Allsköns funderingar om politik

Storleken har betydelse

Socialdemokraterna har nu ’kommit ut’ och publicerat en intern rapport om hur partiet i flera decennier misslyckats med sin invandrings- och integrationspolitik. Slutsatsen är att problemen har tilltagit p g a att partiets migrations- och integrationspolitik varit otillräcklig. Till Aftonbladet säger Lawen Redar, partiets kulturpolitiska talesperson och rapportförfattare, följande:

-Jag tycker vi ska vara djupt självkritiska. Jag är kritisk både mot mig själv och mitt eget parti.

En av orsakerna har varit partiets oro för att förknippas med Sverigedemokraterna, säger Redar till Aftonbladet:

-När SD klev in i den nationella politiken 2010 behövde alla partier markera mot dem. Det har omöjliggjort en seriös integrationspolitik och debatt. 

Alltid SD:s politik som är fel.

Stora, starka sossepartiet med ’storheter’ som Annika Strandhäll, Morgan Johansson, Lena Hallengren, Anders Ygeman m fl har alltså förlamats av rädsla som hindrat dem från att våga ta problemen på allvar och öppet erkänna att invandringen från utomeuropeiska länder med annan kultur, religion, skolsystem, utbildningsnivå, språk m m kräver samhällsinsatser och resurser i mycket större omfattning än den arbetskraftsinvandring som tidigare skedde. Så patetiskt!

Apropå sossarna släppte den fackföreningsnära tankesmedjan Arena Idé en rapport om invandringens intäkter och kostnader i Aftonbladet 1 juli 2015, SD:s dag i Almedalen. Rubriken löd:

”Sverige har tjänat 900 miljarder på invandringen”.

DN skrev om rapporten och citerade organisationens chefsekonom Sandro Scoccos kommentar till tidningen:

Det innebär att Sverigedemokraternas idé om att finansiera försvarsutgifter eller att rädda äldreomsorgen genom minskad invandring helt enkelt inte stämmer.

Arena Idé hävdade att Sverige utan invandringen hade haft sämre järnvägar, mindre försvar och forskning av lägre kvalitet. Sandro Scocco har inte gjort mycket väsen av sig efter den rapporten.

Anders Borg, finansminister i Alliansregeringen, har i dagarna också lyft bladet från munnen efter år av tystnad. I Expressen 9 dec ’kommer han ut’ och säger bl a:

-Vi begick stora misstag med invandringen.

-Kostnaderna för invandringen har blivit betydligt större än vad vi trodde, säger han, och pekar på både kriminalitet och hederskulturer som brett ut sig.

Borg, finansminister i Alliansregeringen, utsågs till Europas bästa finansminister av Financial Times 2011. Borde han inte ha kunnat räkna ut det redan när det begav sig? Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att invandring av lågutbildade från hederskulturer till en liberal demokrati och välfärdsstat medför stora kostnader och samhällsproblem. Men Borg och Reinfeldt vägrade att erkänna att deras migrationspolitik inte fungerade och lagom till valet 2014 bad de oss svenskar att öppna våra hjärtan (läs plånböcker). Efter valnederlaget hävdade Borg fortfarande att deras liberala invandringspolitik varit rätt. Reinfeldt försvann med svansen mellan benen redan på valnatten.

Det har tagit många år för Borg att erkänna migrationshaveriet. Reinfeldt kommer nog aldrig att erkänna sin skuld i frågan, men det är dumt att förvänta sig stora saker av små människor. SD och ’det sovande folket’ såg däremot långt tidigare hur förödande Alliansens migrationspolitik var för Sverige och hur storleken på migrationsströmmarna och kostnaderna för den växte.

Inte blev det bättre efter de rödgrönas regeringstillträde 2014 och Löfvens ”Refugees Welcome! Mitt Europa bygger inga murar”. Varför har vi inte gått man ur huse för att protestera mot en invandringspolitik som innebär att vi skattebetalare förväntas försörja en allt större del av världens befolkning, samtidigt som vi tvingas se på hur vården speciellt för våra äldre drabbas av ständiga nedskärningar?

En annan moderatpolitiker som såg verkligheten var dåvarande migrationsminister Tobias Billström. Han påpekade att volymen invandrare borde minskas. Vem kommer inte ihåg Reinfeldts omilda behandling av honom, när han offentligt dömde ut Billströms uttalande?

-I partistyrelsens uppdrag till den här arbetsgruppen så pratar vi inte på det sättet. Invandring berikar Sverige och ett ansvarsbärande parti som Moderaterna vill bli en balanserande röst mellan de som aldrig ser några problem och de som aldrig ser andra människor.

Först nu, när sossarna gått ut och erkänt att deras invandrings- och integrationspolitik varit misslyckad, går Borg ut i Expressen och erkänner att även Alliansens migrationspolitik varit dysfunktionell:

”Anders Borg säger sig fortfarande vara övertygad om att invandring berikar landet, men storleken på migrationen har samtidigt en avgörande betydelse, slår han fast. I synnerhet har integrationen av de stora invandrargrupper som kommit från Nordafrika och Mellanöstern misslyckats, säger han. 

– Våra höga humanitära ambitioner vid de här konflikterna gjorde att vi fick stora grupper från Syrien, Irak och Somalia. Det är klart att det hade stort humanitärt värde, men kostnaden har ju visat sig vara väldigt hög. 

– Vi begick misstag, rätt stora misstag, och det kommer ta rätt så lång tid att åtgärda det. Nu måste vi ha en migration som är väsentligt mindre.”

Borg anser idag att invandrare ska assimilera sig, något som sågs som rasistisk SD-politik när han var finansminister. Nu menar han att invandrare ska anpassa sig till svenska värderingar, arbeta, lära sig svenska och ta del delta fullt ut i det svenska samhället.

Vi skattebetalare och invånare tvingas nu leva med Alliansens och de rödgrönas stora misstag och oförmåga att inse att storleken har en avgörande betydelse.

Läs även: https://www.expressen.se/nyheter/sverige/anders-borg-vi–begick-stora-misstag–med-invandringen/

 

17 kommentarer

  1. tjalle

    Inte så konstig ,de har klamrar sig fast vid makten. Och det har varit för att vara PK när rasistkortet kommit upp.Alltså feghet

        • Sund (inläggsförfattare)

          Ja, men hur kan vi låta oss luras gång på gång av samma lurendrejare? Helt ofattbart att vi litar på politiker som gång på gång struntar i landets och folkets bästa och misslyckas med att genomdriva den politik de gått till val på?

  2. Basic Rules

    Bra fråga, vilket parti och vem/ vilka skulle det vara?
    SD ,som och utmålat sig som ’radikalt ’ alternativ har en ledning som är rädd för kunniga och starka personer. Sådana sparkas eller utmanövreras, exempel är Roger Richthoff och Elsa Widding..
    Problemet finns i Väst, det är den världen jag lever i. Sämre uppsättning politiker har aldrig skådats generellt.
    Schoultz, Stollenberg, Boris, Macron mfl, ja Ursula så klart!
    Sen finns bland oss själva räddhågsna, vilsna, och naiva medborgare. Vissa rena Morons.
    Vi får söka orsaken i att det faktiskt finns onda makthungriga ledare och politiker därute-
    Korrumperade, som av vänstern en gång kallades för Stor-/monopolkapitalet – och dess medier.

    • Sund (inläggsförfattare)

      Jag tror att en del av förklaringen bakom rädda och svaga politiker är att många gått med i sina resp partier i unga år, innan de hunnit skaffa sig utbildning, bildning, arbetslivserfarenhet, livserfarenhet eller utvecklat sin personliga potential, inre trygghet och självkänsla. Dessa ’politiska broilers’ lockas av makten och lär sig att trixa, fixa och kuppa för att uppnå den. Starka personer med självkänsla, livserfarenhet, bildning och kompetens blir då hotfulla och rensas bort av makthungriga broilers, som inte klarar av att konkurrera på lika villkor. En annan förklaring är att de som innehar makten i ett parti tidigt skaffar sig en position genom att knyta till sig ’nyttiga idioter’ i partiet som sköter nomineringsprocessen inför val och placeringar på valsedlarna. Det blir som ett självspelande piano. Om vi tar Umeå som exempel, kan man fråga sig varför en stad med så många kompetenta medborgare inte har fått fram fler ’vassa’ politiker. En orsak är nog det smutsiga politiska spelet som äger rum i partierna.

  3. Jonsson

    Ruinfeldts ”öppna era hjärtan” gick ut på att migrationen hade urholkat reformutrymmet. FR kunde ha sagt förlåt till Sverige, istället för det där hjärttramset. Så det är ingen nyhet vad Anders Borg nu låtsas erkänna. Han kan bli ny ordförande i LKAB och gröna drömmen. Ny moderatledd blåsning för Sverige?
    Sossarna är lika oseriösa de. De har trots rapporten bestämt att Sverigedemokraterna är deras huvudmotståndare. Detta väcker farhågor!
    Ska S fortsatt lägga krutet på att svartmåla SD, eller tänker de kidnappa politiken? Hur ska de lyckas lura tillbaka väljare?
    Strandhäll har fullt sjå med att gå igenom de tusentals blockeringar hon gjort på diverse sociala medier. Detta för att få Säpo att agera i hennes sak. Hon har visst fallit i glömska, när ju polisen fått mycket annat att stå i.

    • Sund (inläggsförfattare)

      Jag har mkt svårt att tro att F R kan be ngn om förlåtelse. Så stor är han inte. Betr Borg som påläggskalv till ordförandeposten i LKAB när Persson lämnar, avvaktar jag tills jag ser vad som händer med de ’gröna bubblorna’, som bara genomförs om staten betalar, d v s om du och jag betalar för kalaset.
      Det är inte sossarna som avgör SD:s framtid. Det är du och jag och alla övr väljare som avgör hur SD:s framtid blir. Så länge Åkesson orkar, kommer de nog att klara sig bra, men …
      F ö är Strandfjällan ingen fjäder i hatten för ngt parti. Hon är ett personligt och politiskt haveri.

      • Drutten

        Så sant det är vi väljare som avgör det hela. Fler som ännu röstar på S måste vakna och inse att med S vid statministerposten så kommer det öppna hjärtat ännu en gång öppnas på vid gavel och drt lär nog S hjälpryttare se till.

        • Jonsson

          Alla sovande kommer få ett chockartat uppvaknande – om S/Mp återkommer till makten.
          Energikrisen är inflationsdrivande och S/Mp bär skulden. MardrömsPartiet (Mp) har ju lovat riva upp nya kärnkraftssatsningar. Jag tvivlar inte på det.
          Om Mp haft runt 20 %, då kanske Sverige till slut blivit av med dem. De flesta av oss vill nog inte leva i armod, utan ström, värme och svältande i Hedenhös grotta.
          Oklart också om någon vill köpa energikrävande dyrt grönt stål från LKAB.

  4. Jan Sjöström

    Hej Åsa!

    Vi är alla ett resultat av vår samtid. Narrativ som hämtas ur
    mediala skrik i naiv egennytta, blir så stundens sanning!

    Ingen är illegal, allt till alla, rör inte min tiggare. 9 000.000
    triljoner i samhällsvinst räddar vår Svenska glesbygd. Vi i
    Världens rikaste land överlever inte utan nytt blod – ty vår
    barbariska ”icke kultur” kräver ständig import av nya gäster
    att försörja!

    Mediala nyttor får inte förlora i betydelse. Överleva ger syftet
    illegal – parallella strukturer – gäng knutna till klankultur är i
    yttersta mening det pris vi enligt media måste betala för en
    Svensk framtid överhuvudtaget!

    I sann socialistisk anda påbjuder så media godhet. Funktion
    som lösning i anarkins sakfrågor, översätts till angiverilagar
    i nazistisk anda. T o m de som borde veta bättre, P R O ser
    nu likheter med 30 talets Tyska jakt på judar.

    Kampen om makt är kampen om den egna nyttan, ingenting
    som kräver annat än egoismens alla ankare således.

    Att vara vag, att vara i avsaknad av bestämd åsikt – ofta i ett
    läge av opposition mot den egna politiken är ett särdrag
    som nu alltid tillåts belysa Svensk nutidspolitik.

    Förlåt oss, ty vi vet inte vad vi sysslar med blir alltid svaret i
    en reaktiv åtgärd kommen ur politiskt särintresse när makten
    upplevs kräva skyddande tillsyn.

    Frågan blir således: Hur kan någon tänka sig en röst på den
    som kontinuerligt behöver gå i opposition mot konsekvensen
    av sina tidigare beslut?

    Svaret är att stora delar av stödet röstar på den egna nyttan,
    en konsekvens av att (S) skapat / styr de normer som är vårt
    hela samhälle. Avund och polarisering blir så kittet i den
    socialistiska förutsättningen.

    Folkhemmets unika strukturer ger våra unika förutsättningar.
    Svensk blandekonomi garanterar så socialismens grunder.

    • Sund (inläggsförfattare)

      ”Hur kan någon tänka sig en röst på den som kontinuerligt behöver gå i opposition mot konsekvensen av sina tidigare beslut?”
      Det undrar jag också, men det beror nog på att nästan alla partier agerar så.

      • Jan Sjöström

        Hej!

        ”Alla partier agerar så”

        Ja, det är det som är problemet.

        En svagt bildad befolkning utan vetskap i orsak och verkan
        blir så enkla offer in i den tillfällets ism som naiv godhet ger
        och alltid kräver. (Medial egennytta överlever inte längre en
        konsekvensbaserad beskrivning av verklig verklighet.)

        Lägger vi därtill straffvärdet av att obstruera – i och av media
        beskriven s k värdegrund är anarkins dysfunktion, (individens
        och frihetens röst) – liktydig med demokratins död.

        Medial lösnummer mentalitet tillåts ta över. S k puffar d v s
        rubriker blir så sista spiken in i det Svenska ”folkets yttersta
        vilja”. Att avstå verifierad vetskap genererar så slutligen den
        avgrund all historielöshet garanterar.

        Kan vi / vill vi vända detta borde då vara huvudsaklig fråga!

        • Sund (inläggsförfattare)

          För att vända detta behövs vilja, uthållighet, engagemang, insikt, kunskap och förmåga att se vad som sker bakom det som synes ske. Jag måste erkänna att jag tvivlar på att det sovande folket har det som krävs för vända dagens utveckling/avveckling.

  5. brorson

    Sverige har blivit landet bak har blivit fram. Nu uppges följarna vara chockade av att en kvinnlig Lucia har framträtt på en gaybar., Jodå, hon var en äkta kvinna, inte en utklädd man. Besökarna på sådana ställen är kanske mer normala än heterosexuella politiker som fejkar solidaritet med homosexuella under prideveckan?

    • Sund (inläggsförfattare)

      Lucian ifråga var ’holywoodfrun’ Gunilla Persson. Hon är i Sverige för att delta i Melodifestivalen och tar förstås i vanlig ordning alla tillfällen till att få uppmärksamhet. Oskså kronofogden i samarbete med polisen bevakar henne, då hon har en skatteskuld här på ca 600 000.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.