Islam spökar för SD

Spöken finns i olika gestalter och former. För SD är det invandrare och till dem oliktänkande och folk från ”vänster”.

Islamspöket jagar SD. I ett blogginlägg den 31 mars i VK kan jag läsa följande skrivet av en SD-politiker. Det handlar om en fotbollstränare som anpassade träningen efter att muslimerna i laget fastar under Ramadan.

Så skriver denne SD-politiker i slutet av inlägget, ”Förstå mig rätt. Har inget emot någon enskild tränare, eller enskilda elever, men folk måste förstå varför dessa konstanta anpassningar till islam är – ur ett systemperspektiv – extremt problematiskt.”

Det är oundvikligt att inte förstå att islam, invandrare, dem som inte uppfyller den egna SD-normen för att vara svensk skall jagas någonstans. Andra samhällsutmaningar kommer på skam men eftersom det inom SD utan tvekan tycks anses att de stora samhällsproblemen till avgörande del beror på invandring blir invandrarfrågan viktigast för SD.

Islam är världens med utbredda religion med 1 300 000 muslimer. Bloggskrivare från VK sviker inte det som ser ut som ett kall för en SD-politiker nämligen att jaga muslimer. ”Extremt problematiskt” menar bloggsskrivaren vilket understryker aversionen mot muslimer. Avsky muslimer och islam gör man inom SD med justitierådets ordförande som härförare. Å andra sidan blir många fler än muslimer jagade och gärna landsförvisade om möjligt, av SD. Till och med dem som fått permanent uppehållstillstånd skall särskilt prövas.

Enligt en ”tänkare” och riksdagsman inom SD är svenskar snart en minoritet och landet är utsatt för ”folkutbyte” och islamisering. Motvikten benämner detta för en konspirationsteori och försvararna kallar det fakta. Allt detta lockar naturligtvis den förhållandevis stora skaran som avskyr invandrare. Det är till om med så att någon av dessa riksdagsmänniskor gärna vill ge flyktingar ”en enkelbiljett till Kabul”.

Är förtroendet snart är slut för SD kan man fråga sig? Det är helt betydelselöst om det skulle vara så. Så länge M, KD och L likt vad som skedde i Tyskland under 30-talet lyfter fram och förhandlar (”pratar med” sade Kristersson på ett förskönande sätt) det högernationalistiska partiet SD kommer det blå blocket att fortsättningsvis ha möjlighet till regeringsmakten.

Ett parti med endast omkring tjugo (20) procent av rösterna i ett riksdagsval skulle annars inte kunna styra och regera en regering med M, KD och L.

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Anders

    Det är väl ändå muslimerna som ”spökar” i Sverige. Titta på hur dessa kulturberikare beter sig när man bränner deras”heliga” bok. Är detta tacken till dom svenska skattebetalare som föder dessa individer som har fått komma hit från krig och elände, eller sitter upplopp och kaos trotts allt i deras gener?

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Din kommentar till mitt blogginlägg talar helt och hållet för sig själv och behöver naturligtvis ingen ytterligare kommentar från mig. Däremot delar jag inte alls dina ståndpunkter.

  2. Christer

    Att skilja på integration och assimilering verkar vara en svår nöt att knäcka.
    Det vore mig fjärran att föra talan för SD, då jag står mycket långt från det partiets värderingar på många avgörande punkter. Att däremot tala emot dem och deras tankar av rent principiella skäl gör att man lätt hamnar långt från verkligheten och resonemanget blir bara dumt.
    När sedan argumenten tryter är det kanske försvarligt att ta till huvudlösa jämförelser mellan dagens demokratiskt valda regering och 30-talets Tyskland. Den jämförelsen berättar nog mer om den personen som lyfter påståendet än vad vi vill veta. Skamligt och mycket okunnigt.
    Vill för övrigt påpeka att Islam med sina 1,6 MILJARDER utövare är världen näst största religion, och inget annat. Lätt att pennan slinter när man har bråttom.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Oj så okunnig man kan vara. Visst sjutton kristendomen är väl störst och Islam större än 1,3 miljarder utövare. En viss jämförelse med 30-talets Tyskland låg när till hands.

      • Christer

        Jag ber om ursäkt. Jag trodde att bloggförfattaren var ensam om sin jämförelse mellan svenska regeringen och 30-talets Tyskland. Så är inte fallet, visar det sig.
        Även Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu har nu gått ut och gjort en motsvarande jämförelse. Man undrar vem näste person att ansluta till den övertygelsen ska vara? Kanske Donald Trump? Han har ju åsikter om det mesta?

        • Villy Hansen (inläggsförfattare)

          Den jämförelsen jag gör har riktigt många faktiskt gjort vilken innebär att om ett högernationalistiskt parti med relativt liten väljarmakt skall få inflytande att regera måste de få hjälp av andra högersympatiserande partier. På detta sätt har det gått till i Sverige med stöd av M, KD och L. Detta var likheten inget annat. Vi får se hur det går i Finland om Sannfinnländarna vill få makt.

  3. Christer

    Nåja. Har ett minne av tidigare valresultat där det vinnande partiet S, tog stöd av två små extrempartier, V och MP, för att tillskansa sig makten.
    Det innebar att ett parti som stöddes av ca 5% av väljarna fick avgörande inflytande över svensk politik under många år. Resultatet, kraftig politisk dikeskörning och oreparabel påveverkan på svensk politik och ekonomi för många år framöver har vi ju fått bevis för.
    Kanske har pendeln svängt över nu, och nästa extremparti har fått en viss påverkan. Men det partiet stöds ju ändå av ca 20% av väljarna, så lite mer demokratiskt måste man ju ändå inse att det är, eller hur?

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      En helt korrekt analys. Dock bedömer jag att själva inflytandet av det 5%-iga partiet fått något mindre inflytande än fe nuvarande SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.