholbranschen. Och värst är KD, som har medlemmar, som försörjer sig som familjehem, och nu lanserar en kandidat, som har erkänt missbruk av cannabis, till EU-parlamentet.
  Regeringen är på fel väg, när man vill öka i stället för att minska antalet LVU-omhändertaganden. Att LVU-omhändertaganden inte har gjorts, när de borde ha gjorts, får inte undanskymma det faktum att det har gjorts ännu fler LVU-omhändertaganden, som inte borde ha gjorts. Både rättssäkerheten, träffsäkerheten och snabbheten i beslutsfattandet måste förbättras. Jag hänvisar för vidare läsning till mina diskussioner på Hanna Lundin-Jernbergs blogg .Antalet befogade LVU-omhändertaganden måste öks inom ramen för en minskning totalt. De lagändringar, som jag kräver av regeringen, är:
  1. Att socialtjänsten får möjlighet att förbjuda en man, som inte är barnets far, att vistas i ett hem. där det finns barn, om mannen har problem med missbruk och / eller kriminalitet. Upprepade överträdelser ska straffas med fängelse.
  2. Att hela familjen, eller en del av densamma (i normalfallet mor och barn) ska kunna tvångsomhändertas och inhysas på annan ort, ex-vis om barnet har börjat umgås med kriminella ungdomar, och detta inte kan fås att upphöra på annat sätt.
  3. Om det är nödvändigt att skilja ett barn från barnets båda föräldrar, ska lagen kräva att man i denna ordning prövar om barnet kan placeras hos en nära släkting, annan släkting. annan medlem av samma klan (kriminella klaner ska uteslutas) eller annat hem med samma religiösa tro som barnets föräldrar.

  Även nuvarande regering stödjer Alva Myrdals kollektivism, som går ut på att ”samhället” alltid är bättre barnuppfostrare än de biologiska föräldrarna, i synnerhet om dessa tillhör underklassen.

 11. brorson

  Tänk vad skolminister Lotta Edholm, L, har lyckats ställa till med under bara drygt ett år: infört marknadsskolan, infört det fria skolvalet,. infört segregerade stadsdelar, avskaffat bussningen av barn från helsvenska bostadsområden till de s.k. utanförskapsområdena. Hon har ju också ersatt kunskap med värdegrund, avskaffat skolbiblioteken och ersatt böcker med datorer,. bytt ut lärarna mot mobiltelefoner. Kanske en bra idé inför pandemin, Men i stället för att utnyttja denna möjlighet till hemundervisning, bestämde Tegnell att ungarna skulle gå till skolan och ta med sig smittan hem till äldre slåktingar i trångbodda utanförskapsområden i det vansinniga experimentet med flockimmunitet.

  De dåliga skolresultaten har ingenting att göra med invandringen, att krigen hindrat ordnad skolgång under de sista åren i hemlandet, samt att man bytt till svenska läroplaner i stället för att bygga vidare på den undervisning, som man dock fått i hemlandet? Varför har inte de lärare, som också fanns bland flyktingarna sköta undervisningen av flyktingbarnen? Varför skulle de göras om till svenskar? Asyl ska vara ett tillfälligt skydd, medan man behöver skydd. Sedan ska man åka hem. Det borde i varje fall ha varit målet även för flyktingbarnen. Om kriget dragit ut på tiden, eller om man av andra orsaker fått in så stark anknytning till Sverige, så att man inte vill återvända hem, kunde man ha bytt inriktning, efter att ha fått grundkunskaperna av egna lärare,. på det egna språket och enligt det egna landets läroplaner (som f. ö. hade varit mer inriktade på kunskap än de svenska.

  Och är det verkligen så bra att blanda elever med helt olika förutsättningar att tillgodogöra sig undervisningen? Med blandade klasser blir det undervisning som möjligen passar medelmåttorna, om ens dem, men varken de, som har det lätt eller de, som har det svårt. Syftet från poliitikerna verkar vara att alla ”ska få chansen att göra klassresor”, som om arbetare inte längre behövs. Eller ska nya arbetare importeras för varje generation, eftersom tidigare generation arbetares barn ska göra klassresor?

  Sossarna har blivit ett parti för den nya medelklassen. utan minsta ambtion att göra det attraktivt att vara arbetare. Följden har blivit en omfattande arbetslöshet bland akademiker, med utbildningar som inte lett till jobb. Utbildningar, som leder till jobb, har de ju inte haft tillräckliga förkunskaper för att klara av. Akademiker utan minsta erfarenhet av praktiskt arbete tränger undan arbetare med sådan erfarenhet från jobb som arbetsledare och chefer på mellan-nivån. Ingenting verkar längre fungera i Sverige.

  Hur ska det gå, när Sverige åter ska bli en kärnkraftnation? Ska det lyckas ännu bättre än förra gången, nu när vi kommer att få manliga lucior och könsneutrala reaktorkonstruktörer? Som kommer att ägna personaltoaletterna större intresse än reaktorsäkerheten …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.