Lögn och förbannad dikt

Så länge jag kan minnas har politiker påståtts ljuga om allt möjligt och att de inte håller sina vallöften, men nu har jag lessnat.

Intressant är att forskning visar på att svenska politiker har HISTORISKT varit bra, kanske tom bäst i klassen på att hålla sina vallöften som även blivit fler och fler.

Jag skriver historiskt för nu börjar iaf jag på att bli less på alla dessa brutna, svikna vallöften från den nuvarande blåbruna majoriteten med Ulf Kristersson (M) i spetsen.

Det lovades vitt och brett före valet om såväl lättnader på bränsleområdet, amorteringsstopp på lån, minskad skatt på ISK och alla de möjliga åtgärder inom energiområdet för oss konsumenter. Listan kan göras ännu längre.

Lögn och förbannad dikt har det blivit av det hela och är det inte ModeratUlf som slingrar sig så är det KD-Ebba eller Jimmie (SD).

Värst var Oscar Sjöstedt och SDs lögn om att chocksänka Dieselpriset med 10 kr med konstaterandet att:  ”Funkar det inte så funkar det inte. Ibland är verkligheten och spökar”.

Johan persson sammanfattade den ”nya” blåbruna regeringen bäst genom sitt ”man säger en sak före valet och en annan efter valet”.

Alex Schulman skriver i DN, en krönika om att ”Vi lever i den obekymrade lögnens tidevarv” (tyvärr bakom betalvägg, men har man Fb kan man ta del av Jörgen Astosson som läser upp den. Värd att lyssna på).

När man då tror att det inte kan bli så mycket värre visar det sig att Statsminister Ulf (M) närmaste politiska tjänsteman, PM Nilsson har varit ute och tjuvfiskat ål och då drar en ny cirkus igång.

Detta har han tydligen gjort ett antal gånger och skrutit om det och om det kan jag tycka att det är dåligt gjort, men sedan visar det sig att han ljugit både för tillsynsmän och polis vilket jag tycker visar på ett mycket dåligt beteende. Att han sedan berättat detta för Statsministern, men som inte tyckt att det var så mycket att yvas över är riktigt lågt. Nu är statsministern anmäld till KU och ska redogöra för turerna och PM Nilsson utreds nu av en specialavdelning inom NOA för sina lögner, men han lär slingra sig likt de ålar han tjuvfiskat.

Hur kommer statistiken på hållandet av vallöften att se ut efter denna mandatperiod tro? Inte till det bättre om den blåbruna ljugarbänken får fortsätta på detta viset.

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

 1. edor Vilhelmina

  Skolorna som lades ned i V-mina under din tid vid makten, speciellt Malgovik, genomlyste den hel ärlighet både under processen och efter?
  Jag förstår du kommer slingra dig på något vis. Men tycker ändå det är värt ta upp eftersom du beskyller andra för rena lögner vilket kan ha en sanning i sig.

 2. Tomas Andersson

  Tillägg, ratificeringen av ILO 169 verkar gå trögt va! Men Vilhelmina Socialdemokraters inställning till rennäringen har framförts av KG Abrahamsson på sin blogg i VK. Vilket även har bekräftats av Andreas Eliasson. Har du som Socialdemokrat i Vilhelmina någon avvikande mening i det som framförts?

 3. Magnus Johansson (inläggsförfattare)

  Nu började Whataboutismen flöda vilket är tråkigt.
  En förklaring vad det är kan dock vara på sin plats så varsågod Edor och Tomas. Direkt från Wikipedia:

  Whataboutism (eller whataboutery) avser ett argumentationsfel under tu quoque-argument (hyckleriavfärdande) och är nära besläktat med relativisering. En föreslagen svensk benämning är ”men du då-teknik”.
  Ha en god kväll!

 4. Tomas Andersson

  Tack för svaret , ger mig en klar bild över din inställning. Notera att jag ej kommenterade något i din text.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Vad jag noterar är att du inte har en susning om vad jag anser i frågan och att du inte kan hålla dig till ämnet.
   Vidare verkar du nöjd med alla lögner och brutna vallöften som serverats av Uffe, Ebba och Jimmie.

 5. Magnus Johansson (inläggsförfattare)

  …och till de patetiska högertroll som kommenterat så kan ni hålla er till era sidor där ni får fortsätta spy er galla. Vänligen gör er icke besvär att kommentera på min blogg. Det är slösande med allas vår energi även fast min bara är ett knapptryck (Delete).

 6. Åsa Össbo

  En annan lögn värd att minnas idag är löftet till Hédi Fried som Kristersson nu idogt förnekar att han gett.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Så sant och sedan är högern förvånad/upprörd över att Kristersson inte får tala på Förintelsens minnesdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.