Mats Nilsson, L

Energi

Sitter och fikar efter en promenad genom parken. Rullatorn får hänga med ute, men används bara som sittplats när benen måste få vila. Efteråt känner man sig nöjd, ja rentav energisk.
Idag är det vår äldsta dotters födelsedag. Det brukar ju sägas att tillvaron aldrig blir sig lik igen när man får ett barn och ta hand om. Och nog behövde man ibland uppbåda all sin energi vare sig man hade någon att tillgå eller inte. Julia visade sig vara en energisk personlighet ganska tidigt.
En som också säkert kände sig energisk var fysikern Michael Faraday. Den 29 augusti 1821 upptäckte han elektromagnetisk induktion. Och med tiden skulle både hans och andras insatser leda till att elektrifieringen av våra samhällen kom att prägla så gott som all mänsklig aktivitet.
Det finns en berättelse om att Faraday bjöd in politiker för att demonstrera vad man kunde göra med elektriciteten. De fann det i och för sig roande och intressant, men ifrågasatte nyttan av det. Faraday lär ha svarat: En dag kommer ni att kunna beskatta den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.