En fråga om rättvis sjukvård i hela länet

Centerpartiet ser hela länet och har därför tagit fram ett 10-punktsprogram som visar på att detta är en fråga som inte bara handlar om en ambulans i Åsele eller vårdplatser i Dorotea utan frågan berör hela länet.

Är det något som känns viktigt och angeläget för människor och företagare som funderar på vart man ska bosätta sig eller driva sitt företag så är det den trygghet som kommuner och orter kan erbjuda vad gäller en rättvis och likvärdig sjukvård som länet i övrigt har. Dessutom är det av stor betydelse för turister som besöker länets turismanläggningar. Var finns hjälpen att om olyckan är framme och hur långt bort är den i tid?

Landstinget har också ett ansvar för att skapa förutsättningar för en landsbygdsutveckling och tillväxt i hela länet. Den majoritet (S+Mp) som beslutade om att förändra och försämra tryggheten i några av länets kommuner bl.a. Åsele, Dorotea och Sorsele har starkt bidragit till att attraktiviteten för delar av vårt län har minskat. Det kommer i framtiden att negativt påverka befolkningsutvecklingen och tillkomsten av arbetstillfällen i flera av länets kommuner.

Detta är inte bara en fråga för inlandskommunerna utan en fråga för hela länet. Därför är så viktigt att även boende i kustkommunerna deltar i kommande folkomröstning. Nästa gång kan det vara din kommun eller ort som drabbas.

Delar du uppfattningen om behovet av en rättvis sjukvård i hela länet, RÖSTA då JA i folkomröstningen den 8 september.

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier