Marja

Den långa resan.

Attackerad? Av en måsunge.

OMG, jag blev attackerad av en måsunge i dag på parkeringen till ICA Maxi! Eller kanske inte direkt attackerad, utan mitt huvud fick tjäna som avstamp för att få luft under vingarna.

Jag sneddade över parkeringen från bussen och uppmärksammade hur måsarna flög kors och tvärs i luften från och till den runda byggnaden i mitten. Först fattade jag inte vad de gjorde, men sen förstod jag att det var flygövningar. Två stycken stod och ryttlade i luften, tappade höjd, flaxade alldeles förtvivlat och kom upp igen. En av dem kom flygande rakt mot mig och innan jag hann ducka, kände jag ett krafsande på hjässan. Den behövde antagligen mellanlanda och ta sats. Fast just då kändes det för mig att jag blev attackerad och jag blev faktiskt lite rädd och förnärmad. Rena Hitchcocks- känslan. Snart fattade jag i alla fall vad det var frågan om och tänkte att det hade ju varit mycket värre om den skitit på mig.

När jag for hem stod jag i 10 minuter på busshållplatsen och iakttog flygövningarna. De stora måsarna övervakade, skrek och samlade in de mindre. De små hade ett helt annat ljud, de liksom kurrade, de kunde inte glidflyga, utan flaxade på och när de väl kom i gång kunde de inte vända, utan for rakt fram ut över älven. Det var väldigt intressant att titta på dem och jag höll nästan på att missa bussen.

Jag var på posten på ICA och hämtade en jättefin matta jag ropat in på Tradera. En nästan ny matta från Gudrun Sjödén som nu ligger vid min säng. Jag ska fota den så småningom, tillsammans med lite annat jag håller på och gör om här hemma. Sen passade jag på och handlade lite, bl.a. en liten Rosenskära till balkongen. 

Vädret är väldigt tryckande och jag känner mig alldeles konstig i huvudet. 18 plusgrader, hög luftfuktighet och de grå molnen hänger lågt.

Mina soleksem på ovansidan av händerna har inte försvunnit, tvärtom sprider de sig till fingrarna och jag undrar om det verkligen är soleksem. Jag smörjer med kortisonsalva på kvällen och solkräm med spf 50 när jag går ut. Jag kollade med Fass om någon av mina mediciner inte passade med solen, men jag har ju inte fått nya och har inte haft så här förut. D.e.t.  ä.r.  i.n.t.e.  r.o.l.i.g.t.

Uppmuntrande är i alla fall att jag fick mail i går om att en dagbok är på väg till mig per post. Så spännande att se vad som är skrivet i den och vad jag kommer att skriva… eller rita… eller måla. Jag har ingen aning. Sen tänker jag så småningom lämna över den till någon av er, mina fina läsare.

”Varje människas liv är som en saga som skrivs medan man lever.”
(Tomas Di Leva)

Ha en skön onsdagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Ojoj, vilken skräckupplevelse, agera landningsbana för måsar, eller landning blev det ju nu inte, men en mellan…sådär 😀 Jag skulle också ha blivit förskräckt. Ålidhems centrum besökte jag med, idag…tog en fika med Helena, hade ju varit pricken över i:et om du gått förbi, fast jag läser nu att du skrev Ica, behöver ju inte ha varit Ica där, förstås 🙂 Ha det fint //Kram

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Nej, det var ICA på Strömpilen! Där vid vattnet finns måsarna. 🙂 Kram

  3. Ditte

    Måsar har jag verkligen respekt för, och hade helt klart blivit förskräckt om någon måsunge landat på mig. Vi har här hemma i flera år haft en måsfamilj på balkongen och på mycket nära håll hört, sett och upplevt allt från ägg -kläckning- flygstadiet och tills ungarna lämnat boet. Ett herrans liv. Och ibland hamnade ungarna på balkongen med vansinnigt arga föräldrar som följd. Inte kunde man lämna något på balkongen i matväg heller eftersom de tog allt de såg. I år har vi varit måsfria och vi såg igår att det finns uppsatta höga spikar på taket som gör att måsarna inte vill ”boa”. Skönt tycker vi.
    Vad gäller soleksemen så prova gärna med tunna bomullsvantar, det gjorde jag hela min uppväxt och det hjälpte.

    Kul att nfå se hur du gör om hemma och din nya matta. Säkert får jag lite idéer.
    Dagboken verkar spännande. SEr fram emot att få veta mer.
    Många kramar och tankar.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag är överhuvudtaget lite rädd för fåglar. Tycker inte om de vassa näbbarna…
      Googlade och läste att soleksem ska över på ett par dagar och sedan sällan komma tillbaka samma sommar. Därför är jag lite tveksam, men ska se till att inte exponera händerna, så det blir bomullsvantar. 🙁
      Jag kommer nog att skriva om dagboken sedan. Tycker projektet är spännande. Ungefär som att sticka en lång halsduk tillsammans. 🙂
      Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.