Marja

Den långa resan.

Redan den tredje november.

I dag har jag tagit in cykeln i mitt vindsförråd. Vissa dagar är det så lönnhalt att jag inte vågar cykla, så då är det lika bra att bestämma sig för att nu är cykelsäsongen slut för min del.

Jag har haft så mycket för mig att jag inte hunnit ner till sjön på länge. De senaste dagarna har jag verkligen känt abstinens efter vattnet och skogen, så i dag stegade jag dit ner. Det var gråmulet och fuktigt, men ändå så vackert.

 tredjenovember3

tredjenovember

Nere vid vår lilla badstrand stod en kvinna länge och tittade ut över vattnet. Jag ville inte störa, så jag gick till fiskebryggan och ställde mig där och tittade ut. Total sinnesro.
Det var kav lugnt och träden på stranden och stenarna speglade sig i vattnet.

 tredjenovember2

Skogen luktade friskt av förmultning och björkarna utanför mitt hus har fortfarande ett tjockt gyllene lövverk. Det är den tredje november.

tredjenovember4

 

Med tid och tålamod blir mullbärsträdet en sidenrock.”
(Kinesiskt ordspråk)

Ha en fin söndagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Instämmer helt i det kinesiska ordspråket! Så sant! Jag tror du gjorde klokt i att ställa in cykeln för säsongen. För nu kan det bli halt ganska fort och kansk eutan att man tänker på det.
    Dina bilder förmedlade just sinnesro och jag blir alltid lika faschinerad över att just vatten framkallar en så speciell känska och stämning.
    Tack för att jag får dela detta med dig.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag är uppvuxen vid en å och senare vid en flod och jag har alltid längtat efter mer öppet vatten. Helst skulle jag vilja bo alldeles vid vattnet, men ca 300 meter ner till vattnet är bra det med. 🙂 Kramar

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack! Jag behöver bara gå ca 300 meter från min bostad ner till sjön, så jag försöker gå en vända varje dag. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.