Jag blev påhoppad

 

Jag och mamma var på Coop och handlade i fredags. Jag hade fått en tio kronors rabatt av henne på flora, och det passade bra då det stod på inköpslistan. När jag så närmade mig slutet av listan och öppnade glasdörren för att plocka fram paketet jag hade siktat in mig på, så hördes en röst:
-NEJ NEJ, STOPP!!! Ta inte det där, köp det inte. Jag stannade mitt i rörelsen och vände mig om och undrade vad det handlade om. Där stod en man och tittade mig i ögonen och skakade på huvudet och upprepade uppmaningen om att INTE köpa flora.
Han öppnade nästa glasdörr och plockade fram ett paket Norrgott istället och sa: Det här ska du köpa… tänker du inte på din hälsa? Jag svarade att det är min man som vill ha flora och han replikerade med en gång, jaha, men tänker inte din man på sin hälsa då? Vet du hur man gör smör, gå in på www.någotning och kolla sa han och jag trodde nästan att jag var med i en reklamfilm, om Norrgott.
Men vet du vad, sa jag, nu har jag en rabattkupong på det här paketet och därför köper jag det. NÄJJJ, det är ju så att jag skulle kunna betala halva paketet om du köper Norrgott sa han och jag tyckte så synd om hans desperata försök att få mig till att testa det andra smöret så jag köpte ett litet paket sånt också… för att prova på, sa jag, och det har vi nu gjort och det var inte helt fel.
Så nu kan Norrmejerier tacka mannen som förtvivlat försöker få folk att använda sig av deras smör och ingen annans, han kämpade idogt med sin uppgift 🙂 Och hey… dom kan även tacka mig som nu gjorde lite reklam för dom också, jojo.
Annars har det inte varit så mycket i helgen, vi har suttit på lasarettet, och levt våra liv så normalt man kan. Städa, diska och äta är väl rätt så basala saker man gör utan att ge det någon speciell tanke. Igår beställde vi hem pizza, mamma, Emma, Johan, Nicco, Åke och jag, och satt härhemma och käkade och berättade historier.
Jag fick höra en som jag inte hört förut men jag blev inte speciellt förvånad. Det var min pappa och hans lillebror Matts, som kommit på den otroligt uppfinningsrika idén att klippa sönder farmors fina vaxduk som dom sedan använde till deras hembyggda segelbåt (läs bräda), och det gick inte som planerat då ”båten” tog in vatten och sjönk, som tur var hann dom inte långt från sjökanten och farmor var nog inte så glad över deras tilltag. Men jag vet också att detta bara var ett av många, många påhitt, från deras sida. Kanhända att man ärvt lite av uppfinningsrikedomen från pappa… jag vet ju själv vad jag hittade på, som liten 🙂
Ha en fin måndag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Haha.. det låter som nåt jag skulle ha gjort.. ehrm.. kanske inte ställt till en scen, men upplyst om att margarin är ett horribelt livsmedel som inte ens djur bör äta. Huvva… googla om hur man framställer margarin så får du se 😀

  Nä, smör o bregott eeh.. norrgott skare va tycker ja.. hurra.. tadaa.. trallalaaa…

  Okej.. nu ger jag mig hihi.. Kram o hälsa Nicco att hon är en söt tjej! Gillade bilden på henne 😀

 2. Maria Skiddi

  Kanske det ÄR så att din förvånade nuna dyker upp i en reklamfilm framledes?

  Snacka om äkta engagemang och övertalningsförmåga=) Jag håller med Helena, varför ha ”salva” för en djävla massa pengar på mackan då man kan ha äkta vara å stödja våra lantbrukare i norr?

  Ha det bäst!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Maria Skiddi (2012-10-10 22:15)
  Jepp jepp… precis vad jag tänkte då jag stod där 🙂 Visst kan jag köra med Norrgott, synd bara att det är dubbelt så dyrt, snudd på, och varför ska det alltid vara så? Sänk priserna så får dom sälja mer… tror jag. Själv ska jag skippa mackorna eller åtminstone smöret ovanpå, och det torde nog vara det allra bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.