Allsköns funderingar om politik

’REDWASHING’

Den 28 november förra året ’kom S ut’ med att deras integrationspolitik inte fungerat och att de därigenom bidragit till Sveriges integrationsproblem. Enl en intern rapport, En ny riktning för Sverige 2030, författad av riksdagsledamoten Lawen Redar (S), beror detta haveri på SD:s inträde i riksdagen.

När SD klev in i den nationella politiken 2010 behövde alla partier markera mot dem. Det har omöjliggjort en seriös integrationspolitik och debatt.

Alltid någon annans fel. Men nu lovar S att:

-Sverige ska bli mer som Sverige.

/vi/ vill genomföra insatser vi tidigare inte gjort i en skala vi tidigare inte sett.

Allt nedskrivet i Redars rapport.

SvT ägnar redan samma kväll ynka 70 sekunder åt att Sveriges största parti tvärvänt i en av sina viktigaste frågor. På sociala medier har det riktats hård kritik mot statliga SVT och SR för att man inte skärskådat påståendena från S. Åkessons förslag om att riva moskéer får däremot 24 minuter med kommentarer från flera analytiker och tyckare. Vem kan ta Public Service på allvar efter denna undermåliga och oprofessionella skillnad i granskning?

Att ’betongpartiet’ efter åratals förnekelser plötsligt insett att deras migrationspolitik varit rena haveriet innebär en positionsförflyttning och förändrar radikalt det politiska landskapet. Detta borde väl ändå ha varit en större sensation för SvT än att Åkesson vill utrota islamism och de moskéer, där den frodas och sprids. Det är ovärdigt av Public Service att behandla politiska partier så olika och att undanhålla oss tittare så viktig information. Eller kan det möjligen vara så att inte heller P S tar sossarnas tvärvändning på allvar utan misstänker att det kanske är retorik snarare än faktisk politik det handlar om?

Stefan Löfvens Europa byggde inga murar och bara under hans tid som statsminister utfärdades uppehållstillstånd för ofattbara 814 216 personer. Innebär S tvärvändning att partiet nu ska börja ställa krav på alla invandrare att anpassa sig till svenska förhållanden och lagar? Nej, sådana krav på invandrare lyser fortfarande med sin frånvaro. Det är vi svenskar som mer aktivt ska blanda oss, läs ’tvångsblandas’, med invandrare och nya befolkningsgrupper, d v s samma politiska grundidé i ny språkdräkt.

På senare tid har vi sett hur t ex finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholms kommun lagt fram förslag på att miljonprogram ska byggas ihop med villor. 2023 meddelade sossarna att stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta skulle slås ihop till nya stadsdelen Järva. I november meddelade S och deras samarbetspartier i Sandviken (som spåddes tjäna så enorma pengar på invandringen) att elever på mellanstadiet i Västanby, där majoriteten av eleverna är svenskar, ska bussas till en skola i ett utsatt område. Barn och medelklassinvånare ska hjälpa S att genomföra den integrationspolitik som partiet misslyckats med. Svensk medelklass och skolelever tvingas som vanligt agera ’stötdämpare’ när S ska ta itu med segregationen.

Sossarnas taktik och retorik går nu ut på att lansera viss självkritik utan att erkänna att integrationsdebatten var tabu redan i november 2002, hela 8 år innan SD kom in i riksdagen. Då använde Göran Persson benämningen ”social turism” för att motivera EU:s införande av övergångsregler som skulle hindra missbruk av svensk välfärd. Laila Freivalds, som då var utrikesminister, reagerade och menade att uttrycket ”öppnade för främlingsfientliga krafter som skulle kunna utnyttja situationen”. SSU och dåvarande Broderskapsrörelsen höll med om kritiken. Därför är Lawen Redars påstående att partiets integrationspolitiska haveri beror på SD i högsta grad rena bluffen.

Den 29/11-23 skriver Johan Westerholm följande på sin Ledarsidorna.se:

”De interna utrensningarna av kritiker påbörjades inför valrörelsen och den ordinarie partikongressen 2009. Jag var då inbjuden på ett arbetsinternat på Bommersvik för att testa några av de kampanjmetoder i Sverige som utvecklats av Barack Obamas kampanjstab inför valet 2010. Konceptet skulle provköras under valrörelsn till Europa-parlamentet 2009.

Vid internatet, där bland annat Aftonbladets dåvarande ledarredaktör Karin Pettersson deltog togs de första stegen att göra sig av med Nalin Baksi ( f Pekgul) som då var ordförande för S-kvinnor. Andra idag namnkunniga var Johan Ulvenlöv, LO:s tidigare valledare samt Sara Gunnerud som senare under en tid var studieförbundeet Ibn Rushd kommunikationschef. 

Baksi togs Inte upp separat i en formell mening utan i pauserena så tog flera deltagare, alla kvinnor och ingående i Rebella-nätverket, upp allt från samarbetsproblem med Baksi till att hon skulle vara islamofob.

De menade att hon gjort sitt och skulle ersättas med Lena Sommestad, tidigare miljöminister (S).”

Och Lawen Redar? Redar var redan då (2011) en del av den nya kommande partielit som Carin Jämtin pekat ut. Och tidigt ute med att kritisera de som vågade ställa kritiska frågor med att de lät som Sverigedemokrater.

Även om mycket i Socialdemokraternas arbete ter sig nödvändigt och i fleras ögon tillräckligt finns en ny beröringsskräck. Att Redars m.fl historia kommer upp till ytan och att någon kommer beskriva i detalj hur det gick till när andra kritiska medlemmar, som Carina Hägg och Ann-Sofie Hermansson mer eller mindre motades ut ur partiet i ”bad standing”.

Förnedrade och bespottade.

Det är först den dagen som de som var arkitekterna bakom utrensningarna från 2009 och framåt själva är utrensade som Socialdemokraterna kan förnyas. Vilka dessa är är väl känt, om inte annat av dom som blev offer.

Och ansvaret för att det sker? Det ligger hos Magdalena Anderson som nu behöver bevisa om hon är en del av lösningen. Och inte huvudproblemet.”

Detta lär vi nog vänta förgäves på.

Ref: https://ledarsidorna.se/den-socialdemokratiska-inkvisitionen-klarar-sig-utan-granskning-igen/

46 kommentarer

 1. Drutten

  Numer orkar man inte ens höja på ögonbrynen när S eliten är på tapeten då dom aldrig förnekar sig i sin makthunger och röstfiskar i grumliga vatten för att inte säga lerpölar.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Idag publicerar de nya fabler på SvD: Sverige ska bli tryggare och starkare av Andersson och Baudin.
   Varför har de inte genomfört detta under sina senaste 8 år vid makten?

   • Jan Sjöström

    Hej!

    S partiet har styrt Sverige i princip ohotat i decennier. (Av
    de senaste 30 åren i 22 år.)

    Att så tydligt avstå ansvar kan knappast vara ett alternativ
    för något annat parti i Världen. (Svensken vill verkligen ha
    den verklighet och de problem partiet genererar)

    Skjutningar och bomber drabbar ingen oskyldig och beror
    i allt på s k socioekonomisk utsatthet. Vi har för få
    ungdomsgårdar var den konsensus partiet och alla dess
    möjliggörare försett oss ”lyckliga Svenskar” med i årtionde
    efter årtionde.

    Oavsett dessa faktum kan vi konstatera att partiet ”knäckt”
    de s k gängen under hela deras tid som regenter. Morgan
    Johansson har vid upprepade tillfälle borstat av sig kritik i
    nuvarande samhällsutveckling.

    D N 2017-09-05.

    Vi knäcker nu gängen, en gång för alla säger Morgan i en
    självsäker ton.

 2. Jonsson

  Så när SD kom in i riksdagen, då valde S att lämna de integrationsbehövande i sticket, alltså. Låter som en efterkonstruktion. Inte alls trovärdigt.
  När jag ögnade igenom debattartikeln i SvD, noterade jag att S fortsätter ”markera” mot SD. Hur blir det med integrationen nu då? Allt fokus på att istället göra tvärtemot SD? Samma procedur som alltid…
  Jag tror att Hajen kommer bli nästa partiledare för Socialdemokraterna.
  Magdalena vill ju så gärna ge bistånd till syskonpartiet Fatah, trots risken att Västbanken dras in i kriget.
  Socialdemokraterna lierar sig med vem som helst. De kommer att ge Mp fria händer att sabotera sossarnas påstått ”älskade” Sverige.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Nöden har ingen lag när det gäller sossarnas makthunger, inte heller när det gäller medias partiska behandling av partiet.

 3. brorson

  Eftersom jag minns de mycket uppskruvade hatkampanjerna mot dåvarande migrationsminister m,m. Leif Blomberg, S, som hade en fackligt förflutet inom LO, pubicerar jag här ett citat ur Wikipedia ”Han var 1994–1996 biträdande arbetsmarknadsminister (med ansvar för integrations-, migrations- och arbetsrättsfrågor). I sin roll som minister deklarerade han att den svenska flyktingpolitiken skulle inriktas på att förhindra att människor utan skyddsbehov kom till landet, och att flyktingar i ökad utsträckning skulle få hjälp i sina hemländer.[2] Detta ledde till kritik från de som förespråkade en annan invandringspolitik, och bland annat krävde företrädare för Broderskapsrörelsen att Blomberg skulle avgå.”

  Han var den sista verkliga arbetarledaren inom den s.k- arbetarrörelsen. Hatkampanjerna mot honom får kampanjerna mot SD drygt tio år senare att framstå som en ljum sommarvind. Fastän hans oväntade och plötsliga död 1998m endast 56 år gammal, verkar ha haft naturliga orsaker, har jag hela tiden haft känslan att hatkampanjerna knäckte honom, att han inte orkade ta tag i sin vacklande hälsa. Fastän hans migrationspolitik idag inte framstår som exceptionellt radikal, var den det för sin tid, ett tidigt försök att bryta en utveckling som gick åt helt fel håll.

  Under den här tiden var det ö,h,t, ingen som såg SD, som just hade påbörjat utrensningen av nazister, som en blivande politisk kraft. Ledningen av SD hade just tagits över av f.d. centerpartister, som var EU-motståndare och tydligen hade lockats av partinamnet. Att skylla S´ havererade migrationspoliti på SD, att man inte ville låta som SD. är därför fullständigt sanslöst. Det handlade om maktkamp inom S, LO- företrädarna, de som företrädde den svenska arbetarklassen, skulle kastas ut. De svenska arbetarna, som så länge utgjort S´kärnväkare slulle ersättas med lättmanipulerad importerad valboskap, utan rötter i den svenska folkrörelsetraditionen.

  Det är ju dessutom fullständigt sanslöst att skylla sin egen politik på ett parti,. som man inte har haft något samarbete med. Att man var tvungen att ta avstånd från SD är inte bara krystat, utan det är ren historieförfalskning. Det började ju långt innan merparten av de svenska väljarna ens hört talas om SD. Det normala, när ett partu börjat föra en pollitik, som partiet ifråga egentligen ogillar, är ju att man ser sig tvingad att kompromissa för att bilda majoritet. Det hade varit mer hederligt att skylla på MP än på SD. Men inte ens det hade varit helt okej.

  De långa knivarnas natt inom S, började ju redan innan MP var påtänkta som regeringspartner, medan man forffarande såg MP som ett borgerligt parti,. som det var uteslutet att samarbeta med. Men fraktionsstriderna inom S under 90-talet öppnade väl för MP, som behövdes som bundsförvant i de striderna. De utrensningar inom S, som Westerholm jar skrivit om, nådde ju sin kulmen under slutet av 00-talet, sedan dåvarande partiledare Mona Sahlin bakom ryggen på si egen partistyrelse lovat ministerposter åt MP under hela 10-talet.

  • Sund (inläggsförfattare)

   S skyller dessutom på Mp att miljö- och klimatpolitiken blev misslyckad. Alltid någon annans fel när S inte lyckas.
   Jag hoppas att partiet totalt misslyckas med sin pågående historierevisionism.

 4. Jan Sjöström

  Hej!

  I kamp för makt blir ”verklig verklighets” beskrivningar aldrig
  välkomna. Krig blir så återigen fred. När partiet (S) åter och
  åter igen, behöver tillrättalägga (motsäga) förra månadens
  s k värdegrunder. Återstår vad av den ism i vilken partiet ser
  sin valmanskårs alla förutsättningar?

  Sällan har politisk skönlitteratur träffat mer rätt än just i detta
  nu! Georg Orwell och dystopin 1984 kan med fördel ses i
  ljuset av S partiets nuvarande kamp för att skriva om den
  nutidshistoria man så långt – ihärdigt försökt försvara.

  Det blir således som vanligt någon annans fel, när partiet går
  mot egna misslyckanden. Vi har varit naiva, vi förstod inte
  bättre o s v – o s v. (ofattbart att någon ser nytta i en röst på
  den som inget vet eller förstår)

  Allt går att sälja – allt går att förpacka. När så vårt Svenska S
  parti återkallar tidigare heliga värdegrunder, tystnar alla de
  mediala strukturer som i uppgift har att garantera partiet makt.

  Var är husses röst och vilja, är fallet för maktens kollaboratör
  och agitatorer, när vinden återigen nu vänder.

  Den största frågan är och förblir: Hur säkerställs demokratins
  förutsättningar med mindre än att mediala ”sanningar” kan
  ges empirins ifrågasättande.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Oavsett vilka galenskaper och lögner S presenterar ”tystnar alla de mediala strukturer som i uppgift har att garantera partiet makt”. Dessa mediala strukturers statsbidrag måste bara reduceras kraftigt.

 5. kenth

  Hej ja SVT är styrt att visa det som svenskarna skall se
  inte vad dom vill se.
  Ta t.ex juniorvm i ishockey…killarna visades gladerligen på svt.
  tjejerna är förpassade till svtplay.
  Radio och tv ärmedier som hjärntvättar folket tro på allt dom ser
  och ett medium som kan styra om folket dit de styrande vill.

 6. brorson

  Finna mycket jag skulle viljas säga nu, Vi måste stödja Israel och hoppas att USA inte sviker. Den moderatledda svenska regeringen måste upphöra med SITT proxykrig i Ukraina och rusta upp det svenska försvaret. Zelenskij är visserligen ingen diktator, men en marionett och det är ännu värre. USAm NATO och EU kan inte splittra sig på två storkrig (och flera småkrig som kan eskalera till nya storkrig) utan vi måste resolut stödja Israel och de goda krafter som trots allt finns i muslimvärlden.

  Vi måste agera kraftfullt mot FN och interrnationella domstolen i Haag, som har lånat sig till Hamas´folkmordspropaganda. Istrael bedriver inget folkmord i Gaza, utan det var Hamas som påbörjade ett folkmord på judar den 7 okt, men lyckades inte fullborda sina avsikter, som helt klart var att utrota alla judar inte bara i Israel utan även i Europa. Public service lånar sig också till folkmordspropaganda mot judar.Skylla på offren. Public service är ett allvarligt hot mot den svenska demokratin, när man har gjort partidardebatterna till något slags välregisserade underhållningspropratM med nästan färdigskrivna repliker.

  I mitten stör rektorerna Anders Holmberg och Camilla Kvartoft, som ger ordet till magistrarna (en handfull handplockade forskare)m som talar om HUR DET ÄR. Sedan går ordet till eleverna (politikerna) som blir tillsagda att förklara vad de har lärt sig. Eleverna är dessutom uppdelade på olika skolklasser, så att det inte blir någon egentlig debatt. Emellanåt får de dessutom sträcka upp händerna för att visa att de är ENIGA om att magistrarna har rätt. Och mest enig är förstås MP-representanten, för enig med honom är ju rektorerna. Alltid.

  Minna ni för resten Håkan Juholt och hans korta tid som sosse-ledare? Med idrotten som förebild (idrotten arrangerar själv matcherna och säljer sändningsrätten till högstbetalande TV-bolag) ville han att politiken själv skulle arrangera partiledardebatten, Han var fräck nog att antyda att säningsrätten kunde säljas till TV4, som inte alls verkade uppskatta erbjudandet., Kollegialiteten och ryggkliandet mellan media far för stort för det. Är det ö.h.t. någon skillnad på ”sanningarna” i –SVT och TV4? Juholt tvingades bort från partiledarposten inom S av ett både makalöst och välregisserat mediadrevm som alla de stora Stockholms-redaktionerna deltog i.

  Jag har tidigare skrivit att S förlorade senaste valet med avsikt, vilket du har haft svårt att tro på, för sossarnas mål är ju att erövra makten och behålla den. Och javisst, jag vet inte säkert. Men S-ledningen försstår nog värdet av taktiska reträtter, ett steg bakåt och sedan två steg framåt. Ledande sossar, bland dem särskilt Damberg, har förstått vad som måste göras för att inte Sverige ska sjunka ner ännu djupare i träsket. Men de besluten kunde S inte ta utan att partiet hade splittrats. Få se nu hur länge den M-ledda (enligt S den SD-ledda) regeringen får hållas,. innan S tycker att det är nog.

  Nu har S passat på att göra självkritik för invandringen, men har skyllt på SD. Budskapet framfördes av Lawen Redar (någom med svenskt namn hade varit otänkbart), menmycket tätt bakom henne stod partisekreteraren Tobias Baudin och vaktade hennes tunga, för att hon inte skulle säga för mycket. Lösningen på dis-integrationen är enligt S att kuddflickor (av de manliga eleverna kallade horor) skjutsas från svensktalande områden till områden,. där inte ens skolpersonalen talar svenska utanför jobbet.

  Kuddflickor kallas snälla flickor, som placeras mellan stygga pojkar i skolsalarna, för att de inte ska komma åt att puckla på varandra. En tanke är väl också att medelbetygen i utanförskapsområdena ska höjas. Sverige ska blandas.

  • Sund (inläggsförfattare)

   ”Få se nu hur länge den M-ledda (enligt S den SD-ledda) regeringen får hållas, innan S tycker att det är nog.” Den M-ledda regeringen kommer att få fortsätta tills S ser att de åter kan bilda en majoritetsregering tillsammans med V, Mp och C och ta över regeringsmakten.

 7. Jonsson

  Svenska politiker har blivit sämre på att stödja Israel. 21 april 2006 skrev VK/ TT att Centern i Malmö bjudit in Hamasledare i maj. Folkpartisten Birgitta Ohlsson protesterade kraftigt och ville förvägra terroristerna inresa till Sverige. Carin Jämtin såg inga hinder, hon ansåg det vara skillnad på denna av EU och FN terrorstämplade organisationen och dess enskilda medlemmar! Centerpartistiske inbjudaren Bassem Nasr var Palestinska föreningens talesman och etta på Centerns riksdagslista i Malmö. Oproblematiskt tyckte Centerns utrikespolitiske talesman Agne Hansson.
  Nuförtiden har tydligen Liberalerna blivit mer intresserade av islamism. Inte bara S, Mp och C.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Ja, stödet till Israel bland svenska politiker har sjunkit. Inte ens Hamas plötsliga och våldsamma attack på Israel verkar ha förbättrat stödet.

   • Jörgen K

    Anmärkningsvärd attityd som visas, diametralt från all logik och sans.
    Här ser man hur extremt fokuserad man är att skuldbelägga Israel, inte bara enskilda utan även kultureliten, samfunden och många etablerade politiker som utger sig för att besitta moralen och tolkningsföreträdet.

    Men till skillnad från i princip alla andra oroshärdar i världen så lyckas man fullständigt bortse från allt, hur konstigt det än må vara. Debatten saknar förmåga att lägga in verklighetsförankring och källkritik i varje del, tävlingen att inte säga men mena ”Juden Raush” är sedan länge i gång.

    Senaste utspelet från Miljöpartiet är en önskan att ansluta Sverige till Sydafrikas anmälan av Israel till Haag, nedan två länkar som behandlar frågan utifrån verkligheten.

    https://miff.se/varlden-och-israel/sydafrikas-anklagelse-om-folkmord-ar-ett-cyniskt-missbruk-av-internationella-domstolen/

    https://miff.se/varlden-och-israel/sydafrika-kan-bli-medskyldig-till-terror/

    Sedan apropå att glömma, hur är det med Syrien under Assad? Han och hans far har väl dräpt runt en halv miljon av sina landsmän utan att någon tycker att det är ens ”tråkigt”… Att Ryssland är aktiv där, är knappast någon större hemlighet. Turkiet med sin utrensning verkar också gå under radarn. Ryssland och Irans oheliga allians flaggar för stora framtida oroligheter.

    Där kommer vikten av att mota ut Ryssland ur Ukraina så fort det bara går, misslyckas det faller vi snabbt tillbaka till järnridåns mörka tidevarv

    • Sund (inläggsförfattare)

     Tydligen är Sydafrikas anklagelse om folkmord en bricka i landets aktuella val enl uppgift. Men jag förstår inte att internationella domstolen låter sig missbrukas på detta sätt.

 8. brorson

  ”Socialdemokraterna har ”närmast oavbrutet” drivit på för ökad invandring de senaste 30 åren.” Det säger Åkesson. ”Närmast oavbrutet. Stämmer det? Ja. undantaget var ju Leif Blomberg/s) tid som migrationsminister, men han blev ju våldsamt motarbetad, förtalad och smutskastad av krafter inom sitt eget parti. Varför lyfter inte sossarna fram Blomberg som ett föredöme, nu när de vill rentvå sig?

  En socialdemokrat, som har talat sanning är dock förre försvarsministern Peter Hultqcist, som under våren 2022 bombastiskt försäkrade att Sverige inte kommer att gå med i Nato ”så länge jag är försvarsminister”. Nu talar ju mycket för att han redan då visste att Sverige skulle ansöka om medlemskap i Nato, att det inte skulle bli något medlemskap under hans tid som försvarsminister. Han visste kanske att S skulle förlora valet i september samma år? För han hade väl inte tänkt avgå i protest, om S hade vunnit valet?

  Var valnederlaget planerat? Jag tror det. Förklaringen till att Magdalena lämnade in ansökan före valet, påstås vara att hon ville få Nato-frågan från valrörelsen, som om Nato-medlemskap vore något som väljarna ville ha. Tvärtom hade ett bestämt NEJ till Nato stärkt sossarnas chanser att vinna valet, tror jag. Vad jag tror att sossarna hoppas på att regeringen ska göra, innan den faller, är att få igång byggnationen av ny kärnkraft.att arbetet har fortskridigt så lång så att det blir svårt att stoppa vid ett regeringsskifte. En annan sak, som jag tror att regeringen ska hinna med, är att få alla nya lagar på plats, som behövs, för att stoppa den grova brottsligheten. Och slutligen få hejd på invandringen.

  Kärnkraftem. kriminaliteten och invandringen. Tre saker som S-ledningen visste måste göras, men som de inte hade klarat själva p.g.a inre motstånd från det egna partiet och riskför partisplittring. Jag tror att många äldre sossar idag med saknad minns Leif Blomberg.

  Jag undrar för resten om Magda hade blivit åtalad, om skenprocesser hade dragits igång mot henne för att ha blåst upp värdet på partikassan, om hon hade förnekat att hon vunnit valet att valförlusten berott på felräkningar och valfusk? Rätten att ifrågasätta ett valresultat är väl ändå en del av yttrandefriheten? Eller handlar yttrandefriheten bara om rätten att bränna heliga skrifter enbart i syfte att göra andra människor ledsna?

  • Sund (inläggsförfattare)

   Åkesson hade ett skarpt debattinlägg DN idag för att exemplifiera hur S ljuger om sin invandringspolitik. Fattar inte hur S kan tro att de kan underskatta oss väljare så till den grad att de tror att vi köper deras blå dunster!!

 9. brorson

  Nu larmar svenska medier om att demokratin i USA är i fara och att det blir fred i Europa (Hu, så hemskt!) om Trump vinner valet. Men inget om riskerna med att Biden fortsätter som president. Och borde inte dessa demokratins försvarare, som varnar för Trump se större faror med nya krig, om han skulle välja det än farorna med fred, om han skulle välja det?

  Hotet om fred i världen har nu ersatt klimathotet, som det som media försöker skrämma oss med. Om man tittar på situaitonen i världen, så har Biden brutit mot den amerikanska konstitutionen (inte bara Trump, om han nu har gjort det) genom att starta krigshandlingar utan Kongressens tillstånd, Huthi-rebellerna stöds av Iran, som stödjer Hamas. Trots att de har Israel som gemensam fiende har IS utfört ett fruktansvärt terrordåd i Iran och förklarat att alla judar, kristna och ”muslimska avfällingar” ska utplånas (I princip Irans hela befolkningl)

  .Längre österut pågår fullt inbördeskrig i Myanmar, vars junta troöogem stöds av Kina. Fasansfulla våldsdåd begås mot den muslimska minoriteten (rohingyerna) i Myanmar som under senare tid bedriver ett relativt framgångsrikt försvarskrig. Med vapen varifrån? Kineser flyr. Nordkorea, som sägs förse Ryssland med kärvapenrobotar (dock utan kärnvapen mot Ukraina), har eskalerat konflikten med Sydkorea till en farlig nivå .

  Kina har eskalerat anspråken på Taiwan, dock inte till en lika farlig nivå. Konfrontationer sker nästan dagligen mellan Kina och Filippinerna Kina och Vietnam tvistar om rätten till Sydkineniskska sjönm som ligger närmare Vietnam än Kina. För tillfället råder fred mellan dessa kommunist-styrda stater, men under ytan råder en mångtusenårig fiendskap mellan länderna. Jag tror att Vietnam orienterar sig mot USA, men att de hemska minnena från kriget mot USA, somskutade för 49 år sedan, hindrar ett närmare samarbete.

  Huthi-rebellerna anser sig vara i krig med Israel, men anfaller hej vilt civila fartyg från alla möjliga länder på Röda havet. Och detta tror jag är det allra farligaste, som kan bli den tändande gnistan till tredje värlskriget, om det inte redan har börjat. Det är klart att Huthi-rebellerna inte kan tilåtas fortsätta och att Israel måste försvaras. Men med senil-Joe i Vita huset, som sätter sig över sitt eget lands konstitution, kan det gå riktigt snett.Rädda Världen. Tvinga Zelenskij att sluta fred med Ryssland. Världen behöver Ryssland som vän, inte som fiende.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Svenska medier borde också larma om att demokratin i Sverige är i fara p g a att Public Service och många andra medier inte utför sin uppgift att granska makten åt folket utan istället granskar folket år makten. P S borde inte få 9 miljarder i stöd när de inte gör vad de förväntas göra för dessa skattepengar.

  • Jonsson

   Skulle Hamas ledning göra verklighet av detta, då riskerar de förlora Sveriges generösa bistånd. De kommer knappast ta på sig ett attentat. De behöver hjälp av andra aktörer. Antar att det främst är koranbrännaren Momikas skuld. Han tycks spårlöst borta när det nu verkar kunna hetta till igen.

   • brorson

    Tror jag inte. Med tungan vaktad av Baudin, som kommer att stå mycket tätt bakom honom, komer EL-Hajen med tåtar i ögonen säga något tvetydigt, som av media kommer att tolkas som något negativt, om Hamas. På arabisk-språkiga sociala medier kommer han ursäkta sig med att ”mitt parti har återigen tvingat mig att välja mellan partiet och mitt folk. Jag har lämnat mim plats i riskdagens utrikesutskott för att SD-regeringen är så stygg mot mig.” Anders Lindberg (Aftonbladet) som för ett par dagar sedan klagade på att S ”snor godbitarna från SD” och snart kommer att ”sitta i SD:s knä” kommer att uppmana S-medlemmar runt om i landet att göra uppror mot partiledningen. ”Det som drabbade Juholt kan nu drabba Magdalena”. Men hon kommer inte att avgå. Om hon känner sig tillräckligt hotad, kan hon ju sparka Moregan som utrikespolitisk talesperson för S och ersätta honom med (dr)Ygeman.

   • Jörgen K

    Hamas skiter fullständigt i Sverige eller den fri världen. Det är en organisation som inte på något sätt är autonomt utan backas upp av ett antal muslimska länder. Parallellorganisationer finns det gott om inom den militanta islamistiska sfären. Numera återfinns även Ryska intressen i denna sfär.

    Naiva Svenska politiker sänder stora mängder bidrag oavsett om det är terroraktivitet på Svensk mark eller ej. Senaste 25 åren har Sverige betalat 36 miljarder till palestinska områden vilket alla kan se var fullständigt bortkastade.

    Sedan ska man nog inte dra allt för stora växlar på koranbrännarna, det är det bakomliggande desinformativa krafterna som är betydligt mera bekymmersamma. Vi ser hur partiet nyans företrädare eldar upp sina finansiärer som direkt genom de religiösa råden påverkar fredagsböner som hörs över hela den muslimska världen. Hur Svenska staten stjäl muslimska barn har blivit en sanning i dessa kretsar.

 10. Helena Nilsson Springare

  Att ”Sverige ska bli mer som Sverige”…??! Whaaat??!

  Hmm… okej… hoppas att någon av ”Dem” frågar mig då.. Jag som är 70-talist och kan berätta om ett ”Före” och ett ”Efter”.

  Jag har både barn och barnbarn nu och jag har sett och upplevt många skrämmande saker som jag aldrig upplevde då jag själv var ung.

  Om tjugo år ca (med plus / minus fem år) så ska det bli mycket intressant att ta del av någon form av ”Facit” med de nya generationerna som härjar, med sin tids gissel..
  // Hälsningar 70-talist som bodde i fyra års tid i Göteborg under 90-talet. (Ja! Det borde ge mig någon form av företrädesrätt att uttala mig!)

  Tack Åsa för att du belyser, trots att det är ”obekvämt”

  • Sund (inläggsförfattare)

   Tack till dig för att du läser och kommenterar!
   Det är det obekväma som måste belysas om det någonsin ska bli någon ändring!!

 11. brorson

  Men varför byter inte Ebba Busch och Johan Persson sida och går med i Socialdemokraterna, som de utan att skämmas hjälper till valseger 2026, om det inte blir nyval dessförinnan? Borgerlig kannibalism är ju deras strategi för att deras partier ska överleva som riksdagspartier.

  Att ett stödparti (SD) utanför regeringen är större än regeringspartierna tillsammans, är illa nog. Men när regeringspartierna M, KD och L tillsammans minskar mer än SD ökar, faller regeringsmakten som en övermogen frukt i Magdalena Anderssons knä. Vad KD och L gör i det läget är inte att med avhoppade sossar som dragplåster locka tidigare S-väljare att rösta borgerligt. Nejdå, de använder partibytare från M för att locka tidigare M-väljare att rädda kvar deras imploderande partier i riksdagen.

  Borgerlig kannibalism.

  Snart är M under 15 % i väljarstöd, Och vad gör den manliga prästfrun Ulf Kristersson åt det? Tillsammans med sin maka, den kvinnliga prästen fortsätter han att mingla med en massa kändisar, utan att ägna en tanke åt regeringspolitikens sönderfall. Energiminister Busch med noll kunskaper i elektricitetslära påstår att hon har haft en förhandling om kärnkraften med S, som menar att de bara har mottagit information om regeringens energipolitik.

  Som förhandlare duger Busch inte, när hon inte förstår skillnaden mellan förhandling och ordergivning. Varför inte ersätta Busch med den nyblivna partimedlemmen Teodorescu som partiledare och skicka Busch i exil i Bryssel?

 12. brorson

  Mer om kändisvärvningen och toppstyrningen inom KD: ”Genuin borgerlig debattör”, säger Busch. Ska Teodorescu locka väljare från S, V eller MP till KD? Kristna socialdemokrater? Busch refererar till en icke namngiven KD-medlem, som tycker att det är bra att Teodorescu ”har kommit ut som kristdemokrat”. Det låter som en sexuell läggning. Men det är kanske en sexuell läggning att vara kristdemokrat? Man är kanske ”homofob” utan att erkänna det öppet?

  Om det nu är så viktigt att ”komma ut”, så varför inte skicka civilminister Erik Slottner till Bryssel? Han gjorde ju skandal inom partiet, när han kom ut som homosexuell. Till skillnad mot Skyttedal har han lärt sig var gränserna går, Idag är han den enda KD-ministern som gör ett bra jobb, som vet något om det ansvarsområde som de har att bestämma över.

  Om Slottner har tillfrågats och tackat nej till att bli EU-parlamentariker, borde riksdagsgruppen har inventerats, om det där gått att finna någon lämplig person, och sedan de kristdemokratiska kommunalråden ute i landet. Där finns åtminstone en, som både har lyckats göra ett bra jobb och har lyckats övertyga väljarna om den saken. Skulle inte han även kunna göra en bra EU-valrörelse? Busch har genom sitt klantiga toppstyre verkligen visat sitt förakt för KD-medlemmarna, de som gått med utan att först varit lovade uppdrag för partiet.

  Mysteriet tätna ännu mer, när det har framkommit att partiledningen redan tidigt i höstas varit hos SD och sökt uppdrag, men tydligen nobbats. Det var i samband med att många KD-medlemmar hade ifrågasatt hennes lämplighet. Och om Teodorescu verkligen är så bra som ”genuin borgerlig debattör”, vilket hon onekligen är, borde hon väl ha erbjudits jobbet som informationschef efter Ingerö, som fick sparken från det jobbet av Busch p.g.a troligen falska anklagelser från Skyttedal om sexuellt ofredande för nästan tio år sedan.

  Var det f.ö. inte Slottner som avslöjade Skyttedals jobbsökeri hos SD? Hur kunde han veta att hon hade varit där och mer exakt vad hon gjort där? Om det var allmänt känt inom KD-toppen borde väl även Busch ha känt till saken? Då och inte först nu. Under sin tid som partiledare styrde Alf Svensson KD som om det vore hans eget familjeföretag, där ”pappa” förbigår sina egna barn och anställer dem han själv vill. Nu agerar Bush på samma sätt, som familjeföretagets ”mamma”.

  • brorson

   Fick inte med allting. Det var alltså Skyttedal och inte partiledningen som hade varit hos SD och sökt jobb, vilket partiledningen hade känt till redan i höstas.

   • Sund (inläggsförfattare)

    Och sen tog partiledningen några månader på sig för att gå ut med detta!! Kan man lita på en sådan partiledning?

  • Sund (inläggsförfattare)

   Busch och Skyttedal har en del att stå till svars för inför sina medlemmar. Tycker Busch mer och mer håller på att tappa greppet. Det räcker inte att lansera kraftfulla rubriker; man måste också leverera. Dessutom måste man som partiledare måna om sina medlemmar.

 13. brorson

  Nu anklagar Teodorescu kritiska KD-medlemmar för att förminska henne. Hon har förminskat sig både dem och sig själv genom att acceptera nomineringen, när hon har släppts före partimedlemmar, som arbetat ideellt under många år, utan en tanke på personlig vinning. Och nu inte ens blir prövade. Hon har dessutom förstört sitt eget varumärke som partipolitiskt obunden borgerlig debattör. Och bidrar dessutom till den borgerliga kannibalism, som kommer att kosta borgerligheten regeringsmakten. När de tre regeringspartierna tillsammans minskar mer än SD ökar, blir det så,

  För att locka ex.vis kristna socialdemokrater att byta parti och block behövs en allmän-kristen och inte en starkt högerinriktad allmän-borgerlig profilering. Missnöjet bland socialdemokrater med en genuin kristen tro – inte bara med politiska uppdrag i Svenska kyrkan – torde vara stort nu p.g.a partiledningens ovilja att ta ställning för Israels rättatt existera och mot Hamas-sympatierna och antisemitismen i Sverige och i det egna partiet.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Jag måste erkänna att jag blev förvånad över att Teodorescu lät sig värvas till borgerlig politiker oavsett parti.

 14. brorson

  Det har ju nu framkommit att rumänskan (Teodorescu-Måve) försökte bli etta på Moderaternas EU-lista redan 2019, men ratades och gjorde ett nytt försök under hösten 2023, men ratades återigen. Detta torde Bush ha känt till, när hon till slut sparkade Skyttedal, efter att ha stött henne mot KD-medlemmarnas vilja, som den kommit till uttryck i provvalet i juni.

  Eftersom Skyttedal kände att hon inte hade KD-medlemmarnas förtroende, vilket var en helt riktig slutsats, hade hon sonderat möjligheten att få ett nytt jobb hos SD. Vilket Busch känt till, men inte sett som hinder för återval av Skyttedal som etta på KD-listan. Om Skyttedal inte hade föreslagits, hade sannolikt tvåan,den svårt handikappade (dock inte i huvudet) David Lega, blivit etta. Efter att sålunda ha blivit diskvalificerad av Busch, hoppade Lega av från EU-valet,

  Så stod Busch där, med en avhoppare som medlemmarna ville ha, men hon själv inte ville ha – och en kandidat som hon själv,. men inte medlemmarna ville ha. Då dök Måve, som fått nobben av M för andra gången, upp som en räddande ängel. Med värre lik i lasten (sökt jobb hos annat parti) än Skyttedal. Men detta var inte den verkliga orsaken till att hon blev bortröstad av KD-medlemmarna. Det hade ju då ännu inte hänt. Busch var då tvungen att hitta på något mer graverande mot Skyttedal, något som hon inte känt till förrän helt nyligen. Nämligen ett melj, som ännu inte har offentliggjorts, från ”kompisen” J. Åkesson.

  Nämligen att Skyttedal skulle låta sig välja till EU förDK och därefter byta parti till SD. Nog börjar det här likna en parodi på kvinnliga syjuntor-,när en manlig åsklare till en av damerna plötsligt klampar in och avslöjar att en annan av damerna varit otrogen. Men det liknar även gammal unken partikultur inom KD, vilken har praktiserats av tidigare partiledare, som i sann frikyrkoanda har kört över de redan frälsta (partimedlemmarna) för att locka nya syndare till Guds rike.där borden dignar av välsmakande frukter.

  Jag tänker särskilt på Anders Wijkman, som efter en lång karriär inom M och sedan internationellt, ställde som villkor för att bli medlem hos Folkpartiet-Liberalerna att han först skulle bli lovad posten som partiledare. Men som efter växande motstånd mot detta köpslående från personer som var F-L -medlemmar av ideologiska skäl, värvades till KD. som etta på KD;s EU-lista. Jag minns ett valtal a Wijkman på ett torg någonstans i Sverige. Mitt bestående intryck av honom, är att han varken visste i vilket land han befann sig i eller vilket parti han representerade. Så utslätat var talet,

  Under senare tid har han mest låtit som en miljöpartist, som skrämmer upp förstagångsväljare med existentiell ångest om jordens nära förestående undergång. Han har helt klart kontakter med den multinationella storfinans som tjänar storkovan på klimathotet och vill ersätta marknadsekonomin med något slags kapitalistisk planhushållning. Vilket land kommer Måve att representera i EU-parlamntet: sitt förra eller sitt nuvarande hemland? Kanske drömmen om Europas Förenta Stater?

  Fru Corazza-Bildt, som har bytt parti till L, har nekats omval för sitt förra parti, M, för att hon snarare har representerat sitt förra hemland. Italien, i stället för landet som hom har valts för, Sverige. Och nu ställer Jonas Sjöstedt, V, upp som reprsentant i praktiken för samma multinationella storfinans som Wijkman – profitörerna på den gröna omställningen,

 15. brorson

  Måve-såpan fortsätter med en ledarartikel i Aftonbladet av den ökände demagogen Anders Lindberg, som börjar med ett par riktiga konstaterande, nämligen att bytet av Skyttedal mot Måve var ovanligt kladdigt även för att komma från Busch. Samt att det är opinionsbildarna och inte politikerna som driver politikens utveckling. Han vet vad han talar om i det avseendet, för han är ju själv en av de opinionsbildare, som lett politiken helt fel. Han nämner som exempel värvningen av TV-kändisen Lars Adaktusson som EU-parlamentariker för KD. Men missar att han diskades genom en smutskastningskampanj, som orkestrerades av Busch och ersattes av väninnan Skyttedal.

  Lindbergs påstående att Busch länge försökt bli av med Skyttedal stämmer inte. Busch har tvärtom i de längsta försökt rädda Skyttedal, som KD-medlemmarna inte ville ha p.g.a cannbisbråket mellan Skyttedal och partisekretaren Johan Ingerö, som Skyttedal anklagat för sexuellt ofredande, vilket skulle ha skett under en spritorgie, som slutat med att hon hamnat i en säng tillsammans med två yngre män och vaknat av att någon hade tafsat på henne. Ingerö, som inte hittat någon annan liggplats än samma säng? Sådan gillas inte av KD-medlemmarna. KD som parfti är dock sprunget ur frikyrklig helnykterhet och moralism.

  Lindberg skriver att Busch lanserades som rikskändis av ett TV-program om kommunpampar. Hon var då kommunalråd i Uppsala med ansvar för sociala frågor, vilket är ett helt annat politikområde än det hon nu ansvarar för i regeringen, industri och energi. Ingerö är ett utmärkt exempel på opinionsbildare, som tagit steget in i politiken. När han värvades till presschef (han blev senare partisekreterare) av dåvarande KD-ledaren Göran Hägglund, var han – särskilt i högerkretsar – en välkänd opinionsbildare med en tydlig,.men inte specifikt kristdemokratisk profil. Ingerö torde inte ha haft svårt att hitta nya jobb, sedan han fick sparken från KD,

  Ovanan hos KD att omge sig med kända opinionsbildare och andra kändisar för att motverka bilden av KD som ett torrlagt moralparti har gamla anor. Det började med Alf Svenssons ständiga följeslagerska, premiärlejonet Alice Timander, som var en känd omslagsflicka från Hänt i veckan och liknande publikationer. Timander var utbildad tandläkare med intresse för skådespeleri och hade medverkat i flera filmer – och såg dessutom ut att vara mycket yngre än hennes verkliga ålder. Säg, varför skulle inte en vacker äldre kvinna med hennes bakgrund inte kunna duga som politiker?

  Inte minst eftersom politiken kräver både sakkunskap och en del skådespeleri? Timander hade båda dessa tillgångar, inte minst som KD försökt göra tandvården till ett av dina specialområden, Men när hon ville spela en egen roll vid sidan av Alf Svensson, som var solen, dög hon inte. Under hela sin tid som partiledare var Svensson mån om att överglänsa alla andra, vilket har bidragit till den uppenbara bristen på KD-politiker med sakkunskap inom sina ansvarsområden,

  Sin kyrkliga bakgrund har Busch inom den bland Uppsala-borna ökända Livets ord-sekten, som hade för vana att verbalt angripa för dem främmande handikappade på stan med beskyllningar att deras handikapp var syndastraff. Om de ärligt ångrade sina synder skulle de bli helbrägdagjorda. Är Lega i Bush’ ögon en syndare som inte haft vett att ångra sig? Som partiledare missade Svensson sällan ett tillfälle att ta avstånd från Livets ord. Nu är han tyst om den saken,

 16. brorson

  Det var ytterst nära att den tidigare moderaten Anders Wijkman blev ny partiledare för dåvarande Folkpartiet (Liberalerna), men stoppades, när han krävde att han först skulle lovas posten som partiledare, innan han blev medlem. Han värvades som toppkandidat för KD till EU-parlamentet. Nu försöker islamistpartiet Nyans, som i praktiken är det turkiska regeringspartiet AKP:s svenska filial, värva socialdemokraten El Haj som ny partiledare.

  Moderaterna hyrde in den allmänborgerliga opinionsbildaren Teodorescu-Måve som ordförande för programkommisionen, när det nya idéprogrammet skulle skrivas. Detta har hon anfört som merit för åolitiskt uppdrag hos KD. Det har dock framkommit att hennes bidrag till idéårogrammet är ringa och att hon anses för ”smal” för politiska uppdrag för M. Hon kom därför inte att ersätta Corazza-Bildt som EU-parlamentariker för M. Corazza-Bildt ratades för omval för M, eftersom hon ansågs företräda sitt förra hemland, Italien, framför Sverige i EU-parlamentet. Hon har värvats som toppkandikdat för L:

  Det är ingenting nytt att reklambyråer skriver valmanifest åt de politiska partierna. Nästa fas i kommersialiseringen blir kanske att partierna kan hyra partiledare från reklambyråerna? Ju fler partier en person har varit partiledare för, desto mer efterfrågad blir denne …
  Och ju fler länder man har representerat i EU-parlamentet …

  MP vill återinföra subventionerna vid köp av elbilar och säger sig acceptera sex reaktorer ”så länge de behövs”. Det senare är en konsekvens av det förra. Elbilarna måste ju laddas, även om det inte blåser. Antisionismen, att Israel ska förintas som stat och de israeliska judarna fördrivas eller förintas, är det enda som finns kvar av MP:s ursprungliga partiprogram.

  Den Israel-fientlige Per Garthon grundade MP sedan har förlorat partiledarstriden inom Fp mot Israel-vännen Per Ahlmark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.