Impopulär är lyckad media

Sorry många! Impopulär är lyckad media. Media som blir impopulär har med andra ord lyckats mycket väl. Att kritisera media är en mycket vanlig sportgren från dem som blir kritiserade. Det ligger även i sakens natur att kritiskt granskande media ofta kallas ”vänsterorienterad”.  Det gäller i synnerhet SVT och Aftonbladet men naturligtvis även flera andra. Bland ett stort antal journalister finns sannolikt ett så kallat positivt urval med journalister som lutar något till vänster. Än sen då? Ju längre till höger de kritiserade finns desto mera ogillar de journalister. Hur svårt kan det vara att se och förstå detta fenomen?

Finessen med så kallad ”fri media” är att ingen bör gå fri från granskning. En politisk fraktion vill att journalister skall kunna få sanktioner för vad de gör. Som i Ryssland och de andra i samma liga.

Till och med tidningen Västerbottens Kuriren och dess artiklar har kallats ”dålig och dåligt”. Det kan inte vara svårt att förstå sambandet mellan dem som kritiserar och respektive media. Ju kraftigare kritik som riktas mot media desto bättre har de lyckats.

Om den kritiskt granskande median inte funnits eller varit svag och kontrollerad, vilka skulle då folk i allmänhet lyssna på och läsa? Vässa spadarna och fortsätt gräv så länge det går!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.