Väl auktoriserad verkstad?

Verkstaden insida

Denna verkstad drivs av en snubbe som verkligen kan de gamla bilarna som inte har så mycket elektronik. Här lämnar man in bilar födda fram till och med 1985. Elbilar göra sig inte besvär för det kan bli riktigt fel. Lämnar du in bilen där får du en säker och bra reparation men det kan ta tid. Dessutom är kölistan lång. Det tar även tid att få hem delar som kan behövas men det hela blir både billigt och säkert. Villnar Lundberg heter han som driver verkstaden. Det har han gjort i över sjuttio år. Nästa år fyller Villnar åttiofyra. Han började hos sin far när han var fjorton år och har skruvat sedan dess.

När detta foto togs var Villnar hemma på lunch i huset bredvid. Stekt röding med potatismos och svagdricka blev det. Även jag som gammal trogen kund blev bjuden på lunch. Villnar är inte på något sätt efter sin tid. Han har bland annat installerad mobilt bredband där hemma och även i verkstaden. De två barnbarnen brukar komma på besök för att hjälpa till lite och nyfiket kolla in i den toppmoderna verkstaden. Ett av barnbarnen läser filosofi vid universitetet i Luleå och den andre är programutvecklare med AI som specialitet.

När jag pratade med Villar i förra veckan hyllade han Copilot från Microsoft och även Char GPT för de hade hjälpt honom mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.