I swear to ”some one”, i am lost

Arbetet fortsatte igår. Slängde av alla plintar och ställde ut dom på området kring den blivande altanen. Vi lastade släpen med reglar och brädor från den sönderblåsta altanen och drog iväg in till Malå.

Första stoppet på återvinningen, där vi med samlade krafter kastade allt virke i containers. Fortsatte ner till Bolist och fick tag i en som kunde hjälpa oss.

Theresé har ju suttit och gjort ritningar på hur altanen kan eller ska, komma att se ut. I swear to ”some one”, i am lost bara genom att titta på den. Hon har räknat ut plintavstånd, reglar på korsen och tvärsen. Materialåtgång med mera och mera och lite till. Så hon var förberedd då vi kom till Bolist.

Tur att killen förstod vad hon menade och att hon begrep vad han sa är för mig en gåta. Jag var tvungen att fråga henne sedan hur i hela…hon ens kom ihåg vad han sagt. Det var siffror hit och dit. Avstånd, fallhöjd och hur man ska göra ditten och datten på ett bra sätt.

Plötsligt ropade Åke, han stod och surrade med en för mig, okänd kille. -Ser du inte vem det är, ropade han. Ehh, nopp sa jag och kom närmare. Fanns inget hos mig som plingade till, men det vet vi ju sen gammalt, jag har ju extremt svårt att känna igen folk. Men det är ju lillebror sa Åke. Öhh…lillebror??

Jamen lillebror från Lycksele. Då föll polletten ner och hans röst föll på plats. Han och hans bror har nämligen varit på x antal Dragracing tävlingar och själv körde även han, fast det i början var aningens tveksamt. Han tyckte det gick för fort Men det gjorde det ju också, han körde inte Pro ET klassen. Kommer inte ihåg vilken men tror dom körde på tider under 9 sekunder, och då går det undan.

Stötte även på min farbror Matts och faster Ingmarie. Påmindes om tider från förr, vad mycket roligt vi hade ute på Udden förut. Det var Matts och Åke som spelade biljard i vår gammstuga och höjde ena hörnet på stugan för att få bollen att ligga plant. Då dom tyckte att dom lycktas få till det sa dom god natt och gick i säng. Dagen efter hade vi en golvlist en bra bit ovanför golvet. Väggen och golvet hade som separerat från varandra, hahaa…ja, det blev ju en del skratt av eländet ändå.

Vi har haft stughäng med varandra, spelat musik, buggat i deras stuga och Ingmarie lärde mig hur man steker en omelett. Det var ändå roliga tider och trevliga minnen 🧡

Efter lastning och delbetalning 1, fortsatte vi upp på Ica och midsommar handlade. Hem till stugan igen för en fika och sen kom vi på vad vi glömt att köpa så jag och Sally drog in till Malå igen, tjopp tjopp så var det gjort.

Fick mejl från Länsförsäkringar där gårdsförsäkringen ligger. Gissa vad vi får för den sönderblåsta altanen. Med material samt arbetskraft får vi 13 000:-. Ett hån på riktigt. 150 kronor per timme i arbete. Undrar vem man anlitar för den pengen

Sen hade jag väl inga större förhoppningar om att det skulle rulla in slantar. Jag ska i alla fall svara honom på måndag och göra tillägg, för material är enbart virke, inte alla skruvar eller frakt av allt material. Ska kolla vad det kostar att ta det med Bolist så man har nåt att utgå ifrån. Ska även inflika att han gärna får tipsa om nån som bygger altanen åt oss för 6000:- och på 40 timmar.

Jag fixade en veg gubbröra och en liten potatissallad med äpple. Under den tiden började Theresé, Nicco, Sally och Åke nedgrävning av dom första plintarna. Och då kvällen var till ända, sitter nu 7 plintar i backen…snyggt jobbat!

Sally och Sambo bondade

Planen idag med midsommarfirandet, är att solen får komma med värme och det får sluta blåsa så förbaskat. Midsommarlunch tillsammans med allihop och med egen medhavd tallrik mat.

Till middag blir det knytkalas, alla bidrar till den. Jag ska förutom gubbröran, göra krustader, lägga upp skinka och kyckling och göra en Pinocchio tårta till fikat. Tror att det räcker faktiskt.

Har varit ut med Winstone en sväng på morgonen

Och nu önskar er alla en riktigt fin och trevlig Midsommarafton och avslutar med en bild på en riktig gourmand, Leif GW Persson precis som han är. Älskade bilden som jag hittade på hans INSTA gram. Kökshanddukar är bra till massor av saker 😉

Maria Lundmark Hällsten