Snabba mig hit och snabba mig dit

Fick en jättekul, nostalgisk present igår. Av en gammal kompis till Åke, faktiskt. Men säg den lycka som varar. Då Danne sa att jag kunde få den (jag var inte hemma då), så var Åke snabb på att säga att han fyller år om några dagar. Så den fick tillfalla honom. Ja, klart som tusan att det är Åkes, inte tu tal om det.

Kolla här!

Denna skoter köpte Nicke, Åkes pappa, 1970 och då var den alldeles okörd och ny. När Åke sålde stugan i Kittelfjäll, så följde 2 skotrar med på köpet, den här och en annan. Danne Burstedt köpte stugan, och nu har dom sålt den till hans ex.

Skotrarna ville hon köpa men Danne hade snabb skjutit in att en får du ta, men den där, den ska Åke ha. Igår hade det backat in en större bil på gården, ut hoppar Danne med en kartong med en massa säkringar och handboken till skotern. Sen öppnar han bakdörrarna och där står den i sin fulla prakt.

Jag tycker att det är jättekul att skotern kommit tillbaka till ruta ett. Fråga mig inte varför, men vi är nog många av oss, lite nostalgiska, bevara en del av det gamla, som påminner om den tiden, då inget var så där krångligt som det kan vara idag.

Nicke gjorde plusmeny på skotern och tillverkade ett handtag därbak. Perfekt att använda om svängradien inte var tillräcklig eller om man mot all förmodan körde fast.

Tydligen fanns det att köpa såna handtag för några hundringar men Nicke var ju händig på alla sätt och vis och ordnade en själv.

Firade min födelsedag väldigt sparsamt. Jag gjorde en marängtårta med egenkokad jordgubbs curd. Åkte iväg till Hälsocentral för påfyllnaden av järndroppet. Det blev ett återbesök nästa vecka. Efter 3 stick (2 uppe på händerna och 1 stick just ovanför handleden) så gick jag hem med 3 brustna blodkärl. Jag skapar lätt prestationsångest hos dom som ska sticka mig.

Hon ville inte sticka i armen där hon gjorde det sist. Det var inte tvärenkelt där heller. Men jag försäkrade att mig gör det ingenting. Den smärtan är ju övergående, inget att dribbla om. Nästa sväng ska hon prova sticka på fötterna istället…oskönt kan jag tänka, fast hur ska man annars göra 🤷‍♀️

Hem och hämtade Winstone för hund spa, han blev ju superfin som vanligt

Medan dom tog hand om honom brände jag upp till familjen Springare och drack kaffe. Där blev det en blixtvisit, tiden sprang iväg. Men vi får boka in en ny tid att hinna sitta lite längre.

Fick en ännu lättare batterisåg av Åke. Så den kanske jag kan lära mig att finlira med. Nu gäller det bara att hitta tiden och inspirationen. Nicco kom med 2 drinkplankor, eller avlastningsbord ska det väl heta. Dom ska sitta på vår eldstad. Perfekt!!

Fick snabb besök av Sivert och Ewa som hade med sig en orange lilja, den ska jag sätta i rabatten. Har alltid älskat dom. Fanns lite utspridda uppe i stugan förut. Kan finnas kvar nånstans men inte alltid man hinner se dom

Brälla och Lena tvärsvängde också förbi med finbilen, lagom för en kaffe efter deras middag

Fick 69 födelsedags hälsningar på fejjan, ojoj. Men lite kul är det ändå, även om det är många människor man inte hänger med utan mer kan vinka åt i förbifarten. Att dom ändå tar sig tiden att slänga iväg ett grattis.

2 hälsningar betyder givet mer än nåt annat. Nicco påminde mig om förra sommarens kanotfärd över Lainejaursjön i jakten på hjortron. Dagarna innan Stormen Hans drog förbi

Och Theresé, hon bjöd på detta

Det blev både skratt, då det där med tjurskalle känns igen, men då har ju ändå Nicco och Theresé nåt att släkta på. Och givetvis fina ord och jämförelser.

Och med det mina vänner, önskar jag er alla en fin torsdag!

Maria Lundmark Hällsten