Marja

Den långa resan.

Äventyr

I övermorgon är det redan Lucia och jag har ännu inte presenterat månadens ord i Paulo Coelhos kalender. Ordet för december är Äventyr. Illustrationerna är explosivt färggranna och detaljrika. Titta bara på de underbara svirlarna.

december

december2

För mig är varje dag ett äventyr och det gäller att vara med, mitt i. Äventyret för dig ständigt framåt och du vet sällan vart det bär hän. Vill du vara med, måste du släppa på kontrollen, öppna ditt sinne och lita på livet. Dina äventyr är inte alltid roliga och häftiga, de kan också innehålla svåra passage och förluster.

Eftersom äventyret för dig framåt, får du inte fastna i det förflutna. Vi måste ta med oss de erfarenheter vi kan ha nytta av och lämna resten bakom oss. Bittra människor som aldrig slutar älta ’oförrätter’, går miste om stora delar av äventyret.

” Man måste alltid veta när ett skede når sitt slut. Sluta cirklar, stänga dörrar, avsluta kapitel – vi kan kalla det vad vi vill, bara vi lägger det som är slut bakom oss.”
(Ur Zahiren)

Årets kalender heter Förvandling och orden jag funderat över har varit:
Uppvaknande, storhet, erfarenhet, accepterande, harmoni, överlämnande, utbyte, entusiasm, skapande, frihet, möjligheter och äventyr.
Visst ser ni den röda tråden?

Jag har redan köpt kalendern för år 2014 och kommer att fortsätta med mina funderingar kring månadens ord. Jag ha skapat en helt ny kategori på bloggen som heter ’månadens ord’, så man lättare kan hitta just de inläggen. Visst hänger ni med även nästa år? 

Kalendern för 2014 heter ’Dela med sig’ och de ord Paulo Coelho har valt att fundera över är:
Tillit, hopp, entusiasm, förändring, enkelhet, energi, överraskning, utmaning, attityd, harmoni, erfarenhet och lojalitet.
Catalina Estrada illustrerar även denna kalender med sina färggranna, detaljerade bilder, inspirerade av naturen i hennes hemland Colombia.

nastaar2

Ha en fin onsdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Äventyret, ja det väntar på oss. Visst! Och den här almanackan skall jag också köpa. EFter tips från dig köpte jag en för 2013 och den har berett mig stor glädje på många olika sätt. Gillar texterna och citaten väldigt mycket. Så tänkvärda.
    Kanske är det nu, 2014, dags för de riktiga äventyren i livet.
    Jag måste ju inte ha både livrem och hängslen….
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vi satsar på 2014, Ditte, och hakar av oss hängslena. Så småningom kan vi kanske lätta på livremmen också. 🙂 Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.