Missbruka aldrig aldrig, allt, inget eller ingenting

Missbruka aldrig aldrig, allt, inget eller ingenting. Aldrig, allt, inget eller ingenting missbrukas ofta men undvik att missbruka aldrig, allt, inget eller ingenting. Granska det som innehåller aldrig, allt, inget eller ingenting i både tal och text. Du hjälper aldrig till är ett påstående som ofta används. Men någon gång hjälps det till för det finns ingen som aldrig hjälper till. Begreppsmissbruket förekommer allt från köksbordet till det politiska hantverket.

Jag läser som exempel från ett blogginlägg i VK. Jag vill understryka att min kritik inte riktar sig alls specifikt till blogginläggaren ”Skogsliv” utan endast retoriken får illustrera vad man kritiskt bör granska begreppen aldrig och allt, ”… staten som har ansvar för allt. Föräldrar har inget ansvar. Kommuner och regioner har inget ansvar. Allt ansvar ligger på staten. Skolnedläggningar är statens fel även om kommunerna ifråga prioriterar skrytbyggen framför skolan”. Skriver ”Skogsliv” i VK bloggen, 2023-07-01.

Hör eller läser du budskap som innehåller aldrig, allt, inget eller ingenting bör du vara på sin vakt. Resultatet är inte sällan att det är osanning eller inte hela sanningen. Naturligtvis är det så att ett påstående med aldrig, allt, inget eller ingenting kan vara sant men inte alltid.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.