Ett hållbart och levande Umeå – vårt valmanifest för MP är här!

 

Nu är den äntligen här! Miljöpartiets valmanifest för Umeå inför valet den 11 september.

En vision för ett hållbart och levande Umeå med naturen runt hörnet – var du än bor. Vi tar klimatkrisen på allvar och kräver en snabb omställning. Umeå ska ta sitt ansvar och vi vill att kommunen tar ett ledarskap i omställningen. Här krävs en handlingskraftig politik och ett metodiskt arbete för att minska våra utsläpp. Vi vill satsa rejält på hållbart resande – cykel, gång och kollektivtrafik – samtidigt som vi minskar biltrafiken i Umeå. Mer plats för människan, mindre plats för bilen.

Vi behöver värna våra grönytor i Umeå och prioritera rätt när Umeå växer. De fyller en viktig roll för klimatet, de renar hälsoskadlig luft och de skyddar mot extremväder då de har en svalkande effekt vid extrem värme och dämpande effekt vid extrema skyfall. De är viktiga för våra invånares välmående och bidrar till en trivsam stad.

Vi vill ha ett jämlikt och inkluderande Umeå. Ett socialt hållbart Umeå utan segregation och utanförskap där olika barn leka bäst – tillsammans. Med en stark och välfungerande kommunal skola i Umeås alla stadsdelar och byar, samt ett rikt utbud av fritid och kultur.

I vårt valmanifest finner du en massa spännande förslag:

Pendeltåg till Stöcke/Sörmjöle, reformering av BUP, Stadsliden som kommunalt naturreservat, anonyma jobbansökningar, storsatsning på hållbart resande, Storgatan som sommargata och ett nytt levande torg mellan Väven och Hamnmagasinet – istället för den tråkiga öppna parkeringsplatsen som finns där idag.

Vill du läsa mer om våra förslag? Gå då in på följande länk:

Umeå | Miljöpartiet (mp.se)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.