M, KD L har delat ut frikort

Sverigebåten styrs inte av regeringen

Dessa partier i synnerhet Moderaterna och Kristdemokraterna har i egentlig mening delat ut frikort till Jimmy Åkesson och de andra i SD i fråga om vad de skulle bryta mot. Frågan många ställa sig är hur länge skall ”de vara kvar”. Svaret är enkelt. I första skedet till nästa val. Det spelar ingen roll hur mycket s—t som kastas på SD och dess riksdagsledamöter de bli ändå kvar. Hur svårt kan det vara att förstå det parlamentariska systemet och vad som inom ramen för demokratins juridiska spelregler tillåts göras. För närvarande är den parlamentariska konstellationen med M, KD, L och SD likt en analogi med ett ekologiskt tillstånd. Det finns så många bundna faktorer villkorssatta lägen att SD kan i stort sett göra vad de önskar såvitt de inte bryter mot någon lag.

Det som driver motivationen hos många att ställa sig bakom SD och även anse att M, KD och L är ett riktigt bra alternativ för Sverige är sannolikt den grundmurade aversionen och i bland även uttalade hatet mot Socialdemokratin med V i släptåg. Men dagens S får anses som harmlösa i förhållande till mera socialistiska och totalitära stater på jordens karta.

Hela regeringen sitter där tack vare SD och M, KD och L har sina ministerposter till vad de nog anser ”vilket pris som helst”. Högst sannolikt är det så att det inom både M och KD finns sympatisörer som stödjer den syn SD har i många stycken. Vänner av ordning och historiskt kunnande vill få oss att minnas att både V och PM vid vissa politiska skeenden fått starkt inflytande på politiken. Men vilka inflytande det än var kommer dessa inte i närheten av vad SD åstadkommit för Sveriges regering denna regeringsperiod.

Det finns fog för att påstå att det politiska etablissemanget är fullspäckat med moraliska analfabeter. Hur kommer det att te sig vid nästa val kan man fråga sig? Här uppenbarar sig många förhoppningar och romantiskt tänkande inom politiken. Det kan räcka med att ”trollfabrikerna” förfinar sina verktyg och att lögnen tillåts sätta sig i dem okritiskt tänkande och näven knuten i fickan för att samma konstellation som idag tillsamman med SD skall återupprepa sin strategi ännu en gång. Han man tagit fan i båten är det svårt att ro den i land när fan styr båten.

En kommentar

  1. Christer

    Du ställer frågan ”Hur länge de ska vara kvar?” Svaret är lika självklart som enkelt: Tills dess att väljarna tar beslutet att välja bort nuvarande styre. Och vi ska naturligtvis hoppas och tro att det inte kommer att ske inom överskådlig tid.
    Anledningen är naturligtvis att det alternativ som står oss till buds under nuvarande parlamentariska läge vore en återgång till den totala katastrof för landet och oss medborgare som socialist/kommunistregimen innebar. Jag är dock övertygad om att de flesta väljare kommer att inse när det drar ihop sig till nästa val.
    På frågan om hur svårt dat kan vara att förstå demokratins spelregler måste vi väl konstatera att det verkar oerhört svårt. Vi har just genomlevt åtta års ”mord” på demokratin.
    2018 gick C till val som ett parti inom dåvarande Alliansen. Man (grund)lurade alltså 557 500 väljare som ansåg sig lägga sin röst på ett borgerligt parti (alltså i praktiken mot ett socialistiskt/kommunistiskt styre), för att därefter tvärvända och stötta den vänstra sidan, allt i akt och mening att Lööf och hennes underställda skulle få sitta med i regering.
    Därefter bildade den oheliga alliansen en regering som i praktiken styrdes av V och MP. Ja, ibland t.o.m. av politiska vildar (Kackabaveh) hemmahörande så långt ut på vänsterkanten att alla demokratiska förutsättningar sedan länge lagts åt sidan. Så alternativet mot dagens regering är, som synes, extremt odemokratiskt. Vem helst som önskar se den bilden, bör nog se över sina politiska preferenser, eller hur? Känns, ska vi säga, lite ryskt?
    Moraliska analfabeter finns det gott om, inom samtliga politiska partier och samhällstjänster. Men för den sakens skull ska vi ju inte underlätta för dessa att komma in i landets ledande ställning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.