Styrning av ditt liv

Antag att det är som jag påstår. De har åsikter om vad som visas på ett museum och vill styra. De har åsikter om vad en präst predikar och vill styra. De har åsikter om vad som görs på bibliotek och vill styra. De har åsikter om hur Public Service skall fungera och vill säkert kunna styra. De försöker sig på att få folkomröstning om offentlig konst. De anser att de skall få styra organisationer som får statliga bidrag. De vill styra vilka som skall vara departementschefer. Antag dessutom att det är som jag påstår att de styr den svenska regeringen. Är det sådana som skall styra ditt liv?

5 kommentarer

  1. Agneta

    Vilka som styr Public service år helt uppenbart. Vänstervinklingen av rapporteringen där är ett problem som vid ett flertal tillfällen belysts av Janne Josefsson som varit reporter där. Finns mycket att läsa om det på nätet.
    Exempel på detta gäller ffa vid rapportering av brott. Bl.a mannen som kastade ner kvinnan i ett gruvhål och sedan försökte stena henne till döds. Då handlade mycket om varför det inte fanns skyddsnät runt gruvhålen.
    Finns även här i Västerbotten ett tragiskt fall där mycket fokus lades på den
    ”stackars förövaren” och vilken hjälp samhället behöver tillhandahålla för denne.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      De ligger för övrigt att sakens natur att granskning vad det vara månde så gott som undantagslöst betecknas som ”vänsterorienterat”. På samma sätt uppfattas journalister inte sällan som vänster-någonting. I stället för att beteckna bristande journalistik som vänster-någonting borde kritiken vara konkret om vad som brister i journalistiken. Det räcker inte med att endast säga att det handlar om vänster-någonting. Sätt fokus både på offer och förövare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.