Du rockade, pĂ„ riktigt đŸ€˜đŸ‘ŠđŸ’›đŸ§Ąâ€ïž

Det uppstod vissa problem igĂ„r, med att komma pĂ„ vad vi skulle ha till lunch. Sen gjorde jag hjĂ€rnan en tjĂ€nst och sa till Åke att vi gĂ„r pĂ„ Ullas och tar en varm macka, och det gjorde vi, minsann.


PÄ parkeringen dÀr utanför, stÄr denna grÀvmaskin parkerad.

PĂ„ vĂ€g dit, frĂ„gade jag Åke om det Ă€r en sĂ„n dĂ€r han vill ha. Han svarade med lĂ€tt lyrisk röst…Jaa!! Mjaha, sa jag, och vĂ€nde mig om och tittade pĂ„ honom, men dĂ„ mĂ„ste du tala om för mig vad du ska ha den till? -Jag vet inte, sa han och smĂ„log 😎 Ehh, alltsĂ„.. ok??

Jag undrar vad det Ă€r med grĂ€vmaskiner som kan göra en mĂ€nniska att se sĂ„ drömmande ut. TĂ€nker han grĂ€va ett hĂ„l, ett djuuupt hĂ„l, 163 lĂ„ngt, dĂ„ ryms ju jag dĂ€r đŸ˜ŹđŸ„¶ Eller Ă€r det bara en sĂ„n dĂ€r grej, igen, som Ă€r bra att ha. Gött att finna, ojoj!!

La ut detta pĂ„ fejjan, och det blir lite diskussioner om hur bra dom Ă€r att ha. Wallmarks i Renbergsvattnet har en, jo, men dom har ocksĂ„ plats för en. Vi har vĂ„r lilla gĂ„rd som Ă€r spĂ€ckad med saker. Annelie tyckte att vi kunde köpa och ha en i Lainejaur, jodĂ„, fast hm… vad ska han grĂ€va för nĂ„t, förutom hĂ„l, lite varstans.

FrÄgade Theresé vad hon mindes frÄn detta och vart hon fick drivkraften ifrÄn.

Hennes svar var, drivkraften va nog mest pappa
 eller att inget annat fick plats i sandlĂ„dan, sĂ„ man var tvungen att anvĂ€nda ”grĂ€vskopan”.
Snart har vi en större ”grĂ€vskopa”, sĂ„ vi fĂ„r se hur stort Anders leende blir, och hur mycket han förstör


Och dÀr kom jag ju ihÄg att Anders, svÀrsonen, hade köpt ett sÄnt dÀr monster. Ja, fast fortfarande, dom har plats, det vet jag.

Sedan kom jag ihÄg, nu pÄ morgonen, att Àven min pappa hade en grÀvmaskin. Ojoj, hÀr hÄller han pÄ slÀta till nÄt, tror jag.

Det blev en herrans massa grÀvmaskiner, plötsligt och dÄ faller det sig rÀtt naturligt att jag nÀmner detta, som jag och Nicco fick beskÄda, vid ett lunchtillfÀlle för nÄgra Är sedan.

Vi satt uppe pĂ„ ”the food court” och hade utsikt över RĂ„dhustorget i UmeĂ„. Det var stĂ€ngsel och avstĂ€ngt lite hĂ€r och dĂ€r och dom höll pĂ„ grĂ€va lite varstans.
SÄ dras vÄra blickar till en grÀvmaskin/grÀvmaskinist som utför, vad det verkar som, ett pillerjobb. Han tar en dutt med skopan, slÀtar ut, tar en ny dutt, Àr jÀtte försiktig, drar sakta skopan över vad det nu Àr han hÄller pÄ med.

Det Ă€r nĂ€stan sĂ„ att vi lutar oss framĂ„t för att kunna se vad det Ă€r han gör. SĂ„ tar han en sista dutt, smeker med skopan och *PANG*, tar han skopan och sliter upp hela alltet, jahaja
det var alltsĂ„ bara en lek. Och det Ă€r vĂ€l dĂ„ sĂ„nt dĂ€r görs, och folk ser det, som man tror att dom bara leker pĂ„ sina arbetspass 😀

Fast jag kan tycka att det ÀndÄ Àr rÀtt ok, om man gör det dÄ det faktiskt finns tid till det, det gör ju bara att man trÀnar upp sina skills och nÀr det sedan krÀvs en duktig lekman, sÄ Àr man redan det bÀsta man kan bli, för att man lekt fram sina kunskaper.

HÀr tÀnker jag nu pÄ Sally, och vilket tillfÀlle för henne om hon fÄr sitta vid spakarna med hennes pappa Anders. The sky is the limit, pÄ vad hon faktiskt skulle kunna lÀra sig som sedan sitter som gjuten i ryggraden. You go, sÀger jag bara.


ApropÄ pappa, sÄ blev jag nu pÄmind om att det Àr en minnesdag, just idag. Det var nÀmligen 9 Är sedan han dog. Och samtidigt som det kÀnns som om det var en evighet sedan man sÄg honom, sÄ kommer man ÀndÄ ihÄg honom, som om det vore igÄr.

HÀr kan jag Àven köpa, rakt av, att hade han haft intresset att lÀra sig köra grÀvmaskin, som ett proffs, sÄ hade han gjort det. Han köpte sin första skogstraktor dÄ han var 18 Är. Han som tog licens för drakflygning, dÄ han var över 50 Är. Började med att ta lastbilskortet, dÄ han var över 65 Är, det satt som aldrig fast.

Det han ville göra, det gjorde han. Och det gjorde han ju absolut rĂ€tt i. Tror aldrig att jag sa det till dig, men pappa…du rockade, pĂ„ riktigt đŸ€˜đŸ’›đŸ§Ąâ€ïž

Ha en fin lördag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten