Mats Nilsson, L

Lögn och sanning

Regn idag. Och i inlandet har det kommit snö. Men det är bara att anpassa sig.
En som vägrar att anpassa sig till något annat än nävrätt är en viss Putin. För vilken gång i ordningen är oklart, hotar diktatorn återigen med kärnvapen.
Det har elakt sagts att Ryssland är ett Övre Volta med kärnvapen, syftande på hur stort Ryssland är när det gäller ekonomin. Landet använder officiellt 40 procent av BNP på militären. Den verkliga siffran är givetvis större än så. Till det kan läggas de pengar man lägger på att förryska de områden av Ukraina som man erövrat. Resultatet innebär att det knappast blir så mycket över för vanliga ryssars behov.
Den 6 oktober höll Hitler ett tal i det tyska parlamentet. Han prisade erövringen av Polen och hävdade att landet egentligen inte styrts av en regering som hade polackernas stöd, hur han nu kunde veta det.
Därefter låtsades han att sträcka ut en hand till britter och fransmän med löfte om fred. Tillsammans kunde man lösa ”judeproblemet”.
Vilket problemet var, sades aldrig. Givetvis därför att det inte fanns. Men den lösning som Hitler själv hade, var desto tydligare. Sex miljoner judar mördades.
Lögnen är alltid diktaturers viktigaste budskap. Det genomskådas oftast av omvärlden. Men just av det skälet, är det kanske svårt att inse när tyrannerna faktiskt talar sanning. Det gäller att alltid analysera noga. Både det som sägs och inte sägs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.