Det kan åska runt mig också, ibland 😠🌩️

Det var som rackarn, till och med min mejl gratulerade mig på födelsedagen, och sedan pep det till i mobilen

Jag funderade vad det var för färgpluttar som svävade omkring då jag öppnade den nu på morgonen 😆

Ska fira stort med Järndropp och sedan åka till Strömpilen där Winstone ska få en makeover. Det blir en rengöring och blåsning av päls.

Fick uppleva åskväder på nära håll igår. Var på jobbet och köket lystes upp av en blixt samtidigt som det small till på andra sidan huset. Sen blev det svart, ja, strömmen for så det enda svarta var väl egentligen inne i kylskåpet. Vi har ju ändå dagsljus även om dom mörka molnen tog ner ljuset lite. Apropå åska så kan man även känna sig som ett åskmoln, ibland.

Läste krönikan i Kommunals medlemstidning och hakade upp mig på detta

Jaa, visst är det bra att man kan utbilda sig, men är det inte oroväckande att ingen VILL jobba inom äldrevården. Och om ALLA gjorde precis så här, vem hade vi då kvar på golven? Och hur ska vi få dom att vilja vara där om ingen vill? 

Vi vet väl allihop, att det brinner inom vården. Klart man förstår det, vem vill gå till jobbet och inte veta när dom får gå hem. Eller att man inte skulle få möjligheten att få välja sin semester som man oftast vill ha nån gång under dessa kommande 2 månader.

Man måste ju för tusan först se till att alla får ett arbete dit dom vill gå. En plats att möta kollegor på, att få nån extra minut till att faktiskt kunna sitta ner, ta en fika och bara prata för att få socialisera. Fick man göra det så skulle dagarna se annorlunda ut. Man ger varandra energi och ork att fortsätta och man gör dagarna/kvällar och nätter, mer innehållsrika.

Och hur tar vi oss dit? Ja inte är det genom att säga att man ska utbilda sig till högre poster. Inte heller genom att inte höja löner, ställa in semestrar, dra ner på personal och sedan vara snäv i schemaläggningar.

Det handlar allt för ofta om pengar. Så visst måste det vara hög tid att se över resurserna, lägga pengar där vi alla kan dra nytta av det på ett eller annat sätt. Vem har aldrig varit i kontakt med läkarvården, liksom? Eller önskat att kvarnarna hade kunnat mala lite fortare?

Landstiget är ett ställa att börja på, sen ska vi även ta tag i Kommunen, tänker jag. Där är det absolut inte allt som fungerar heller. Dåligt med folk, ingen tid till att skola in ordentligt så att dom som får jobben, faktiskt VET vad dom ska göra. Fick veta senast igår, att ett hjälpmedel, inte kunde köras ut till kund, eftersom arbetsterapeuten som har uppdraget, gick på semester idag.

 

Den personen skulle se ifall nån annan hade tid att köra ut grejerna. Vadå ha tid??

Så kunden som behöver detta hjälpmedel till sin vardag, ska eventuellt inte få det ordnat förrän nån har tid? Jag blir galen då jag hör sånt här. LÖS problemet, ”låna” en bil och kör ut den det sista du gör innan du går på semestern då, och ta ut 30 minuter övertid. Om inte det är ett option för att kommunen säger nej, då är det ännu mer galet.

Här ska jag inte ens visa en bild på hur jag ser ut då jag skriver det…kan ju skrämma nån stackare!

Har nu en nära anhörig uppe på lasarettet. Vi vet, allihop, att dom flesta (inte alla dock) är hårt arbetande. Dom är jätte trevliga på avdelningen, och dom gör ett jättefint jobb. Men dom må ju få orken att fortsätta på det viset… att jobba ska vara kul och man ska få veta det också.

Hur ofta har dom tid att titta på utsikten, månntro?

Nej nu ska jag inte grotta ner mig mer i detta, inte idag i alla fall. Utan jag önskar er alla en fin dag och hoppas på sol i eftermiddag och ikväll. Då kan ni som känner er hugade och vill titta på finbilar, åka ut till Guldkistan där gamla badhuset låg. En plats som upplåtits i sommar till onsdags träffarna som tidigare var på Gammlia.

Maria Lundmark Hällsten