Tragiskt för Polarbröd!

Polarbröds fabrik i Älvsbyn är totalförstörd efter en brand som startade sent igår kväll. Detta skedde dessutom kvällen innan invigningen av deras senaste stora investering – en helt ny produktionslina – skulle invigas.

Det är tragiskt och jag lider med Polarbröd och dess anställda. Polarbröd har på många sätt varit ett framgångsrikt föredöme som utvecklats, vunnit ny mark och etablerats internationellt. Det finns mycket med Polarbröd som jag uppskattar (förutom deras goda bröd); deras förmåga att ta något traditionellt lokalt ut på den stora världsmarknaden och samtidigt behålla deras lokala förankring till Älvsbyn. De har genom detta kommit att bli ovärderligt viktiga för deras bygd samtidigt som de fortsatt att vinna ny mark och nya marknadsandelar. Även deras hållbarhetsarbete har varit ambitiöst och framgångsrik. De var tidigt ute med att inse vikten av att ställa om till en miljövänlig klimatneutral produktion.

Jag hoppas innerligt att Polarbröd lyckas resa sig igen och förväntar mig att de får det stöd de behöver i deras återuppbyggnad från lokalt, regionalt och nationellt håll!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.