Miljöpartiet ökar mest i Novus väljarbarometer!

I SVT/Novus senaste väljarbarometer är det Miljöpartiet som gör den största ökningen av alla partier, vilket är glädjande!

Den positiva trenden för oktober håller i sig, stödet för Miljöpartiet ökar rejält. Klimatet blir en allt viktigare fråga för väljarna och då är det logiskt att Sveriges enda klimatparti växer. Med mindre än ett år kvar till valet kan mycket hända och det är viktigt för oss i Miljöpartiet att vi kan visa på att vår politik gör skillnad. Samtidigt är klimatkrisen allt mer oroande och ska Sverige lyckas med klimatomställningen så behövs ett starkt klimatparti i regering.

Även i DN/IPSOS oktobermätning står Miljöpartiet för den största ökningen (1,2 %). I SKOPs oktobermätning står vi för den näststörsta ökningen (1 %).

Noterbara skillnader i opinionsmätningar:

Vi matas regelbundet av opinionsmätningar av varierande storlek och kvalitet. Men det finns skillnader som är värt att notera. De större undersökningarna är Sifo, SCB och Novus. I den här undersökningen har 3660 personer svarat. Det kan jämföras med exempelvis IPSOS med 1550 svarande samt SKOP, Sentios eller med endast c.a. 1 000 som svarat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.