Allsköns funderingar om politik

Mobbarna vann inte

På valnatten kom jag att tänka på reklamen för Harry Boy: Alla kan vinna! Samtliga partiledare uppträdde och talade både med sina partikamrater och journalister som om de vore vinnare trots att alla utom S och SD tappat väljare. SD var det parti som ökade mest av alla.

Valresultatet innebar att ’vinnarskallen’ Magdalena Andersson tvingades erkänna sig besegrad och meddelade därför sin avgång. Istället för att gratulera och lyckönska valvinnarna började hon skryta med hur välskött Sverige var och tala om den krigsvinter som nu skulle komma. Hon varnade också för det hat, hot och våld som väntade oss alla:

Det står med valresultatet klart att Sverigedemokraterna är Sveriges näst största parti och jag vet att många svenskar känner oro. Många har också redan mött hat och hot och ännu fler oroar sig för att bli en måltavla och tvekar dessutom att uttrycka sig offentligt. Jag ser er oro och jag delar den.”

Vilket lågvattenmärke! Inte minst den utbredda PK-ismen ger många människor tunghäfta idag. Att beskriva verkligheten som den verkligen är och varför den är som den är kan innebära att man ’deplattformeras’ och ’brunsmetas’. Den s k ’Sverigebilden’ måste till varje pris upprätthållas.

Strandfjällan hämmas dock varken av PK-ism, tunghäfta eller ’deplattformering’. ’Still going wrong’ tog hon än en gång chansen att ge prov på sin låga nivå med en varning till den blivande statsministern:

Vi kommer inte acceptera fascismen.”

Båda Andersson och Strandfjällan visade med all önskvärd tydlighet vilka dåliga förlorare de är. Så fort sossarna förlorar makten, är det i deras ögon ett hot mot demokratin. Men man ska som bekant inte vänta sig stora saker av små människor.

I statministerduellen mellan Andersson och Kristersson några dagar innan valet blev det tydligt att sossarna inte hade något att komma med. Alla problem som valet främst handlade om (kriminalitet, migration, energi m m), är ett resultat av de rödgrönas tomma verktygslåda och oförmåga att styra landet. I duellen mot Kristersson fäktade Andersson illa och inte sällan sa hon sig hålla med Kristersson i hans synpunkter och förslag istället för att komma med egna synpunkter och motförslag. Grattis, Kristersson! Andersson må vara populär i sitt eget parti, men när väljarna får välja, väljer en majoritet bort henne. Kristerssons lag vann med 3 mandat. Sossarna vann 2018 med endast 1 mandat.

Även Annie Lööf avgick som partiledare ett par dagar efter sitt katastrofval. Hellre förekomma än förekommas. Hennes bäst-före-datum passerades för flera år sedan och hennes ’breda mitt’ fanns bara i hennes fantasi. SD fick fler röster än C t o m i Lööfs hemtrakter. Grattis, SD!  Lööfs poserande i traktor m m genomskådades av väljarna och hennes ständiga mobbning av SD och Åkesson gick inte hem. Mobbning och härskartekniker ska inte löna sig. C:s valspråk ”Framåt”, inspirerat av Macrons ”En marche”, klingar numera falskt.

Lööf har ägnat mer tid och energi åt att kritisera SD än åt att föra ut sitt partis politik, något också hennes partikamrater kritiserat. Hon har betett sig som en outtröttlig vuxenmobbare mot SD och Åkesson. Inte i en enda partiledardebatt har hon missat chansen att kritisera honom och SD på olika sätt. Hur skulle det ha låtit om det varit han som gjort likadant mot henne? Hela ’skrikvänstern’ har f ö gjort gemensam sak med Lööf, när det gäller behandlingen av Åkesson. Märta Stenvis vägrar fortfarande att ta Åkesson i hand efter avslutade riksdagsdebatter. Obildat och ovärdigt vuxna människor! Demokrati och riksdagsplats förpliktigar. Talmannen borde påminna henne om detta.

Nu är det inte bara Lööf och ’skrikvänstern’ som praktiserat vuxenmobbning på högsta nivå. SD har i åratal varit portade från offentliga tillställningar och nekats att hyra /konferens/lokaler för sina aktiviteter. Personer som visat sympati för SD har t ex stängts av från sina arbetsplatser. LO tar villigt emot medlemsavgifterna från de SD:are som tillhör fackförbundet, men de tillåts inte inneha förtroendeuppdrag för LO. Det kallar jag rasism. Hur kan man uppföra sig så primitivt 2022?

Vidare har SD som enda riksdagsparti portats från Nobelfesten och de var det enda parti som inte bjöds in till ett RFSL-seminarium under Pride-veckan 2018, där partiet istället representerades av en uppblåsbar elefant. Samtliga övr partiledare ombads vifta med flaggor, om de höll med om att SD var ett homofobiskt parti som deras partier inte ville samarbeta med och alla 7 partiledare viftade lydigt. De som ställde upp på detta borde rodna av skam.

Jag har den största respekt för Åkesson, hans kompetens, retoriska förmåga och hans inre styrka. Han tappar sällan humöret eller den goda tonen. Det är beundransvärt när Lööf, Bolund och Stenvis attackerar och tydliggör vilka härskare och mobbare de är.

Just nu håller den nya regeringen på att bildas. M och KD anser att SD, det största partiet av de ”fyras gäng”, inte ska ingå i regeringen. Liberalerna med bara 4,5% av rösterna är av samma åsikt. Däremot kräver liberalerna att de själva ska sitta i regeringen. Samtidigt hotar en handfull tongivande liberaler att rösta rött till Kristersson, om han tänker samarbeta med SD. Hur långsiktigt hållbart blir det kommande regeringssamarbetet? Hur demokratiskt är det? Hur ska M, KD och L få igenom något i riksdagen utan SD:s stöd? Kommer Anderssons öppna dörr kanske att bli ett alternativ för en ny regering? Det vore ett oförlåtligt svek mot oss väljare.

Sist men inte minst ett exempel på DN:s väljarförakt och bristande respekt för demokratin. I en ledare (21/9) beskrivs högerns debattörer och väljare som ”De nedre lagren av intelligentian”. Hur kan man med hedern och förtroendet i behåll beskriva en så stor del av befolkningen så nedsättande och kränkande? Det om något är ett tydligt tecken på att ledarskribenten själv inte tillhör de övre lagren av intelligentian. Skämmes ta mej fa’n!

10 kommentarer

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jan Emanuel torde vara en riktig vagel i såssarnas ögon. Han tvekar aldrig att avslöja, kommentera och kritisera alla galenskaper som partiet föreslår eller genomför. Han är helt skoningslös trots att han själv är socialdemokrat.

 1. brorson

  Men Magda har ju själv sagt att alla somalitowns i Sverige ska utplånas. Klart att folk som bor i dessa städer (”oönskade anlagsbärare”, som ledande socialdemokrater sa om tattarna under 1950-talet, när denna förmodligen ursvenska folkgrupp skulle utppånas?) blir oroliga, vart de ska tvångsdeporteras. Att allt bara är drYgemans (Mannen som aldrig gör det han säger han ska göra)sockersöta munväder kan ju de inte veta. Kommer kinesrestauranger också att förbjudas? Allting ska ju vara amerikanskt numera, made in USA, t.o.m. våra åsikter. Och då duger förstås inte vad en majoritet, eller åtminstone en stor minoritet (de som stödjer Republikanerna) själva tycker.

  För svenska sossar är Demokraterna i USA detsamma som USA;s socialdemokratiska parti. Försöker inte Wild West-Joe gå till historien som USA;s största krigspredisident, som vann Tredje världskriget, men inte som den som startade det`? Det får någon annan göra, någon som kan provoceras därtill.
  Biden blinken lilla sj
  stjärna där,
  som Hugo fon Essen håller så rysligt kär.
  när han förklarar för oss dumma svenskar
  hur hemsk Putin är
  och önskar
  att Ryssland inte bara besegras
  – utan även splittr.as i en massa småriken

  I en frågespalt i Expressen ett par veckor in i kriget svarade von Essen, som är chef för något utrikespolitiskt institut i Sverige, att han önskade just denna utgång av kriget – alltså nästan ett halvår innan Lavrov sa (i FN igår) att detta är målet för krigshetsare i väst – och att Ryssland bara försvarar sig, Vad är sanning? Jag citerar Pontius Pilatus ord, när han dömde Jesus till döden på korset.Men det vet Holmlund, som har skrivít på sin blogg;

  ”Nu ska han utplåna Ukraina som stat det framgår med all tydlighet och för att kunna göra detta tvingar de folk att rösta för att tillhöra Ryssland i ett par regioner. Är man så korkade att man tror att världen i övrigt tror att det är folkets vilja som kommer fram. Han har självklart ett enda mål med detta nämligen att kunna anfalla Ukraina med full styrka och mer eller mindre utrota ett folk som var trötta på den ryska kommunismen och själva bildade ett eget land precis som alla andra republiker som blev egna länder vara flera idag dessutom är med i Nato”

  Först skriver H att Putins mål är att utplåna Ukraina som stat (vilket möjligen är sant) och ett par rader långre ner att Putins mål ”mer eller mindre” är att uttota ukrainarna som folk. Vilket är en helt annan sak och en anspelning på nazisternas försök att utrota judarna som folk -m alltså inte bara judendomen, den judiska kulturen etc.

  Den amnerikanska ”DEMOKRATISKA” krigshetsen, som både anings- och histoirelöst upprepas av svenska sossar, som just förlorat ett val, börjar nu bli så grov, så att man kan ifrågasätta om svenska sossar verkligen kan utröna vad ett annat lands befolkning engentligen vill. När man trodde sig vinna val på ”inga somalitowns” i Sverige.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Magdas stora förtroende bland folket blev som tur är ingen valvinnare. Oavsett vilka stenar de vänt på har de inte lyckats ta tag i vad de hittat under stenarna. Med den uppsättning ministrar som de haft särskilt efter 2018 är det svårt att åstadkomma förändring, i synnerhet när verktygslådan är tom och munvädret inte övertygar.

 2. Sven

  Hade ju varit enkelt för Sosseregeringen att få bort SD om de fattat nåt. Hade de bara fått nåt gjort åt problemen i städerna och gjort nåt åt problemen på landsbygden istället för att utreda och utreda allt i oändlighet så hade de ju fått tillbaka några väljare. Men de har tryckt ner sina huvuden djupt ner i sanden och mest lagt tid på att försöka skitprata bort sina motståndare , Men det verkar vara framtidens politik att bara snacka skit.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Men smutskastning blev ingen valvinnare för såssarna denna gång. Tackar jag särskilt för :O))

 3. Jonsson

  Mp och L var uträknade så sent som i somras. Hur tänkte dessas väljare på valdagen? Ville göra kaoz?
  Vad annat kan fru Andersson säga och göra, denna ”makt allena” i Stockholm.
  Undrar vad den högre intelligentian röstar på?
  Kan deras röstande förklara Sveriges topplacering som Europas farligaste land, elkatastrofen, drivmedelskatastrofen, sjuk-och äldrevårdskatastrofen, skolkatastrofen, livsmedelskatastrofen och hotande superinflationen? Och nya bostadsbubblan?
  Riksbanken tror att räntehöjningar ger mer el. Det är synd om Sverige! Magdalena och gänget har uppenbarligen inte grävt nog djupt bland stenarna; hat och hot pga SD? Åtgärd på det?
  Redan i november ifjol, skrev AB om elbrist, vilket bland annat ansågs bero på ökad efterfrågan i Europa, frusna älvar här hemma etc.
  Fru Andersson kunde vara mer ödmjuk, över sina misstag. Undra om vi kan köpa in oss på Polens nya gasledning? Nu när Putins har skadats.
  Strandhäll trollar väl bort sig själv till slut.
  Kanske man bör akta sig för att skaka hand med Stenevi & co, annars tar de hela armen (se bara hur illa det gått för Socialdemokraterna).

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   ”Makt allena” Andersson har inte gjort några misstag; hon har inte gjort ngt alls för att förbättra landet och ödmjukhet och självinsikt är inte hennes styrka! Under de stenar hon vänt på fanns bara utredningar. Med hennes ministergalleri kan man förstås inte vänta sig bättre.
   Ser att strandfjällan nu varit ute på Twitter och kritiserat Julia Kronlids huvudbonad när riksmötet öppnades igår. Mobbning är strandfjällans signum. Måtte hon snart försvinna så att hon hinner sköta sina räkningar och slipper belasta oss skattebetalare med taxiresor för nära en halv miljon under ytterligare en mandatperiod!

 4. Jonsson

  Värendsdräkten är tjusig. Skamligt av Strandhäll att dra paralleller om slöjtvång, med tanke på händelsen i Iran nyligen. Hon som ska företräda S-kvinnor.
  Osäkert om hennes twittrande gynnar partiet. Det blir nog mest tillbaka-kakor.
  Dags att andra får ta hand om Sverige. Om nu inte liberaler lägger krokben förstås.

  • Åsa Sundh (inläggsförfattare)

   Jag tvivlar på att strandfjällans twittrande gynnar partiet, men det ger henne mer tid ”in the hall of shame”. Att synas är att finnas.
   Just det, om nu liberaler inte lägger krokben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.