Citronkaka med päron.
Mina skor från Pålsboda Toffel har kommit. Luftiga och fina, snarare walkingsandaler än walkingskor. Bekväma är de också.
MEN titta på den fula sömmen vid tån på den högra skon. Så får det ju inte se ut.
Nu har jag packat ner dem igen i sin låda tillsammans med min reklamation och i morgon ringer jag Schenker så de får komma och hämta dem.
Så försmädligt. Å andra sidan snöar det fortfarande, så det dröjer läänge innan jag kan gå ut i dem.
Sen har jag bakat en citronkaka med päron till skrivarcirkeln i morgon.
Den doftar ljuvligt gott. Tyvärr sprack den i två halvor när jag skulle lyfta över den från bakformens botten till fatet. Lite försmädligt, men överkomligt.
Här får ni receptet:
2-3 päron
100 gr smör
3 dl socker
2 ägg
rivet skal av 1 stor citron
3 msk pressad citron
1 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Skala, dela och kärna ur päronen. Skär dem i tunna klyftor.
Rör smör och socker pösigt. (Jag använde plastvingen i matberedaren).
Tillsätt äggen ett i taget. Blanda i citronskal, citronsaft och mjölk.
Rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
Häll i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Stick ner päronskivorna.
Grädda i 175 grader ca 45 minuter.
Servera med en klick vaniljglass.
Ha en skön söndagskväll <3
Senaste kommentarerna