Marja

Den långa resan.

Blåsigt och isfritt

DSCN1616

For ner på biblioteket i dag. Oj,oj så det blåste och nere vid älven gick vågorna höga. Snön är nästan helt borta nu inne i stan, men på andra sidan älven kan man fortfarande se spår av vintern.

Fiskmåsen till höger var riktigt sur och snäste av de andra. Den ställde sig i en lustig position och skrek som om den tänkte börja kräkas. Det hann jag inte få någon bild av, tyvärr.

DSCN1617

Bibliotekshuset ser fint ut från den här vinkeln. Jag kan förstå att somliga tycker det ser ut som en finlandsfärja.

DSCN1615

Jag gick in genom en annan ingång än jag brukar och blev alldeles förvirrad när jag kom in. Mitt lokalsinne är dåligt och inte undra på att jag blev snurrig, för jag hade kommit in på ett plan under det jag är van vid. Biblioteket ligger på tre plan nämligen. En vänlig bibliotekarie visade mig milt till rätta och jag kunde lämna tillbaka mina låneböcker och gå ut via torget mellan de olika byggnaderna. Glömde ta en bild, men det är en väldigt mysig atmosfär där. Folk satt och fikade utanför Kulturbageriet, där det också finns en brödbutik… det finns en restaurang och mitt emellan finns delikatessaffären DUÅ. Dit gick jag och köpte ostsnacks gjorda med västerbottensost.

Sen var jag på Designbutiken och köpte ett Marimekkotyg till nya sovrumsgardiner. Har tittat på det länge och nu tyckte jag det var färdigfunderat och jag är verkligen nöjd med investeringen. Ska visa hur det ser ut senare. Det får nog ligga några dagar (som vanligt) innan jag sätter i gång och syr.

I kväll har jag skickat in min deklaration via sms. Inga konstigheter alls i år.

I morgon blir det Nolia trädgårdsmässa.

Ha en lugn lördagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Aha, mycket blåst hos dig också. lIkadant här och det har blåst rejält i flera dagar med höga vågor i havet. Skönt i alla fall att isen är borta.

    Trevligt med besök till bibblan och det blev ju en del andra trevligheter också.
    Roligt med ditt Marimekkotyg och jag är säker på att dte blir jättefina gardniner som piggar upp. Kul att få se det vid tillfälle.
    Önskar dig en fin lördag och ett trevligt besök på trädgårdsmässan.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Isen och snön försvinner i rasande fart. I morgon måste jag gå ner till sjön för att kolla isläget. 🙂
      Ha en fin söndag!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.