Marja

Den långa resan.

Vi påbörjar vårt tredje år.

I morse snubblade jag i väg till skrivarcirkeln. Vi håller till i vår föreningsgård, så det är inte så långt att gå.

Vi påbörjar vårt tredje år tillsammans. Fösta året träffades vi varannan vecka, men sen har det blivit en gång i månaden. I dag fick vi en lista av cirkelledaren över de ämnen vi avhandlat och vi har pratat om allt från bostäder, hygien och tvätt, slakt av kor och grisar, till skrock och talesätt. Under ganska många träffar har vi avhandlat familjebildning och familjeliv, då vi har berättat för varandra om våra liv. Det har varit speciellt, intressant och lärorikt.

I dag pratade vi om sånglekar och andra lekar. Är det nån som har lekt “Bro, bro breja…”?
Vi kunde rent allmänt konstatera att vi som barn alltid hade något att göra, vi hittade på saker själva; även flickorna lekte ganska ‘vilda’ lekar, klättrade i trän och var ute på fjället. Själv har jag både sprungit på stockarna som flottades i älven och jumpat isflaken på våren Hade vi varit barn i dag, skulle våra föräldrar ha försett oss med både hjälm och knäskydd. 

Jag kom ju i gång med själva skrivandet ganska fort, eftersom jag valde att begränsa mig till “Den långa resan” och att skriva på bloggen. Nu har även de andra börjat skriva på allvar och de har börjat läsa upp valda delar. I dag läste en kvinna om sin första skoldag i en ny skola. Hon cyklade några kilometer till skolan och beskriver vägen i detalj, vilka affärer och hus hon åker förbi. Mycket intressant och en värdefull dokumentation för barn och barnbarn.

Kakan jag bakade i går blev riktigt god när den stått en natt i kylen. Rekommenderas verkligen.

När jag kom hem la jag mig på soffan och reflekterade och hade lätt kunnat somna, men var tvungen att hålla mig vaken, för Schenker skulle komma efter skopaketet. Så himla bekvämt, jag ringde dem och två timmar senare kom de och hämtade paketet. Jag behövde bara säga att det var hämtpaket till Pålsboda Toffel. Kändes nästan lite skumt.

Sen har jag suttit och scrappat trädgårdsbilder och jag längtar till sommaren.

Ha en skön måndagskväll <3

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-02-07 22:28)
    … alla goda renar…
    Det finns olika varianter av fortsättningen. Någon hade googlat på en variant jag inte kände igen.
    Kram

  2. Babs

    Jag har sett Änglagård idag, så nog längtar jag till sommaren efter att ha sett filmen.
    Nog lekte jag också bro, bro, breja.
    Mins det som igår! 😉
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.