Mats Nilsson, L

Alliansens död

Så har då beskedet kommit som otvetydigt bekräftar att alliansen är död. Centern säger sig inte längre vara någon del av denna konstellation.
 
Det här låg i korten redan 2014 när Reinfeldt avgick. För min del innebar valresultatet 2018 och dess efterspel enbart en bekräftelse. Alla försök sedan dess att blåsa liv i tanken har varit lika framgångsrika som att piska en död häst.
 
Det är väl i stort sett bara Liberalernas nuvarande partiledning som fortfarande tror på något slags allians. Det är här värt att notera att den statsministerkandidat som man har pekat ut, alltså högerledare Kristersson, inte ens nämner L när han i en en intervju i DN talar om en framtida regering. Det är tydligt att det enbart är KD han räknar med.
 
Här i vårt hus var det städdag idag. Vår trogna städhjälp Roald, vår robotdammsugare, gjorde sin plikt och gick runt på övervåningen. Jag hade lagt ut metallbandet som sätter stopp för hans färdväg för att hindra honom från att ramla nerför trappan.
 
När jag sedan kom upp, upptäckte jag att han hade råkat att flytta på bandet så att det hindrade honom från att nå laddstationen.
 
Den 27 maj 1940 sänkte britterna det tyska slagskeppet Bismarck. Tiden hade helt enkelt sprungit ifrån de tidigare så mäktiga slagskeppen.
 
Svårt att uppfatta att tiden gått och en självförvållad blockering för att nå sitt mål.
 
Varför tänker jag på Liberalernas nuvarande partiledning när jag reflekterar över dessa två omständigheter?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.