Så utsågs en statsminister

I praktiken blev det Jimmy Åkesson SD som utsåg Ulf Christersson till statsminister. Visst var det väl ändå så? Och visst är det väl så att när Ulf Christersson och Ebba Busch en gång lovade att inte ha med SD att göra så var det en ren och skär lögn? Då kan man fråga sig om det var en lögn att de lovat det eller deras löfte var en lögn.

Det var även med hjälp av SD som de andra partierna fick ministerposter. Under trettiotalets Tyskland fick partiet NSDAP demokratiskt makten varefter de sedan avskaffade demokratin. Partier långt till höger

”Till skillnad från Magdalena Andersson och hennes socialdemokrater kommer vi varken att lämna eller överge våra rötter”, skriver Jimmie Åkesson – ett uttalande som i sin tur har fått många reaktioner. Expressen, Publicerad 10 jun 2021. Ett kusligt uttalande när det är många som känner till rötterna som SD växer upp från.

Det finns historiska skeenden som går så långsamt att ingen riktigt förstår vad som händer eller ens tror på det som faktiskt händer. Dessutom är det många som lever med uppfattningen att ”det kan inte hända här”.

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Mique

    Hej Villy! Tack för ditt inlägg! En del människor behöver påminnas, om vad som skede i Tyskland i början av 1930-talet! Mvh, Mique.

  2. Christer

    Historien upprepar sig, konstaterade redan ABBA i sin hit Waterloo. Och se det gör den även inom politiken. Min vana trogen har jag valt att korrigera bloggförfattarens inlägg, bara som en påminnelse om de politiska cyklerna:
    ”I praktiken blev det Amineh Kakabaveh V som utsåg Stefan Löfven till statsminister. Visst var det väl ändå så? Och visst är det väl så att när Annie Lööf en gång lovade att inte ha med S att göra så var det en ren och skär lögn? Då kan man fråga sig om det var en lögn att hon lovat det eller hennes löfte var en lögn.”
    Häpp, sa gumman. Trevlig helg på dig.

  3. Anders

    ”Det kan inte hända här”? Det som har hänt i Sverige är det att vi har importerat mellanöstern och med det fått med deras konflikter. Nä det är bra med Sd i regeringen, nu ska vi bara få dit Afs också!

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Det är naturligtvis inte alls bra med ett högernationlistiskt parti ”i regeringen” vari de naturligtvis inte sitter i regeringen men däremot styr de regeringen i stor utsträckning. Dina uttryck för ”det att vi har importerat mellanöstern och med det fått med deras konflikter” visar en rutten människosyn. Sannolikt är det många som är glada att de inte har nära vänner med din hållning till medmänniskor. Notera gärna att du och dina åsikter delas inte heller av de allra flesta. Doch är det naturligtvis det demokratiska och parlamentariska systemet som gjort att SD fått avgörande inflytande på regeringen för att på detta sätt kunde förhandja sig till minsterposter. Som du förstår kan därför inte ett parti med endast omkring tjugo procent av rösterna av helt egen kraft regera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.