Allsköns funderingar om politik

Ro(S)enrasande, respektlös och tomhänt

Av , , 30 kommentarer 59

DN Debatt publicerade 7 maj en artikel av Magdalena, ’Maktallena’, Andersson (s), tidningens politiska favorit. Inlägget var en direkt attack på SD, som inte sitter i regeringen:

SD:s högerregim hotar grunderna i vårt demorkati” löd den magstarka rubriken.

Januariöverenskommelsen mellan S, C, Mp och L var om något ett hot mot grunderna i vår demokrati. ’JÖKen’ gav sverigefientliga och verklighetsfrämmande Mp galet mycket makt i utbyte mot fortsatt makt för S-regeringen. I högsta grad odemokratiskt och ytterst kostsamt för oss skattebetalare! Och hur demokratiskt var det av Andersson att i nov 2021 ingå ett dyrköpt avtal med den politiska vilden Kakabaveh?

För att få hennes avgörande riksdagsröst i kampen om statsministerposten krävdes att sossarna slöt en överenskommelse med Kakabaveh som pekats ut som ett rött skynke för Turkiet. Enligt överenskommelsen lovar partiet att fördjupa samarbetet med kurdiska partiet PYD från norra Syrien. De har kopplingar till terroriststämplade PKK som strider mot turkiska staten. Att Turkiet ser dessa som terrorister försvårar vårt inträde i Nato, men Andersson hävdade fräckt och naivt våren 2022 följande:

Avtalet är mellan det socialdemokratiska partiet och Kakabaveh. Det har ingenting med Sveriges Natoansökan att göra.  

2014 ingicks f ö Decemberöverenskommelsen, en uppgörelse mellan alla partier utom ’ytterlighetspartierna’ SD och V. Den skulle gälla fram till valet 2022 och innebar bl a att ett nyval kunde undvikas. Som tur var skrotades DÖ i okt 2015. Både DÖ och JÖK:en ”hotade grunderna i vår demokrati”, men det bekymrade inte Andersson och sossarna. Då var avtal om samverkan i riksdagen bra för landet. Nu är det däremot ett hot mot demokratin. Allt som hindrar sossarna att ta makten är i deras ögon ett hot mot demokratin, d v s mot socialdemokratin. Vem kommer inte ihåg Marita Ulvskogs känsla efter borgarnas valseger 1976:

Det kändes som en statskupp.

Andersson ser inte borgarnas tillträde som en statskupp, men hon dömer ut Sveriges regering som demokratiskt illegitim, en ovärdig anklagelse. Hon passade också på att ge Busch en gliring för att hon valde bort söndagens partiledardebatt till förmån för en semesterresa med sina barn (DN 5/5):

Partiledardebatter är en viktig del av demokratin. Jag utgår från att det här inte är ett mönster. Det finns länder där partiledare i regeringsställning inte debatterar mot oppositionen. Så ska vi inte ha det i Sverige.

När Löfven var partiledare var han tidvis så frånvarande i debatten att man frestades att kalla in Missing People.

I partiledardebatten (7/5) blottade ’Maktallena’ sitt register av ilska, arrogans, respektlöshet, härskarfasoner, mobbning m m. När argumenten är svaga höjer man ofta rösten. Detta gjorde hon t ex när hon arg som ett bi sa till Johan Pehrsson att vara tyst eller när hon hävdade att regeringens beslut att korta mandatperioden för externa ledamöter i universitetens styrelser var ett försök att ”tysta” akademin.

Under alla år sossarna regerat, har de passat på att tillsätta generaldirektörer med röd partibok. Det är förstås helt OK när S gör det.  Flera av Anderssons partikamrater kallar det dock utrensningar, när regeringen låter generaldirektörer sluta, när deras kontrakt går ut. Våren 2019 sparkade Strandhäll plötsligt den erkänt skickliga generaldirektören Ann-Marie Begler, som lydigt genomförde den politik hon fått i uppdrag av S att genomföra. Varför? Hon ’rensades ut’ för att Strandhäll inte ville ta ansvar för sin egen politik. Strandhäll prickades av KU för detta. Den prickningen var välförtjänt.

Anderssons och partiets största ilska just nu riktas nog mot regeringens beslut att försöka stoppa sossarnas A-lotterier och kombispel. Sossarna har suttit vid makten i decennier och har därigenom både kunnat stifta lagar och vara en stor aktör på spelmarknaden. Detta har inneburit ett guldläge för dem och ett stort övertag över andra partier. Nu kan regeringen förhoppningsvis sätt P för detta.

Andersson uppträdde i partiledardebatten ungefär som i höstens valkampanj. Hon kanske ännu inte tagit in att S förlorade valet. Hon presenterade inga egna konkreta förslag. Däremot framförde hon massiv kritik mot regeringens förslag och politik. Så gjorde sossarna också i valet 2022. De förlitade sig helt på att sälja in Andersson, men det gick inte hem då. Att upprepa samma taktik igen och tro att det ska funka nu är dömt att misslyckas.  Vem vill förresten satsa på en argbigga?

Veckan efter partiledardebatten åkte Andersson med sin partisekreterare Tomas Baudin på några dagars ’studieresa’ till Washington. Ingen klimatångest där inte! Orsaken till resan? Partiet ”har motståndare som ljuger hejdlöst” och nu ska Andersson ”ta hjälp av amerikanska strateger för att vässa attackerna på Tidöpartierna” (DN 11/5).

Jag kommer inte att dras med i lögnmaskineriet, hävdar hon.

I lögnmaskineriet befinner hon sig redan och vassare går det knappt att bli. Dessutom börjar hon nu alltmer likna Trump i sin retorik, sina humörsvängningar, lögner och försök att tysta debattmotståndare samt sin bristande respekt för Tidöpartiernas ledare och företrädare. Det visade hon tydligt i partiledardebatten, där hon misslyckades att tygla sina känslor. Därmed blev hon debattens förlorare och kallas nu av några debattörer för ’Arga Andersson’.

Klimathotet är ständigt närvarande i debatten. Bör vi nu kanske också gardera oss mot klimakteriehotet? ;O)

 

S-ägda A-lotterier och Kombispel

Av , , 12 kommentarer 44

Mer än 8 000 personer hade mellan 2014 och 2017 dragit på sig betalningsföreläggande genom S-ägda A-lotterier och Kombispel. Personer har trots skulder hos Kronofogden i 1700 fall fått köpa lotter på kredit i nämnda lotterier. Hur är det möjligt?

Förklaringen är att sossarna och SSU har lyckats skaffa sig undantag från lagen att sälja spel och lotter på kredit och från kravet på kundkännedom. De har dragit fördel av att staten beviljat lägre skatt och undantag från krav på kreditförbud och kundkännedom för ideella organisationers lotterier. I mina ögon är S och SSU sannerligen inga ideella organisationer. Detta luktar korruption och maktmissbruk.

Spelberoende är ett allvarligt problem. Ändå försöker S-lotterierna med aggressiv marknadsföring locka till sig allt fler spelberoende personer. T o m personer med skulder hos Kronofogden tillåts handla lotter på kredit. I högsta grad upprörande! Intäkterna från A-lotterierna till partiets olika organ var t ex 2020 över 200 miljoner kronor (SvD 29/4)

SSU:s lotteriverksamhet startade redan 1947 och t ex 2016 finansierades SSU till 90 procent av spel och dobbel. SSU rekryterar och utbildar t ex morgondagens S-ledare. Andersson, Löfven, Damberg, Hallengren, Shekarabi, Shekarabi samt ledande sossar i kommuner och regioner har alla varit med i SSU. Undra på att de behöver alla pengar de kan komma över oavsett hur!

Nu har Tidöpartierna lagt fram förslag om att stoppa partipolitiska lotterier dels för att man vill motverka spelmissbruk, dels för att det är fel att partier gör pengar på sådant som kan leda till missbruk och fattigdom. Gällande lagar förbjuder spel på kredit och spelförsäljning med telefon. S-regeringar har sett till att lagen undantar dem och deras ”ideella föreningar” från detta. Att skapa särlagstiftning/undantag för sina egna intressen och verksamheter kallar jag dubbelmoral och maktmissbruk. Fast sossarna brukar hävda att ”det är OK när vi gör det”.

SveTsaren Löfvens tal om att ”regeringsmakten utnyttjas” av Tidöpartierna är i högsta grad provocerande! Sossarna har suttit vid makten i decennier och har därigenom både kunnat instifta lagar och vara en stor aktör på spelmarknaden. Detta har inneburit ett guldläge för dem och ett övertag över andra partier. Nu kan regeringen förhoppningsvis sätt P för detta.

På Facebook skriver Löfven:

”Nu kommer ett förslag som ska stoppa partiers möjlighet att få inkomst via lotterier. Argument från statsministern: motverka spelberoende. Den verkliga anledningen, som SD är tydliga med, är att bekämpa Socialdemokratin – så regeringsmakten utnyttjas för att klämma åt oppositionen. Var har vi hört om det? Just det: Ungern.”

Magdalena Andersson har anklagat Tidöpartierna för att försöka tysta politiska motståndare och ser ett lotteristopp som ett hot mot demokratin:

Det är något vi förknippar med länder med en auktoritär regim (DN 28/4).

’Strandfjällan’ skriver följande på Twitter:

”Sveriges statsminister. Beredd att använda regeringsmakten för att försvaga sin opposition ekonomiskt på uppdrag av ett högernationalistiskt parti sprunget ur nazismen och orkar inte ens stå öppet för det. Utan gömmer sig bakom skenargument. Sverige 2023. Ynkedomen.”

Säga vad man vill om Löfven, Andersson, Johansson och Strandhäll men de är konsekventa i sina ordval och anklagelser: nazism, hot mot demokratin, Ungern m m. Varför utvidgar de inte ordförrådet istället för att använda samma ensidiga och uttjatade argument? Och varför arbetar de inte fram en egen politik inför nästa val istället för att bara kritisera oppositionspartiernas politik? Fast de anser kanske inte att detta behövs, då de ännu varken beslutat om de förlorade eller vann valet i höstas eller kommit fram till varför väljarna valde bort dem. De kanske förlitar sig på ’Maktallena’ även nästa val.

”För hela Sverige” var deras motto igår (1 maj), men att införa särlagstiftning/undantag för sina egna intressen och verksamheter rimmar illa med det mottot. Om Tidöpartiernas förslag antas, kan det skapa en mer rättvis spelplan. Rättvisa är ett ständigt återkommande ’sossekrav’, så rättviseargumentet borde tilltala dem;O)